Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia Tomusia

Tracy HoggJęzyk dwulatka.Moja mama mnie rozumieczy warto kupić tą książkę??

Polecane posty

Gość Mamusia Tomusia

Tracy Hogg"Język dwulatka.Moja mama mnie rozumie" Poradźcie czy warto kupić tą książkę, może ktoś ją już ma i przeczytał? zastanawiam się nad jej kupnem i ciekawi mnie czy warto.

wiesz- nie potrafie odpowiedziec z cała pewnoscia- ale ja sobie ją zamowilam. Oglądałam wszystkie programy z jej udziałem i jezeli sie ksiazka okaze tak dobra jak ten program to super, a jezeli nie to poprostu bedzie jeszcze jedna ksiazka na polce- a wiadomosci w ten czy inny sposob napewno wykorzystam

Gość Mamusia Tomusia
witaj Kalla! bardzo dziękuję ci za odpowiedź, ja rówież mam nadzieję, że ta książka będzie dobra, aczkolwiek szkoda, że nie odpowiedział nikt, kto potwierdzi nasze przypuszczenia. pozdrawiam :-)

Gość Aśka25
mam książkę tej autorki "Język niemowląt" i naprawdę jest super nie wiem skąd ta kobieta to wszystko wie ale rady z których skorzystałam z tej książki były naprawdę dobre i się sprawdziły tak że myślę że "Język dwulatka" jest równie dobrą książką

ja zdecydowałam się na tą książkę - i już mam ją w domu! przeczytałam dopiero trochę (bo wiadomo ile czasu jest przy 2-latku! :-) ), ale to co przyczytałam jest naprawdę super, radyi informacje, które podaje autrka - wywołują u mnie \"spokój serca\" , bo w sumie to już czasem sama sie gubię czy robię dobrze, czy nie, a ta książka uspokoi pewnie każdą mamę, która ma dylematy wychowawcze zwiazane ze swoim dzieckiem. a dodatkowo rady które podaje naprawdę się sprawdzają. Polecam wszystkim mamą tą książkę to warto ją mieć na swojej półce. pozdrowienia!! Aśka 25 dzięki za odpowiedź i życzę dużo radości z maleństwa! w \"Języku dwulatka\"- autorka powołuje sie na część pierwszą \"język niemowląt\" przytacza również fragmenty książki, czyli faktycznie pewnie jest super (jak tylko zajdę w drugą ciążę - to napewno uzupełnię moją biblioteczkę o tę cz. 1)

Gość dankin-82
CZEŚĆ!!! MAM PYTANIE: CZY MA KTOŚ MOŻE "JĘZYK DWULATKA" W WERSJI ELEKTRONICZNEJ? JEŚLI TAK TO PROSZĘ O PRZESŁANIE NA ADRES dankin-82@o2.pl LUB CHOCIAŻ O PODANIE LINKU BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!!!!! POZDRAWIAM

wg mnie kazda mama zrozumie swoje malenstwo. zadne dziecko nie rozwija sie ksiazkowo, i nie kazde bedzie marchewke nazywac tak samo :) wg mnie takie ksiazki sa zbedne...

mam pytanie do kalla79, gdzie zamówiłaś tą książkę? obecnie nie ma jej w żadnej księgarni

mam pytanie do kalla79, gdzie zamówiłaś tą książkę? obecnie nie ma jej w żadnej księgarni

witam mamusie!! Agatko6666 niestety niezgodzę sie z tobą, że takie książki sa zbędne - nie wiem czy sama masz dzieci? - ja z moim maluszkiem mam bardzo dobry kontakt, rozumieniemy sie tez dobrze, ale nie zawsze wiem o co mu chodzi, nie zawsze wiem co zrobić gdy zachowuje sie tak czy inaczej, bo powiedz sama co zrobić, gdy ani tlumaczenie ani klaps nie działają na malucha, albo gdy kładą się na środku ulicy, lub uciekają pod nadjeżdżający samochód (chodzi mi o takie maluchy powyżej 1,5 roku !) ale również jak zaradzić gdy płacze niemowlę, któremu nic nie brakuje????? setki pytań, na które nie wierzę, ze każda mama ma zawsze wytłumaczenie. ja czasem jestem bezradna, że aż sie boję co będzie później. Książki takie uświadamiają ci, że takie maluszki mają swoją wizję świata, inny tok rozumowania niż dorośli, Tracy dzieli dzieci na kilka chakterystycznych typów - moje niestety nie zalicza sie do typu \"aniołków\" z którymi nie ma większych kłopotów - ale za to ma inne zalety, i też inne wady niż pozostałe dzieci, wiedząc o tym możemy pobudzić ich rozwój, a nie tłumić ten i tak nieunikniony pęd życia. jak sobie uświadomimy, że nasze dziecko jest takie jakie jest, a nie takie jak byśmy chcieli żeby było - i będziemy go wspierać, a nie dopasowywać do swojej \"formy\" to wydaje mi się, ze wszystcy będą szczęśliwi (nie mam na myśli wychowania bezstresowego!) ja w każdym razie polecam takie książki, gdyż łatwiej żyć z większym zasobem wiedzy -jeszcze taką którą to przekazują nam doświadczone osoby, aniżeli siedzieć i myśleć, że samemu wszystko wie sie najlepiej. Pozdrawiam i życzę cierpliwości wszystkim rodzicom. :-)

Gość kasieńka1
Zgadzam sie z mamusią Tomusia. dobra ksiażka może pomóc w wielu sprawach sama mam czworo dzieci i zgadzam sie ze każde jest inne ale nie wiem wszystkiego. a to co napisała Tracy Hogg w swojej ksiażce napewno ma sens bo ona swoje doświadczenie opierała na kontaktach nie z 2 dzieci a ponad 5 tysiacami dzieci wiec ona wie co pisze a ponadto jej programy dowodzą tego delatego sama też sobie sprawiłam jej poradnik jez yk niemowlaka i zaczynam go studiować