Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Morgaine

Co myślicie o gotyckich dziewczynach ?

Polecane posty

Gość Mystic Moon
Nawiążę jeszcze do pytania Morgaine. W stroie gotycki zaczęłam się stosunkowo niedawno ubierac( niestety nie pozwalała wcześniej na to sytuacja materialna moich rodziców), ale zawsze we mnie coś było, zawsze różniłam się od rówieśniczek praktycznie wszystkim i bardzo trudno było mi znaleźc wsród nich bratnią duszę. Mam szacunek do ludzi, którzy wytrzymują ze mną:D no i oczywiści są taksamo zakreceni co ja.

Gość Mystic Moon
wysłało mi dwa razy bo coś się przycina

Gość jedna.taka.pelna.nadziei.22
ja już w wieku 12 lat nie chciałam chodzić na spacery z kolezankami, bo mnie to nie interesowało, takie głupie pogaduchy itp. wolałam słuchać muzyki. w 16 lat słuchałam różnych kiczowatych zespołów pseudorockowych typu him, lp, lump z beskid itp :D a potem... zakochałam się w type o negative i od tego się zaczeło :D od kilku lat jestem w tym po uszy, ale to miłe. nie zawsze ubieram się gotycko, wtedy znajomi się dzwią, co ze mną :D ale w duszy czuję coś dziwnego. wcześniej nie wiedziałam,że to tak się nazywa. podoba mi się ten styl, ale jestem otwarta na świat, nie zamykam sie w sobie.

Gość Mystic Moon
Ja w wieku 9 lat przechodziłam okres buntu młodzieńczego, gdy byłam trochę starsza początek gimnazjum zaczęłam słuchac system of a down, a teraz słucham nightwisha, a kuzyn ma mi jeszcze dac płytę innego zespołu gotyckiego. Mnie od zawsze fascynowały czaszki i historie fantasy, w których lało się dużo krwi. Trochę jestem nawiedzona, ale moje zapędy staram się teraz wykorzystac w wartościowy sposób. Piszę teksty piosenek szczegół że prawie wszystkie są o śmierci, ale jest to sposób na rozładowanie negatywnych emiocji szczególonie po kłótni z moim głup[kowatym bratem:D

Gość Mystic Moon
Piszcie bo mi się nudzi. Piszcie również na mój adres GothicKate@op.pl

Gość troche zacofany
ja mysle ze jestescie laski troche zacofane:P ten styl sie znudzil ludziom setki lat temu ale widac nie wszysscy sa reformowalni heheh

Gość Mystic Moon
do trochę zacofanego Wiesz co kolo chyba tysię zacofałeś, lepiej się ubierac w stylu gotyckim niż w króciuteńkie minióy, w których za przeproszeniem pół tyłka widac i bluzeczki sięgające ledwo za pępek sory już wolę wyglądac jak wampirzyca:) niż jak wypudrowana lala ze zbyt mocną opalenizną, której tylko w głowie kogo przy najbliższej imprezce zaliczyc

Gość Mystic Moon
Jeżeli masz małą wiedzę na ten temat to lepiej już się nie kompromitój

Gość Gotyckie dziewczyny
mnie w nich trochę odrzuca zanadto przesadzony makijaż.

Gość ...-------...
oswieccie mnie:czy ten styl-gotyk,to cos w stylu Chylinskiej?

Gość Mystic Moon
Trochę się zaczytałam. Zarzuccie jakieś ciekawe pytanko please

Gość Mystic Moon
Jest już późno ale podtrzymuję temacik. Właśnie obiłam się niechcący pieszczochą. Wieci niedawno kupiłam sobie kilka fajnych gotyckich ciszków, jedynie narazie długiej spódnicy nie znalazłam. Pozdro dla Morgaine ( wow tym razem się nie pomyliłam ) Może tam ktoś jeszcze jest? Bo ja jestem i jeszcze jakoś żyję choc zjadłam litr lodów, ale czego się nie robi gdy ma się wolną chatę. No i jutro będzie trzeba nieźle biegac by nie przybyło centymetrów.

Gość ...-------...
Zastanawia mnie-czy wy czasem nie oszukujecie sie z tym jakims gotykiem?Przeciez to srodowisko satanistyczne...

Gość Mystic Moon
Masz małą wiedzę na ten temat, jest to jedynie zwykły stereotyp. Ja co niedzielę chodzę do kościoła i praktykuję moją wiarę. Nie znaczy to, że jak już ktoś ubiera się na czarno to składa koty w ofierze szatanowi i pije ludzką krew. Gdzie tu logika

Gość Mystic Moon
wow mam 542 wpis i jeszce żyję hurra:D:D

Gość Mystic Moon
No to teraz idę wskoczyc wpiżamkę z króliczkami i zaraz wracam

Gość Mystic Moon
Założyłam własny temacik trochę inny od twojego, ale mam tylko jeden porządny wpis no dwa bo jeszcze swój

Gość *watcher*
No rzeczywiscie-nic tylko pogratulowac.Dziewczyny.Czy wy nie uwazacie,ze macie cos wspolnego z satanizmem?

Gość Mystic Moon
Wiesz co o każdej pełni księżyca składam ofiary z ludzi i ubóstwiam się krwią. Oczywiście nie było to na serio. Satanizm, a gotyk to zupełnie dwie różne rzeczy i nie należy ich mieszac.

Gość *watcher*
Mystic Moon-wiesz,ja mysle,ze ty myslisz ,ze wiesz w co sie bawisz,a tak naprawde to nie wiesz.Wiec moze ja tobie powiem.Bawisz sie w SATANIZM.teraz to jest moze dla ciebie fajne,ale moze sie to zmienic w kierunku niekoniecznie takim ,jaki ty bys sobie zyczyla.Przeczytaj dokladnie ta strone,do ktorej ktos podal linka:to co teraz cytuje-to stamtad: " Goci (l.poj. got) – subkultura zakładająca życie w ciemności, ku chwale Mrocznego Pana lub innego bóstwa. Gotów możemy poznać po czarnym ubraniu, bladej cerze, kolczykach tu i tam, oraz wymyślnym, odpowiednio mrocznym makijażu tudzież namiastce artystycznej malunku. Spis treści" A teraz powiedz mi:ktoz to jest ten:"Mroczny Pan"?Jak myslisz?

Gość *watcher*
A z czym,lub raczej z kim sie wam kojarza te "mile"nazwy? : 01. Cień Demona 02. Martwe Pragnienie 03. Konająca Łza 04. Skrzydło Wspomnień 05. Znak Nergala 06. Czarny Tron 07. Dotyk Elfa 08. Gniewna Mgła 09. Krwawe Namaszczenie 10. Mroczny Spowiedni Wszystko jasne?

Gość *watcher*
Mi sie zdaje,ze ty mowisz,ale nie bardzo chyba wiesz co:" "kara................ Watcher, pewnie jesteś gothem i nawet nie wiesz..." Nie mozna sie chyba bardziej mylic niz ktos posadzajacy mnie o jakiekolwiek zwiazki z ta subkultura....

Gość jedna-taka-pelna-nadziei
mimo że lubię ten styl, lube tez się z siebie i innych ponabijac, jestem wredna i ironiczna :D

Gość lilyyyyy
Ja uważam, że każdy ma swój styl jak zobaczem dziewczyne gotycką to mi to nie przyszkadza tak samo jak typowoą różową landryne. Każdy ma swój styl i najbardziej śmieszy mnie wysmiewanie sie z kogoś uważam, że jeśli ktoś wyśmiewa sie z czyjegoś koloru skóry- rasizm to to jest coś podobnego.

Gość lilyyyyy
*zobaczę hehe

Gość Mystic Moon
do watcher Chłopie ja byłam na inneej stronce, styl gotycki kojarzy się bardziej z magią, co prawda jest mroczny, a z satanizmem nie ma nic wspólnego. Po prostu zanim zaczniesz wypisywac kolejną głupotę zajrzy na inną stronkę i dobrze sobie poczytaj na ten temat

Gość Mystic Moon
watchter na googlach wpisz sobie hasło: subkultura gotycka i wyskoczy ci tam kilkanaście porządnych stronek, jak sobie poczytasz to potem możemy gadac

Gość Mystic Moon
A propo ubioru ja nie noszę glanów gdy na dworze 30 , ale wczarnym lubię pochodzic i wcale nie jest mi gorąco