Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Hej Dziewczyny! Puza dzięki za wyjaśnienia. Wiesz co, nie przejmuje się tym że dzidzia mało kopie. U mnie zaczyna się 2 tydzień 6 msc i wiesz co tak z 4 tyg temu mały kopał mnie chyba o wiele częściej i jakoś tak intensywniej niz teraz. W sumie to zalęzy od dnia. Teraz np. pisze i też czuje takie lekkie kopnięcia. Może to zależy od tego jak ułozony jest dziidziuś no i może od jego temperamentu heheheh, ja wiem że wszystko będzie dobrze więc się nie przejmuj. Buziaki

Gość Dominisia
Cześć dziewczyny!!!Mój dzidziuś kopie mnie nieustannie,chyba wcale nie śpi.Jutro idę na kontrolę i usg,może uda mi sie potajemnie odkryć płeć dzieciatka,ale czuje że pod sercrm noszę dziewczynkę ody sie sprawdziło.Odezwę sie jutro jak mi poszło.Pozdrawiam i całuski PA PA ;-))) Dominika

Gość ela 79
czesc dziewczynki,mnie dzidzius kopie dośc cześto i intensywnie szczególnie jak jestem w pracy,kopie w dole brzucha nic nie napisalyscie mi na moje poprzednie problemuy-bubu czy mam podstawy się martwić? dziś dośc zimno,jak to w kwietniu ja mam ciągle ochote na sldkosci-czy to może na dziewczynkę,pozdrawiamy cmok cmok

Hej, Eluniu, jak bym powiedziała, że jedzenie pasztetu nie ma wpływu na zdrowie, ale pomyśl, dziennie się objadamy słodkim. Słodycze też nie są najzdrowszym jedzeniem prawda?? :) Najlepiej jak się spytasz ginka, ale ja myślę, że w ciąży możesz jeść to na co masz ochotę i tyle :) Miłego dnia, pozdrawiam wszystkie, które zapomniały już o forum :( Gosia

Gość Puza
Ela, mnie również wydaje się, że jedzenia pasztetu nie szkodzi dzidzi. Sama go często jem. Mi się wydaje podobnie jak Skye, jedzmy to na co mamy ochotę. Dzidzia wczoraj wieczoram trochę mnie kopała. Mam nadzieję, że kopie tak słabo, bo będzie spokojną dzidzią :)))

Gość ela 79
dzięki skye i puza za porady,moja dzidzia ranmo po śniadanku pokopała pokopała i poszla spać,na wizytę lekarską umówiona jestem po długim weekendzie,a w piątek i dęc zrobić badania krwi i moczup, po mnie widać już lekko ciążę choć niektóre kolezanki jeszcze nie ujrzały a w pracy tylko kilku powiedziałam,ogólnie to tez mam apetyt na czekoladowe słodycze choć walczę ze soba to wygrywa apetyt,czekoladowy pawełek, # bit i td,zaraz idę po skuienkę ciążową-princeskę która dałam krawcowej do lekkiego skrócenia-5 cm mój mąż sie śmieje że zaszalałaM AŻ TYLE OBCINAJĄC ALE JA DOBRZe czuję sie w dłuższch,a wy laski jak się ubiweracie,muszę kupić sobie kilka koszulek letnich xxl, pozdrawiam z tego co piszecie to rozumiem ze chodzicie do pracy-a mamy nauczycielki do kiedy mają zamiar chodzić na lekcje,ja myslę ze od ok polowy maja pożegnam sie ze szkoła,będę grubsza no i cięzko mi bedzieskupic sie na zajęciach a to bewdzie 6/7 mies,co wy o tym sadzicie i jak same robicie-napiszcię papa biegnę do krawcowej i do księgarni może jakąś ksiażkę kupię

Gość asiawroc
Czesc Dziewczyny dawno nie pisałam ale miałam male problemy zatrułam sie i troszke to trwało a co do przedstawiania to asia23 wrocław pierwsza ciąza moze ktos uzupełni tabelke bo zabardzo nie wiem jak to sie robi . własnie czy na Usg zgadzaja sie wam wszystkie wymiary bo u mnie nózka i głowka tak ale brzuszek jest mniejszy wszystkie wymiary wskazuja na 23 tydzien a brzuszek na 21,5 Dane do tabelki termin 13.08 4 kilo dziewczynka pozdrawiam

Gość karin 2005
Cześć Kobietki! na prośbę Asi uzupełniam tabelkę. NICK.............TERMIN..........ILOSC NABYTYCH KG.............PLEC TEZ.P.MAMA........01.08.05...............8 kg ..........................? AGUTA...............01.08.05...............?..............................? LOTNA...............02.08.05..............8kg....................chłopiec DOMINISIA..........02.08.05..............3 kg............................? KARIN2005...........04.08.05.............10kg.................dziewczynka ANIA69x2............05.08.05..............4kg............................? NESIA................05.08.05..............11 kg...................chlopczyk ARKADIA.............05.08.05.............. 4 kg...............dziewczynka ENRA.................06.08.05...............?..............................? OGRODNICZKA M...07.08.05...............?.............................? PRZ.MAMA...........07.08.05...............?.....................chłopczyk PUZA.................07.08.05...............9 kg.............dziewczynka MYSZA28.............08.08.05..............7kg..................chłopczyk AMBRO................09.08.05..............8KG.................CHŁOPCZYK? RIKA...................10.08.05..............6,5kg..............dziewczynka MUTTER 32..........13.08.05..............?..............................? JOASIUNIA..........13.08.05...............?..................dziewczynka. ALICJA 27...........18.08.05...............?..............................? ELA79...............18.08.05.................8kg..........................? NIN00...............20.08.05................?.............................? FIONA79............23.08.05...............?.......................chłopak? SKYE.................25.08.05...............4,5kg..........................? KAJA 78.............26.08.05................?...........................A ASIA WROC........13.08.05................4 kg..............dziewczynka U mnie nadal wszystko w porządku to już 25 tydzien ciąży. Kobietki ja pracuję jeszcze,ale w połowie maja po powrocie mojego męża zamierzam iść na urlop.Czy ktoś doceni moje poświęcenie dla pracy.Jetsem zła bo przedłużono mi umowę o pracę tylko do dnia porodu i nie wiem co z nami dalej będzie.Ale na razie nie będę się tym martwić bo szkoda moich i Niuni nerwow. Uszyłam sobie specjalnie ogrodniczki,mam jedne spodnie ciążowe z wysokim pasem .Po mnie już bardzo mocno widać ciążę.Przed ciążą nosiłam rozmiary 34-36-a teraz większe ale ze spodniami mam problemy.Zamierzam uszyć jeszcze długą ogrodniczkę.Mam princeskę ale przed kolana i szczerze to żle się w niej teraz czuję. Kobiety zapomniałam!!!!Nareszcie mam dobry wynik na toksoplazmozę.Teraz pojadę na kontrol dopiero w czerwcu.Aha 18 maja idę na USG prenatalne-dostałam skierowanie od mojej ginki. Pozdrawiam gorąco.Trzymajcie się-ubierajcie się cieplo-bo zimno strasznie.pa.pa

hej kobieki :) No byłam dziś na USG i nie było jąderek czyli prawdopodobnie urodzę dziewczynkę, bardzo się z tego powodu cieszę :) termin porodu przesunął mi się według USG na 17 sierpnia, jestem w 23 tygodniu :) Dzidzia waży 544g i jest bardzo ruchliwa, cieszę się szalenie. Pozdrawiam WAs gorąco, piszcie dużo. NICK.............TERMIN..........ILOSC NABYTYCH KG.............PLEC TEZ.P.MAMA........01.08.05...............8 kg ..........................? AGUTA...............01.08.05...............?..............................? LOTNA...............02.08.05..............8kg....................chłopiec DOMINISIA..........02.08.05..............3 kg............................? KARIN2005...........04.08.05.............10kg.................dziewczynka ANIA69x2............05.08.05..............4kg............................? NESIA................05.08.05..............11 kg...................chlopczyk ARKADIA.............05.08.05.............. 4 kg...............dziewczynka ENRA.................06.08.05...............?..............................? OGRODNICZKA M...07.08.05...............?.............................? PRZ.MAMA...........07.08.05...............?.....................chłopczyk PUZA.................07.08.05...............9 kg.............dziewczynka MYSZA28.............08.08.05..............7kg..................chłopczyk AMBRO................09.08.05..............8KG.................CHŁOPCZYK? RIKA...................10.08.05..............6,5kg..............dziewczynka MUTTER 32..........13.08.05..............?..............................? JOASIUNIA..........13.08.05...............?..................dziewczynka. ALICJA 27...........18.08.05...............?..............................? ELA79...............18.08.05.................8kg..........................? NIN00...............20.08.05................?.............................? FIONA79............23.08.05...............?.......................chłopak? SKYE.................17.08.05...............4,5kg...........dziewczynka? KAJA 78.............26.08.05................?...............................? ASIA WROC........13.08.05................4 kg..............dziewczynka

Gość Puza
SKye chyba my tu piszemy najczęściej. Może u innych nic się nie dzieje. Gratuluję dziewczynki, i termin masz tydzień wcześniej. Krócej w upał będziesz chodziła :) Mnie wreszcie dzidzia zaczęła kopać porządnie. Czuję najczęsciej po prawej stronie nad pępkiem i po lewej na dole, chyba tam na rączki, bo czuć słabiej, a do góry nogi. A skye masz jakies przeczucie co do płci, bo na 100% nie wyszła Tobie dziewczynka. Mnie gin daje 88% na dziewczynkę, ale czuję, że w brzuszku mam chłopca. Brzuch już mam duży. Pozdrawiam

Gość asiawroc
Witam dziekuje za uzupełnienie tabelki , ale nikt ni odpowiedizał na moje pytanie zgadzaja wam sie wszystkie wymiary dzidzi czy tak jak u mnie jeste roznica pozdrawiam i czekam na odpowiedz Apropo brzuszka ja tez juz mam duzy przed ciąza nosiłam rozm 36/38 a teraz jak patrze na mój balonik :)

Hej dziewczyny, Asiu, ja mam dokładnie tak samo jak Ty z tymi wymiarami więc się nie przejmuj. Wszystko wskazuje na tydzień 23 albo 24 a brzuszek na 21,5, nic się nie przejmuj, ważne, żeby było zdrowe i ruchliwe :) Puza, ja czuję cały czas, że to córka, od początku czułam, pan doktor, jak spytałam o płeć powiedział: \"No przecież widać, że to dziewczyna\" :) ja mu wierzę, idę jeszcze na następne USG jutro do innego lekarza, ponoć super specjalisty, to dam Wam znać czy potwierdzi to samo czy też nie, no bo w końcu zawsze może się zdarzyć, że jąderka się podwiną i nie będzie ich widać, ale wczoraj oglądałam mojego dzidziusia z każdej możliwej strony, miednicę z tyłu, z przodu, w poprzek i nie było jąderek :) Ok dziewczyny, idę odpoczywać po pracy, piszcie dużo, bo faktycznie tylko ja Puza i Asia na posterunku, a reszta gdzieś zniknęła, nieładnie :(:) Pozdrawiam, Gosia, skye

Gość Natka77
Cześć dziewczyny, Własnie weszlam na forum i przyglądam się Waszym dialogom. Nie ukrywam że po raz pierwszy trafilam na takie forum (od 2 tygodni mam stale łącze internetowe w domu wcześniej tylko praca i praca a teraz zwolnienie no i wreszcie jest czas) Mam termin na 30 sierpnia , jestem w 20 tygodniu i pytam Was czy wiecie kiedy należy zapisać sie do Szkoly Rodzenia?

Gość ela 79
moje drogie jak patrże na wymiary mojej dzidzi to bpd i crl ma na ten tydzień co trzeba a dł kosci udowej 1,5 tyg mniejszy czy to tez jest w porzadku-lekarz nie zmierzyl brzuszka a byliśmy na usg ostatnio w 16-17 tyg ciąży, moj brzyszek w przeciągu tych 23 tyg wyrazniew wyrósł i mam napissane na karcie z usg płód w polożeniu podłużnym główkowym postawaII-co to znaczy jakie sa inne położenia może coś na ten temat napiszecie co do szkoły rodzenia to podobno warto zapisać się od 6 mies,ale mnie nie stać tak więc nie bedę chodziła tylko w domu ćwiczyła papa

Cześć Kochane! Pojawiam się z niebytu. Nie pisałam ostatnio, bo jakoś humorku nie mam. Wydaje mi się, że jestem już bardzo duża i taka niezgrabna. Mój mąż cały czas mi powtarza, że mam śliczny brzuszek i jestem piękna itd. itp. i jest cały kochany, ale ja mam chyba jakiś dołek. Skye! Gratuluję Ci dziewczynki :):):) Natka77 witaj serdecznie - do szkoły rodzenmia warto się zapisywać już teraz, tak jak pisze ela. w okolicach 6 miesiąca, bo później jest dość ciężko ćwiczyć z dużym brzuszkiem (a lato idzie, więc będzie też duszno nam) ela79 - kochana, nie przejmuj się tak tymi wymiarami. Nie wiem, na jakim byłaś usg. ale na moim były wypisane na wydruku normy i wg nich Twój bejbiś się we wszystkich mieści. To, że w aparacie usg są wpisane dane, na podstawie których określa się wiek dzidzi nie ma takiego znaczenia. Każde dziecko rozwija się już w łonie Mamy dość indywidualnie i dlatego termin porodu, który dostaje,y w późniejszych usg nie jest dokładny - najdokładniej określa się przy pierwszym usg, bo na samym początku wszytkie komórki rozwijają się tak samo. Najłatwiej jest określić to w 7, 8 tygodniu. Później wszystko się może różnić. Zobacz na nasze posty - gdy jedne dzidziusie ważyły ponad 400 gram inne miały dopiero ok. 300 i to zupełnie nic nie znaczy, bo dzidziusie sobie tę wagę nadrobią, nie wspominając o tym, że jedne mogą się urodzić z wagą 3200 a inne 4500 i wszystkie będą zdrowe i wszytkie dostaną 10 pkt. Martwić można sie o przepuklinę, która jest trudno dostrzegalna na usg a może być bardzo niebezpieczna, o wady serca, które też są czasami niewidoczne, a niektóre dzieci może uratować tylko operacja do 36 godzin po porodzie, o wytrzewienie itd itp. I z tych powodów trzeba wybierać specjalistów od usg. Pomiary, które robi sam aparat są widoczne czarno na białym i każdy głupi może je odczytac i zinterpretować. Inaczej jest właśnie z dostrzeżeniem tych subtelności - do tego potrzebne jest olbrzymie doświadczenie Oj rozpisałam się trochę. I to jeszcze o takich przykrościach. Wybaczcie. Pozdrawiam Was i całuję Wasze brzusie.

Gość Natka77
Dziękuję Wam dziewczynki Tobie Elu 79 i Tobie Nesiu, zdzwonilam do szpitala w którym mam zamiar rodzić i zapiałam sie na najbliższy kurs (wtedy będę w 23 tygodniu) to chyba akurat, niedlugo się odezwę. papa miłego wieczoru

Gość Też przyszła mama
Cześć Dziewczynki ! Czy zauważyłyście ostatnio szybszy wzrost brzuszków? Bo ja tak.Spaceruję bardzo dużo, jakby na zapas, bo coraz szybciej się męczę i czuję, ze za kilka tygodni trudno będzie...To już 25 tydzień, ruczy coraz częstsze, oj ,jak ja to uwielbiam!Elu, z pewnością są różne ułożenia, np. moje dziecko leży poprzecznie i jeszcze jedno, czy Twoje miasto zaczyna się na W?Kurcze, jestem trochę zła na siebie, bo obiecałam nie nastawiać się na płeć, a gdy lekarz powiedział, ze wszystko wskazuje na dziewczynkę, to jakoś tak machinalnie się nastawiłam. Niepotrzebnie, bo to nic pewnego. Ale ludzka psychika jest taka pokręcona! Czy was ciąża też tak dziwnie nastraja, bo ja raz promienieję ze szczęścia, aby za chwilę stać się rozdrażnioną albo wręcz popłakać. Oby tylko nie dopadło mnie coś takiego, jak depresja poporodowa, bo mam skłonność do takich nastrojów. Ale dość smęcenia. Piszcie dużo, co u Was.

Gość ela 79
ja tez czuję że nosze pod sercem córeczke choć nie mam dla niej imienia bububu,dla chłopczyka od zawsze Pawłek,ale dla dziewczynki miała być weronika jako że mam dlugie nazwisko cghce dać dzidzi krótkie imię-jem slodkie i mam okragły brzuszek-to podobno wróży córeńke,ale zobaczymy mąż kibicuje chłopcu-jak to facet ale pow. ze dziewczynka też jest super,dziś ogladałam wózki jakie duże ceny,my dla dzidzi jeszcze nic kompletnie nie mamy teraz póki jeszcze mozna za jakimś autkiem-uzywanym oczywiscie sie rozgladamy a to dlatego ze chcę rodzić u siebie w miescie-300 km od mojego obecnego miejsa mieszkanka,chyba wszystko kupimy w hurtowni bo takie to drogie sam opcinacz dla dzidzi i do tego nożyczki-11 zł no cóz dzidzi najwazniejsza,dziś szukałam czegoś w rozmiarze xxxl -jakiejś narzutki typu sztruksowa marynarka ale nic nie znalazłam bububunapiszcie jak się bieracie ,jakie macie ciuszki do pracy?ja mam spodnie ciażowe i koszule i tak chodzę ale jeszcze tak 2 tyg i się niedopnę no rozpisałam się kregosłupik boli papa całusków 102

Cześć Sierpniówki :) Cieszę się, że piszecie, już się bałam, że na forum zostanę tylko ja z moim nudnym monologiem :P Natka77 witamy w naszym sierpniowym gronie :) Dziewczyny, ja wam się przyznam, że po mnie jeszcze nie widać za bardzo ciąży, tzn brzuszek jest taki zaokrąglony ale jak ubiorę letnią kurteczkę to wyglądam jakbym za dużo zjadła na obiad :) Jak kupowałam gazetę \"moje dziecko\" to pani w osiedlowym sklepie się zdziwiła i mówi, że mojej ciąży nie widać. A jak już ponad pół kilowe dzieciątko noszę w brzuszku :) Ok idę powoli się szykować do spanka, pozdrawiam serdecznie, Gosia, skye

Też przyszła Mamo - no mój brzuszek jest naprawdę wielki. Niektórzy klienci, z którymi nie widziałam się jakiś czas myślą, że niebawem będę rodzić i są pełni obaw, gdy kolejny termin sprawy mamy na koniec maja. Gdy już się dowiadują, że to trochę więcej niż połowa ciąży, są przekonani, że noszę bliźniaki. Brzuszek mam bardzo duży i jest umieszczony dość wysoko, więc wystaje zawadyjacko. Swoich stópek już nie widzę, jak chcę zobaczyć, muszę się nachylić. Pępek jeszcze mam wklęsły, ale widać po nim wyraźnie, że już niebawem wyskoczy. Nie wiem, jak będę chodzić z takim wypukłym pępusiem :) No i mam nadzieję, że po ciąży wróci na swoje miejsce, hihihihi. Także skye-gosiu, zazdroszczę Ci, że jeszcze masz mały brzuszek. Pozdrawiam Was serdecznie

Gość ela 79
cześć ptysie ja pisze tak z rana bo byłam na pobranku krwi i od razu zakupiłam pączki które teraz jem-rano mogę wieczorem post tak sobie narzuciłam,bedę miała usg na pocz maja i wizytę u ginka to moze dowiem sie jaka płeć ale tak sobie myśle że może zostawię toą niespodziankę na poród,dziś do pracy nie idę będę sprzatała i czekała na mezulka który wraca kursu na weekend już tylko tydzień mu został i bedziemy razem,zjadlam 2 pączki i kanapkę-uuf przesadziłam na dworzu coraz przyjemniej czuję ze maj bedzie upalny nie mówiąc juz o czerwcu i lipcu a ja wolałabym chłodniejsze dni nesiu czyli pracujesz w sadzie ,fajnie zawsze ten zawódv mnie intrygował papa miłego dnia

Gość Puza
Hej Wam wszystkim!!! Oczom nie wierzyłam, że tyle Was kochane się odezwało. Cieszę się ogromnie :)))) Ja mam tez brzuch ogromny i wszyscy myślą, że już niedługo urodzę. Jest spiczasty, całkiem inny niż przy pierwszej ciąży, ale nie sugeruję się, że inny brzuch to inna płeć. Do szkoły rodzenia nigdy nie chodziłam i nie będę chodziła, bo w moim miasteczku nie ma. Także nie przejmujcie się, ze nie będziecie chodzić. Ja jakos urodziłam bez szkoły rodzenia. Skye jeszcze brzuszek Ci urosnie. Elu nie przejmuj się wymiarami, rzeczywiście Nesia ma rację.Aha tez mi się chce pączki jesć i SŁODKIE :)))) A jezeli chodzi o połozenie to chodzi jak dzidzia jest ułozona, położone glówkowe to zanczy głową na dół, ale to dopiero jest istotne potem, przed porodem. teraz dzidzia ma prawo jeszcze wiercić się i przekręcać. Wiadomo, dzidzia musi być ułożona główką w dół przy naturalnym porodzie, jak leży inaczej konieczne jest cesarkie cięcie. O ile pamiętam w pierwszej ciaży połozenie główkowe miałm około 7,8 miesiaca, a mojje kolezance dopiero 2 tyg. przed terminem odwróciło się główką na dół. Tych położeń jest dużo, pewnie znajdziesz w internecie jak Cię to mocno ciekawi. Całuski :)))))))

Gość Puza
Też przyszła mamo ja też mam takie nastroje, Raz radosc, raz płacz i wzruszenie niesamowite. Depresję poporodową przeżyłam, w 5 dobie po porodzie i trwała 2 dni. Łzy same lecą, nastrój paskudny, ale na szczęscie minęło. Hormony! albo nasza dzidzia taka wrażliwa :) :) :)

Gość ela 79
cześć sierpniówki Puza a może my bedziemy miały dziewczynki skoro słodycze pochłaniamy? a kiedy bedziesz znała płec swego maluszka?ja dopiero za 3 tyg może czegoś sie dowiem.Dziwewczynki ja jeszcze nic kompletnie dla mojego dzidziusia nie mam ,ani jednego ciuszka ani jednego kosmetyku.Tylko pokój czeka.Tak może od czerwca zacznę troszeczkę kupować,podobno wózek najlepiej tuż przed urodzeniem,juz bym chciala me maleństwo przytulic i mieć przy sobie choć jest ono jeszcze bliżej mnie bo pod moim sercem

Gość Puza
Elka ja niestety dopiero USG będę miała robiona po 30 tygodniu ciąży, czyli na początku czerwca. Czekam na Twoje wiadomości z USG za 3 tygodnie. Bardzo chciałabym znać już płeć. Ja już szykuję troszeczkę dla dzidzi. Własciwie kupować za duzo nie będę, bo mam większość wszystkiego po pierwszym dziecku. Tak szczegółowo zacznę szykować też około czerwca.

Gość asiawroc
Witam mamusie:) dziekuje za odpowiedzi na temat róznych wymiarów , mój brzuszek jest duzy czasem zastanawiam sie ile mi go jeszcze przybedzie alenie przytyłam za duzo bo prawie 4kilo .A jesli chodzi o gromadzenie rzeczy to jak na razie mam wózek z Łozeczkiem chce zaczekac i kupię na poczatku lipca choc czasm nie moge sie powstrzymac w sklepie jak widze te ciuszki teraz poluje za czapusia i na razie dam sobie spokój pozdrowionka

Gość Natka77
Cześć Dziewczyny, Co do zakupów dla dzidzi to ja również jeszcze sie do niczego nie zabralam, myślę że czerwiec jest najbardziej odpowiednim miesiącem (miejmy nadzieje ze nie będzie tak bardzo gorąco jak to zapowiadają :) Na razie mam wóżek ale to prezent po moim rocznym bratanku więc jeden zakup mi odpada, Co do brzuszka to zauważylam że w ostatnich dwóch tygodniach bardzo urósłjest okrągły jak piłka. Niestety płci dzidzi tę jeszcze nie znam, ale z 2 tygodnie będzie usg no i mam nadzieję że już bedzie widać, pozdrowionka

Gość Fiona 79
Witam Widze że wszystkie juz zaczynamy myslec o zakupach dla naszych dzieci.Ja pomimo że spodziewam sie drugiego dziecka bede musiala kupowac wszystko od początku.W Zyciu nie sądziłam ze bede przez to przechodzić jeszcze raz i praktycznie wszystkiego sie pozbyłam , wózki sprzedane juz dawno , łożeczka , ciuszki porozdawane po koleżankach , nawet wanienka wylądowała na śmietniku jakis rok temu.W sumie nie mam nic, a jak sie chodzi po sklepach to ceny kosmiczne i aż sie boje ile to wszystko bedzie nas kosztować.No cóż , przezorna nie byłam i teraz mam. Jeśli chodzi o rozmary to dziś mierzylam obwód brzuszka i......o zgrozo 95 cm!!!!Wagi unikam jak ognia bo nie chce sie załamać.Brzuszek mam taki smiesznie okrągły , zupełnie jak bym piłke połknęła.Narzekałam że dzidzia tak mało daje o sobie znać ale od kilku dni jest lepiej tzn zdarza się że cisza spokój aż tu nagle bum aż mi się brzuch kołysze.A czasami to robi sobie kilkuminutowy maraton i wtedy czuję calą serię kopnięć ku mojej wielkiej radości.I powiem że wcale nie jest to juz takie delikatne jak jeszcze niedawno, czasami prawie boli.Pamietam jak przy pierwszej ciązy synek potrafił naprawde dokuczyc bo kopniecia były tak silne ze sprawiały rzeczywisty ból( potrafił oprzeć sie nogą o żebra i tak uciskac ze nie mogłam sie wyprostowac)albo centralnie w środek brzucha i wtedy było widać uwypuklenie wielkości stópki pewnie sobie nózke prostował..... jeśli chodzi o słodkie to ja juz sama nie wiem ....czuje że to będzie chłopak ale te snikersy co dzień mnie niepokoją.Mam ochotę na konkretne smaki, dobrze przyprawione potrawy ale też i na słodkie więc na USG sie może dowiem.Mąż nie chce ale ja musze wiedzieć hehehe. We wtorek idę do ginekolog po raz ostatni, niech mi wypisze tą karte ciązy w końcu bo tak głupio mi iść do zupełnie nowego z niczym. Macie plany na długi weekend???????Ja wyjeżdzam na 5 dni poza to śmierdzące miasto żeby dzidzie dotlenić na łonie natury.Nie ma to jak świeże powietrze, lasy i spokój zwłaszcza jak sie mieszka w bloku w samym centrum miasta gdzie hałas i spaliny to standard. Pozdrawiam Ciężarówka

hej, jak cudnie, że piszecie :) Ja też nic nie kupuję jeszcze, tylko pokoik pomalowaliśmy i pasek nakleiliśmy z Kubusiem Puchatkiem :) Moje małe kopie jak szalone, nie szło przez to dziś zbadać tętna, bo tak fikało :) Ale na USG widziałam że serce bije, wszystkie narządy są na miejscu, dzidziuś jest zdrowy :) No lecę, posprzątać coś w domu, bo wieczorem kuzynka przychodzi z dzieciakami :) Ciao, Gosia, Skye

Gość ela 79
właśnie odebrałam wyniki badań krwi i moczu-nie sa chyba złe porównywam z tymi sprzed 2 mies i sa podobne,troche mi ulżyło ja mam oddzielnie wizyty u ginekologa aoddzielne usg i to jest troche niewygodne bo jak np.ginekolog kieruje mnie na badanie usg to wynik dopiero moze odczytać za miesiać itd nie lubię tego nop ale cóż takie sa w u mnie w mieście warunki-ginekolog w sumie ok pan na usg też postanowiłam teraz zrobić usg przed wizyta u ginka aby zinterpretował badanko no może być nie zadoowolony ze sama sie rzadze ale cóż jakoś mu to wytłumaczę gotuje obiadek dzidzi szaleje po brzuszku,maz dziś mój na weekend wraca do doku-hura az mi głupio że tak częśto wchodze na nasze forum ale lubie z wami podzielić się życie-ba nawet tego potrzebuję cmok