Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SYBILLA

DZIECKO- CHCĘ , ALE NIE WIEM CZY DAM RADĘ - POMOCY!!!!

Polecane posty

Gość SYBILLA

WITAM WSZYTKIE MAMY , CIEŻARNE, KOBIETKI KTÓRE CZEKAJĄ NA ZAJŚCIE W CIĄŻĘ czyli WIELCE SILNE I ODWAŻNE OSOBOWOŚCI !!! Ja mam lat 27, od dwóch lat jestem szczęśliwą mężatką.Oboje z mężem pracujemy zawodowo. Mamy b.dobre warunki mieszkaniowe i stabilną sytuację finansową. Moim problemem jest to że bardzo chcę mieć dziecko, ale panicznie boję się wszystkiego co wiąże sie z jego posiadaniem- od badań, poprzez ciążę, poród,żeby urodziło się zdrowe, pielęgnację , aż po samo wychowanie. Na widok krwi mdleję, a wizyta u dentysty jest juz dla mnie koszmarem. Jestem starsznie wrażliwa na ból i wszytkim bardzo się przejmuję, wszystko rozpamiętuję i przeżywam.Szpital, lekarze to jak narazie ( na szczęście ) dla mnie tylko abstrakcja.Boję się, że sobie z tym wszystkim nie poradzę, też dlatego że nie miałam żadnego kontaktu z małymi dziećmi. Maż już przekroczył 30-tke i wiem że b.chce mieć dziecko, wie też o moich lękach ale nie wie jak mi pomóc. Niewiem czy to nie wynika też z tego, że jeszcze może nie dojrzałam do tej roli,albo zrobiłam się za wygodna, ale ten stan już trwa długo i boję się że nie mnie. Na razie nie korzystałam z pomocy psychologa itp. BŁAGAM POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!

Gość ALEŻ
ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety!!!!! nie mysl ze tylko ty maiałas takie obawy, ja tez panicznie boje sie bólu o wizycie u dentysty nie wspomne...... A poród cóż, nie jest to najprzyjemniejsza chwila ale obólu zapomina sie natychmiast gdy widzi sie dziecko. Tez bałam sie o jego zdrowie ale niepotrzebnie, od tego sa własnie badania. jesli bardzo pragniecei dziecka to nie powinnas miec takich obaw. Człowiek zniesie wszystko szcególnie kobieta dla swojej dzidzi. Ja mimo ciezkiego 1 porodu chce miec 2 dziecko i wcale nie mysle o tym ze bedzie mnie bolało. Zastanów sie czy czasem nie przesadzasz. Jestes w takim wieku ze juz najwyzsza pora. A skąd wiesz ile potrwa staranie o to zebys zaszła w ciąze?? Moze pół roku moze 2 lata.......... Im później tym gorzej dla ciebie i dziecka. Mam nadzieje ze zdecydujesz sie do 40 stki pozdrawiam

Gość 12345
Dla jednych kobiet ciąża i macierzyństwo to cudowny okres..... Ja juz od paru lat chiałam mieć dziecko, pragnęłam jego bardzo. W koncu jestem w ciazy. Cieszyłam sie...i ciesze nadal...ale czuje sie troche rozczarowana. Myślałam ze będzie to niezwykła duchowa przemiana, cudownie wzbogaci moją dusze.... a tak naprawde to nie jest to najlepszy okres w moim zyciu. Musiałam rezygnować z pracy, mam ciągłe huśtawki nastroju, ból pleców, żylaki rozstępy, zgage...i ciągły lęk o dziecko i o przyszłość. Bardzio bym chciała by ono było juz z nami. Zdaję sobie sprawe z tego ze ciąza to stan przejściowy, ale rozczarował mnei bardzo. Chciałąmym móc zacząć ukłądać swoje życie na nowo i w koncu złapać jakaś równowage emocjonalną...bo teraz czuję sie jakbym żyła we śnie. Robie rzecz,y mówie słowa których nigdy normalnie bym nie zrobiła.....męczy mnie juz to.... Wiem ze moja wypowiedź nie dodała Ci wiary, ale chce zebyś miała swiadomośc tego ze kazdy przezywa ten stan na swój sposób. i nie ma reguły na to ze będziesz niesamowicie piękną, szczęśliwą cięzarną kobieta a poród będzie bajkowo cudowny. Dziecko jest najcudowniejszą istotą jaką możesz dać światu.To po to zyjesz... aby dawać życie. Nawet jezeli nie bedziesz szczesliwa będąc w ciąży to musisz dołozyć wszelkich starań aby uczynić szczęsliwą tę istotę którą wydasz na świat.....Boje sie przyszłosci, nie wiem czy starczy mi siły, mądrosci...i wrazliwości by wychować dobrego człowieka..... ale taką rolę Bóg nam postawił.....kazdy musi znaleźć włąśną drogę do spełnienia....

Gość jala
wiesz ja tez zawszebylam wrazliwa na bol za kazdym razem jakikolwiek lekarz pytal sie jak ja bede rodzic i...... jestempo to nie jest straszny bol naprawde a poza tym sa jeszczezastrzyki przeciwbolowe wychowanie dzidzi to sama przyjemnosc choc na poczatku bylam przerazona piszeszze masz meza ktory chcedziecka to dobrze kolejna podpora trzymaj sie jala

Gość SYBILLA
DZIĘKUJĘ WAM BARDZO.....MUSZĘ SPRÓBOWAĆ SIĘ PRZEŁAMAĆ....ALE NIE WIERZĘ ŻE BĘDZIE MI ŁATWO......... DO ALEŻ : MASZ RACJĘ, ŻE PRZESADZAM ALE JA INACZEJ NIE POTRAFIĘ !!!!!!!! DO 12345: DZIĘKUJĘ BARDZO CI DZIĘKUJĘ........życzę Tobie Szczęśliwego rozwiązania.. Szkoda że to wszystko jest takie trudne, niewiadome .......ze nie dzieje się wg schematu tak jak wszystko w moim życiu dotychczas!!!

Gość asiol
dasz radę, znam takie babki jak Ty i zaraz w ciąży wszystko im sie odkręciło :), pozdrawiam

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania u wątpliwości to polecam bardzo kupić książkę, które przedstawia każdy aspekt ciąży, porodu oraz pielęgnacji dziecka. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.