Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psyt

Typ sylwetki GRUSZKA - jak się odchudzać?

Polecane posty

Gość rany dziewczyny
na typ figury gruszka to nie diety ale cwiczenia trzeba wzmaciniac mięśnie ramion i klatki piersiowej by sylwetka zrobiła sie bardziej proporcjonalna i wyszczuplac biodra i uda dietą to tylko sprawicie że dysproporcje między góra i dołem sie powiększy bo góra chudnie szybciej od dołu więc zamiast wymyślac cud środki weźcie sie za cwiczenia i jedzcie racjonalnie

Gość celice
jak możesz to też prześlij na emeila :pzielka1@wp.pl

Gość BLÓSIK
dobry pomysł z tom siłowniom dodał bym jescze bieganie a cóż

ja tez jestem grucha:( buuu....pracuje nad soba-poki co aerobik.moze potem silownia ale nie wiem na ktore przyrzady mam isc...

ja tez mam ten typ sylwetki ale jak schudlam nie jest zle talia- 59 cm biodra- 89/90 cm :) hmmm w sumie to ja bardziej klepsydra jestem :D

Gość angelika 678
tez bym poprosila o ta diete i cwiczenie moj adres angelika987@onet.eu z gory dziekuje zycze wszystkim powodzenia :D

Gość Sabinosss
Ja też jestem gruszka, ręce bardzo chude, góra też, a biodra za grube- 96cm

Gość elwirek
Dziewczyny ja również bardzo proszę o tę dietę i ćwiczenia z wymienionej ksiązki, bo jestem już tak zdesperowana że nie wiem co robić.Wymiarów nawet nie podaję bo nie chcę się jeszcze bardziej dołować no ale ja jestem juz po dwóch ciążach i skończyłam dawno 30-stkę, więc dziewczyny róbcie coś teraz bo później będzie jeszcze gorzej echhhh.........

Czesc, Tez mam taki typ budowy, ciezko schudnac z okolic bioder, ud a szczegolnie lydek. Teraz waze 70.2kg (niedawno bylo 75kg) i wciaz jestem na diecie ale cwicze 6 dni w tygodniu, rowerek przez 15min, i chodze na profesjonalne treningi (po 1godz x 2 razy w tygodniu) po ktorych chudne najbardziej. W tym momencie problemem jest oczywista nadwaga, jesli schudne do 65kg conajmniej to nogi tez schudna (wiem bo to zrobilam w tamtym roku). Dziewczyny maja racje, cwiczenia sa tu najwazniejsze, ale odpowiednia dieta rowniez. Powodzenia:)

Gość Zdesperowana..................
Hej dziewczyny! macie jakiś sprawdzony sposób zeby wyszczuplić łydki? ostatnio pilam Herbate Slim Figura ale po ok miesiącu stosowania zaczeło mnie boleć serce i miałam duszności, jak przerwałam wszystko wróciło do normy..co mam robic? zadna dieta nie pomaga? moje łydki sa niewiele węższe nic uda... a poza tym mam spory tyłek i to jeszcze strasznie płaski! ratunku!

hej dziewczyny mam pytanie do tych osób, które stosowały dietę z wyżej wymienionej ksiązki. czy trzeba koniecznie stosować się do wymienionych tam posiłków bo niektóre produkty są dość egzotyczne i trudno je dostać w Polsce. poza tym wychodzi na to ze jest dość droga więc czy da się ją jakoś zaadaptować o polskich warunkow-bardzo chciałabym ją zastosować. i czy np ta dieta w połączeniu z ćwiczeniami Tamilee Webb przyniesie efekty???

Gość rudy kot
w tej ksiazce sa przykladowe posilki mozesz wybrac z danej grupy takie jak ci pasuja bo wszystkie obliczone sa na ta sama ilosc kalori , i oczywiscie cwiczenia sa konieczne i bardzo pomagaja, Powodzenia ja schudlam , teraz przytylam 2 kg ale i tak jest lepiej jak bylo przedtem :)))

Gość panna Aleksandra
też długo narzekałam na ta figure. do tej pory czasem tak sadze, ale czy mężczyźni nie powinni nas kochać właśnie za te piekne, kragłe tyłeczki;>? Przecież inne kobiety mogą nam tego tylko pozazdrościć ;)

Ja gdybym mogła, też proszę o jakieś przykłady z wymienionej ksiażki. Nie muszę pisać jaki mam problem. Ale zgadzam się z tym aby najwcześniej zacząć \"poprawę\" sylwetki, potem będzie tylko gorzej.

figura typu GRUSZKA ja to proponuje Analezysz do niej jesli: - biodra masz szersze niz gorna polowe ciala - masz nieprzecietne biodra i pupe Zywienie: -siegaj po swieze owoce tj: jablko, pomarancza -jedzenie drobiu oraz salatek jarzynowych nie zagrozi twojej linii -staraj sie unikac smazonych potraf, jedz duszone potrawy -ogranicz makaron, cukier, biale pieczywo WAZNE: -wzmocnij miesnie posladkow -regularnie cwicz miesnie ramion -skup sie na cw ud Cwiczenia: szczuple uda i pupa: 1. Stan w rozkroku. Wez ciezarki i przytrzymaj je oburacz, z przodu miedzy nogami. 2. Trzymaj prosto plecy i pooowoli zrob przysiad, kolana kierujac na zewnatrz Cwiczenie powtorz 25 razy miesnie ramion 1. Wez w dlonie ciezarki, stan w lekkim rozkroku i wyprostuj na boki ramiona. 2. Caly czas napinaj miesnie brzucha i wytrzymaj w takiej pozycji kilka sekund. Nastepnie opusc rece luzno wzdluz tulowia. Cwiczenie powtorz 15 razy silna pupa i nogi 1. Poloz sie na plecach, ugnij nogi w kolanach, a piety oprzyj o jakis maly stolek. Rece poloz na podlodze rownolegle do tulowia. 2. Nie odrywaj rak i glowy od podlogi, a piat od stoleczka, postaraj sie uniesc do gory tulow. Twoje cialo (od kolan az po ramiona) powinno tworzyc linie prosta. Cwiczenie powtorz 15 razy. Co mozesz jeszcze zrobic: -biegaj pare razy w tyg Slawne "gruszeczki": -Jennifer Lopez -Beyonce Knowles -Halle Berry

Gość smallgirl
Ja tez zaliczam sie do tego typu figury.Niestety trzeba zacząć ćwiczyc,cwiczyc i jeszcze raz ćwiczyc.oprócz diet.Bieganie to najlepsza metoda i najtańsza;)

Też niedługo zaczynam walkę ze sobą:) mam 160 cm 59 kg szerokie biodra dość masywne łydki;] góra szczuplejsza;] typowa figura znienawidzonej gruszki..na którą patrzeć już nie mogę ;]zakupiłam sprzęt do ćwiczeń siłowych niedługo dostanę dietę oraz trening,bo z tego z wyczytałam oraz pytałam profesjonalistów to przy tego typu redukcji trening oraz dieta muszą być prowadzone jednocześnie;] zamówiłam też książkę o której była tu mowa zobaczymy co ciekawego tam w niej piszą:D Będę was informować na bieżąco jakie będą tego efekty;] miejmy nadzieję że coś z tego wyjdzie;] Serdecznie pozdrawiam wszystkie gruszki:D

Gość nadine424
Rudy kocie błagam Cię wyślij i mi przykładowy przepis! Ehh moje wymiary to: Talia: 60 Biodra: 95 Uda:58 Wzrost? 155! Tragedia:(

Gość nadine424
Rudy kocie bardzo proszę o skany przykładowego przepisu:( Jestem załam ana , mam 155 i 95 w biodrach:( natalia_92@yahoo.pl

Dostałam tą książkę..przeczytałam w całości..wydaje się być napisana profesjonalnie i z sensem.. rzeczywiście posiłki nie są skomplikowane ale wadą jest to że niektórych składników niema na naszym rynku;/ są niby zamienniki no zobaczymy jakie będą efekty.. Serdecznie Pozdrawiam

Gość zdiwiona
boze na co wy narzekacie nie ma lepszej sylwetkji niz gruszka! strasznie sie ciesze ze mam taka sylwetke jest najbardzije kobieca! i wlasnie dla mnie najbradziej procjonarna , wolabyscie jabko = wielki brzuchal jak pociazy i chude nuzki a moze klepsydra? wielkei biodra niz gruszka 100 razy plus zwisy zamiast biustu? dziweczyny zacznij doceniac ze macie najlepsza sylwetke zmozliwych

Gość Miodula
Ja też mam ten nieszczęsny typ sylwetki. Mały biust, fajna talia, za to biodra, uda i łydki chyba nie warte są pochwał. Jednak uważam, że nie wyglądam wcale tak strasznie. Pierwsze, co trzeba zrobić to pogodzić się z decyzją matki natury i zaakceptować siebie taką, jaką się jest. Oczywiście trzeba dbać o siebie. Jednak rezygnowanie z tego, co lubimy nie ma sensu. Trzeba się cieszyć tym, co się ma. Każda z nas jest piękna, oryginalna, jedyna w swoim rodzaju. I każdej z nas należy się kochający książę na białym koniu... "Uwierz, a osiągniesz wszystko, czego tylko zapragniesz..."pozdrawiam

Gość rosemary
mnie najbardziej wkurza to, że nigdy nie będę miała szansy mieć pięknej sylwetki :( moje obecne wymiary to: biust-95 talia-69 biodra-107:(:(:( masakra!Od razu widać, że muszę schudnąć, bo nie chcę być już takim spaślakiem...Mam motywację, wierzę, że dam radę, ale zawsze bedę mieć takie wielgachne biodra:( (nogi jescze oblecą, ale dupsko jest nie do wytrzymania).wg mnie nie ma gorszej figury (w moim przypadku) jak gruszka...Zawsze chudnę w talii, ramionach i ewentualnie w nogach, ale z bioder i tyłka totalnie nic:( dotychczas zdrowy tryb życia, codziennie ćwiczę i jeżdże na rowerze..Już nie wiem jak smakuje dobry chleb z masłem (o dziwo nie tęsknię za słodyczami, a fast food'ów nigdy nie lubiłam)tak właśnie za pieczywem tęsknię..Katuje się i męczę, ale nie wiem czy to ma sens...Totalna załamka.Jak nie schudnę, to chyba nigdy siebie nie polubię..

Gość wolna niedziela
cześć gruszeczki:) u mnie podobnie-> 82 biust, czyli prawie nic nie ma 95 biodra 55 uda Podobno żeby tłuszczyk z ud i bioder szybko poleciał- dobra dietą jest nieskowęglowodanowa, którą od jutra wprowadzę + ćwiczenia; boję się jedynie, że niedługo na górze będę wygladać jak chłopiec niech już będzie jutro, chce zacząć działać:)

Gość zajaczek_92
mam również ten problem. 16 lat i już 96cm w biodrach, boję się, że będzie tylko gorzej. Polecam pływanie:redukuje cellulit, wysmukla, nie obciąża stawów. I koniec ze słodkościami!!

Gość Gruszencja
Cześć wszystkim! Jeszcze rok temu nienawidziłam swojego ciała za to, że mam takie dysproporcje między talią jak osa a obfitymi biodrami, na piersi nie narzekam, bo są naprawdę w porządku. Przeczytałam uważnie wszytskie wypowiedzi i mam parę porad. Moim pierwszym krokiem było zastosowanie diety szwedzkiej....ale nie każdy może ją stosować..przede wszystkim bardzo silna wola, bo można mieć czasami wrażenie, że nie jesteś w stanie wstać z łóżka(niestety to prawda). Trzeba wówczas bardzo dużo pić wody niegazowanej..dieta trwa 13 dni. Zmienia całkowicie przemianę materii i możesz jeść normalnie w 14-tym dniu i nie tyjesz..potwierdzone..jestem już ponad rok po tej diecie. Wiadomo, że trzeba unikać słodkości, bo wszystko pójdzie w pupę i uda. Ale chciałam Was pocieszyć koleżanki..mężczyźni uwielbiają taką figurę..nie znosiłam swojego ciała i wydawało mi się, że Ci wszyscy faceci się ze mnie nabijają, ale Oni naprawdę kochają takie kształty i takie kobiety wybierają na żony. Jak się ubierać: Jeśli chodzi o bluzki..można nosić obcisłe jeśli ma się w miarę fajny biust..jak jesteś deseczką to lepiej noś luźniejsze, żeby zrównoważyć sylwetkę..ja wybieram zazwyczaj takie z luźniejszymi rękawami..większym wycięciem w biuście i podkreślające talię..kiedyś nosiłam tuniki, żeby ukryć tyłek, ale nie powielajcie moich błędów, bo poszerzycie się niepotrzebnie.Nie noszę pasków, bo wszystko zbierałoby mi się w talii i pasek by sobie wędrował. Spodnie: zdecydowanie rurkom mówimy NIE, jeansy lekko rozszerzane na dole a węższe w okolicy kolan (lekkie dzwony), proste tzw.szwedki tylko z cienkich materiałów..jeśli jeansy to mogą być jeszcze w miarę proste, ale nie super szerokie ani opinające nogi.Buty najlepiej na lekkim obcasie co wydłuży i wyszczupli optycznie nogi. Jak jesteście łakomczuszki, że nie wytrzymacie bez porządnej dawki węglowodanów..to możecie sobie do posiłków(tylko 3xnadzień)brać tabletkę Linea co zmniejszy ich przyswajanie i zniweluje uczucie głodu. I ćwiczyć, ale wiadomo, że nie każdy ma na to czas, więc polecam tzw.pieska i te ćwiczenia z ciężarkami co były powyżej, niewiele powtórzeń a dają spore efekty. Jak macie czas to biegać...pupa się wtedy najbardziej traci. A i spodnie niech nie będą to biodrówki, bo popełnicie wówczas samobójstwo..muszą być z podwyższonym stanem. Popracujcie troszkę i pokochajcie swoje ciało. Może też być basen jak ktoś ma czas i pieniążki:) Ale przede wszystkim odpowiednio się ubrać a będziecie wyglądały olśniewająco obojętnie ile byście nie miały w biodrach. Sukienki dopasowane w talii, rękawki lekko poszerzane i dół od talii też. Można zaryzykować strój sekretareczki..obcisła spódnica do kolan o podwyższonym stanie, ale trzeba mieć wówczas ładnie zaokrąglone pośladki i na pewno płaskie i obwisłe tyłki nie będą wyglądały dobrze. Pijcie dużo wody niegazowanej;) Pozdrawiam i życzę powodzenia.. jak macie jakieś pytania to gg:7583940

Gość mila1561111
jak odchudzic biust???

Gość Franka2345
Drogi rudy kocie prosze bardzo o te cwiczenia, bede bardzo wdzieczna, jesli zechcesz mi je przeslac:)))))) mail: tycka12@poczta.onet.pl

Gość ftdy
wiecie co?jedyny niezawodny system na zajebiste poformowanie typowej "gruszki" to 3 naprawde taniutkie przyrzady do cwiczen i systematycznosc....po 2 tygodniach zaczniecie sie nie poznawac....mowie na wlasnym przykladzie....

Gość zenobiuszdieta
Moje drogie dziewczyny typu gruszeczki, jesteście wszystkie bardzo ładne i przez nas uwielbiane. Powodem tego jest wasza ładna sylwetka, o której marzy nie jeden przystojny dżentelmen. Ale oczywiście macie swoje zdanie na temat swojego wyglądu i wiem doskonale że tego zdania nikt nie zmieni, ponieważ jestem masażystą i wiele się nasłuchałem od was o swoich proporcjach ciała. Ja też nie będę próbować zmieniać waszego myślenia, bo i tak wiem że to w niczym nie pomoże. Jednak znam przyczynę waszych niepowodzeń, nieważne co robicie, odchudzacie się intensywnie, ćwiczycie, przeszywacie ubrania czy coś tam jeszcze. O tuż istnieje kilka szczegółów o których powinniście wiedzieć, co pomoże wam odkryć dlaczego kobieta typu gruszka ma taką sylwetkę jaką ma. A więc jest to kwestia hormonów, nie tyle nadmiaru estrogenu o ile braku testosteronu, którego wytwarza prawy jajnik, ma też ogromne znaczenie niedoczynność tarczycy i długość pochwy ale o tym nie powiem nic, bo nie tutaj ten temat. Jest to jeszcze sprawa pożywienia, gdyż każdy produkt ma jakieś fitohormony. Oprócz tego każdy produkt nosi informacje poszczególnej planety, które pobudzają odpowiednie czakramy i automatycznie podnoci nadprodukcję hormonów w dolnych partiach, zamiast na całej linii czakramów. Macie zazwyczaj monodietę, którą posługujecie się przez cały rok, a należy zmieniać swój jadłospis zależnie od pory roku, należy mieć dietę dopasowana do dnia tygodnia a nawet pory dnia czy nocy. nie jest to takie proste jak większości was się wydaje, nie wystarczy ćwiczyć czy mało jeść. Każdy produkt posiada określone właściwości, produkt może być męski albo żeński, jin albo jang, chłodny czy ciepły w swojej naturze, może wolno się trawić albo szybko, może być śluzotwórczy albo wysuszający i to tu leży rozwiązanie. Nie to żeby mi się nie podobały takie kobitki jak wy, ale wiem że macie ze sobą problem, nie wiecie jak się ubrać, a większość z was woli nigdzie nie chodzić, to są kompleksy na swoim punkcie, wiem też że spożywacie swoje posiłki zbyt często niż powinna spożywać taka konstytucja ciała jak wasza. Zatem jeśli komuś bardzo zależy na tej wiedzy, spróbuję pomóc, jednak nie obiecuję że każda z was będzie tego chciała. Pozdrawiam was serdecznie. Zenobiusz, 39 l. adres GG 10053995 lub zenobiusz_dieta@tlen.pl