Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aggie

Piękna, zadbana cera - topik dla wszystkich, które o takiej marzą

Polecane posty

Dawno już tu nie zaglądałam, ale w pracy nie wolno nam uzywać internetu do celów prywatnych, nawet po godzinach. Teraz akurat mam wolny dzień na zalatwianie różnych spraw i wskoczyłam na moment do kafejki... Uzywałam kiedyś kremu Iwostin z filtrami UVA/UVB, był fajny, bo nawilżał, ale jednocześnie trochę się mazał. Dla cery tłustej to może niekoniecznie.

Gość spróbuję
Mam pytanko do kobietek,które wypróbowały już kurację z moczem,zresztą sama dużo czytałam wiele dobrego o urynoterapi/leczeniem moczem/,ale nie mialam odwagi wypróbować:czy przemywając twarz,omijacie okolice oczu???jeżeli nie,to czy zauważyłyscie też jakiś wpływ na skórę wokół nich?

Gość spróbuję
Mam pytanko do kobietek,które wypróbowały już kurację z moczem,zresztą sama dużo czytałam wiele dobrego o urynoterapi/leczeniem moczem/,ale nie mialam odwagi wypróbować:czy przemywając twarz,omijacie okolice oczu???jeżeli nie,to czy zauważyłyscie też jakiś wpływ na skórę wokół nich?

Gość Justar
Rosalinda tonik z octu jabłkowego ja robię słabszy niż 1:1, biorę trochę wody mineralnej - niegazowanej i dolewam trochę - ok 1/4 objętości ocku jabłkowego. rzeczywiscie zapach jest taki sobie, ale jak posmaruję sie potem kremem to nawet moj mąż twierdzi ze nie czuć, a jak się nie posmaruję to narzeka dzieła naprawdę świetnie, zwęża pory, rozjaśnia skórę, goi niedoskonałości

Gość Justar
ale błędów narobiłam, jak się człowiek śpieszy ... jeszcze dodam, że przed użyciem toniku z octu jabłkowego myję twarz żelem wypróbowałam polecany tu peeling z kawy - rewelacja co to za kosmetyki DDF?

Gość iga22
No właśnie co z tymi kosmetykami DDF, proszę o więcej informacji

Gość miśka21
K8i dzieki :-) a co do kuracji moczem, to też zaczelam, jakiś tydzień temu. wprawdzie mam skóre suchą i nie mam pryszczy ale bylo troche takich podskórnych grudek których nie za bardzo mogłam wyciskać. a teraz jest super, skóra gładka, bez tych zaskórników, po prostu rewelacja.

Gość pytająca2
używm moczu...nie długo mam mieć miesiączkę...czy powinnam zrobić na ten okres przerwę?

Gość czy DDF
to jakaś seria Dermiki? Ktoś bardzo polecał maseczkę, ale ja nie mam jakiś wyjątkowo dobrych wspomnień związanych z Dermiką

Dzięki Justar :) Ja idę jutro do pani dermatolog, ciekawe co mi powie o tym occie jabłkowym :D

Gość Justar
Rosalinda napisz koniecznie co ci powie :)

Gość 1 2 3 4 do moczolubnych
Kurcze pierwszy raz mi sie zdazyło zeby przeczytac wszystkie wypowiedzi;-P dziewczyny BARDZO CIEKAWY TOPIK :):):) zaintrygowała mnie ta kuracja moczowa ehhhhhhh (ja też nie mam cery jak dziweica orleańska) mam porozszerzane pory wągry zaskurniaki, bolace pryszcze no i tłusta cere (czyli wszystko co najgorsze) wszystko to w T naszczeście poliki sa ok:) zastanawi mnie czy ten mocz rzeczywiście daje tekie rezultaty i czy zweża te cholerne pory!! i likwiduje bolace syfy. MOwicie ze macie ładniejszy koloryt skory, ze zmarszki sie troche zmniejszaja błagam o wypowiedz K8i(bo ona chyba najdłuzej ten tym kuracji stosuje) i wszystkie inny prosze powiedzcie jak to rzeczywiście jest. co do do syfów to miałam przyjemność a raczej nie przyjemnośc użyć cebuli ma własciwości antybakteryjne i wogole jak jest sie chorym to sie poleca cebule i czosnek, trzeba natrzec tważ cebula powiem ze naprawde zauważyłam rezulyaty juz na 2 dzień zabiło mi te bolace pryszczuchy:) i nei miałam takiej przetłuszczonej skóry ale jaki smroddddd!!...... zrezygnowałam ;-P bardzo prosze o komentarze co do tego moczu chciała bym spróbować !!!!!!!!!!! pozdrawiam;]

Gość 1 2 3 4 do moczolubnych
Kurcze pierwszy raz mi sie zdazyło zeby przeczytac wszystkie wypowiedzi;-P dziewczyny BARDZO CIEKAWY TOPIK :):):) zaintrygowała mnie ta kuracja moczowa ehhhhhhh (ja też nie mam cery jak dziweica orleańska) mam porozszerzane pory wągry zaskurniaki, bolace pryszcze no i tłusta cere (czyli wszystko co najgorsze) wszystko to w T naszczeście poliki sa ok:) zastanawi mnie czy ten mocz rzeczywiście daje tekie rezultaty i czy zweża te cholerne pory!! i likwiduje bolace syfy. MOwicie ze macie ładniejszy koloryt skory, ze zmarszki sie troche zmniejszaja błagam o wypowiedz K8i(bo ona chyba najdłuzej ten tym kuracji stosuje) i wszystkie inny prosze powiedzcie jak to rzeczywiście jest. co do do syfów to miałam przyjemność a raczej nie przyjemnośc użyć cebuli ma własciwości antybakteryjne i wogole jak jest sie chorym to sie poleca cebule i czosnek, trzeba natrzec tważ cebula powiem ze naprawde zauważyłam rezulyaty juz na 2 dzień zabiło mi te bolace pryszczuchy:) i nei miałam takiej przetłuszczonej skóry ale jaki smroddddd!!...... zrezygnowałam ;-P bardzo prosze o komentarze co do tego moczu chciała bym spróbować !!!!!!!!!!! pozdrawiam;]

czytam ten topic od jakiegoś czasu i zaczynam się łamać w kierunku kuracji moczowej... Od 3 lat używam do twarzy jedynie kosmetyków avon seria solution (z wyjątkiem toniku) i jestem bardzo zadowolona. Czoło się nie świeci a skóra jest elastyczna, no ale na rozszerzone pory i drobne grudni podskórne nie dziala - więc intensywnie myślę o moczu... Do ciała używam balsamu Dr Eris z serii Lirene ujędrniający. (balsamy z avonu mi nie odpowiadają) Nie używam kosmetyków które zbyt intensywnie pachną-od razu myślę o chemii. No i właśnie najbardziej o tej chemii myślę stosując dezodoranty z antyperspirantami i kremy do biustu -tez z avonu bardzo dobry ale czy bezpieczny? No bo właśnie czy one są bezpieczne? Czy za 10-20 lat nie dadzą o sobie znać skutki uboczne w postaci raka piersi -węzłow chłonnych?? Zaznajomione grono radiologów nie wyklucza szkodliwego wpływu środków zawartych w kosmetykach (długofalowe skutki) właśnie na węzły chłonne. Czy ktoś zanalizował skład dezodorantów i mógłby coś mądrego napisać??

Gość MOCZOKURACJA
Witam! Ja stosuję mocz od kilku dni i moja skura jest super-pory się zwężyły i mniej się przetłuszcza-naprawdę super rewelacyjny pomysł z tym moczem.Na początku-nie mogłam się przełamać-a teraz niemogę się oprzeć posmarowania twarzy moczm-to "super kosmetyk":-) POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W 100% omijam oczy i usta. Sikam do pojemniczka plastikowego i wacikiem przecieram twarz i nic więcej nie używam-żadnego kremu. Moja twarz jest super nawilżona-niczym po najlepzym kremie.I śpię na ręczniczku jednorazowym. Aga.

Gość MOCZOKURACJA
Witam! Ja stosuję mocz od kilku dni i moja skóra jest super-pory się zwężyły i mniej się przetłuszcza-naprawdę super rewelacyjny pomysł z tym moczem.Na początku-nie mogłam się przełamać-a teraz niemogę się oprzeć posmarowania twarzy moczm-to "super kosmetyk":-) POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W 100% omijam oczy i usta. Sikam do pojemniczka plastikowego i wacikiem przecieram twarz i nic więcej nie używam-żadnego kremu. Moja twarz jest super nawilżona-niczym po najlepzym kremie.I śpię na ręczniczku jednorazowym. Aga.

1 2 3 4 do moczolubnych, Faktycznie, chyba najdłużej z tu obecnych stosuję ta kurację... to już 5 tygodni będzie... I nie ma się co oszukiwac, na początku kuracji koszmar był... Mnóstwo syfów i tym podobnych rzeczy...Cóż, skóra musiała oczyścić się... I jeśli coś zaczęło się tworzyć w głębi skóry, musiało na zewnątrz wyjść. Po trzech tygodniach wszystko zaczęło się uspokajać. Po czterech widać było poprawę. Teraz tylko czasem jakiś malutki pryszczyk wyskoczy... Myślę, że za jakiś czas w ogóle będe mogła zapomnieć o pryszczach. Jeśli chodzi o wągry i zaskórniki... Stają się one mniej widoczne i chyba jest ich mniej... Ale przyznam, że stosuję też peeling termiczny Bielendy, więc możliwe, że to jego zasługa... Cerę miałam tłustą straszliwie... Teraz już taka nie jest... Nawet po opłukaniu twarzy wodą troszke ciągnie... No i nie świeci się :-) Jest głaciutka i mięciutka juz od pierwszych dni kuracji. Kolorki są już normalne, nie ma przebarwień. Generalnie-cud-miód, a podobno ma być jeszcze lepiej. Możliwe, że u mnie oczyszczanie cery trwało długo, bowiem jej stan wyjściowy pozostawiał, delikatnie mówiąc, wiele do życzenia... Myśle, że u jednych kobiet będzie to trwało dłużej, a u innych krócej... Zegarynka, jesli chodzi o antyperspiranty, to zbyt często nie wolno ich uzywac, gdyż blokują ujścia gruczołów. I bez wątpienia zawierają dużo chemii. Szkodliwy jest zawarty w dezodorantach chlorek gliny, ale jak na ironię, to własnie on powoduje, że nie pocimy się... Osobiście wolę używać dezodorantów z całym dobrodziejstwem ich inwentarza niż śmierdzieć... Pozdrawiam Was cieplutko :-)

Gość - 1 2 3 4 -
KURCZE dzieczynki suśki sa zajebistym lekiem;P ale lepiej nie chale dnia przed zachodem słońca posmaowałam sie wczoraj (przed lustrem gadałam sama do siebie ze jestem nienormalna bosię sikami smaruje;-D) dziś rzeczywicie ranki po pryszczach jakby mniejsze fkt nie ma rewelacji to dopiero 1 dzień eh może to moja chora wyobraźnia ale nie sadze. wcześniej zawsze stosowałam beznacne strasznie osusza jak wtałam rano to myslałam ze mi pysk wypaliło. wiecie co wszystko tak jekies stabilniejsze. ja może jestem taka przekonana teraz do tego bo wcześniej zroniłam mały eksperyment jedną reke posmarowałam siuskami 2 tonikiem łagodzacym(bezalkocholowym) nivea visage, i powiem wam ze dłonie naprawde sie rózią (choć na pocz. zaraz po posmarowniu niby po toniku dłoń była gładsza) teraz jak patrze to widać różnice po tonik dloń jest taka jakby zdechnieta sucha i bardziej pomarszczona a po suśkach jedrniejsz poprostu ładniejsza. zresztą smae spróbujcie jak chcecie sprawdzić : SIUŚKI KONTRA WASZ TONIK;-P do ZEGARYNKI przełam się i najpierw spróbuj zrobić taki mały eksperyment na dłoni i ocenisz;) co do antyperspirantów to też ich urzywam mimo ich szkodliwości, no bo przecierz nie bedziemy chodziły smierdzące;-) najlepszy antyperspirant przynajmniej dla mnie to HERBINA składu nie znam ale swietny nigdy nie miałam z nim problemów i długo sie utrzymuje;] PS: DZIIŚ IDE DO DERMATOLOGA SPYATM O TEN MOCZ (PEWNIE MNIE WYŚMIEJE ) ALE SPYTAM ;] DZIĘKI WSZYSTKIM POZDRAWIAM!!

Gość serafina
Witajcie. Przemywam twarz moczem już, a może dopiero 2 tygodnie i rzeczywiście cerę mam coraz ładniejszą .Po serii syfów zaczęła mi się robić gładka cera, pory mniej widoczne, ale cóż zaskórniki na razie nie schodzą. Zaczęłam też pić drożdże więc nie wiem do końca czy to one też nie mają wpływu na wygląd cery. No , a dzisiaj kupiłam ten olejek pichtowy i spróbuję jeszcze to. Najbardziej denerwują mnie te czarne kropy. Może w końcu coś na nie pomoże, tak by już więcej się nie robiły. A czy któraś z Was wie czy samoopalacz ma wpływ na zatykanie porów i ich szybsze przebarwianie? Tzn czy po jego użyciu może być więcej widocznych zaskórników?

Gość piska
Czesc. Czytam sobie ten wasz topik i mam pytanie, jaki balsam ma najmniej tego swinstwa? Mozecie cos polecic?

Gość pomocy
HEJ DZIEWCZYNY!! ja tez zaczełam stosowac kuracje moczem słyszałam troche o tym i wasze relacje podkusiły mnie aby spróbować. Kurcze stosuje go kilka dni mam zaczerienia twarz i porozszerzane pory, dziweczyny ratujcie czy wy tez tak miałyście..???! czytałam wypowiedź jednej dziewczyny ze też miała zaczerwieniony nosek... ale ja nie wiem po tym co widze w lustrze czy mam dalej kontynuowac kuracje, wprawdzie to dobiero 2, czy 3 dzień ;/ DORADŻCIE czy rzeczywiście efekty sa tak widoczne jak mowicie, ile razy nacieracie twarz, czy się zdrowo odrzywiacie bo to tez chyba ma jakiś(wkońcu wydalamy cześc tego co jemy) no i czy uzywacie fluidu bo ja uzywam bo musze ukryc jakos te syfy. kurcze czy wam tez sie tak robio jak mi??????????????? czytam wasze relacje jestescie zachwycne a ja mam poczerwieniała twarz i rozszerzone pory wszystko nie ak jak ma być zaraz się popłacze czy juz nic mi nie pomoże na te syfilizm na twarzy. (mam asie ochote rozpłakać)

Gość pomocy
A i co z tą wda czemu po miesiącu trzeba przestać pic w duzych ilościach???????????????????????????

Gość malwaaaa
do pomocy--- czuje to samo co TY!!! mam dość!!!rozszerzone poruy na policzkach,wągry ,czerwona podrazniona skóra...Używam fluidu i zaczynam używać moczu....A co tam! a tutaj kilka porad z pamietnika babci ;) : 🌻 Aby skóra na dłoniach była gładka,należy przecierać je masą z ugotowanych ziemniaków. Aby przesuszyć zbyt tłustą cerę,trzeba natrzeć ją sokiem z surowego ziemniaka. Aby oddech był świeży,należy płukać usta naparem z suszonych liści bazylii.

Gość pomocy
a i jeszcze jedno ;p wszystkie który uzywacie kuracji moczowej ile macie latek, ja mam 17 wiec wiadomo wypryski sa raczej na tle hormonów może na to mocz nie pomoze i dlatego tak wyglądam ;/;/;/ pomocy!! pomocy!! pomcy!!

Gość jarzębina
Dziewczyny - a znacie jakiś krem nawilżający z bardzo wysokimi filtrami? Będzie mi potrzebny w lecie (ciąża... a obawiam się plam na twarzy) a nie znam żadnego. To musi być naprawdę wysoki filtr!

Gość Rycynka
Polecam Nivea Baby Sonnen Creme z filtrem 30 krem na słońce nie powinien zawierać padimate-O i petrolatum, a niestety wiele takich kremów ma to w składzie Pozrowionka Acha i nie przesadzaj ze słońcem w ciąży!!! Pomyśl jak maluchowi będzie gorąco!

ja mam lat 21 i nie wiem czy to moje urojenia czy fakty ale juz po pierwszym dniu cera mi sie polepszyła. Pory nadal rozszeżone ale za to nie robią mi się nowe syfki, stare powoli schodzą, a zaczerwienienia po wyciskaniu bledną. Buźka nie robi mi się po moczu czerwona jak ktoś tutaj bodajże pisał. I używam podkładu. Aha... wysypu pryszczy też nie miałam.. tzn. narazie nie.. bo to dopiero 2 dzien :) ps. używam jeszcze kremu cynk + miedź Dr. Ireny Eris

Gość Rycynka
o rany wiedziałam ze avon jest do dupy, ale teraz ... Czytałam o dodawanych do kosmetyków hormonach a tu się okazuje ze do kremów z filtrami dodają oxybenzon - subst ta uzależnia skórę, po odstawieniu są możlwe różne przykre następstwa - np liszaj, łuszczenie się itd a ja kiedys stosowalam ich kremy! no musiałam się z wami tym podzielić