Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Gość Też przyszła mama
Witajcie Kochane, to znowu ja, maruda z mnóstwem lęków. Dziekuję wszystkim za słowa otuchy. Na pewno wezmę sobie do serca rady z kremem - ja go dosłownie waliłam Małej na pupę po każdym przewinięciu i zużyłam już kilka tubek, nabrałam tego nawyku w szpitalu, bo tam ją tak grubo smarowali i jeszcze wyciskali na pieluszkę. Ale widzę,że to niepotrzebne, Wy tak nie robicie. Jak to dobrze się kogos poradzić. Mam tylko nadzieję, że tym częstym i grubym smarowaniem nie zaszkodziłam Małej, co??? Nesiu, to że zaraz po karmieniu odkładasz synka do łóżeczka i on tam sam usypia brzmi dla mnie jak bajka. Noc znów minęła okropnie. Przez kilka godzin musiałm Natake tulic i uspokajać, bo drzemała jak zając pod miedzą i co chwila budziła się z płaczem. Wstałam po raz kolejny jak z krzyża zdjęta.Za to w dzień mila niespodzianka- pierwszy raz w swoim 18- dnowym życiu Natalka przespała ciągiem 3,5 godziny on 13.30 do 17. Teraz więc nie spi i mam ja na kolanach, ale tak się ucieszyłam z tego jej wcześniejszego snu, jak nie wiem co! Poszłam sobie nawet na spacer- po raz pierwszy od bardzo bardzo dawna i poczułam się lepiej psychicznie. Próbowałam sie zdrzemnąć w ciągu dnia, ale byłam tak zmęczona i spięta,że nie zasnęłam, no ale chociaż ten spacer...No cóż,kończe,bo Mała płacze.

Też przyszła mamo! Jak często karmisz małą? Pytam, bo przyszła mi do głowy taka myśl...., że może za często o ona je niewiele i dlatego co chwila głodnieje i nie może spać, tylko znowu marudzi o jedzenie...Może tak jak to zrobiłam ja i skye musisz ją troche przegłodzić, żeby potem najadła się raz a dobrze? Mamy karmić na żądanie, ale to ma być od 8 do 12 karmień na dobę i jeśli jest za często, zalecają na pewien czas przejść na karmienie co 2,5 godziny, żeby dzidzia napiła się nie tylko początkowego mleka za każdym razem, tylko też tego tłustego, sytego mleka właściwego, które wypływa z cycusia dopiero po dłuższym karmieniu. I w ciągu tych 2,5 godzin jak się karmi jednak to nie zmieniać cycusia, dopiero po tym czasie....i to przegładzanie jest straszne, bo małe płacze, ale skuteczne było w moim przypadku. Poza tym dzidziusie są różne, jedne bardziej, drugie mniej płaczliwe a także, że mają lepsze i gorsze dni. Mój Mati dzisiaj mniej płaczliwy, ale w nocy dzięki Bogu sypia dobrze. Najważniejsze to być przy dzidziusiu. Wszystko się ułoży, obiecuję Ci. Przesyłam milion buziaków

hello dziewczyny ile dajecie kropli witaminy D swoim bobasom>??? mi lekarz kazał tylko 2 krople, a pamiętam, ze synowi dawałam ok.5,6 kropel. Jak jest u Was??? Wczoraj byłam u lekarza z małą i zaczęła przybierać na wadze. W ciągu 4 dni przybrała bardzo dużo( jak wprowadziłam butle).Więc niestety, ale nie jestem stworzona do karmienia piersią i dobrze zrobiłąm, ze przeszłam na butle według lekarza. znowu moja mala buczy, chyba taka jej natura placzliwa. syn ciagle lata i krzyczy a ona sie budzi.potem ciezko ja uspokoic lece

Hallo Mamulki.... 😘 Tez przyszla Mamo... Nesia ma racje...co do proby przeglodzenia...fakt faktem jest sciska serducho ale ..trzeba wszystkiego sprobowac... ❤️ wczoraj jak pisalam byla polozna wiecie moj malutki wazy juz 4140.... moja produkcja sie sprawdza hihihih z malym wszystko dobrze ja tez po przegladzie i oki... pepuszek sie zaczyna chowac... wczoraj pierwsza kapiel przez tatulka ..ale lubi plywac na brzuszku hihihi :) :) :) :D :D :D do wody wlewamy ten olejek migdalowy ale aby lepiej sie wchlanial dodajemy mleka ...maly mial taka aksamitna skorke.. jejku ze hej... Nesiu co do problemow z laktacja ktore oczywiscie jak powiedziala zawsze moga sie .... przez sters...zle generowanie posilkow ... itp... co zreszta same juz dobrze wiemy...mowila mi tylko aby pic ...te ziolka..i to wszystko... Pytalam jeszcze o szczepionki skoja..... wiec ona je poleca dlaczego ...dlatego ze przedewszystkim dziecko kluje sie raz...a po drugie za kazdym razem odkladaja sie jakies toksyny w organizmie dziecka...po tych szczepionkach ... a jesli jest wiecej to ... wiecej tych toksyn.. ja sie jeszcze dokladnie wypytam..mamy terminy wizyt u ortopedy i pediatry wiec dowiem sie na 100 % wszystkiego.... zeby tylko niuniusiowi nie robic wiekszej krzywdy ... Tez przyszla mamo nam w szpitalu tez pokazywali ze duzo kremu na pupcie ...tylko ze one robily to ze wzgledow..ilosciowych dzieci i krotkosci przebywania ich tam... wygoda..dla nich...mysle ze nie zaszkodzilo ale powinnach nastawic sie bardziej na nature wiem ze smiesznie to brzmi kiedy sama uzywam pampersow i tych jednorazowych hihihi ale ciepla woda i ten olejek dzialaja cuda ... ❤️ aaaaa i co do przewijania ....ostatnie badania ...dowiodly ze nie nalezy chwytac naszych maluszkow za nozki ta metoda trzech palcow...poniewaz wtedy wystawiaja sie bioderka z panewek :( i nie rozwijaja sie prawidlowo...nalezy podnosic albo jedna nozke albo droga...albo podkladac reke pod pupcie... no i badz tu madrym i pisz wiersze ... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D przesylam poranne buziaki... 🖐️ Carla i 😴 Dustin

Hallo Puzus ... ja daje witaminke w tabletce wiec nie umiem Ci powiedziec ile kropelek... :( serdecznie pozdrawiam buziaki... co do budzenia malego moj kochany malzonek jest w tym najlepszy hihihi on potrafi w nocy zrobic takie numery ze maly nie zasnie tak szybko.... 😘 dla malutkiej to ile ona teraz wazy ?????? do pozniej Carla 🖐️

carlunia mala teraz wazy 4740, powinna wiecej przybrac w ciagu 3,5 tygodni, ale juz zaczyna waga rosnac,wiec wszytko sie reguluje z waga.od noszenia jej plecy i reka mi wysiadaja.wczoraj juz chcialam wziac tabletke przeciwbolowa.nie jest taka gruba,ma tylko grube poliki i jest długa,ide na spacerek zaraz,w wozku powinna mi zasnac,mam nadzieje :)

witam ech Ula dorasta :D .coraz częściej robi sobie przerwy w spanku i to takie dwu godzinne. Leży sobie wtedy na łóżku i patrzy po ścianach i robi przy tym śmieszne minki :). A z tą zamianą przez nią dnia z nocą też jest różnie.Czasami prześpi z przerwami na karmienie całą noc, a czasami musi sobie popatrzeć. No i chyba kryzys laktacyjny mi minął, ostatniej nocy miałam taki nawał pokarmu że wszystko było mokre.Staram się nie denerwować w ciągu dnia i podczas karmienia jak ma humory też jestem spokojna więc nie ma problemu z jedzonkiem.Kolki też się nie pojawiły, więc jak na razie wszystko w jak najlepszym porządku. Mała śpi więc czas na śniadanko i małe sprzątanko. pozdrowionka

Gość Rika 78
Witam wszystkie mamy sierpniowe w komplecie, gratuluje Wszystkim ! Alez mam zaległości w czytaniu Was, cóż takie sa skutki ograniczonego dostępu do neta :(. Lena rosnie. Od tygodnia ma prawdopodobnie kolkę jelitową zaczyma się o godz. 6:30 i trwa do około 9:00. Dzidzia pręży się , czerwienieje i ma wzdęty brzuszek. Jedyny ze sposobów, który pomaga w jej przypadku, tj. łagodzi te jej naprężenia jest skierowanie na nią strumienia ciepła z suszarki, jest to jednak skuteczne tylko na czas działania suszarki, jeśli tylko ją wyłączę "ból" powraca. Lekarz zalecił dokarmianie jej glukozą, lecz tą Lena pochłania tylko na spacerku. W domku nie ma ochoty na ten trunek. Ja we wlasnym zakresie popijam Hipp koperkową. Jeśli znacie jakieś inne sprawdzone metody zwalczania tej cholernej kolki prosze o rady! Bardzo, bardzo mi jej żal i nie wyobrażam sobie, że to ma trwać do trzech miesięcy. Poza tym podobnie jak i u Waszych dzidzi mała wzmozyła swoją aktywnośc w ostatnim czasie. W nocy budzi się około trzy razy średnio co dwie , trzy godziny. Temperatura jaka aktualnie panuje na dworze i w naszym nasłonecznionym moieszkaniu, czytaj nasze zaniedbanie przyczyniło się do powstania potówek na twarzy Malutkiej. Lekarz doradził by pozostawić do samoistnego zniknięcia, ale ona znikają tylko wieczorem, rano jakby ponownie pojawiały się. Nawilżacz działa, Lena śmiga w samym body.więc nie wiem w czym problem.Czy spotkałyście się z tego typu przypadłościami? Jak d\to zlikwidowac z twarzy. W Szpitalu jak dzieciaczki miałay na innych częściach ciałka potówki, usuwano to spirytusem, ale to była mniej wrażliwa partia ciałka.Proszę o rady, wiem, że jesteście niezawodne. Jeśli chodzi o problem laktacyjny, miałam jednodniowy kryzys w Szpitalu i mnie pomogła herbatka Fito coś tam z Herbapolu / potwornie śmierdzi anyżkiem/. Staramy się nie dopuszczać do tzw. odparzeń poprzez częste zmiany pampersów. Czasem, gdy pojawi się jakieś zaczerwienienie pupci, po kąpieli stosujemy Sudocrem - delikatna warstwa - i pomaga. Lekarz rodzinny polecał Tormentiol, niby stara sprawdzona metoda. Poza tym bardzo skuteczne jest i zdrowe polegiwanie bobasa na golaska. Wybaczcie ten chaos, ale mam 1000 myśli na minutę. Proszę o cenne uwagi. Pozdrawiam. Rika. AAAA jeszcze jedno, wciąż moje odchody są krwiste, może z tendencją do brązowości, a jak u Was ?. Bo to co czytam miałyby być już wodniste. No i jak ze szwami, czy już rozpuściły się Wam? Jeśłi dokuczają Wam hemoroidy polecam Posterisan czopki. Po dwóch opakowaniach jak ręką odjął. I nie ma przeciwskazań do stosowania przy karmieniu. Niestety mnie to spędzało sen z powiek, i tylko z tym będę kojarzyła połóg. Dziękuję z góry. Do poczytania.

Gość Dominisia
Witam ,chcialam juz wczoraj napisac ale Krzysiu niestety mi nie pozwolil bo znow byl caly dzien niespokojny. NESIA wiem ze nie ma nic niepokojacego w tym ze dziecko przez 3 dni nie robi kupki,ale gdybys widziala jak on sie meczyl,caly czas byl niespikojny placzliwy i nie chcial spac.I wczoraj znow nie zrobil kupki.No trudno moze dzisiaj sie pojawi. PSZCZÓŁKO serdeczne gratulacje,dzidzia pewnie bardzo sliczna,niech sie dobrze chowa❤️❤️❤️ T.P.mamo ja od samego poczatku uzywam kremik z ZIAJI na odparzenia do pupy malego,dupcia jest po nim jak aksamit-POLECAM!!!!!I ja wcale nie smaruje go przy kazdym zmienianiu pieluszki. PUZa ja daje 2 kropelki wit.D tak mi kazali w Przychodni,rowniez na recepcie jest napisane ze 2 sie podaje. CARLA mleczka juz mi znow przybylo tyle ze w nocy koszulka byla cala mokra.Ale gdybym jeszcze miala jakies problemy z pokarmem,to na pewno skorzystam z twoich rad. Dominika

Hallo Mamulki ..... 😘 Puzus ... to mala rosnie rosnie... :) no wlasnie moj malutki tez nie jaet grubiutki tylko buzka taka kwadratowa sie robi hihihi :D :D :D :D :D nozki i raczki jeszcze takie sobie cieniutenkie... ❤️... na spacerku zasypia jak ... w samochodzie oczywiscie tez ... bo my na spacerki jedziemy najpierw samochodem a potem wozeczkiem...inaczej za bardzo nie da rady :) Rika... ja potowki i to co na buziulce smaruje moim mleczkiem pomaga znikaja...i to nie tylko sa potowki polozna wczoraj go dokladnie ogladala i mowila ze to jeszcze hormony ... my mieszkamy na poddaszu...maly tez smiga w samym body bo inaczej nie da rady za goracow w te dni... z ta suszarka slyszalam... ze czyni cuda nawet slyszalam ze jak dzidzia slyszala sam szum suszarki to zaraz sie uspokajala...moze mala tez tak sie przyzwyczai...na kolki stosowalismy na jedna kolke bo maly jak narazie powazna kolke mial tylko raz taka poduszeczke z nasionami wisni w srodku wklada ja sie do mikrofali albo piekarnika i taka ciepla przyklada na brzuszek...przykladalismy mu tez cieple pieluszki tez pomagalo .. a jak na razie po jedzonku jak taki jest niespokojny to klade mu moja reke i to tez pomaga ... aaaa zapomnialabym niespokojny jest czesto jak mu sie do konca nie odbije... to powietrze czasem nie chce ani w ta ani w tamta... dlatego po jakim czasie jeszcze go podnacze i efekt zaraz spokoj i zasypia.... no wlasnie te kolki maja swoja specjalna nazwe trzymiesiaczi hihihi maly za bardzo nie lubi tej koperkowej ja wypijam za niego... Rika co do plamienia normalne tak powinno byc... no i z sexu nici przez 8 tygodni ... moj Patryczek sie smieje ze jeszcze tylko 5 hihihihi :P a szewki jeszcze mam 3 ... troszke bola ale...to normalne ... ciekawe jak bedzie na zmiane pogody czy bedziemy to odczuwac :P aaaaaaaaaaaa nasz maly niunius przyzwyczil sie juz do jednej strony teraz klade mu recznik(taki zwiniety w rulon) ze nie moze sie przelozyc i jest wielki placz bo nie lubi... moze macie jakies inne sposoby na to ... ????? Dominisiu ja wczoraj tez mialam nawal pokarmu...sprawdzaja sie te wkladki na piersi... choc hihih nie zawsze :) no i ten stanik specjalnie do karmienia rewelacja !!!!! prosto latwo i przyjemnie...:) :) :) :D :D:D :D :D :D :D :D maly spi choc marudzil przez godzinke to tak niewiele... nie lubi jak myje mu szyjke hihi strasznie nie lubi tak samo jak czapek niecierpi placz 😠 pozdrawiamy bo znow sie rozpisalam .... 🖐️ do pozniej Carla Arkadio... haloo ❤️

Gość Też przyszla mama
Witajcie Kochane. Strasznie mi pomagaja "rozmowy "z Wami. Jak to dobrze,że udaje mi się wykrasć trochę czasu i zagladać do Was. e mna juz nieco lepiej, z Mała też. Nesiu, moja ciocia poradziła m ten sposób co Ty z przegładzaniem Natalki. Wczoraj robiłam tak,że od razu nie rzucałam się do niej z karmieniem, tylko dawałam smoczka silikonowego ( bo innymi wręcz się dławi), wietrzyłam pupke, przemywałam buźkę itp.,żeby odwrócić jej uwagę i dopiero, jak copłacz na maksa się zaczynał przystępowałam do karmienia. No i Natalka wczoraj nieco więcej spała. tzn. i tak mało, ale jak na nia to super. Dziś zauważyłam u niej czerwone krostk w dole brzuszka, tuznad pisią, czy to potówki. Dalka, wspominałaś o posmarowaniu ich spirytusem, czy to nie za ostre? A co sądzicie o mące ziemniaczanej, bo ktoś mi to radził? Mam pytanie - czy skóra Waszych Maleńst pod paszkami jest zaczerwieniona, bo mojej tak i wysuszona - jak to zwalczyć? Dodam,że myję ja w Oilatum i pozostałe partie ciała ma nawilżone.I jeszcze jedno - czy któras z Was korzysta z leżaczka do kąpieli, mnie on się coraz mniej sprawdza, na co zamienić?

Gość Dominisia
Wlasnie szykujemy sie na spacerek, PA PA PA 🌻 Dominika i Krzysiu 🌻

Gość Dominisia
PS. Czy ktos idzie z nami,moze jakas panienka sie skusi ❤️❤️❤️ hihihihhihihi Krzyś

a mój jeszcze nie tak dawno maluszek kończy dziś 18 lat.Czy wiecie, jak to szybko minęło?! Jak niedawno był sierpień 1987 r? Oj...cieszcie się każdą minutą spędzoną z dzieckiem! To TAK SZYBKO MIJA !

Hallo Dominisiu...a moze byc kumpel...hmmm...moze na spacerku poderwiemy jakies laseczki hihihihi :) :) :) Zmijo w cukrze ... sto lat dla Twoje szkraba... no no ...18 latek 🌻...dokladnie szybko mija niedawno byly maluszki w brzuszku a tu juz na swiecie....i latka leca Ps. arkadio z kropka... !!!!!! (ZAZNACZAM Z KROPKA) milo Cie powitac ....czy moze to tak dla zmylki hmmm !!!!!! bo ja dalam sie nabrac :P pozdrawiam :D :D i tez idziemy na spacerek !!!! Dominisiu moze w polowie drogi sie spotkamy hihihihih a jutro juz bedzie moja mama hihih i mama mojego mezulka i maly bedzie wycalowany przez swoje babunie hihihih Tez Przyszla Mamoo ... ja nie uzywam do kapieli tego lezaczka kapiemy malego na rece... to napewno potowki ... nie martw sie smaruj swoim mleczkiem beda znikaly i sie pojawialy to nie uniknione ... spirytus tez mysle ze za ostry zreszta mamy MLEKO jeszcze raz to napisze MLEKO NASZE MLEKO NAJLEPSZE NA TO!!!!! o mace ziemniaczanej nie slyszalam ale skoro nie uzywamy pudrow...to maka tez nie potrzebna!!!! nie uzywamy tez tych myjek tylko mamy pieluszke zawsz ja potem piore i nie ma strachu przed bakteriamy jakie moga pozostac na myjkach .. rada poloznej Tez przyszla mamo jesli mala ma sucha skorke to sprobuj ja wykapac jak wyzej pisalam w olejku migdalowym z mlekiem lepiej nawilza skorke ja stosuje maly naprawde ma bardzoladna skore Iwka jak Twoje malenstwo ?????? lepiej ???? napisz cosik!!!! 🌻 do pozniej 🖐️ Carla

Carluniu kochanie dlugo nad tym myslalas skarbie, ale ja juz po prostu ignor Pozdrowka

Gość asiawroc
Witam mamusie! niestety nie mogłam pisac bo nie miałam przez miesiac netu a pozatym byłam w szpitalu 3 tygodnie poniewaz u dzidzi podejzewali hypotrofie asymetryczna Ale udało sie 15.08 urodziłam sliczna zdrowa dziewczynke wprawdzie malutka 2700 i 51 cm ale ładnie przybiera na wadze juz jest 3100 . Na imie ma Ola a nie jak wczesniej pisałam Emilia . Apropo mleka to tez mam bardzo mało pokarmu i mała je z butelki Bebilon pepti bo humany nie toleruje ma po niej kolki . w nocy spi ładnie czasami szaleje 3 karmienia i lulu choc najchetniej zasypia na moim ramieniu to uczymy ja spac w łozeczku. Jesli chodz o poród to trweał 5godzin 30 min ale był wywoływany ,od 3 dni juz nie krwawie a szwy same wypadły wiec mam problem z głowy pozdrawiam teraz bede pisała czesciej Gratulacje dla wszystkich mamus , prosze o zmiany w tabelce

Gość IWKA26
Witajcie mamuśki!!!!!! z moim maleństwem już lepiej katarek mija oczka mniej ropieja ale nadal podaję antybiotyk i wpuszczam kropelki do oczka i noska:(w poniedziałek pójdziemy na kontrolę i napewno będzie miał przesunięte szczepienie fakt że ostatnio adrianek niespokojnie śpi wczoraj usypiałam go do 23 a nie spał od 18 co usnoł to nie mineło pięć minut obudził się z płaczem.... dziś w dzien spi dobrze zobaczymy co bedzie z nocą... Puza ja też podaje malemu 2 kropelki wit.D3 tak mi przepisał lekarz.. uciekam szykować kąpiel wpadnę pozniej pozdrawiam

Puza - ja podaję jedną kropelkę witaminki d3.Nie wiem skąd te różnice....czytałam, że to też zależy od pory roku i czy jest słonecznie. Rika-tę herbatkę hipp koperkową ja podaję małemu, dostaje niewiele a pomaga (choć taką prawdziwą kolkę to miał dwa razy dotychczas, więc teraz dostaje tylko po kilka łyczków profilaktycznie i bardzo lubi) a na tę prawdziwą kolkę to ja mu zaparzyłam prawdziwego kopru włoskiego - ziółka i było sruuuut i po kolce.Dominisia pisała też o skutecznych kropelkach malinowych, ponoć dobra jest też woda koprowa z apteki, ze sposobów - noszenie bejbika na samolocik, czyli twarzą do podłogi na przedramionach, kładzenie na udo, też główką do dołu i masowanie jednoczesnie po pleckach, pomaga też kąpiel ciepła i te metody są też dobre na gazy, mój Mati ma często kłopoty z bączkami, ale niewielkie i te metody pomagają.AAAA i bardzo ważne jest odbijanie po posiłkach, trzeba dziecko zpionizować aż mu się odbije, koniecznie, to bardzo pomaga, ja nie odbijam go tylko przy nocnych karmieniach, żeby go nie budzić, bo zasypia przy cycusiu wtedy. A z tymi potówkami - mój ich nie ma, ale nadal ma ten trądzik niemowlęcy spowodowany hormonami i to trzeba przeczekać, to właśnie usytuowane jest na twarzyczce i główce a na ciałku nie. Rika, pewna jesteś, że to potówki? Co do krwawienia - ja nie wiem....ja już miałam przez kilka dni upławy surowicze, takie prawie białe, a teraz znowu krwawie i wydaje mi się, że to się nigdy nie skończy, mam już tego dosyć....a w środę mija te przepisowe 6 tygodni....a szwy...hmmm, po zewnętrznych nie ma już żadnego śladu a wewnętrzne chyba już się rozpuściły jakiś czas temu, tylko tam nie jest tak gładko na razie, jestem tym zaniepokojona trochę, ale niedługo idę do gina, to się wszystko wyjaśni. A jak to u Was? Dominisia, oj, no i pojawiła sie ta kupka?Może też spróbuj tej Hipp koperkowej, ona ułatwia trawienie.... Też przyszła mamo, ja słyszałam o mące zamiast zasypki, ale nam nie polecali używania zasypek, może spróbuj kąpieli z dodatkiem krochmalu, bo może o tym mowa? My też kąpiemy w Oilatum i u nas wszystkok ok Żmija w cukrze - gratuluję 18 - letniego syna :):):) Asiawroc - witaj po długiej nieobecności!!! Gratulki olbrzymie, choć spóźnione to serdeczne!!!! Zaglądaj jak najczęściej :):):) Iwka, wysyłam garść uzdrawiających fluidków dla Adraianka :) Na razie moje drogie, zmykam spać, bo około 3 będę miała karmienie pewnie, więc muszę złapać trochę snu.

Gość Dominisia
NESIA mnie dzisiaj wyprzedzila i jestem druga hihihihihihih NESIA ta herbatke koperkowa z HIPPA podaje malemu juz od dawna,a kupka wczoraj sie pojawila,dzieki bogu!!!!! CARLA wczoraj wrocilismy ze spacerku o 19.30 no i smutno nam bylo bo tak samotnie spacerowalismy wiec jak tylko bedziecie chcieli to przylaczajcie sie do nas.A z tymi laseczkami to hmmm... Krzys juz po karmieniu porannym i zasnal wlasnie,tatus tez spi ,tylko mamusia zywotna na razie. Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzidzie: 🌻 Dominika

Hej Mamuśki :) Wybaczcie, że się jakoś nie odzywam, ale czasu na wszystko brak :) Moja mała chowa się dobrze, tzn w nocy śpi w dzień nie, pod wieczór jestem taka zmęczona, że nic mi się nie chce. Mała nie śpi całymi dniami i nawet poprasować nie mam kiedy. Ale co tam, jest taka kochana, że wszystko wybaczam. Ja na wzdęcia daję Esputicon (czy jakoś tak :) )jedną kropelkę dwa razy dziennie. Dziewczyny a jak wkraplacie witaminki to od razu do gardziołka??? ja nie za bardzo potrafię i daję na łyżeczce z wodą, ale ponoć można od razu do buzi. Ok lecę bo się obudziła, Całusy dla wszystkich, Gosia

Gość IWKA26
Witajcie mamuski! Skye ja podaje witamine d3 na łyżeczkę dwie kropelki i troche sciągniętego pokarmu.. Mój skarbus juz czuje sie lepiej jrst wlasnie przy mamie najedzony przewiniety:):):) Dziś idziemy do dziadka na urodzinki:):)znowu mi wymęczą maluszka tak się nie moga nim nacieszyc:) Oj adrianek zasypia troszke sie przy tym denerwuje macha raczkami nozami cos mu sie nie podoba pozdrawiamy i slemy buziaki

hello dzięki za odpowiedż o witaminkach. A dajecie tez C i B2, bo tez te daje. Mała je witaminy z łyzeczki. Zakraplam je odrobiną mleka. Kwasi się przy witaminie C i robi śmieszne miny. O godzinie 18 punktualnie rozpoczynają się u niej kolki. Trochę leżenie na brzuchu pomaga, ale nie za dużo. Kupiłam małej infacol i chyba jest lepiej, zobaczę dziś jak będzie się sprawowała:) Wiecie ja ona lubi odkurzacz, uspakaja się przy jego dźwięku. No, ale ile można miec włączony odkurzacz;) Herbatki nie chce za bardzo pic. W nocy trzeba ją długo usypiac po karmieniu. Co ją połoze uśpioną zaczyna na nowo płakać i tak schodzi 1,5 godziny. Dominisia może z moją kobietką Twój Krzys pójdzie na spacerek;) Ja szwy miałam juz wszystkie zdjęte w 5 dobie po porodzie. Po 7 dniach własciwie nic mnie juz nie bolało. Ale za to w pierwszej ciązy przecierpiałam swoje:p krwawię juz bardzo malutko. ile wy spicie na dobe, bo ja jakies 5 godzin.dziwie sie, ze jakos funcjonuje oj juz mała marudzi mi i musze leciec do mojej kochanej kruszynki

Hej, Iwka, no to ja też tak zrobię z tymi witaminkami, tylko, że moja mała ma dostawać D3, B1, C, i A strasznie dużo tych witamin nie sądzicie??? Ale mamy super Panią doktor która do Paulinki przychodzi, wczoraj siedziała dwie godziny i odpowiadała na milion moich pytań hihih, Całuję wszystkie mamusie, piszcie piszcie ja też się postaram :) Gosiaczek

Puzuniu, Ja w nocy na szczęscie śpię, paulinka się zlitowała nad mamusia i nie płaczę po karmieniu w nocy. OOOO moja też się obudziła, Na razie

Gość asiawroc
Witam mamusie:) Co do itaminek to maja Ola dostaje c (Cebion) 5 kropelek i podaje je w butelce z mlekiem i D 2 kropelki z łyzeczki . Na kolki dostała DEBRIDAT (działa rewelacyjnie) choc kupki po nim sa bardzo śmierdzace:). Pozatym podaje jej herbatke z rumiankiem z hippa która bardzo lubi (lekarka powidział zeby koper podawac od 2 miesiaca) a ta bardzo lubi . Z przesypianiem nocy jest róznie najlepiej jej sie spi na mnie co jest uciazliwe ale wtedy nie ma problemy kiedy odkładam ja do łozezka musze sie meczyc kolejne pól godziny:) teraz idziemy na spacerki pozdrawiam