Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emika

Bóle miesiączkowe a owulacja

Polecane posty

Mam pytanie jak określić, czy jeśli miesiączka przebiega boleśnie można powiedzieć że cykl poprzedni był bezowulacyjny, jak to jest ? nieraz mam cykle, że w ogóle mnie nic nie boli podczas miesiączki, czyję się tylko zmęczona i lekko osłabiona, czasem mam cykle gdzie trochę boli mnie brzuch, ale da się to wytrzymać, a i nieraz zdarzają sie miesiączki(ale rzadko)kiedy muszę przespać dzień bo nie mogę się ruszyć z bólu? czy wiecie coś może o tym? jak wtedy ocenić czy cykl był bezowulacyjny?

Gość wie ktoś

A co ma ból miesiączkowy do... owulacj? Aby stwierdzić owulację trzeba mierzyć temp, badać śluz i szyjkę macicy plus testy na owulację. Przy owulacji jest też często plamienie owulacyjne i bóle owulacyjne.

Gość położnaaaaaa
amerykańskie podręczniki podają,że bolesne miesiączki są poprzedzone cyklem owulacyjnym

polozna______________skad masz ten farmazon? Hehehehehe Zawsze mialam bolesne okresy, zawsze...bezowulacyjne, az do cyklu ciazowego:P:P:P Owulacje nie ma nic wspolngo z bolem okresowym! A zeby ta potwierdzic nalezy wykonywac monitor cyklu z USG aby zobaczyc co i jak!!! Tempka, sluz i testy sa złudne, np. mi zawsze z wykresu wychodzila owu-nie bylo jej, tak samo testy: II kreski a owu jak brak to brak;) Powodzenia