Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Niuninka, ale tobie sie nie otwiera załącznik?? To moze nie masz tego programu?? Dominisia, jabłko daję tak jak mamanatalki-skrobię na bieżąco łyżeczką..ostatnio mieszm jabłko z marchewką, stopniowo coraz wiecej marchwi, bo za pierwszym razem mały sie porzygał marchewką:D A chrupki to jego chleb powszedni, tylko na końcówki musze uwazać, bo mu wpadaja do gardła i nie wie, czy je połknąć czy wypluć... Mamo natalki, to ząbki ida, co?? Powodzenia!TPM, tobie zresztą też... Tobi ma dwa u dołu i teraz mu obie górne dwójki idą...śmiesznie wyglada jego uśmiech, taki królik, tylko od dołu:P carlaa, ja piekę, a raczej smażę faworki, mniam mniam...a potem dieta i inetnsywne odchudzanie:P Uciekam, mały coś zasnać nie moze...papa

Carlaa ja mam gdzieś przepis na pączki z ziemniakami, zajebiste wychodzą i nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie i nie czuć ziemniaków :). Jak znajde przepis to skrobne :)

jeśli którąś zainteresują :) PĄCZKI ZIEMNIACZANE składniki: 1 kg ziemniaków 1kg mąki 10 dag drożdży 1/2 szklanki ojeju 4 jaja 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki octu lub spirytusu Ziemniaki ugotować, gorące dokładnie pognieść. Na gorące ziemniaki pokruszyć drożdże i wymieszać łyżką. Dodać jaja olej, mąkę i resztę składników. Zagnieśćciasto, formować kulki, palcem zrobić dołek i włożyć marmoladę lub powidła. Dokładnie zlepić i smażyć na gorącym tłuszczu. Gotowe posypać cukrem pudrem :) Robiłam już dwa razy z rzędu i wychodzą naprawde dobre

Widze, ze apetyty dopisuja, juz myslicie o tlustym czwartku???Hahaha!!! Pszczola, o jakim programie myslisz? Pewnie nie mam skoro nie moge otworzyc zalacznika. Nasza Nina ciagle bezzebna :-)Ale dzis sztywno i dlugo na nozkach stala. Dwa dni temu to szybo jej sie te nozie uginaly. Mloda zjadla dzis pol sloiczka marchewki, nawet chetnie buzke otwierala a juz sie martwilam, ze beda problemy z karmieniem. Poza tym wieczorem kaszka jablkowa, ktora uwielbia!!! Czas spac. Sppjcie dobrze!!!!!!!!!

Mamo Natalki!!!! No jasne!!! Wybieram się na ślub, ale jeszcze nie mogę obiecać, że będę. Staram się....zobaczymy, bo starsznie bym chciała!!! Niuninka, to jest w Acrobat Reader, możesz ściągnąć z sieci, program do pdf. Jak go nie masz, książka się nie otworzy. Jeszcze raz ślicznie dziękuję w imieniu Matiego za pamięć i życzenia :):) Carla! GENIALNIE, że już oki z bioderkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiecie co, ja juz chyba zawsze bede pierwsza-tobi sie przestawił na pobudke o 7:( trudno, cos za cos-ładnie spi, to spi krótko;) Uciekam, bo na zajecia dzis lecę, zaraz opiekunka bedzie DOBREGO DZIONKA!!!!!!!!!!!!!

Witamy My już na nogach i czekamy na wizytę mojej siostry :). Muszękafkę zrobić i zacząć twórczo dzień :)

witamy:D co za ohyyyydna pogoda:o dziś mam już trochę lepszy nastrój, bo wiadomo, że coś się samo wymyśli, prawda??:) wczoraj dostałam ostatni prezent walentynkowy:) szedł wyjątkowo długo, bo był zamówiony z merlina, krzyś sprawił mi cudowny prezent, film b.hamera \'historie kuchenne\', któy sto lat temu widzieliśmy w kinie:) jaśmina też wczoraj dostała prezent:) od mojej mamy na pół roczku, trochę przedwczesny, wg mnie;) bajerancki nocnik, który gra, jak dziecko na nim usiądzie, a jak coś jeszcze \'wpadnie\' do środka, to już w ogóle jest szał uniesień:P irenko🌻 niuninko🌻 carlusia🌻 nesia🌻 mama natalkowa🌻 dalka, a dla ciebie piffko, bo dzięki tobie przeżyłam wczorajszy wieczór- jaśmin miał mego marudera, ale włączyłam jej \'my jesteśmy krasnoludki\' i cisza jak makiem zasiał, więc dziękuję serdecznie, że kiedyś mi przesłałaś tę piosenkę:D narty 🖐️

Jestesmy po ciezkiej nocy.Najpierw Krzysiaczek nie chciał zasnac,potem o 3.00 zrobil nam pobudke z placzem i wrzaskami,ktora trwała do 4.15.Nie pomagało nic,cyc nie,zmiana pieluszki nie,wkoncu wykonczona dalam mu czopka na uspokojenie.No i zasnal.Ale nie na długo.O 6.30 odbył sie nastepny koncert 30minutowy,tu wystarczyło przytulenie. Teraz dziecko w jak najlepszym chumorku siłuje sie z żyrafa zeby mu zagrala hi hi no i spryciarz wie gdzie klepnac by wydobyc z niej dzwiek.Miska kaszeczki juz opanowana.Teraz czekamy na kupke.

Witam:) wpadłam tylko na chwilunie zaraz jedziemy do moich rodzicow iwec nie będzie nas do soboty...... Mamo Natalki wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia🌻🌻🌻🌻

Dzien doberek!!!!!!!! U nas nocka spokojna :-) Dzieki za inf.o programie, dzieki ktoremu moge poczytac ksiazke. Zaraz bede sciagac. Julianka, ale masz kochanego meza!!! Dziewczyny, czy Wasze Skarby spia na brzuszku? Milusi dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!!

Haloo.... ja tak na szybciutko ... :D Dalka superowo dzieki musze to ...zrobic ...z ziemniakami normalnie dla mnie nowosc ... zobaczymy :D Niuninka ... ten program nazywa sie Adobe Reader ja mam wersje 7.0 plik do niego mozesz pobrac z tej strony http://www.idg.pl/ftp/pc_4488/Adobe%20Reader%20Speed-Up%201.30.html a jak zaczekasz to znajde moze inny ... nie pamietam czy z tad scigalam potem wystarczy zainstalowac i czytac 🌻 Pszczola przyjemnosci na zajeciach ... Dominisiu bucha dla Krzysia niech juz rodzicow tak nie meczy ... Moj maluszek zrobil nam niespodzianke...spal od 22 do 7 bez jedzenia !!! sama w to jeszcze nie wierze ...budzil sie ale delikatnie go glaskalam dawalam smoka i spal dalej normalnie szko dla mnie bez jedzenia dla niego tyle czasu .... Tak Tak Nesiu ...boderka to radosc dla nas !!!! lekarz mowil ze nie moze sie juz cofnac ale ...w medycynie wszystko mozliwe sie zaasekurowal mam nadziejej jedenk ze u nas to wszystko bedize dobrze!!!! Iwka przyjemnosci u rodzicow .... Isia ❤️ Julia .... mezulek stanal na wysokosci no no ... fajnie masz :D :D :D :D pisalyscie o chrupkach ... ja jakos nie daje takich rzeczy ... jak Dusti nie ma jeszcze zabkow to nie zabardzo .. bo slyszlalam od znajomej ze dawali jej sucharki chrupki jak nie miala zebowi a kiedy zaczely wychodzic okazalo sie ze beda klopoty bo dziiasla zrobily sie za twarte mala zierpiala bardzo ...dlatego jeszcze nasz bezzebny synalek ... nie jada tych pysznosci :D to na Tyle ... a ja z tej radosci ze Dusti bez pieluszki mam zbity palec ...mam nadziejejze tylko zbity ... na szczescie lub dla niektorych na nie ... nie klikam nim hihihiih :D :P pozdrawiam do pozniej 🖐️ i jak pisze Julia narta nie jedna papa :D

dzieczyny ale osso chosi??? ja mam slub w piatek!!! Carla odlicza mi czas do powrotu mojego meza, hihi :) ale dzieeeeeeeeki!!! Carlus- ale dzieci te chrupki slinia-nie gryza, bo one sie momentalnie rozpuszczaja! Nesiu-a moze wczesniej lub pozniej na jakas kawke, cooo??

Gość asia wroc
Czesc mamusie niuninko dodalam zdj o ktorych wczesniejpisalam wiec zerknij mialam to zrobic wcoraj ale jestem chorai nic mi sie nie chce jutro mam szczepienie mam nadzieje ze ola bedzie zdrowa pozdrowionka dla mamusiek:)

Mamo Natalki! Jestem absolutnie na tak!!! Podaj termi, jaki Ci odpowiada, byle nie wtorek i piątek. Może pierwsze spotkanko na spacerku jakimś? Łazienki? Czy wolisz, żebyśmy zostawiły dzieci mężom i poplotkowały? Bo możemy się umówić we dwójkę z dziećmi na spacerku, albo w czwórkę z mężami jeszcze, albo same gdzieś na piwko. Napisz, jak byś chciała :) Iwka składa Ci życzenia, bo ostatni raz przed Twoim ślubem zajrzała do netu - ot co :) Aaaaa, ten anioł własnej roboty - rewelacja!!! Czy inne dziewczyny to widziały??? Donoszę, że Mama Natalki, czyli Kasia, to nowe wcielenie Adama Słodowego :):) Iwka, co się odwlecze to nie uciecze, spotkamy się w marcu :) Carluniu! Ja jestem przekonana, że wszystko już będzie oki, a teraz, jak Dusti wyswobodzony, to zacznie szaleć, że hej!!! TPM, dawaj znać jak z ząbkami, kiedy \"uderzą\" w łyżeczkę, wtedy będę gratulować!!! Uderzą w cudzysłowie, bo pewnie karmisz plastikową albo gumową łyżeczką :). A jak bioderka Natalki? Pani doktor miała rację, że mały budzi się w nocy, bo za dużo śpi w dzień. Wczoraj go przetrzymałam, miał tylko dwie drzemki i spał dużo dużo lepiej w nocy. Także idzie ku lepszemu. Treninig samodzielnego usypiania jeszcze wstrzymany. Dalka! Zaskoczyłaś mnie tymi pączkami! Nie wiedziałam, że mogą być ziemniaczane!!! Może namówię ciocię, która piecze, żeby mi je przygotowała :)

Gość ania69x2
Kochane! jestesmy! mialam sesje,mnostwo innych spraw na glowie stad moja nieobecnosc.Jeszcze nie przeczytalam co u Was,bo brak mi czasu,ale dzis postaram sie nadrobic zaleglosci. Dzis bylismy na szczepieniu przeciw zoltaczce i na wazeniu-prosze wpiszcie do tabelki 7kg i 67cm dlugi.Przepisala na fluor na zabki,bo pomimo,ze Adrianek jeszcze ich nie ma to te kropelki dzialaja na zabki pod dziaselkami i warto smarowac. Mam karmic Misia do 9-tego m-ca,bo potem nie ma takiej potrzeby,tylko kozna problemow sobie narobic,bo trudniej bedzie go odstawic.Tak wiec odstawie go na swoj slub,to i winka sie napije wiecej-wtedy bedzie akurat konczyl 9 m-cy. Musze sie pochwalic,ze Adrianek swietnie raczkuje,jeszcze nie siedzi pewnie,wiec go nie sadzam,ale za to w zeszlym tygodniu sam podniosl sie z podlogi i stanal przy łozku,nie upadl od razu tylko stal dobrych pare minut.No i od tamtego dnia wstaje sam kiedy tylko ma sie czego podtrzymac,bo tak bez trzymania to jeszcze nie stoi.No taka dumna z niego jestem,ze hej! Otwiera szuflady,wchodzi sam do fotelika,no juz wszedzie go pelno,jest bardzo radosny i pogodny.Tylko w nocy pomimo,ze w dzien spi b.malo(z dwa razy po max.pol godzinki)to budzi sie i poplakuje.Wlasciwie to marudzi przez sen,wiec mysle ze to zabki,bo pod dziaslem to cos tam widac.Smarujemy wiec dziaselka zelem,ale sama nie wiem czy to pomaga.Jak go wsadze do wozeczka to prawie z niego wychodzi,i trzeba bardzo uwazac,zeby nie wypadl. Ogolnie u nas wszystko dobrze,jestesmy zdrowi,sesja zaliczona,Maluszek grzeczny, tylko wiosny nam brakuje,dlugich spacerow,sloneczka. Pozdrawiamy Was cieplutko i do zobaczenia!

Gość ania69x2
ten fluor oczywiscie sie łyka,a nie jak napisalam"smaruje".

Ania, gratuluje sesji!!! Pszczola, mozesz mi jeszcze raz wyslac te ksiazke, cos nagrzebalam. Mamo Natalki, pochwal sie aniolkiem! mkmick@t-online.de

Gość asiawroc
NIUNINKO1 widzialas juz zdj jezdzika nadal mala jest zachwycona wprost nie moge jej ztamtad wyjac mam nadzieje z i ty sie przekonasz napisze wiecej jutro jak troche sie podlece milego dzionka i wieczorku

....aaaaaaaaaaaaaaaaaaa....tyle napisalm i zjadlo .. bu bu ... ... pozdrawiam palca na szczescie nie mam zlamanego ... po przeswietleniu jestem .. maly warjuje bez miski ..maz zmywa jest wesolo ..pozdrawiam .. 🖐️

Gość Też przyszła mama
Cześć! Ale gapa ze mnie-Wszystkiego Najlepszego dla ślicznej Ninki z okazji ukończenia pół roczku. Nesiu,możesz gratulować-ząbek stuka.Nadal trochę marudzenia. Pszczoło,świetnie Cię rozumiem-chyba bym sie wkurzyła na maksa. Caarla,jak to dobrze,że mały Dustinek juz nie musi mieć tej miski i szaleje w najlepsze. A tak w ogóle to ja chyba wariuję-po całym dniu z małą,gdy pod wieczór robi się szczególnie marudna i nie schodzi z rak,mam ją ochotę rzucić na łóżko i uciec.Np.teraz-Jarek ją nosi,a ja słysząc jej pojękiwania,aż się gotuję.Tym bardziej,że wiem,jaka mnie noc czeka.Chyba nie jestem normalna-Wy się zachwycacie dziećmi,nawet,gdy Wam dawaja popalić,a ja czuje się tak zmęczona i niewyspana,ze to czasem przesłania mi tę ogromną radośc,że mam córeczkę.A przecież kocham ja nad zycie!Więc jak to jest,że czasem mam jej tak serdecznie dość,jak dziś!! Fajnie,że Wasze maleństwa raczkują,turlają się,bawią na macie,moja Natalka chce bez przerwy siedzieć,a sama jeszcze nie umie,leżeć nie chce nawet 5 min dziennie,więc kiedy ma ćwiczyć obroty?!Ech,kończę,bo nudna jestem jak cholera,po prostu zła jestem i wyładowuję się,waląc w klawiaturę,bo przecież nie wypiję,nie zapalę i uciec,gdzie pieprz rośnie też nie mogę.Mam nadzieję,że nie zwariuję...

TPM, gratuluję ząbka!!!🌻🌻🌻🌻🌻 I jesli cie to pocieszy, to jas tez jestem nienormalna-jak tobi za szybko sie w nocy budzi na karmienie, albo nad ranem steka i płacze, to ja mam ochote rzucic nim o ścianę-dokładnie tak czuje, nie jakaś tam złość, zmęczenie-tylko nienawiść. Potem w ciągu dnia mam więcej cierpliwosci i rzeczywiście sie nim zachwycam, ale w nocy...brrr. Carlaa, moja ciekawosc wciąż niezaspokojona;)

ZOBACZ KONIECZNIE nasze maluchy w bobasach www.dustin.bobasy.pl www.20ewcia.bobasy.pl www.isia23.bobasy.pl www.iwka26.bobasy.pl www.jasminek.bobasy.pl www.krzysiaczek.bobasy.pl www.matinesi.bobasy.pl www.michalko.bobasy.pl www.nasze-malenstwo.prv.pl www.nataliajaworska.bobasy.pl www.niuninka.bobasy.pl www.olenka2005.bobasy.pl www.puza.bobasy.pl www.ulcia.bobasy.pl www.skye1981.bobasy.pl www.tymek.bobasy.pl www.yarucha.bobasy.pl TPM wszystko bedzie dobrze,dzieci sie zmieniaja wiec badz dobrej mysli ze twoja coreczkaa niedlugo z tego wyrosnie i wtedy bedziesz mocniej czuła ta matczyna miłość.

TPM ❤️ Pszczolko juz cos tam na poczcie penie masz ... :D Aniu dlaczego fluor ... ??? Dominisiu ...i jak badania bylas ... ??? do pozniej 🖐️

Młody ma grype jelitową. Cholercia cobyśmy się nie pozarażali, bo to cholerstwo chodzi jak chce

GRATULACJE ZĄBKOWE - TPM :) Teraz uśmiechy Twojej córci będą się bieliły :):):) Cóż mogę napisać o Twoim samopoczuciu? Musisz wychodzić, oderwać się trochę, musisz troszkę pomyśleć o sobie, bo przecież nie lubisz takich myśli a one pojawiają się, bo jesteś przemęczona. To że mąż zajmuje się dzieckiem nie wystarcza, bo słyszysz jak popłakuje i jeszcze bardziej się irytujesz. Musisz wychodzić!!! Ja conajmniej 2 razy w tygodniu mam kancelarię i choć to praca, to wracam zmęczona, ale inaczej, czym innym i uśmiechy Matiego dają mi wtedy energię, mam dość cierpliwości, nawet gdy marudzi. Także moja rada to \"ucieczka kontrolowana\", jako substytut tej całkowitej ucieczki o której czasem myślisz, gdy masz dość. Najlepiej regularnie, bo wtedy i mąż przywyknie, że masz wychodne i Natusia też. Idź choćby do centrum handlowego, na zakupy, do biblioteki, gdziekolwiek, żeby się oderwać.Myślę, że to konieczne jest.Całuję Ciebie i niezmiennie podziwiam za cierpliwość i miłość dla swojego rogatego Aniołka :):):)