Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bagatelka

*Polacy za granica - gdzie mieszkacie?*

Polecane posty

Squirley, jeden sweter polozyl mnie na kolana, taki z poszerzanymi rekawami.Ja na razie nie szaleje po sklepach bo teraz bede sie starala utrzymac nowa wage wiec moze pozniej - w nagrode i jak juz nie bede miala w czym chodzic, na razie moj wybor w szafie powiekszyl sie o rzeczy, ktore jeszcze kilka miesiecy temu byly zbyt opiete :-D A kartka kredytowa tez byla przeladowana po dwoch wycieczkach i kilku paczkach do moich siostrzenic ale sie z tym upieralam, i jak na razie czysty wyciag z karty przychodzacy co miesiac bardzo mi sie podoba i nie zamierzam go... zanieczyszczac😘 Zupka musztardowa brzmi niezle ale kompletnie niezgodna z zasadami SBD. Wierze, ze potrafilabym ja wykonac (ach ten przyspieszony kurs poruszania sie po kuchni z ma ksiaga) ale dopiero co zaczelam Faze III wiec sobie odpuszcze. 😘 Bagatelka, ja nie narzekam, ja teraz jestem na etapie utrzymywania :-D Widzialam Cie na: Co dzisiaj Zjadlas. Dzieki za obrone bursztynowoanielskiej tabelki. co do sosow my wczoraj przekopalismy kuchnie bo o sosie zapomnielismy i maz wyczerowal grzybowy w ostatniej chwili - mial jeszcze grzyby przywiezione w tamtym roku z Polski, ogarnal nas smiech jak kolezanka wkroczyla do nas z meatloaf, ciastem ananasowym z bita smietana i ... wielkim pojemnikiem sosu grzybowego :-D Jaki turek? Turkey ha ha ha Ja tez lubie long lean, przymierzam sie do kupienia nowych bo te sprzed dwoch lat - choc jakis czas nei nosilam bo sie nei dopielam sa zupelnie wyswiechtane, lubie tez Lucky Brand. Ja mam jedna spodnie z poszarpanymi nogawkami z Victoria Secret\'s catalog. A wiesz, ze Victoria Secret to tylko bielizna bo reszta to inne firmy? Zwrocilas uwage, ze nawet inne modelki?😘 Squirley, probowas Sudaffed?❤️ Co do krabow i szczypczykow, ja jestem zbyt niecierpliwa aby tak sie meczyc zeby pojesc, jak maz bierze to nieraz mi cos podrzuci :-D 😘 Squirly, twoja historia o kominie... mal nie zwymiotowalam...😘 Elmirka 😘 A mnie raz pracownica Gap zle poinformowala co do ceny dzinsow i sprzedali za tak jaka podala a na promocji nie bylo :-D Lezaly obok przecenionych wiec chcialam sie upewnic a ta, ze owszem te rowniez a potem przy kasie nabijaja cene obrzydliwa a jak zaraz jak to i zawolali ta dziewczyne i policzyli z duza obnizka, najfajniej ze te dzinsy jeszcze dluuugo nie byly przecenione 😘 Franci, po indyku super! Ja zdobylam hodowanego na-tu-ra-lnie 😘 Hejwam 😘

Bylam u fryzjera i nie mam juz odrostow:-D i nie piszczalam przy podcinaniu i cieniowaniu tak wiec troche wiecej :-D A fryzjerka sie napalila na ksiazke South Beach Diet :-D 🌻

Bosz, ile to wpisow zescie natrzaskaly! Nie mam teraz czasu przez nie przebrnac, ale pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze Wam mile soboty 🖐️

Margot dogonisz do konca roku! ;) :p Amber gratuluje pobytu u fryzjera. ;) :p Jay sie zmyla spac. No tak, u niej juz po drugiej. A u mnie po pierwszej. Ale nie moge zaciagnac mojego do wyrka. A sama nie pojde, bo mi potem halasuje. Podloga skrzypi. ;) Milego dzionka.

czesc dziewczyny... przebrnalem przez wszystkie wpisy, ale nie jestem pewien ile z nich zapamietam.. napewno historie tego stworzenia w kominie.. W dawnej pracy byl podobny przypadek z kotem pod podloga... Nic wiecej nie powiem.. bo moze ktos po sniadaniu... Jade zaraz z sunia na kroplowke. Dzis zauwazylem, ze ma zaczerwienione oko i lzawi, ale to weterynarka (strasznie mi nie pasuje to okreslenie, ale nie mam pomyslu) zbada.. po powrocie zabieram sie za wycinke kupionych drzew, bo tylko moje juz zostaly. Wazna wiadomosc - na internecie jest dostepny program regionalnej TV z Krakowa oraz ze Szczecina. W Kronice Krakowskiej prezentuja woj. malopolskie i swietokrzyskie. Niestety nie znam adresu, ale jak ktoras jest zainterosowana to napewno znajdzie... papatki i znikam...

Kokus: a tak tak!! Moja znajoma z krakowa to dla mnie znalazla. Nie pamietam dokladnie jak to tam znalezc na tych stronach, ale zwykle jest maly guziczek pod artykulem albo zdjeciem z napisaem \"wideo\", kilkasz na niego i mozna ogladac wiadmomosci lokalne. Krakow nawet nadaje pelne wydanie kroniki!!! http://krakow.tvp.pl/ http://wiadomosci.tvp.pl/rzeszow/ Mozna tez to znalezc przez ta strone wiadomosci, ktora wczesniej podalam. heywam: swietny opis Kali i Florydy!! Amber: ja sie jeszcze nie wypowiedzialam na temat tabelki. Popieram ja rekami i nogami!!! Wlaczylam sie do dyskusji dos niedawno i nawet gdybym przeczytala te wszystkie 250 stron postow nie pamietalabym kto skad jest!! A tak mam tabelke wydrukowana i przypieta nad biurkiem w pracy i w domu i zawsze moge sprawdzic kto ksad stuka... Great Job!!!!! Ok. lece wypic moja kawusie bo mi sie oczy nie chca otworzyc. Pozniej wam opisze dziwny sen jaki wczoraj mialam... Ja chyba za duzo jem wieczorami i potem mam takie barwne i realistyczne sny....

Gość anett-27
witam mieszkam we wloszech blisko Triestu w miasteczku Gorizia. probowalam w tych wszystkich wpisach znalezc kogos kto mieszka we wloszech ale nie udalo mi sie. z checia bym z kims porozmawiala o zyciu we wloszech. pozdrawiam

a ja chcialam sie ponownie z Wami pozegnac, na tydzien tym razem :D wybywam w cieple kraje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! do zobaczenia w nastepny weekend :D

Piwonia udanego wakacjowania. Kokus ciekawe informacje. :) Squirley a ja z kolei chyba jem za malo, bo mi w nocy w brzuchu burczylo. ;) Witaj Anett.

Anett-27 - \"la donna\" kilka dni temu zapraszala na Gazeta.pl - Forum Włoskie . Ale rownie dobrze mozesz zostac z nami. Gwarantujemy dobra atmosfere..i szerokie kontakty po obu stronach Atlantyku, a czasem nawet z Australii.

Piwonia - udanych wakacji zycze.., nie zapomnij aparatu i rob zdjecia, hihihihi... zamawiam zdjecie, jak palmy na plazy schodza az do samego brzegu morza.. Squirley - fajnie, ze jest tez Rzeszow, zawsze to blizej do mnie.. Marzenusia - prawie napewno jesz za malo, niedlugo zaczniemy Cie nazywac chudzinka.. Margot - napisz mi pare slow o waszym projekcie, bardzo lubilem geologie.. moze mailem, zeby dziewczyn nie zanudzac.. No dziewczyny, alescie sie rozgadaly wczoraj.. fajnie.. ide zrobic sobie wieczorna kawe..

Gość M a r k o
Czesc..wam.. Jestem z Hamburga.. Niemcy Pozdrawiam:)

Witaj Marko. Kokusiu jem w sam raz. Teraz lepiej sie odzywiam niz kiedykolwiek w zyciu. Ale dziekuje za zainteresowanie! :D :D 🌼

i jeszcze kilka slow w temacie zachowan naszych rodakow w kraju. Szlag mnie trafia, jak ludzie pchaja sie w drzwiach do sklepu, autobusu uniemozliwiajac innym wyjscie na zewnatrz. Czasem jak mnie cos najdzie to potracam takich i tylko czekam na jakas odzywke, jakos sie jeszcze nie doczekalem. O wchodzeniu na plecy przedstojacemu w kolejce nie wspomne.. natomiast czesto przechodze przez jezdnie z premedytacja wyciagajaac reke w gescie zatrzymywania samochodow, oczywiscie z odpowiednim wyliczeniem, czy zdazy sie zatrzymac. To wycwiczylem w Stanach i od czterech lat mi sie udaje. Raz tylko trabila na mnie kobieta i to w dodatku na przejsciu dla pieszych, przy czym jechala drugim pasem i miala mnostwo czasu i miejsca na zatrzymanie sie.. Moze byla jeszcze zaspana i niewiele widziala..

Hey Wam swietny opis Kalifornii i Florydy Ja chce na Floryde na ta wysepke gdzie Hemingway lub do South Beach:) Ohhh nie chcialabym mieszkac w Kalifornii to zaklamanie i izolocja osob ktorym sie powiodlo.Smutne....... Bagatelka ja tez mam znajomych tylko chlopakow w autobusie na kursie chca tylko faceci ze mna gadac,teraz mam tez takiego kolege Meksykanina z kursu i tez gadamy o roznicach kultorowych mlody szczyl 18 lat ma ale fajnie sie z nim gada:)No ale ja chce kolezanke zeby moc w koncu pojsc na zakupy czy poplotkowac.Rozumiem problem z odlegloscia czemu Wy wszystkie mieszkacie tak daleko,wszystkie fajne osoby ktore znam buuuu Squirley Twoja historie czytalam jak horror ale mialas przezycia.dzieki za emaila,odpisze zaraz:) Margot:) Ja tez mam nadzieje ze to niedlugo sie zmieni:) Amberangelic mi sie tez tam jedna podoba z rozszerzanymi rekawami bluzka wogole lubie taki styl lekko hipisowski. Elmirka mnie sie podoba Colorado Springs,chcialabym sie tam przeprowadzic. Nie polecam mojego miasta Springfield IL zero fajnych miejsc do zwiedzania zero klimatu miasto emerytow ja go tak nazywam:) Pozdrawiam wszystkich:)

Elfiku to dalej do Chicago. Pojdziemy na zakupy razem! :D ;) Mieszkasz tak daleko no i co? he? ;) ;) ;)

Ohhh z checia Marzenka bym przyjechala tylko ze ostanio nieco poszalalam z zakupami kosmetycznymi, oczyszczam karty kredytowe w szybkim tempie. Moze po nowym roku dostane jakies prezenty pieniezne hihi to do was przyjade.Zreszta musze znalesc prace, glupio mi tak ciagle zerowac na mezu.

Ja mam to samo Elfik, ale z tym, ze ja ode meza nie wolam na nic. Sam zwykle daje. ;) Ale juz mam dosc. chce miec pieniadze zarobione przez siebie! :D A co chcesz robic na poczatek?

Hejka!! Ale produkcja!!! :D Squirley twa opowiesc warta jakiego scenariusza :) Ale horror. Elmirka 🖐️ Ciekawam co zdecydujesz z tymi Stanikami :) A co porabiasz w Londku? :) Jay 🖐️, Akara 🖐️, Bagatelka 🖐️ no widze, ze co do 2 listopada to twoj Bratomis ma calkiem ciekawe wiesci :), Marzenusia 🖐️, Funkia 🖐️, historia twojej sasiadki babci meza :D i rodzinki, ktora sie do niej wprowadzila tez niczego sobie :) Amber 🖐️, Margot 🖐️, Kokus 🖐️, jak sunia? I wyciales drzewka dzisiaj? Kokus moja druga polowa jest z Rzeszowa :) A co do przechodzenia przez jezdnie ja w Polsce tez to robie!! Strasznie mnie to wkurza wrecz, ze sie kierowcy nie zatrzymuja. Tutaj nie mam takiego problemu, za to wkurza mnie i tak jak sie zachowuja na jezdni. Zwlaszcza to parkowanie doslownie na srodku jezdni i gdzie im sie tylko podoba bo akurat pragna kupic gazetke albo zrobic zakupy w sklepie!! Masakra!! Anett-27 witam 🖐️, zostan z nami jesli masz ochote. A o Wloszech mozesz z Gadzinka pogawedzic :) Ona uwielbia ten kraj i jezyk. Prawda Gadzinka:) ? Piwonia 🖐️ Udanych chwil w cieplych krajach :) Marko 🖐️, Elfik 🖐️, I calej reszcie 🖐️ :D A moj Misio wlasnie zrobil nalesniczki, zmykam wiec!! :D Papaty!!

Marzenka ja tez nie wolam na niego ale glupio mi tak zuzywac co troche karty wiedzac ze on tylko na to zarabia Niewiem co chce robic czekam na oswiecenie hihihi .Albo na jakis znak,przypadek itp Jestem bardzo niezdecydowana. No i prawko by sie przydalo bo wiekszosc prac tego wymaga.Na razie jestem na poczatku drogi no ale powoli powoli moze jakos pojdzie:) Wlasnie zabilam wszystkich w grze komputerowej grupa sie obrazila i uciekla odemnie a wszystko przez to ze uslyszalam jakisz szum w rurach i myslalam ze mieszkanie nam znowu zalewa i nie moglam sie skoncentrowac na graniu hihihi. Aaa jezeli ktos wybiera sie do kina to nie idzcie na\" Aleksander\"-strata pieniedzy moim zdaniem.

Sunia juz sie lepiej czuje, wrocila jej chec zycia, juz poszla za mna na podworze i zaczela tez jesc, na razie miesko drobiowe z odrobina kaszy. Jutro mam zadzwonic do weterynarki i poinformowac o sytuacji a w poniedzialek jeszcze wizyta kontrolna. Drzewo wycialem tylko jedno, bo wrocilem do domu dopiero o 1.30 pm czyli 13:30. Weekend zaczalem dopiero o 6 po poludniu - jesli potraktujemy weekend jako czas odpoczynku a nie tylko pore dnia i tygodnia.

Kokus to fajnie, ze sunia lepiej sie czuje :) No to udanego weekendu zycze :), tego z odpoczynkiem oczywiscie. :D

Hej 🌻 Elfik - tez wlasnie slyszalam, ze Alexander jest denny i tandetny :P A jakiez to fajne kosmetyki sobie pokupowalas ?? :) Amberangelic - :) tak tak, VS ciuchy to inna firma, w ogole sklepy VS, Limited, Express, NY&Co. i Bath&Body Works to jedna klika, tak jak Gap, Old Navy i Bananowka ... Kiedys przepadalam za Expressem (poczatek lat 90tych), ale potem kompletnie zmienili styl na taki troche dla ofiar mody, a wczesniej mieli taki ladny europejski, bardziej kobiecy niz malolatowy styl. A na Co dzisiaj zjadlas zawitalam, gdyz temat jedzenia i przemysliwan o nim jest mi zawsze mily :) Funkia - zgadzam sie z Toba w 100% co do Banany ... Przed kilku laty byla to moja mekka (tak jak jeszcze dawniej Express Compagnie Internationale ;) ), a teraz jest tam po prostu jakos dziwnie i te rzeczy nawet nie leza tak, jak powinny :( A kiedys, to byly czasy, ta ich cudna prostota i akuratnosc :) Squirley - cos w tym chyba jest, ze jak sie pozniej i obficiej podje, to nawiedzaja nas dosc \"ciekawe\" sny ... Juz sobie wyobrazam ten Twoj ;) Tzn. nie wyobrazam sobie tresci, ale stopien ciekawosci ;) Co do wysylkowego kupowania ciuszkow, to musze przyznac, ze rzadko to robie, poniewaz kilka razy sie nacielam co do jakosci i pasowalnosci danej rzeczy. Bardzo nie lubie, gdy cos jest skrojone tak, ze grzes tam ciagnie, gdzies tam odstaje, a to jest niemalze nieuniknione, jak sie nie przymierzy. Albo jak material jest sztywny jak koci ogon ;) Bardzo, bardzo dawno, jak tylko zaczely do mnie katalogi przychodzic, to zamowilam pare rzeczy z Newport News i niestety byla to kompletna klapa :( Jakosc jak z Wallmartu :( Mozliwe jednak, ze przez te ostatnie 10 lat sie poprawili. Tak samo mialam Z Victoria Secret, okropienstwo, ale ostatnio zamowilam sobie dzinsy i sa rewelacyjne :) Na a ich bielizny to jestem fanka nieposkromiona :D, ale glownie tej wygodnej i miciutkiej, bo nie lubie sztywnych koronek i niemilych stylonow. No dobra, pora sie abrac za robote, a jest to tlumaczenie, ktore dogorywa u mnie juz od wakacji :P Olaboga ! :0

Elfiku no wlasnie co do prawka to zrobie w tym roku. Zdalam juz pisemne, wiec tylko pojechac na test z praktyki. :) Latwe testy byly. ;) Praktyka tez nie jest podobno ciezka. Gorzej jak sie ktos boi. ;) ;D :p A ja na dzien dzisiejszy chcialabym bawic dzieci, ale jak sama napisalas wymagane prawko. :o Musze ruszyc cztery wielkie litery i zabrac sie za \"robote\". ;)

Gość MrHak
Pozwolę sobie wtrącić przepis na Strogonowa jaki robię swojej rodzince. Jest może inny lecz nie mniej smakowity. Strogonow Składniki: podwójna pierś z kurczaka (40 dag wołowiny), średnia cebula, papryka żółta i czerwona, 3-4 marchewki, 2-3 ogórki kiszone, 30 dag pieczarek, mix do gulaszu, przecier pomidorowy, ziele angielskie, kminek, sól, pieprz, kubek śmietany. Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Mięso posolić, oprószyć pieprzem i mąką. Przesmażyć krótko na gorącym tłuszczu. Dodać cebulę oraz pozostałe składniki pokrojone w kostkę. Po kilku minutach dodać 3 kulki ziela angielskiego, przecier pomidorowy, kminek oraz mix do gulaszu rozprowadzony w wodzie. Gotować ok. godziny. Z mąki i jajka zrobić kluseczki kładzione. Gotować 5 min. Zaprawić śmietaną. Smacznego

Witajcie!:) Dopiero misiac dzisaj mija od przylotu mojego tu do stanow..rozkrecam sie i pracuje ciezko:(...Ameryka nie wiem czy mi sprzyja ale nie jest zle:)...Jezeli chodzi o te wyprzedaze to bylo super...ehehhe..ludzie o 3 rano do Kohlsa jechali a o 6 juz obrócili drugiego malla...ahahha...ah Ameryka;) pozdrawiam wszystkich😘

Gość francesca vel franci
wnosze poprawke:) do slowa->MIESIAC*

czesc kochani... wlasnie skonczylam ogladac WLadce Pierscieni, Powrot Krola... i jestem potwornie wykonczona... Uwielbiam te filmy...ksiazka oczywiscie tez jest fantastyczna....nie wiem jak wy ale ja sie zawsze na maxa wczuwam w takie historie i potem jestem wykonczona jakbym sama w nich brala udzial... ide spac.... moj wczorajszy sen opisze jutro bo na serio byl przedziwny... a w miedzyczasie moze cos mi sie jeszcze przysni.....hehehe...

Gość mancol
może tak przed snem byś mi jeszcze pukła lodzika

Squirley ja uwielbiam Lord of the Rings i moj maz tez oboje jestesmy maniacy ogladalam juz ten film chyba z 5 razy wszystkie czesci.Mam nadzieje ze niedlugo zrobia Hobbita:) A powiedz mi jak jest z jakoscia ubran w Old Navy?Bo ja nigdy nie bylam a jak widze te ich reklamy w Tv to wydaja mi sie troche smieszne... Marzenka- no to super:)To niedlugo juz zaczniesz jedzic:) I napewno bedzie latwiej znalesc prace:)Ja to wogole sie boje prowadzic,wogole nie wyobrazam sie w duzym samochodzie hihihi No zobaczymy jak to z tym prawkiem bedzie.Na dzien dzisiejszy tez moglabym opiekowac sie dziecmi albo psami:) Bagatelka- eksperymentowalam troche z kosmetykami naturalnymi pozamawialam sporo probek,no i musze powiedziec ze Burts Bees ma super odzywke do wlosow i krem marchwiowy a Kiss my face super mydelka i peelingi,wogole wszystko jest super w uzyciu i fajnie pachnie takze zuzywam to w expresowym tempie ,chyba sie uzaleznilam:)Na razie nic mnie nie uczulilo. Amberangelic znalazlam mydelko siarkowo glinkowe(w TJmaxx) ale fajnie mi wysusza wszystko i juz z twarza lepiej teraz nawet nie robie makijazu jak gdzies wychodze ,rano myje tym siarkowym na wysuszenie a wieczorem rumiankowo oliwkowym na nawilzenie i zagojenie i jest super:) Kokus:) dobrze ze Twoj piesek powoli zdrowieje ja polozylam krzesla na kanapy takze Tasha juz nie ma problemow ze zeskakiwaniem,teraz spi z nami tzn na dywaniku:) Polecam National Treasure z Nicolasem Cage,super:) Pozdrawiam wszystkich:)