Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

witam :) także zgłaszam się na posterunku :).Ulcia wsparta na mym brzuchu rozgląda się po pokojui oczywiście liże rękę. Dawid już ogląda bajki, a ja zaraz uciekam umyć głowę i stracić znowu pęk włosów. Miłego dzionka :)

Gość Też przyszła mama
Witam! Już chyba nie będę się chwalic miłymi porankami, bo reszta dnia do d... i tak codziennie. Wczoraj ok 17 Mała dała popis swoich możliwości w dziedzinie wrzasku, a trwało to ok 2,5 h, jak przy najgorszych kolkowych czasach. Później padła i spała do 22, na skuteg czego ominęła ją kąpiel, później ani myślała spać, lecz chciała się bawić, tak zeszło do 23, później....,ach, zresztą , szkoda słów. Moj maż wczzoraj ze smutkiem stwierdził,że nie mamy życia,bo żyjemy pod presją niepokoju Natalki,żyjemy po to, by uspokajać jej płacz. Wczoraj przed południem pospała 45 min, to póxniej cały dzień szalala. Czasem tak na nią patrzę i myślę sobie- jesteś taka sliczna, tak na Ciebie czekałam, jak ma ukoić Twój niepokój, abś mogła spać, leżeć spokojnie, a ja żebym mogła cieszyc się Tobą i życiem.... Czuję się tak bezradna, ale pocieszam myślą,że w końcu będzie lepiej, bo kiedyś byc musi...

Gość Też przyszła mama
Obejrzałam nowe wcielenia Ulci- śliczne! Do innych też zajrzę,jak mała na kolanach przy kompie nie będzie się zbyt wiercić.

Gość Też przyszła mama
Obejrzałam nowe wcielenia Ulci- śliczne! Do innych też zajrzę,jak mała na kolanach przy kompie nie będzie się zbyt wiercić.

Gość Też przyszła mama
Skye, dzięki kochana. Ostatnie zdjęcia super- ten uśmiech mimo czapki! moja też tacie okulary zdejmuje!

Gość ela79
🌻 🌻 dla tych maluszków które kończą dziś 4 miesiączki zdrowo sie chowajcie

My tez zyjemy.Mały Krzyś własnie zjadł porcje kaszki i jak to po jedzonku bywa poszedł sobie spac na jakas godzinke.No ck nieciekawa była,bo dziecko po wielkich płaczach zasnelo dopiero o 00.15 no i mamusia tez nie mogła spac.Za to dzisiaj pospalismy sobie do 8.45 Pobudka była cudowna.Otworzyłam oczy a tu mój sunek powitał mnie przecudnym usmiechem i wiedział ze ma byc cichutko bo chce jeszcze spac.Chciałabym tak codziennie. Piszcie laseczki duzo,ja mykam sprzatac. Carla a wy jeszcze spicie????????????

dzień doberek po raz drugi:) my już wstałyśmy definitywnie:D na szczęście Jaśmina to taki sam śpioch jak jej mama:) t.p. mamusiu kochana... ja Cię naprawdę podziwiam... nie spałam przez małą dotychczas tylko 1(!) noc, więc ja nie wiem jak Ty potrafisz być tak dzielna i nie spać od blisko 4 m-cy, bo ja po tej jednej nocy- nie wiedziałam jak się nazywam. Jaśmin też się robi coraz aktywniejszy, wczoraj sobie uciął tylko 2 drzemki w ciągu dnia, ale zasnęła o 19-tej, tylko jak wróciłam od lekarza, obudziliśmy ją, wykąpaliśmy i nakarmiliśmy, i to święte dziecko spało do 5.50... ilekroć czytam o wyczynach Natalki- zastanawiam się jak Ty dajesz radę.... jestem kolejną z forumowiczek, która mieszka za daleko, by zająć się Twoją córeczką, byś Ty, wreszcie mogła zająć się sobą... ehhhh- Asiu- myślę o Tobie cały czas cieplutko i trzymam kciuki, byś miała trochę odpoczynku, Natalka jest coraz większa, więc już teraz będzie tylko lepiej- w co naprawdę wierzę:)))) pozdrawiam wszystkie mamusie, a szczególnie naszą dzielną t.p.m. niesforny Jaśmin macha Wam nóżką w nowym pantofelku:D buziaki i do później papa życzenia dla 4-miesięczniaków: spóźnione dla Marlenki i przyszłe dla Lenki 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

obecnosc odfajkowana :) haloo {kiss] dla wszystkich wczoraj nasze malenstwa jak czytam nie wszystkie oczywiscie niespokojne byly bo Dusty prawie do 12 strej byl taki rozrywkowy ale jak jyz zasnal to spal ... ze spokojem co prawda kolacje zjedlismy ale..., potem to plac zabaw mielismy maly psika i kaszle wiec czekam co dalej bedzie sie dzialo dzieki jeszcze raz julianka za przepis bardzo dobry :D stawiam kawke 🖐️ do pozniej

Cześć! Już wiem napewno, że coś wczoraj wisiało w powietrzu, bo moje dziecko usnęło dopiero o 1.30!!!! Usnął najpierw około 23 a potem.....przebudził się i chyba wszystko mu się pomyliło i myślał, że dzień, uśmiechy, czarowanie, jak podczas poranków. Coś w tym musi być, że czasmi wszystkie dzieciaczki dłuuuugo nie mogą zasnąć. Nie wiem? POgoda? Pozdrawiam słonecznie w ten ponury dzionek :)

hallo Nesiu .. 🌻no wlasnie takie nam psikusy robia ...moze zapach swiat poczuly i juz na prezenty sie ciesza :D i ❤️ i 🌻 ek dla TPM za sile energie wewnetrzna i cierpliwosc choc czasem na wyczerpaniu to dobre fluidki od nas Cie naladuja !!!! :D Iwka ...powodzenia w PRACY trzymaja sie mamulko zdjecie w portwel i bedzie dobrze !!!! 🌻 maly zasnal mi na rece jak klikalam do was zmeczylo go chyba patrzenie na klawiature hahahah :D :D :D :D :D 🖐️ do pozniej

Dziś ide do pracki po kase. Znowu będą zachwyty nad małą i Dawidem :D. A później na rozpuste :). Jak wpadniemy do sklepu, w półki z pieluchami :D, oliwkami, husteczkami. To dopiero będzie szaleństwo.

jkrz ys juz wyspany teraz pom4wdga xa mamie pisac zsw m. dziewczyny jakie my mamy zdolne :-)) dzieci

Hello:) W piątki krócej haruję;) zaraz sie humor poprawia, że WEEKEND!!! ale będę leniuchować, co pierwsze zrobię to obiady na cały tydzień;) potem przydałoby się trochę posprzątać, umyć podłogi, poprać, wtedy jak wrócę z pracki będę miałą cały reszty Boży dzionek z moją kruszynką❤️ Wiecie co dziewuchy to jest dziwne, bo moja Marlenka jak nigdy też wczoraj długoooo nie mogła zasnąć....hmmmm, ale ciekawe co im w tym tak bardzo przeszkadzało...moze jakieś zaćmienie, pełnia, czy takie tam, coś o tym słyszałam. Wypiliście zdrówko wieczorkiem:) alkoholiczki:p Co do spotkania, ja sorry, ale nie mam czasu czasami się wysiusiać, więc wybaczcie, ale problemy rodzinne, materialne nie pozwalaja mi na spotkanie:( w tym roku;) a co następny rok przyniesie to się zobaczy:) Elu mój Maciej miał taki trądzik (hormonalnie ode mnie po porodzie)i wiesz zszedł mu po maści Elokolm(chyba dobrze pamiętam nazwę)pare dni i zeszło na zawsze:) Niby teraz nie jest ta maść polecana, ale na mojego syna podziała jak cza Też Przyszła Mamo jesteśmy z Tobą, a może herbatki na uspokojenie z hippa Natalkce by pomogła. Są też rózne czopki na uspokojenie. Rozmawiałam z koleżanką. Ona ma 2 latka i jeszcze Jej po nocach nie śpi synek. Ona daje mu czasami czopki o nazwie luminal czy jakoś tak, chyba są na receptę. Carla lasagne, ale pychotka, a ja dziś zaserwuję sobie hot-dogi własnej kompozycji:bułka, ketchup,surówa i parówa;) fachowy przepis:p Widzę, ze dobrze idzie dobijanie do 150:) No nic kobiety do sprzątania, póki Marlenka śpi, a pewnie długo to nie potrwa... 🖐️

Nie wiem czy czytalyscie to wszystkie ... ale przesylam ...dostalam to tez od fajnej kobietki ktora pozdrawiam serdecznie :) Dlaczego kobiety żyją dłużej... Rodzice oglądali tv i mama powiedziała: \"Jest już późno, jestem zmęczona, pójdę spać\". Poszła do kuchni zrobić kanapki dla nas na jutrzejszy lunch, wypłukała kolby kukurydzy, wyjęła mięso z lodówki na dzisiejszą kolację, sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce, nasypała cukru do cukierniczki, położyła łyżki i miseczki na stole i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano. Potem włożyła już upraną odzież do suszarki, załadowała nową partię do pralki, uprasowała koszulę i przyszyła guzik. Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę, postawiła telefon na ładowarkę i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady. Podlała kwiaty, opróżniła kosze na śmieci i powiesiła ręcznik do wysuszenia. Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni. Zatrzymała się przy biurku i napisała kartkę do nauczyciela, odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren i wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem. Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki, zaadresowała kopertę i nakleiła znaczek oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym. Obie kartki położyła obok torebki. Potem Mama zmyła twarz mleczkiem \"trzy w jednym\", posmarowała się kremem \"na noc i przeciw starzeniu\", umyła zęby i opiłowała paznokcie. Ojciec zawołał: \"Myślałem, że poszłaś do łóżka\". \"Właśnie idę\" - odpowiedziała Mama. Wlała trochę wody do miski psa i wypuściła kota na dwór, potem sprawdziła czy drzwi są zamknięte i czy światło na zewnątrz jest zapalone. Zajrzała do pokoju każdego dziecka, wyłączyła lampki i telewizory, powiesiła koszulki, wrzuciła brudne skarpety do kosza i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym lekcje W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie, wyłożyła ubranie na jutro, naprawiła stojak na buty. Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do wykonania. Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje cele. W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił \"w powietrze\": \"Idę spać\". Co też bez namysłu uczynił. Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się, dlaczego kobiety żyją dłużej? \"BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG\".... ( i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do zrobienia !!!) Wyślij dziś tę historię do fantastycznych kobiet - na pewno będą Ci wdzięczne. A potem - IDŹ SPAĆ !!

Gość Też przyszła mama
Kochana Puzo, mam te czopki, ale moja pediatra je odradzała , a ta , która przepisała, powiedziała,że jedynie w razie absolutnej konieczności, więc leżą sobie w szufladzie.Herbatki, powiadasz... kupię taką. wprawdzie mała tylko pierś, ale tonący brzytwy się chwyta. Oj, jak sobie tak czytam,że Wy tyle pośpicie, porobicie, to smutek w moim sercu mieszka, gryzie mnie jak mała weszka...

i jeszcze znalazlam to ... :D Odprowadza chłopak dziewczynę późnym wieczorem do domu. Przed bramą, po ostatnim buziaczku, nagle mówi do lubej: - Słuchaj Zosiu, chodzimy ze sobą już cztery miesiące. Chodź na pół godzinki wpadniemy do mnie. Mam wolną chatę. - Nie mogę - odpowiada panna. - Chodź, proszę. - No dobrze, ale muszę na trzy minutki wpaść do domu i powiedzieć rodzicom, że wrócę później. - Dobrze, tylko się pośpiesz - zgadza się radośnie chłopak. Dziewczyna wbiega do klatki, po trzech minutach wraca, całuje chłopaka w policzek: - No to chodźmy - mówi. W tym momencie otwiera się z trzaskiem okno jej mieszkania, wychyla się ojciec i wrzeszczy: - Zośka, do jasnej cholery!!! Nasrać to nasrałaś, a wodę to kto spuści?! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:D :D :D :D :D :Di to na tyle .... uciekam teraz naprawde do pozniej maly pospal jakies 20 minut ... jest nie do zdarcia 🖐️ wszystkim buziaki dla Was o mojego szkraba :D

co do uspokajaczy to ja mam czpoki viburcol-n. lekarka kazala mi kupic jak mala byla przeziebiona :) czopki sa bez recepry kosztuja 20 zl i jest ich 12 sztuk. może coś w tym jest i TPM może kup czopki i daj małej na noć pół . herbatki z jabłkiem i melisąuspokajające są dopiero od 5 miesiąca.

...a wlasnie cos mi sie przypomnilao jak Cie czytam TPMamo....sa ziola mlekopedne z herbapolu ...i tam w skladzie jest melis jak je pilam to myly wydawalo mi sie ze lepiej sypial ... pozdrawiam ❤️

Gość ela79
Puza wyczytałam ze maść elocom jest to maść sterydowa i boje sie jej użyć póki co no i jest na receptę u mnie wielkie odwierty mały cały czas przez to płacze i nie spi ah to mieszkanie w blioku koszmar

Hello:D Ja parcująca w biegu..Marlenka, sprzątanie i Wy:) Elu 4 lata temu ta maść była bez recepty i naprawdę stosowałam ją lekko na wieczór przez góra 4 dni i zeszło wszysciutko;) widziecie jak to wszystko się zmienia nawet 4 lata temu inaczej leczono dzieci....hmmm teraz wszystkiego się wszyscy boję, bo alergię, bo to szkodzi....złe klimaty nadeszły w kraju, zanieszczyszczenia środowiskowe ....i polityczne:p ok. wkraczam na tor przeszkód:p Też Przyszła Mamo herbatki możesz podawać Natalce, nawet te od 5 m-ca. Ja podaję już prawie wszystkie warzywa i owoce co mam zamrożone z lata wkładam do sokowirówki i zielono-czerwoną substancję pije moja kruszyna.Warzywa i owoce to źródło witamin i tylko mogą pomóc, a nie zaszkodzić.(owoce z działeczki oczywiście) Tak ja myślę, ale jak to woli może myśleć odwrotnie;) wolność słów, myśli ,ja zawsze mam trochę inne myślenie,co nie;) oj i muszę przyspieszyć, bo Marlenka woła mamusię...

oj rozchulaly zescie sie kobity z tym piciem. Same wyrodne matki- topik w alkoholiczki sie zaroil ;) PUZA- buhahahahahahahahahahhahahhahahhahahahhahahaha TO POLENIUCHUJESZ SOBIE!! hehe, az sie splakalam.... bede leniuchowac, ale zrfobie obiadki, popiore, posprzatam.... eeeh, nie szalej dziewczyno z ta rozpusta czasu wolnego :) :) :) :) TPM- dziewczyny mnie zlinczuja, ALE ZA NIC W SWIECIE NIE PODAWAJ MALEJ NICZEGO USPOKAJAJACEGO!!!!!!!! wiem ze jest Ci ciezko- wiesz, ze od poczatku mojego bycia tutaj trzymalam za Ciebie kciuki- chcialabym Ci jakos pomoc i byc moze te herbatki uspokajajace (sa i takie od 1 miesiaca) by malutkiej pomogly, ale nie dawaj ich jej. Od paru lat wisi alert w Instytucie Matki i Dziecka by ich nie dawac. Wprawdzie to sa znikome dawki, ale dawno juz udowodniono, ze uspakajanie dziecka nawet ziolami wplywa na jego rozwoj psychiczny!!!! Nie wolno u dzieci pewnych rzeczy hamowac- nawet u tych nadpobudliwych! a propos wczoraj - to brzmi jak z archiwum X -ale moja Natusia dala wczoraj popis z niespaniem do 00:30! a zasypia zawsze o 21... hehe, jakas niemowleca solidarnosc... I jeszcze cos- moja corka zaklada rzeczy przeznaczone dla dzieci powyzej 6 m-ca zycia... w sweterki i spodenki... a wiekszosc tych slicznych ogrodniczek i sukieneczek ktore podostawalismy jest juz na nia za male- buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Rosnie moj maly potworek w zastraszajacym tempie... a ja musze zime w gondoli przetrwac!!! Jestem przerazona.... Ale absolutnym hitem jest nosidelko (notabene tez nie wiem ile jeszcze sie bedzie w nie miescila- RATUNKU- ONA MA 2 MIESIACE DOPIERO!!!). Wczoraj robilam zakupy w IKEA a dziecko bylo wniebowziete, bo caly czas chodzilam (strasznie sie awanturuje jak staje) i te wszystkie swiatelka i dekoracje swiateczne... glowka jej latala jak na filmie Egzorcysta :) wokol szyi :) ona zachwycona i matka w zwiazku z tym jeszcze bardziej :D pozdrawiam K

Gość ela79
mamo Natalki my tez już chodzimy w ubrrankach rozmiaru68,w nosidełki soię mały nie miesci a z nosidełka wózkowego wyrtósł,wczoraj zdjęłam to nosidełko i połozyłam w drugiej glębszej części wózka kocyk i maluszka to sobie obił główke o rurkę jak sie kręcił,zestresowana z powrotem zamontowałam nosidełko z którego może wyskoczyc lada dzień,mały drzemie mi sie udało odkurzyć wywietrzyć i zmienić pościel ale nie było lekko bo co chwwila wpadałam do drugiego pokoju zernąć na malca

Mamo Natalki polecam taki sprzątający relaks;) już padam ale od 20 obijanie na maksa:p chyba, że szkraby nie dadzą;) 🖐️

oj Puzaaaa.... ja to preferuje takie z nogami do gory :))) ela- ja w tym nosidle z wozka ukladam poduche- taka sztywna rownie pochyla, zeby mala byla troche pod skosem, wtedy mniej miejsca zajmuje... ale cala zima przede mna i jeszcze troche zanimmoj szkrab zacznie siadac :( hehe, ale jak to mowia -kochanego cialka nigdy nie za wiele.... hihi, jak mi sie wyleje z wozka, to sie dopiero bede martwila :)) buziaki dziouszki :)

Gość ela79
DominisiaKrzysiu........13.07..05.11.....75cm.........7100 NesiaMateuszek.........20.07..26.11....................7660 Ania69x2Adrianek.......26.07................................... Iwka26Adrianek.........30.07..04.11.....70cm.........6450 Karin2005Oliwia Wiki ..2.08..02.09.......60 cm........4800 PuzaMarlenka............07.08.................................... CarlaaDustin Alex.......08.08..30.11......65 cm........6850 www.dustin.bobasy.pl RikaLena................ .09.08..09.09......59cm........4800 ArkadiaNadia ............11.08..11.09....................6410 SkyePaulinka.............12.08..02.12.......62cm.......6200 www.skye1981.bobasy.pl IsiaWeronika.............12.08..12.09....................5820 TPMamaNatalia..........12.08 ..17.11...... 58cm.......6500 www.yarucha.bobasy.pl KarolkaPartyk...........14.08.................................... DalkaUrszulka...........15.08..15.09........57cm.......4350 www.ulcia.bobasy.pl AsiawrocOla.............15.08..................................... Ewca22Majeczka.......18.08..................................... NiuninkaNina ............20.08................59 cm.......4935 www.niuninka.bobasy.pl PszczolaTobiasz........22.08...................................... Ela79Michalek...........25.08..25.09........64cm.........6750 Fiona79Tymoteusz.....28.08..28.09........60cm.........5575 Julianka80Jaśminka....26.08..30.11.......................6330 www.jasminek.bobasy.pl Mama Natalki............06.10..30.11.......................6080 www.nataliajaworska.bobasy.pl

Gość Też przyszla mama
ja na chwilę, bo mała wierci mi się na kolanach. Mamo Natalki, jakie masz nosidłoZ?.e, to będę mogła wejść do sklepu. Mała dostała 2 razy w życiu taki czopki- rz jej zaaplkowali bez mojej wiedzy w szpitalu, gdy miała kilka dni, żeby poleżała pod lampami i zwalczyła żółtaczke, bo jako jedyny bobas wściekała się tam, a drugi raz, gdy miała to rzekome zapalenie uszu. Czy te 2-3 razy mogły jej zaszkodzić./