Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

claptola

Femina w Lubinie woj.dolnośląskie - ktoś rodził?

Polecane posty

Bardzo prosze o opinię, czy któraś z Was tam rodziła? Słyszalam bardzo wiele pochlebnych, ale rownież negatywne. Nie chcę rodzic w wojewódzkim, alternatywą wydaje mi się Femina.

Gość BLEEEE
?

Witaj, nie rodziłam jeszcze w Feminie ale zamierzam. Z doświadczenia jednak wiem, że położne są wyrozumiałe i starają się pomóc jak tylko mogą, oddział widziałam, estetyczny, warunki komfortowe, traktowana jesteś ludzko i z szacunkiem, mam znajomą która urodziła tam dwoje dzieci i była zachwycona. Ja chodzę do Feminy regularnie i też jestem zachwycona, szczególnie mogę polecić najlepszego lekarza jaki mi się w życiu trafił to Robert Nowacki, przyjmuje również późnymi popołudniami. Polecam. Ja mam termin na sierpień :) cena pobytu bez względu jaki poród i znieczulenia jest taka sama w 3 osobowym pokoju 500 zł w 2 osobowym pokoju 800 zł (wydaje mi się że nie jest to wygórowana cena zwłaszcza że prawie tyle samo trzeba dać w łapę w szpitalu żeby cię godnie potraktowali)

Gość batka
witam! Ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie i właśnie u Nowackiego lekarz bardzo fajny i ze słyszenia wiem że bardzo dobry. Sama nie wiem gdzie będę rodzić ,też nie wiem jak naprawdę tam jest,ale napewno lepiej jak na bema.Prawdopodobnie jak tam trafiłam na pierwszą wizytę to już tam zostanę.Słyszałam że jak tam prowadzą ciążę i jest wszystko dobrze to jes super gorzej jak są jakieś komplikacje.

Gość batka
?

Mi położna mówiła - jeszcze w lutym, że za pobyt w 1-os. kosztuje 600 zł, a w 2 os. 400 zł Skad więc macie te wiadomości? Bo jeśli z trzeciej ręki... Zadzwonię w poniedziałek żeby nie być niepewną - poród już w kwietniu :-0

Gość a ja mam inne zdanie
Moze i femina jest komfortowa, luksusowa i na zyczenie robia cesarke, ale ma tez wiele wad, ten "szpital" nie posiada kompletnego sprzetu i jakby sie cos dzialo - odpukac, to dziecko wiaza do Legnicy, bo ponoc femina nie ma podpisanej umowy z Lubinem. Podobnie w razie jakiejs koniecznosci Femina tez nie ma w zapasie krwi. Oczywisice nie pisze tego po to, zeby was straszyc, ale zeby wyczulic na te sprawy, lepiej zastanowice sie powaznie, co jest najwazniejsze i czy warto, rozeznajcie sytuacje !!! Po co wam stres i nerwy w dniu porodu !!!! Pozdrawiam !!!

Jak nie wiem czegoś na pewno to się nie wypowiadam A krew i w państwowym szpitalu może się skończyc

Jeśli chodzi o ceny za pobyt w pokoju: 1 os. - 800 zł 2 os. - 500zł 3 os. - 400zł ❤️

Gość kolp-
podnoszę

witam dziewczyny! Ja tez chodzę do doktora Nowackiego i też uważam że nie ma lepszego ginekologa od niego. również jestem zdecydowana rodzić w feminie i jestem do tego przekonana.

Gość znajome są zadowolone

Witam ponownie. Urodziłam 5 miesięcy temu w Feminie. Warunki super, położne super, lekarz a obecnie dr Nowacki też super. Cesarkę miałam nie planowaną, ale dziś już wiem że w przyszłości nie chcę innego porodu. Cesarkę robił mi Kazzi i mój lekarz prowadzący czyli Robert Nowacki, wszystko bez prblemu, bez powikłań. Ja jestem bardzo zadowolona. Za pobyt w 2 pokojowej sali zapłaciłam 500 zł, za cesarkę nic bo była koniecznością, ale gdyby ktoś reflektował na cesarkę na życzenie to koszt 1500 zł.

Gość asiunka22
jezeli chodzi o ceny to szybko sie zmieniaja bo ja juz bede musiala zapBacic 700.00zB za pokoj 2 osobowy.

Gość daszka 74
powiedzcie mi, ile kosztuje wizyta w Feminie, chodzi mi o takie wizyty "ciążowe"?

Gość KUBINEK08

Gość dzwoń do feminty
zadzwoń na recepcję to ci powiedzą, każyd z lekarzy bierze innaczej Kazii i Nowacki są najlepsi, unikaj Sobolewskiego nie jest zbyt przyjemny. Ja na zwykłej wizycie byłam w styczniu kontrolnej nie związanej z ciążą płaciłam 140 zł za wszystko, słyszałam że położnicza obecnie 90 zł Dysponują też usg 3 d z nagraniem na płytę chyba 200 zł, ja byłam na usg prenatalnym płaciłam 100 zł

Gość fiziak150
Właśnie wróciłam do domu z małym po porodzie w Feminie i o pobycie tam mogę mówić tylko w samych superlatywach:) Doskonała opieka medyczna, do tego sympatyczne położne zawsze służące pomocą:) Nie wyobrażam sobie rodzić w zwykłym szpitalu. To był mój pierwszy poród i wiem, że kolejne dziecko na pewno urodzę w Feminie:)

Gość fiziak150
Aha! u mnie niestety też skończyło się cesarką choć zaczęłam rodzić sn. Mały źle był ułożony. Moim lekarzem był Elie Kazzi i choć na porodówkę przyjechałam o 1:50 w nocy, a dyżur pełnił inny doktor to właśnie pan doktor Kazzi przyjechał specjalnie, bo były komplikacje. Opieka medyczna jest tam naprawdę na najwyższym poziomie:) W tej chwili pobyt w sali 1 osobowej kosztuje 1500zł, w 2 os. 1000zł (poród jest dla kobiet ubezpieczonych opłacany przez NFZ, a tylko płaci się za pobyt w klinice) zaś cesarka na życzenie 2500zł. Wizyta położnicza to koszt 90zł, a ginekologiczna 120zł.

Gość nandii
Podnoszę wątek, o warto wiedzieć jak najwięcej o tej Klinice. Od kilku miesięcy również regularnie uczęszczam do Feminy. Ciążę prowadzi mi dr Nowacki. Trudno w moim mieście o tak fachowego, sympatycznego lekarza ginekologa. Termin porodu mam na koniec kwietnia 2009 r. i mam wielką nadzieję, że jestem w dobrych rękach. Wizyta położnicza kosztuje 120 zł, ale nie o to tu chodzi, najważniejsze jest aby przeżycia z gabinetu nie były przeżyciem traumatycznym i aby wracało się tam z przyjemnością. Proszę piszcie o swoich doświadczeniach związnych z tą placówką. Pozdrawiam wszystkie "ciężarówki " i młode mamuśki.

Mam pytanie odnośnie cc na życzenie w Feminie. Czy jeśli ciążę prowadzi mi inny lekarz (nie z Feminy ) to jak załatwić cesarkę? Czy należy chodzić tam na wizyty, czy wystarczy iść na jedną przed terminem i się umówić na cc? Jakie sa teraz ceny? Z góry dzięki za odpowiedź.

Gość niezadowolona2
Drogie dziewczyny poród w Feminie to koszmar i porażka.Nie wiem jak taka placówka funkcjonuje. Pacjentki traktowane są przez lekarzy jak kolejne numerki statystyczne, liczy się tylko kasa ile wpłynie na konto danego lekarza za poród czy cesarkę. Lekarze dyżurni oraz prowadzący nie wykazują żadnego zainteresowania kobietą rodzącą.W przypadku komplikacji można umrzeć nieotrzymawszy pomocy. Pacjentki oraz ich dzieci narażone są na liczne powikłania (neurologiczne). Lekarze dyżurni nie orientują się jakie pacjentki znajdują się na oddziale i po jakich porodach są czy po cc czy po naturalnym. W przypadku powikłań przy porodzie brak wpisu w karcie o zaistniałych komplikacjach. Lekarz który prowadził przez 9 miesięcy ciąże podczas trudnego porodu będąc w placówce nie zainteresował się moją osobą. Przykro mi pisać takie negatywne opinie ale niech będą one informacją dla przyszłych matek szukających właściwej placówki w której chciałyby poczuć się bezpiecznie ...

Gość a co to za lekarz prowadził
twoją ciążę i nie zainteresował sie tobą podczas porodu?

jednak nie zdecyduję się na feminę... Chociaz mieszkam dwa kroki od..z okna widzę jak ciągle podjeżdza karetka dla noworodków i zabiera dzieciątka do szpitala na Bema albo do Legnicy. Jak wtedy musi się czuć matka którą odłączono od dziecka....Chyba jednak wolę normalny szpital.

Gość wolisz rodzić na Bema
? powodzenia:O

Gość kfiatuszek85
ja też nie polecam rodziłam tam 3,5 roku temu a moj przypadek opisywałam już na topicu o feminie bo taki juz istnieje, poczytajcie dla ostroznosci,