marszle 0 Napisano Styczeń 5, 2005 dziewczyny czy sa wsrod was te ktore maja klopoty z przysadka , tarczyca , progesteron , nieregularne miesiaczki , pms ....... , czy jestem sama z tym problemem - przed 40 -stka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość julie Napisano Marzec 30, 2005 Nie jestes sama.... Przysadka to cos o czym duzo ostatnio slysze. Tylko ze ja nawet 30tki nie mam... to wszytsko jest takie przygnebiajace. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DJ80Di 0 Napisano Marzec 31, 2005 Mam niecale 25 lat i mam ten sam problem to jest cos strasznego mam takie zaburzenia hormonalne ze szkoda gadac :( Moj ginekolog przeopisal mi tabletki Cyclo-Progynova, przeciez ja kurde nie mam jeszcze menopauzy :( Czasami mam takie doly ze nie chce mi sie nic :( mam dosc wszystkiego :( DLACZEGO??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DJ80Di 0 Napisano Marzec 31, 2005 Mam niecale 25 lat i mam ten sam problem to jest cos strasznego mam takie zaburzenia hormonalne ze szkoda gadac :( Moj ginekolog przeopisal mi tabletki Cyclo-Progynova, przeciez ja kurde nie mam jeszcze menopauzy :( Czasami mam takie doly ze nie chce mi sie nic :( mam dosc wszystkiego :( DLACZEGO??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pollshark Napisano Czerwiec 23, 2005 zaburzenia hormonalne , poczatki menopauzy Czesc dziewczyny. Mam 30 lat i zyje z tym problemem juz od 15, pomimo ze mam dostep do najlepszych lekarzy nikt nie jest mi w stanie pomuc. Znajoma poinformowala mnie o energoterapelcie ktory mieszka w Florydzie ( a szczesciem dla mnie ja mieszkam w USA ). Jego imie jest Wladyslaw Wojciechowski ktory wspolpracuje z JASNOWIDZEM Adrianem (wspaniali ludzie) ich numer telefonu do Florydy jest: 1-941-426-2455. Lecza ludzi z roznych dolegliwosci i kazdy powinien sprobowac. Przy takich schozeniach rowniez nastepuja migreny, moj stan zdrowia sie natychmiase poprawil. Czuje sie duzo lepiej. Powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mam pytanie Napisano Czerwiec 23, 2005 czy któraś z was zna jakieś naturalne preperaty - może homeopatyczne, może ziołowe... które pomagają na takie niedobory hormonów w organizmie?? Ja mam 28 lat i też na to cierpię, to coś okropnego, brałam przez jakiś czas hormony i trochę mi pomogło, ale na dłuższą metę nie mogę stosować tabletek hormonalnych bo nie najlepiej na mnie działają... tzn po sztucznym estrogenie czuję się jak naćpana, dosłownie. Jak ktoś zna środki, które w naturalny sposób "pobudzają" organizm kobiety do produkowania naturalnych hormonów to niech pisze!!! please Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwo_nek Napisano Styczeń 30, 2006 Hey! Są pewne leki homeopatyczne, które moga zastąpić w jakimś stopniu hormony, ale osobiście nie polecam. To zależy jaki hormon i jaki niedobór. Jeśli chcecie mogę podac nazwy. Sama leczę się już 15 lat (a mam 29) na niedoczynność przysadki i wiem że niedobór hormonów nie wolno bagatelizować zastępując je innymi medykamentami. Brak jednego prowadzi do braku drugiego. Sama tez biorę Cyklo Progynowę. wiem że to strasznie przykre. Zakładam blog poświęcony niedoczynnościami hormonalnymi. piszcie :) będziemy się wymieniac informacjami pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gagul Napisano Lipiec 6, 2006 Witam. Ja nie mam takich poważnych problemów jak Wy ale doskonale radzę sobie z wszelkimi dolegliwościami okołomiesiączkowymi stosując krem z naturalnym progesteronem. Można go kupić na Allegro w dziale "zdrowie". Spróbójcie poczytać w opisie. Tam jest sporo wskazówek na co ten krem stosować. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach