Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Spotkanie bylo super! Piwonia wybrala taka urocza, polska kafejke. Zgadzam sie z Piwonia co do Amber - super atrakcyjna dziewczyna 🌻. A jak Marzenusia bedzie pisala ze sie drastycznie odchudza to powinniscie na nia nakrzyczec. Jej niedlugo nie bedzie widac :) Ja tez mysle ze ogolno-topikowy zjazd to swietny pomysl. Tylko gdzie i kiedy i kto zajmie sie strona organizacyjna? K-11 Ciesze sie ze juz dostalas! Jak ta przesylka dlugo szla, moze napisalam zly adres? Maz mowil ze u Ciebie zima w pelni - przestal narzekac na pogode w Chicago :) Kokus - jak sunia? Te myszy sa okropne - mysmy musieli nasze "wspollokatorki" wytruc bo metody humanitarne nie dzialaly. Zarly sciany i wszystko co sie dalo a do takich milych klateczek, gdzie je mozna zlapac zywcem i wyniesc do lasu, wchodzic nie chcialy :( Indyka dzisiaj przepisowo zjadlam wiec zaczynam zapadac w spiaczke jedzeniowa :) Jutro wolne wiec planuje dzien pelen lenistwa, podczas gdy wiekszosc szacownych obywateli tego kraju wstanie o 5 aby uderzyc na sklepy jak sie otworza o 6! My wiekszosc prezentow juz mamy :D Pozdrowienia dla Wszystkich 🌻

❤️ HEJ! 😘 Gadzina, co do Twojej nieobecnosci w tabelce to szanuje, choc ja osobiscie nie mysle by jacys szpiedzy zamierzali nas szpiegowac i wyciagac wnioski. Na tematy ogromnie dlugie wchodza sami zainteresowani bo komu by sie chcialo tyyyle czytac? Chyba komus niezrownowazonemu psychicznie z X wolnego czasu. Jest tu tematow takich kilka i mi by do glowy nie przyszlo by to wszystko czytac... po co? Pamietam, ze Kokus oponowal ale to sie chyba bardziej tyczylo rocznika w tabelce niz samej tabelki. Twoje dane zapamietam skoro tak to podkreslilam, ale jesli bym to miala zrobic z reszta uczestnikow to bym musiala miec glowe jak... telewizor. Wole miec czarno na bialym i podgladac. Tym bardziej ze sie lapalam na tym, ze mysle ze ta czy inna dziewczyna jest ze Stanow a tak nie bylo. W kazdym razie ja jestem za tabelka powielana od czasu do czasu, a jak ktos przeciwny to prosze oponowac. Wedlug mnie jest ona nie-szko-dliwa! ❤️ Dark Elf, jako, ze sama jestes ze Swiata Magii (nick) to to, ze sklep ma jeszcze Twoj sweter to nic innego jak...ZNAK! Ja sam sie ostatnio \"przejechalam\", upatrzylam sobie plaszcz i czekalam az przecenia, w tamtym tygodnou weszlam do sklepu i byl przeceniony tylko co prawda 10% ale ostatni i moj rozmiar! A ja glupia nie wzielam, a przeciez w domu moglam sie namyslec. Tego samego dnia przyszedl kupon na 25% obnizek do tego sklepu. Podjechalam na drugi dzien z mezem aby ostatecznie doradzil badz odradzil i co? Plaszcza nie bylo. 3 sprzedawczynie szukaly bo mialam nadzieje, ze sie zapodzial. Dzien pozniej zagladdnelam do innego miejsca tej sieci i... zero takich plaszczy...ba! nawet pol nie bylo :-D Jesli twoj sweter wciaz tam jest i nadal o nim myslisz - jest twoj koniec kropka ❤️ Co do mody I don\'t care... to ja ze wzgledu na spadek wagi jestem na nia zmuszona :-D Co prawda kupilam sobie trzy pary dzinsow ale na tym koniec bo musze sie nauczyc trzymac wage a wtedy i moze pozmiejszam niektore ulubione ciuchy, duzo rzeczy poszlo w odstawke bo wygladam jak clown a te ktore lekko wisza wiec sa wciaz do zniesienia juz nadaja sie na slynny styl :-D ja tez sie ubieram na luzie bardziej niz w Polsce. Tam nieraz do sklepu czy smieci wyrzucic ubieraja sie do jak do biura - nie wszyscy, od razu zastrzegam. Duzo jest nie wypada i to mnie denerwuje. Ja np. kilka razy uslyszalam, ze na pewno nie jestem mezatka i dopiero po dwudziestce bo przeciez mezatka i starsza ta sie nie ubiera... Margot, gratulacje z powodu ustalenia daty zmiany stanu cywilnego ❤️ K-11, mam kolezanke w Niemczech i ona tez zauwazyla, ze tam mniej spodnic niz w Polsce. Ja sama mam wiecej spodni, spodnic jak na lekarstwo, w sukienkach siebie lubie ale rzadko chodze. jak sie zacznie w spodniach to potem trudno odmowic sobie wygody. ❤️ Sy-lwica, \"Zrobmy sobie wnuka\" nawet smieszne, takie na chandre... ❤️ Joaska, ty ... tajemnico! Ja tez wiem jak na imie bedzie mial groszke ale nie mowie... czy chodzi nam o ta sama osobe... Czytalam wszystkie ksiazki Groholi i polecam film ale po...lekturze! ❤️ Margot, tez ostatnio ogladnelam \"Goodbye Lenin\" ❤️ Akara ❤️ Squirely, zaraz sprawdzam strony ciuchowe choc nie lubie zamawiac przez net i z katalogow, ale obejrzec moeg, zawsze jakis ciekawy pomysl wpadnie... ❤️ Angels-eyes, witaj ❤️ IlonkaG, to samo ❤️ Hejwam, jak powyzej ❤️ Piwonia! Jaki entuzjastyczny wpis! Ja tez sie ciesze, ze na spotkanie dotarlam i Was poznalam. Super jak nastepnym razem bedzie nas wiecej. Co do wlosow to beda piekne jutro wieczorem kiedy wroce od fryzjera i znikna te kilometrowe odrosty :-D Marzenusia wczoraj skusila sie na serniczek, ja z okazji Swieta Dziekczynienia mialam potezny kawal ciasta z bita smietana i makiem i ananasem. Funkia, zaluje, zaluje, ze nie mam dyktafonu aby nagrywac wszystkie twe wypowiedzi o dziciach i ich wychowaniu i puscic kilku osobom, ktore tego wedlug mnie po-trze-bu-ja :-D Co do mnie i mojej grubosci to jak bylam na etapie odchudzania to wiecznie cos na ten temat wspominalam a jak schudlam to zamilklam :-D❤️ ❤️ ❤️ Akara, ja na pocatku troche sie obawialam wymieniana zdjec a potem sobie pomyslalam, ze co mi szkodzi. Zupa musztardowa? Dobre? A jak to sie robi?❤️ Dark Elf, bialo sie zrobilo, juz od dwoch dni zamienilam katane dzinsowa na kurtke zimowa, ale ladnie i bajkowo, tylko szkoda ze wiekszosc ludzi przy takiej pogodzie zachowuje sie jak pierwszy raz za kierownica, wypadki, korki... Ja mialam dluzsze wlosy ale obcielam i sporo pocieniowalam. Czy ty widzialas te straszne ujecia na, ktorych mam zamnkniete oczy??? ❤️ Gadzina, ja ostatnio poczulam sie dziwnie jak napisal do mnie ponad piecdziesieciolatek na e-mail, ze uwielbia moj topik o odchudzaniu, ze czyta go czesto bo jestesmy urocze ze wyglada niezle, ze mieszka tu i tu... Jako, ze nie lubie spraw nei zalatwionych po dwoch dniach odpisalam, ze prosze o ewentualne wypowiedzi na temacie, odpisal,z e jak znajdzie czas i...zniknal. To jedyne co mnie spotkalo jak na razie. Poza tym jedyne co pisalam a nie chcialabym aby dotarlo do osoby spoza kafeterii to pierwszy wpis na moim temacie do narzekania Drazni Rani Rozczarowuje, ona by i tak tego nie zrozumiala, nie mamy juz kontaktu i nie chcialabym aby wiedziala, ze jej zachowanie wyprowadzilo mnie z rownowagi i zabolalo. To na tyle ❤️ Ja sie szybko przystosowalam, jechalam na - tak bylam przekonana- na tylko 2 miesiace (mialam juz plany na wakacje itp) a chcialam sie zobaczyc z ojcem, ktorego nei widzialam sporo lat. Juz na lotnisku kiedy wpadlam w jego ramiona i sie obydwoje rozplakalismy wiedzialam, ze nie wyjade. Mialam w Polsce chlopaka, mnostwo kolezanek (nigdy sie tu tyle i takich \"nie dorobilam\") ale uznalam, ze wracajac duzo strace bo tu moge miec lepsza przyszlosc. I od razu mi sie wszystko podobalo :-D :-D :-D Squirley, K-11, ja tez przeszlam przez to ze ty dla ludzi mila a oni podejrzliwi, najgorzej jak podchodzisz do kogos (takiego znajomego z widzenia bardziej niz bliskiego) z zyczliwoscia a on patrzy jak tu szpile wbic, bo ty ze Stanow wiec na pewno jestes zarozumiala, czujesz sie lepsza to my cie tu zaraz sprowadzimy na ziemie i pokazemy, gdzie twe miejsce. Przykre to ❤️ Jej, nie wiedzialam, ze moja tabelka bo tylu tygodniach bedac sobie tutaj, wklejana i powielana glownie przeze mne dostarczy tyle kontrowersji. A tam przeciez ani nazwisk, ani imion, a nie gdzie z Polski jestesmy, ani adresow... Glosujcie czy ma byc czy nie, ja sie narazac nie bede. Myslalam ze to swietny przypominacz i zacheczacz dla nowych aby sie zaczeli udzielac :-O :-O :-O Funkia, zaraz spasowieje z tych komplementow. Ja myslalam, ze sie wszystkie dopiero poznamy a tu sie okazuje ze tylko ja nowa... Co do Marzenusia to ja ja otaczam skrzydlami na moim topiku aby nei przesadzala, ostatnio dostala za brak przegryzek ;-) Funkia, nie znalazlam tego tematu na, ktorym ktos tak mnie brzydko nazwal :-D :-D :-D ❤️ UFFF...ODROBILAM ZALEGLOSCI! 🌻 🌻

Gadzina, ja ostatnio poczulam sie dziwnie jak napisal do mnie ponad piecdziesieciolatek na e-mail, ze uwielbia moj topik o odchudzaniu, ze czyta go czesto bo jestesmy urocze ze wyglada niezle, ze mieszka tu i tu... Jako, ze nie lubie spraw nei zalatwionych po dwoch dniach odpisalam, ze prosze o ewentualne wypowiedzi na temacie, odpisal,z e jak znajdzie czas i...zniknal. To jedyne co mnie spotkalo jak na razie. Poza tym jedyne co pisalam a nie chcialabym aby dotarlo do osoby spoza kafeterii to pierwszy wpis na moim temacie do narzekania Drazni Rani Rozczarowuje, ona by i tak tego nie zrozumiala, nie mamy juz kontaktu i nie chcialabym aby wiedziala, ze jej zachowanie wyprowadzilo mnie z rownowagi i zabolalo. To na tyle ❤️ Ja sie szybko przystosowalam, jechalam na - tak bylam przekonana- na tylko 2 miesiace (mialam juz plany na wakacje itp) a chcialam sie zobaczyc z ojcem, ktorego nei widzialam sporo lat. Juz na lotnisku kiedy wpadlam w jego ramiona i sie obydwoje rozplakalismy wiedzialam, ze nie wyjade. Mialam w Polsce chlopaka, mnostwo kolezanek (nigdy sie tu tyle i takich \"nie dorobilam\") ale uznalam, ze wracajac duzo strace bo tu moge miec lepsza przyszlosc. I od razu mi sie wszystko podobalo :-D :-D :-D Squirley, K-11, ja tez przeszlam przez to ze ty dla ludzi mila a oni podejrzliwi, najgorzej jak podchodzisz do kogos (takiego znajomego z widzenia bardziej niz bliskiego) z zyczliwoscia a on patrzy jak tu szpile wbic, bo ty ze Stanow wiec na pewno jestes zarozumiala, czujesz sie lepsza to my cie tu zaraz sprowadzimy na ziemie i pokazemy, gdzie twe miejsce. Przykre to ❤️ Jej, nie wiedzialam, ze moja tabelka bo tylu tygodniach bedac sobie tutaj, wklejana i powielana glownie przeze mne dostarczy tyle kontrowersji. A tam przeciez ani nazwisk, ani imion, a nie gdzie z Polski jestesmy, ani adresow... Glosujcie czy ma byc czy nie, ja sie narazac nie bede. Myslalam ze to swietny przypominacz i zacheczacz dla nowych aby sie zaczeli udzielac :-O :-O :-O Funkia, zaraz spasowieje z tych komplementow. Ja myslalam, ze sie wszystkie dopiero poznamy a tu sie okazuje ze tylko ja nowa... Co do Marzenusia to ja ja otaczam skrzydlami na moim topiku aby nei przesadzala, ostatnio dostala za brak przegryzek ;-) ❤️ UFFF...ODROBILAM ZALEGLOSCI! Poza tym obiad swietodziekczynny wyszedl pyszny. A indyk od Amishow przyrzadzony przez mego meza wrecz boski! Goscie mieli okazje radowac sie z powodu ryzu bo w fazie III sotuh beach diet dozwolony :-D. Maz myslal o tym aby kupic ziemniaki ale uznalam, ze ja bedac u kogos jemto co jest a nie to co uwielbiam wiec samolubnie ale padlo na ryz, pozatym bylo mnostwo innych rzeczy, miedzy innymi kalafior w zmielonych orzeszkach laskowych wiec bylo w czym wybierac i nikt glodny nie byl :-D Jednakze bedac ostatnio na mniejszcyh a czestszych posilkach odzwyczailam sie wiekszej dawki jedzenia na raz, a tego sie w milym towarzystwie przy zastawionym stole, w swieta nie uniknie. Aktualnie ratuje sie druga herbata mietowa i czuje sie baaardzo ociezala. Trzeba to bylo zjesc na 2 razy , ale kiedy??? *ja tu chyba najwiecej bledow robie, zjadam koncowki, dodaje, przekrecam wyrazy, ale mam nadzieje, ze wszyscy rozumieja, bo jakbym miala poprawiac... zaznaczam, ze recznei piszac bledow nie robie wcale! :-D ❤️ ❤️ ❤️

A ja sie tak objadlam indorem ze az mnie brzuch boli ide zaraz spac... Amberangelic fajne te zdjecia:) eee tam przymkniete oczy nie sa takie zle nie widzialas chyba moich ze swiecaca sie twarza hihihi.No po sweter juz pojde bo zostal tylko jeden i rozmiar moj.Przejrzyj ta stronke co podala Squirley(ta francuska) jest swietna,mi sie tam tyle rzeczy spodobalo ze chyba powiem mezowi zeby mi podarowal gift certyficate na prezent swiateczny.jest duzo rzeczy w moim stylu i w kolorach zimy i duzo polaczen black&white co tez bardzo lubie.Ja o ciuchach to bym mogla gadac w nieskonczonosc........ K11 to niezle mialas przezycia w tym sklepie,ciekawe co mnie spotka po powrocie do Polski,moze przestane narzekac na Stany hihihi Squirley ja to mam sny o grach komputerowych praktycznie codziennie( namietnie gram w everquest wieczorami)Tez nie bylam nigdy crazy na punkcie gier ale ta jedna mnie wciagnela moge nawet mowic o uzaleznieniu hihi Mnie tam rzadko mowia w Stanach czesc na ulicy czasami mowie pierwsza czasami odpowiadaja czasami nie ,nikt mnie nigdy nie zaczepil z wyjatkiem facetow afroamerykanow doslownie kazdy napotkany mnie zaczepia i chce nawiazac znajomosc, chcialabym w koncu zeby jakas dziewczyna zaczela ze mna tak gadac hihihi No coz moze kiedys spotkam jakas bratnia duszyczke ktora bedzie nadawala na tych samych falach i bede w koncu miala tu jakas kolezanke Ide spac Pozdrawiam wszystkich:)

Jeszcze ogladne ta strone z ciuchami i zmykam bo mi sie oczy zamykaja, z przejedzenia chyba... Dokladnie 16 dni do bycia 30 :-D 😴 😴 😴

FUNKIA alez mam z czego! :) I nie odchudzam sie drastycznie tylko z glowa. ;) Musialabys mnie widziec pod ciuchami, to wtedy dopiero powiedzialabys: Marzenka, musisz sie odchudzac! ;) ;) ;) :D I ja sie przylaczam do zjazdu topikowego! :D Indyk i atmosfera u Piwonii byly super! Dziekujemy raz jeszcze! :D :D :D Pozdrowionka i czas spac. Cos mnie znowu w nosie kreci, czkaweke mam juz czwarty raz i normalnie zmeczona jestem. Buziaczki

Hej Wam 🖐️ Ale jestem zla 😡 Mialam dzisiaj miec spotkanie w Aix z moimi kolegami z projektu o 9-tej! A tu od drugiej na ranem dostalam sms, ze spotkanie jest o 14-tej (nie musze Wam pisac chyba, ze smsa przeczytalam jak juz sie zwleklam rano z lozka 😡 )!Rozwalili mi caly program dnia 😡 Juz ja im dzisiaj dam popalic jak sie spotkamy! Elfik - ja tez mysle, ze to nie jest kwestia miasta tylko kwestia ludzi! Jesli ma sie w kolo przyjaciol, sprawa miejsca zamieszkania staje sie drugorzedna... Zycze Ci z calego ❤️ zeby udalo Ci sie znalezc bratnia duszyczke :) Nic, wiecej napisze pozniej! Teraz musze juz zmykac :) 🖐️

Ciagle mnie meczy gardlo i nos (nos w mniejszym stopniu), juz dosyc mam 😭. Zupa musztardowa: maslo maka mleko kostka bulionowa zolty ser musztarda marchew zielona fasolka szparagowa tortellini z grzybami pieprz, sol 20 g masla rozpuscic w garnku, dodac kilka lyzek maki, rozmieszac. Dolac wody (zalezy od ilosci osob, ja wczoraj dolalam chyba z litr i wyszla zupa dla 4ech osob), rozmieszac. Dodac kostke bulionowa, wrzucic pokrojona na plastry duza marchewke, garsc pokrojonej fasolki szparagowej i podgotowac pare minut. Po jakims czasie wrzucic tortellini nadziewane grzybami, gotowac 12 minut (ewentualnie czas podany na opakowaniu tortellini, na moim bylo 12 minut). Dolac szklanke mleka, 3 lyzki musztardy (w zasadzie to wszystko jest zalezne od ilosci wody i indywidualnego smaku, po prostu dodac tyle musztardy ile ma sie ochote :D) i starte 200 g zoltego sera, wymieszac az sie stopi. Doprawic sola i pieprzem. Gotowe :). Podawac z bagietka :D.

czesc dziewczyny.. ale pedzicie do przodu, nadazyc trudno.. Moja sunia czuje sie ciut lepiej, dzis dostala kroplowke, jutro znowu.. Wczoraj wieczorem zwracala wszystka wode ktora wypila i znowu pila. Na szczescie nie wydala krwi, wiec nie ma uszkodzen jelit. Ale slabienka jak niemowle.. Przymierzam sie do \"Gulaszu a la Margot\" tylko teraz sprawdzilem przepis i tam sa zielone papryki, a ja kupilem czerwone.. Trudno, kolorki nie zagraja... I mam jeszcze problem co to jest ten wywar warzywny? Moze dzis zrobie \"chili con carne\" bo w tym mam juz wprawe.. do tego stopnia ze moge improwizowac, a nie trzymac sie scisle kartki... choc efekty sa czasem zaskakujace.. ok, brykam do kuchni... teraz trzymajcie za mnie kciuki..

Uffff! Nareszcie w domu!! Czesc wszystkim!!! Jak wam mija dzien po swiecie? WYbral sie ktos na wielkie zakupy? Ja mialam ni isc. Nawet specjalnie nie nastawialam budzika, ale potem moj T mnie zaczal kusic wizja tanich cudeniek i uleglam. Spedzilam pol dnia sprintujac po roznych sklepach. I teraz jestem w zlym humorze, bo wcale nie widzialam atrakcyjnych wyprzedarzy!! W Express wszystko drogie jak zwykle ($39.90 to dla mnie zadna obnizka), w New York& Co. kolejki az do samego wyjscia, wiec nie czekalam, w Gapie moje ukochane dzinsy long&lean obnizone jedynie $10. Dno... Jednie Old Navy mnie nie zawiodlo. Kupilam gore welnianych swetrow po $15 kazdy. Hehehe... fajnie jest wydawac forse jak sie jej niema... Moja karta kredytowa sie przegrzewa... Ale kiedys moze ja splace... Na pocieszenie chyba sobie zjem kawalek sernika, ktory wczoraj upieklam... A wy znalazlyscie jakies dobre obnizki?

Amber: i jak? podobala ci sie ta strona z ciuszkami? Elfik: jak bedziesz zamawiac to uwazaj na rozmiary. Nie sa dokladnie takie jak powinny byc. Wyjasnie ci w mailu. K-11: zapomnialam ci napisac, ze jedna moja znajoma ze szkoly, Olga (z Ukrainy) niedlugo sie bedzie przeprowadzac do Calgary. Jest zareczona z Kanadyjczykiem. Moze was kiedys zapoznam. Mila z niej babeczka. Naneczko: ciagle zapominam do ciebie przeslac posta. Mieszkasz w Monachium, prawda? Uwielbiam do miasto. Za czasow studenckich pracowalam w wakacje w takim jednym hotelu w Bad Wiesse nad jeziorem Tegernsee i regularnie jezdzilam do Monachium na wielkie zakupy. Fantastyczne miejsce. Mam nadzieje, ze tam kiedys jeszcze zawitam... Jay: i jak ci wszystko wyszlo? Gadzinko: napisze do ciebie maila, jezeli nie masz nic przeciwko..

Hej :D Wchodze i co widze - moj poprzedni wpis sie nie zapisal 😡 Mam zwyczaj sprawdzac, czy sie to co pisze sie zapisuje, raz nie sprawdzilam i takie jest to moje \'szczescie\' 😡 Mialam dzisiaj dosyc meczacy dzien. Cale popoludnie spedzilismy w terenie \'bawiac sie\' w geologow-amatorow badajacych osady rzeczne z epoki holocenu! Kurcze, naprawde nie wiem jak my zrobimy to zadanie... 5 glow a zadne z nas nie ma wystarczajacej wiedzy, zeby je zrobic... nawet wspolnymi silami... a tak naprawde nie tyle samej wiedzy nam brakuje, ile po prostu praktyki... Ale nic, bedziemy musieli sobie jakos poradzic :) Akara - ciesze sie, ze juz czujesz sie lepiej :) Jeszcze raz - duzo zdrowka 🌻 Zupke musztardowa bede musiala zrobic koniecznie... co prawda generalnie zup nie gotuje, ale moj Belge uwielbia wszystko, co musztardowe... a czego sie nie robi dla ukochanego domowego niedzwiedziowego zwiarzatka ;):D Kokus - to dobrze, ze suni juz jest lepiej! Mam nadzieje, ze niedlugo bedzie cala i zdrowa! 🌻 A jesli chodzi o gulasz, to czerwona papryka doskonale rowniez pasuje do dania! :) Wywar warzywny? Ja po prostu dodaje najzwyklejszego bulionu z kostki... Przepisu naprawde nie musisz a nawet nie powinienies sie trzymac tak od a do z - im wiecej inwensji w kuchni, tym na pewno danie bedzie lepsze! :) Powodzenia i do dziela! :) Squirley - ja sie nie rozgladalam za zadnymi odnizkami... ale bede musiala sie rozejrzec, bo przydaloby mi sie kupic kilka nowych swetrow na zime :)

Witajcie Kochani ❤️ kokus - wywar warzywny to po prostu bulion, czy rosol, ale nie na kosciach, tylko z samych warzyw :) i dzieki za kciuki w srode, chyba pomogly, ale dowiem sie w poniedzialek, czy na pewno ;) Polozylam w Tobie cala swa nadzieje na ten egzamin, bo mimo, ze mialam caly dzien przed sie uczyc, to jakos mnie jakis diabel odciagal i spedzilam wiekszosc dnia na zakupach (co lepsze owocnych :D ) Margot - ja tez nie mam glowy do zapamietywania tytulow filmow :0 zawsze sobie obiecuje, ze jak zobacze jeskis fajny to sobie zanotuje tytul, ba ... podziele sie nim tu na topiku :0 Postaram sie kiedys usiasc i wytezyc pamiec, i zrobic liste :) Ale tak na dobry poczatek, to dwa polskie filmy mi sie nasunely: Cory szczescia (rezyserka jest wegierka o naswisku bodajze Maszkaresz, ale film ogolnie polski), oraz Dwa ksiezyce (mozliwe, ze je juz widzialas, bo najnowsze nie sa ;) ). Ciekawy byl tez \"And Now Ladies and Gentelmen\" (niewykluczone, ze w Europie figurowal jako \"Piano Bar\"), caly opleciony spiewaniem Patricii Kaas. No i jest w nim moj pupilek ;) Jeremy Irons ;). A w ogole, to jestem maniaczka \"Podwojnego zycia Weroniki\" i \"Trzech kolorow\" :D Amberangelic - dziecko, tos Ty smuklutka niewiasta taka i ciagle narzekasz na wage? Teraz dopiero Cie dokladnie ujrzalam, bo na tamtych starszych zdjeciach to tylko tak z daleka :) naneczka - dzialasz widze konkretnie ;) Zawsze wiedzialam, ze taka laska jak Ty dlugo sie bez mecizny nie ostanie :) Samych rozkoszy Ci na tym polu zycze :) DaRk Elf - ja tez wlasnie ubolewam nad brakiem kolezanki :( Na szczescie objawila mi sie nasza Izza, ale w sumie to wiele nie zmienia, bo mieszkamy zbyt daleko od siebie, zeby sie tak normalnie, regularnie spotykac (1,5 godz. w jedna strone). I co mi pozostaje - faceci ;) Na moim obecnym kursie sa 2 babki, ale zupelnie z innej bajki (inne fale), natomiast jeden gosc jest bardzo fajny, no ale on jest z RPA, wiec mamy wspolny temat - nasza nieamerykanskosc :D Mialam nadzieje, ze sie z nim zaprzyjaznie i bedziemy spotykac w szerszym gronie z naszymi \"drugimi polowkami\", lecz nici z tego, gdyz mamy chyba w tej naszej niedoszlej \"przyjazni\" lakka rozbieznosc interesow ;) (on by wolal bez \"drugich polowek\" :P ). Odnosnie tematu naszej topikowej TABELI i anonimowosci na forum ogolnie, to moje 3 grosze beda takie: jesli chodzi o TABELE< to jestem ZA, tzn. nikt nie musi sie tam wpisywac, jak nie chce, ale mi sie pomysl naszego Bursztynka ;) podoba. Koniec koncow, jest ona jakby nie patrzec anonimowa (tabela). Co do anonimowosci w ogole, to osobiscie nie czuje potrzeby ujawniania na forum danych osobistych, imion itp. I to nie dlatego, ze sie czegos wstydze, ale z powodu zupelnie innego. Istnieja bowiem na tym swiecie osoby, konkretne osoby, z ktorymi niespieszno mi dzielic moje mysli, odczucia, opowiadac o sprawach dla mnie waznych, itp. A ze internet jest dostepny dla wszystkich... No, mi tez indyk wczoraj wyszedl niezly, acz jadlam lepsze. I tak, jak robie indyka, to moja ulubiona czescia tej potrawy jest sos :D Umm, taki pyszny brazowiutki sosik z grzybkami na bazie indykowych wyciekow :D W oststniej chwili jeszcze gdzies przeczytalam, ze do mozna dodac troche sherry, wiec uczinilam to niezwlocznie i efekt byl znakomity. Zreszta zawszze jak sie do sosu doda troche alkoholu, to nabiera takiego bardziej mniamniusnego, wielowarstwowego smaku, a alkohol i tak wyparowuje, pozostawiajac sam smak. Tak, duszone kartofle w lupach z maslem i kwasna smietana, a na to sos indyczy - po prostu fantazja :D A mam jeszcze takie indykowe pytanie: jak brzmi imie tej ptaszyny w innych jezykach? I dlaczego w Polsce indyk, a w Ameryce turek? :D

Squirley - niesamowite :D Long & Lean z Gapa to tez moje ulubione dzinsy :D A jeszcze bardziej niesamowiete, ze sa teraz po 10$, bo ja je kupilam w zeszlym tygodniu za 20$ :( Umm, takie fajne granatowiutkie, az milo. A drugie moje ulubione dzinsy to z Victorii Secret o nazwie Curve (tez juz ten fason wycofuja, wiec byly na obnizce po 20$ z chyba 50$). Ja dzis z chalupy nie wychodze, nie dam sie zwiesc :D A wczoraj gupia sie wypuscilam na zakupy, a tu wszystko zamkniete :D Za to byl otwarty Wallgreens, gdzie nabylam super fajny cien do oka :) Margot - o jejq, niedzwiedziowe zwierzatko, az mi sie cieplo na duszy zrobilo, jak to przeczytalam :) :) :) Moje zwierzatko dzis sie ukuchennia; drze na sama mysl, jak potem \"posprzata\" :0

Margolcia> z tymi gratulacjami indorowymi to ja bym sie wstrzymala;-) maz zjadl, wciaz chodzi, czyli trujacy indor nie byl hihihi wyszedl zloto-brazowy i pikny w srodku, ale zawalu prawie dostalam jak znalazlam szyje indycza w srodku tegoz ptaszyska;-(( ja myslalam,z e bedzie pusty, albo przynajmniej jakos owiniete te wnetrznosci.. a tu takak gola szyja siena mnei gapila i jeszcze taaaka dluga, dluzsza niz kurczakowa.. akara> co jedli wegetarianie? ziemniory, fasole zapiekana wg przepisu Squirley;-) i chlebek kukurydziany a dzis na doadtek pierogi z kapusta i grzybami mniaaaaaaammmm zdrowka zycze, kuruj sie tam dziecko, jak polecisz do domu? a wiesz 16 grudnia bede na lotnisku w Amsterdamie;-) bagatelka> nastepnym razem kupuje piersi indykowe, przynajmniej bez zadnych niespodzianek w srodku hihih a po hiszp. indyk to el pavo i co on ma z pawiem to ja nie wiem hihihi Kokus> chili con carne? hmmm na pewno dobre;-) ja tu jem tylko quesadillas z fasola.. jakos tak mi najbardziej podchodza.. wracam do sprzatania oo Squirley> na zakupach nie bylam, spioch jestem;-) zreszta mam juz wiekszosc prezentow jeszcze jakies chyba 2 mi sie ostaly do kupienia i juz;-) uwielbiam tutejszy wynalazek gift certificate ;-) pozdrowienia dla wszystkich

Bagatelka - ja w ogole malo cos filmow ogladam... przynajmniej w ostatnim czasie... filmow fabularnych, bo z wielka namietnoscia ogladam wszelkie dokumenty na \'Arte\'... jesli tylko mam czas oczywiscie :) Tytuly fimow umiescialam na liscie! :) A jesli chodzi o Kieslowskiego... coz, powiem tyle, ze tez uwielbiam jego filmy - nic dodac nic ujac :D Po francusku indyk to \"le dindon\" albo \"le coq d\'inde\"... ale co tam, najbardziej podoba mi sie litewska wersja indyka - \"kalakutas\" :P:D Nie jestem pewna czy sie tak to pisze, ale na pewno bylo cos z \"kutasem\" w srodku :P:D Oj, swintusze dzisiaj :P:D

Jay - no, ja wlasnie mialam takiego indyka bez szyi w srodku :D, czyli sam korpus bez rak i nog, czyli turkey breast (biust turecki ;), czy tez raczej popiersie ;). Ale szkoda, ze nie bylo torebki z wnetrznosciami, czyli watrobka itp. bo to dodaje fajnego smaczku na sosik ;) Tak wiec mamy juz indyka hiszpanskiego, dwa francuskie, a co najwazniejsze litewskie \"kutasidlo\" :D

Jay - :D:D:D Maz chodzi to najwazniejsze :D Wiec gratulacje tak czy inaczej sie naleza :D Z ta szyja - to wyobrazam sobie jakie to musialo byc przezycie, ale przeciez maly skok adrenaliny nie zaszkodzi ;):D Bagatelka - no tak te niedzwiedziowe domowe zwierzatka... :):):) Wiesz, ja tez zawsze drze na sama mysl jak moje sie zabiera do ukuchenniania... czy mi czasem domu z dymem nie pusci... takie to juz jest niezdarnie kochane to moje niedzwiedziowe zwierzatko ;):) A co takiego dobrego Twoje niedzwiedziowe zwierzatko dzisiaj dla Ciebie ukuchennia? :)

Bagatelka - toz to mamy dzisiaj temat - szyje, biusty i \'kutasidlo\' :P:D:D:D

biusty dobre sa;-) szczegolnie jak to tylko biust;-) i szyjki brak hihihih

Margot - moje niedzwiedziowe zwierzatko to kiedys, jak jeszcze razem nie mieszkalismy i je tylko odwiedzalam gotowalo rozne rzeczy, acz repertuar nie byl zbyt urozmaicony ;) Natomiast odkad mieszkamy razem, ja mam o wiele wiecej czasu, a poza tym (jak wiesz:) ) bardzo lubie gotowac, wiec on sie ostatnio calkowicie odkuchennil :D No, sporadycznie cos tam \"machnie\". Natomiast dzisiaj postanowil byc dla mnie mily i zrobic jedno z moich ulubionych \"jego\" danek, czyli mussake. Ja bym byla na robienie tego szczerze mowiac za leniwa. NO, nie wiem, on tam juz od jakiejs pol godziny w tej kuchni jakies dzwieki kuchenne wydaje :D, mam nadzieje, ze wszystko zostanie uwienczone sukcesem :D

bagatelka> odglosy kuchenne?;-) hihihi turecki biust, kobieto Ty powinnas jakas ksiazke wydac np Mowienie kodem w 21 wieku hihihi Margolcia> nie spieraj sie, mowie Ci, wiecej calego indora nie kupie..

Bagatelka - moje niedzwiedziowe zwierzatko to w ogole jest antytalencie kuchenne... :o Ostatnio uzyl mojej krajalnicy do jajek w celu pokrojenia pomidora :o :o :o Chyba nie musze mowic co to byla za masakra :o :o :o Po prostu wow ;):D A ta musaka... mmmmm... kurcze cos glodno mi sie zrobilo :D Jay - nie chcesz powtorzyc takich niezwyklych przezyc? ;):D

Margolcia> spokojnie tam, bo wsadze indyka z niespodzianka w paczke i zobaczysz jjak to cudnie wyciagac \"niespodzianki\";-) aczkolwiek nie beda to diamentowe kolczyki ani inee babskie swiecidelka hihihihi

Czesc Wam. Margot, zupka pyszna i bardzo sycaca, wystarcza na obiad, nie trzeba drugiego dania robic. Jay, no to sie rozminiemy, szkoda, gdybym byla w Amsterdamie to z checia bym sie z Toba zobaczyla, ale tym razem lece do Polski 13go, moze sie walic i palic ;), przeziebienie mnie nie powstrzyma ;).

hehehe.... czytam te wasze posty i sikam ze smiechu... to sie nazywa strumien swiadomosci.... biusty indycze, kutasy, szyje... mnie sie chyba najbardziej podoba la dindon... czy kaj to tam bylo... bagatelka: nie, nie, te dzinsy byly tylko OBNIZONE o $10. Zwykle kosztuja $58, dzis bylyu po $48. Jezeli udalo ci sie je dostac po $20 to gratuluje orlego oka rasowej zakupowiczki. Moze ja tez na taka okazje trafie...