Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tamponik

Jak używać tampony?

Polecane posty

Gość julka-amatorka
Ja już się czasem robię nerwowa jak czekam na okres i ludzie się na mnie patrzą to myślę że się śmieją,a jak przychodzę do domu to patrze i nic nie mam;) białe spodnie=super ochrona podczas trudnych dni (tampony)

Gość julka-amatorka
Hej,jak tam karolcia? Ja dostałam dziś okres (nie pierwszy)i dobrze zrobiłam że poszłam przed wyjściem do szkoły do klopa,potem tamponik aplikacja i jeszcze dwa na zmianę bo jeszcze muzyczna do 18.00.Dziś coś mam słaby okresik. Pozdro for all

Gość lolaaaxd
Hej. Chciałabym zaczać uzywać tamponów, ale w domu posiadam tylko tampax normal, a nie mini i boję się, że będą za duże! ;/ Aaa, strasznie chcę zaczać je nosić, bo w tygodniu mam 4 wfy w szkole, a nie chce mieć zwolnien albo coś. A podpaski to używam Naturella, one starsznie szeleszcza, jestem w nowej szkole i tam nie ma zamykania w kiblu o_ o Boję sie, ze wszyscy będą słyszeli, że mam "okres", a właśnie dzisiaj dostałam. ;/ Głupi by było gdyby w przebieralni na wf dziewczyny zobaczyły u mnie skrzydełka od podpaski ;/ Pozdrowienia ;)

Gość julka-amatorka
Spróbuj (najlepiej już dziś!) te normal.Może nie będą takie duże.Jeśli jednak tak to jutro pójdz do sklepu po mini lub o.b. mini. Może spróbuj alweysy czasem nie szeeszczą.Tampony bedą najlepszym rozwązaniem. Powodzenia!

Gość Ariel134
Siemka laski!!! Zaczęłam nosić tampony TAMPAX i mówię wam, że tampony są lepsze od podpasek. Po1 nie leci ciurkiem. Po2: nie czujesz, że masz okres. Po 3 lepsza wygoda. Ale trzeba odpowiedni głęboko wsadzić, żeby nie uwierało. Proponuje tampony bo są lepsze. Pozdrawiam

Gość madzialenkaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny ile wy macie lat, żeby tak panikować z powodu szeleszczącej podpaski... Okres to przecież nic dziwnego, wstydliwego! Każda kobieta miesiączkuje więc nie wiem po co robić takie halo i przeżywać, że któraś z innych dziewczyn się zorientuje.

Gość karolcia955
o jezuuuu madra sie znalazla zal zal zal.pl

Gość julka-amatorka
Chyba nie wie jakie dziewczyny są w szkole złośliwe;(

Gość Ariel134
Z tymi dziewczynami się zgodzę:P. Są złośliwe, ponieważ zazdroszczą tej co ma, a chciałyby same. Wiem coś o tym.

Gość karolcia955
moje dwie poprzedniczki mają zupełna racje... :O:O

Gość Ariel134
Karolcia!!! Po prostu nie mów koleżanką w szkole, że masz okres. Zacznij nosić tampony, czy tam co nosisz. To jest najlepsze rozwiazanie

Gość Ariel134
Karolcia!!! Po prostu nie mów koleżanką w szkole, że masz okres. Zacznij nosić tampony, czy tam co nosisz. To jest najlepsze rozwiazanie

Gość Ariel134

Gość Ingusia
Mam pytanie. Przez jakiś czas zakładałam tampony, kiedy szłam na basen i oprócz pierwszych paru razów nie było najmniejszego problemu. Ale teraz nie wiem, co się dzieje - wsadzam go zdecydowanie za płytko. Przeszkadza mi poza tym pewna ...hmm narośl, chyba szyjka macicy, czy tampon ma do niej dotykac czy mam go wcisnąć obok, wiem ze to idiotyczne pytanie ale nie mam sie kogo spytac.... BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC!!!

Gość julka-amatorka
Hej. Moja mama kupiła mi wczoraj tampony naturella super.Są takie średnio duże.Czy moge je sobie założyć na obfitsze dni miesiączki?Czy nie moge ich stosowć dlatego że jestem dziewicą?Doradźcie!

Gość agnesi21
hejka pisałam kiedyś na tym forum w sprawie tamponów.niedawno zamówiłam darmowe próbki tamponów i dostałam je.właśnie teraz zdecydowałam się aby spróbować ich użyć.ale wczoraj prawie godzinę siedziałam w toalecie i niestety nie mogłam zaaplikować.przed obejrzałam sobie w lusterku moją muszelkę ale kiedyś oglądając gazetę dostrzeglam tam na rusunku "dziurkę" tzn wejście do pochwy i później widziałam taką samą u siebie a wczoraj nie widziałam już tego tylko bardzo ściśniete mięśnie pochwy aż tam w srodku i tylko jedną linnie po środku a dy chciałam zaaplikować tampon najpierw poszukałam dziurki ale nie uchwyciłam jej i próbowałam wsadzić tampon ale niestety nie wszedł tak jak czytałam jak go włożyć normalnie tylko 3 część i to na siłe tak jakby nie mógł sie dalej przedostać podobny problem miałam kiedyś z aplikacją tabletki dopochwowej którą musiałam tam umieścić tam samo wchodziła mi tylko odrobinę i jak później patrzyłam było na wierzchu.tak samo jak tampon mi ciężko wchodziła musiałam ją wciskać ale a za 2 razem inna pozycje przybrałam ale tez nie wlazła chyba do końca nie pamietam już .jeśli ktoś wie jak mi pomóc to niech odpowie na mój list bo mam problem a to był mój pierwszy raz z tamponem,przedewszystkim chciałam poczuć troche roskoszy i przyjemnosci przy wkladaniu tamponu ale gdy wszedł mi zaledwie kawałeczek to poczułam pieczenie .pomocy możecie odpisać mi także na maila

Gość karolcia955
Może byłaś zabardzo spięta? Weź kilka oddechów i się rozluźnij i powinno sie wszystko udać:):)

Gość julka-amatorka
Ktoś odpowie?^^ Może wprowadzałaś jak nie miałaś okresu?

Gość karolcia955
Julka z tego co wiem to dziewicą nie zaleca się tamponów SUPER ale moge sie mylic wiec nie chce cie wprowadzac w blad...

Gość Ariel134
Tampony super są gdy już jesteś po stosunku. Przynajmniej ja mam takie informacje.

Gość tampon
Czesc wszystkim mam 16 lat i chce zacząc używać tamponów i bardzo sie boje że coś mi się może stac ;/ doradzcie mi co mam robic ;/ mam obfita miesiaczke ;(

Gość agata11
Tampon , nie bój się ... nic Ci się nie stanie . Jeśłi się boisz sama zaaplikowac tampon to kup sobie mini z aplikatorem. A jeśli nie to bardzo często są polecane ob. mini Życzę powodzeniA

Gość agata11
NA POCZATKU WAKACJI ZAUWAZYłAM ,ZE Z POCHWY WYDZIELA MI SIE śLUZ. CHYBA TEZ MIAłAM GO WCZESNIEJ ,ALE NIE ZWRACAłAM NA TO UWAGI. tEN śLUZ MAM DO TERAZ , ALE CZASAMI JEST TAK OBFITY, ZE MAM W NM UMAZANE CAłE MAJTKI ( ZWłASZCZA CZARNE) A CZASAMI JEST GO BARDZO MAłO. mOJA MAMA NIE POZAWLA MI UZYWAC WKLADEK , bo jakwyla mala i uzywala,to stan zapalny sobie wdala czy cos w tym stylu... Ale dziś jak zostałam sama w dou i mi się niudziło znalazłam w mojej mamy szafce , do której ja tez mam dostęp itp. male wkładki ale nie opakowanie tylko 3/4 wkładki takie ,z e na dorosla kobiete o wymiarach mojej m były na nia zamale( dla wiad. moja mama nie jest gruba jes noramalna , ale wkladki sa male ) i byly tam jeszcze podpaski alveys jedne takie jasnusio rózowe , a drógie takie wścieklo rózowe. ( oczywiscie wzielam te wkladki i po jednej podpasce z kazdego koloru na czarna godzinę . Teraz pytania: Jak myślicie , czy mama trzymala je dala mnie ? Moze to glupie .. zabroniła mi uzywac wkladek , ale moze nie chciala poruszac tego tematu i schowala je do miejsca gdzie czesto zagladam z nadzieja , ze je wezme? co ile godzin zmienia się wkładke , tak , aby nie dostac zadnego zakazenia ? Z tego co napisałam na początku mozna wywnioskowac kiedy dostane mniejwiecej okresu ? JAk go dostane to jakich tamponow mam stokowac ? Mowie odrazu , ze chciala bym , aby byly z aplikatorem . I kiedys raz nadranem czulam takie dziwne uczucie w brzuchu , ale potem minęło.Co to było ... ? BARDZO!!!!!!!!! prosze was o odpowiedz . Z góry dziekuje Agata .

Gość julka-amatorka
1.Jak ci ich zabroniła to chyba ich nie trzymała dla ciebie;)Raczej dla siebie na czarną godzinę lub coś. 2.Najlepiej ją zmieniać 2 razy dziennie 3.Już nie długo go możesz dostać 4.Ja używam o.b. a z aplikatorem to możesz tampaxy. 5.To może być objaw 1 miesiączki.

Gość justynkaaaa
mam pytanie . umiescialm tampon na te slynne 3/4 palca o ktorym duzo sie tu pisze . gdzy chodze wszystko jest ok , nie czuje go .ale jak siadam to troszeczke go czuje . czy tak ma byc ?? a moze ja tylko ten sznureczek czuje ?? prosze o pomoc :)

Gość karolcia955
Ja tampon umieszczam na dlugosc calego palca wskazujacego a tampon powinien byc wogole nie odczuwalny widocznie zle go wlozylas...

Gość kjh
witam. mam 16 lat, mam miesiączkę i wczoraj zdecydowałam się na tampony (1-go dnia). troszkę sobie wcześniej przeczytałam o obawach dziewczyn i zapewnieniach innych, że tampony są bezpieczne. bez problemu kupiłam więc ob (niestety w sklepie w którym byłam nie znalazłam tampax z aplikatorem - słyszałam, że są najlepsze dlatego chciałam je zakupić, no, ale skończyło się na ob) no i udałam się do łazienki. wcześniej czytałam ulotkę, pooglądałam obrazki (choć wiele mi nie mówiły...). no i... wręcz wymacałam \"dziurkę\", rozchyliłam wargi sromowe no i \"zaaplikowałam\" tamponik... nie wiem czy na dobrą głębokość! w każdym razie czułam ból, nie jakiś nie do wytrzymania, ale no dyskomfort. tampon jest umieszczony prawie cały w pochowie wystaje może milimetr. pomyślałam ok - może minie. pochodziłam, usiadłam, dalej dyskomfort, jakaś dziwna nieprzyjemność. w każdym razie jak dla mnie do wytrzymania (jestem dość wytrzymała na ból - może niepotrzebie się męczę?) myślę - poczekam na krew żeby wyjąć bezboleśnie i spróbuję z drugim. no i tak do dzisiaj. za drugim razem wcale nie było lepiej. były momenty kiedy zapominałam o tym tamponie, ale zaraz znowu jakiś dziwny dyskomfort. myślałam, że to może coś z psychiką, ale nie wydaje mi się. ciągle mam wrażenie jakieiś szorstkości, podrażnienia. chciałam się więc zapytać, czy takim próbowaniem po raz któryś mogę siebie krzywdzić? za każdym razem odczywam dziwny ból, gdy chcę \"pchnąć\" tampon dalej to czuję jakiś OPÓR nie do pokonania! przed pierwszym razem nastawiłam się psychicznie dobrze, żywiłam pewnie jakieś obawy, ale nie byłam spanikowana! to problem psychiczny, czy może fizycznie jest coś nie tak? próbować na siłę pchać dalej? teraz też mam na sobie tampon no nie jest źle, ale ja kurczę chcę GO NIECZUĆ. odrazu mówię, że kiedy wyjmuję tampony (wyjmowanie przebiega dość gładko i dobrze, więc może tampony wkładam za płytko?) są we krwi, więc \"dziurka\" jest chyba odpowiednia. na majtkach pojawia się czasem jakaś wydzielina, jednak to nie krew. proszę pomóżcie. dziękuję z góry ;-)

Gość karolcia955
tampon wkladasz na dlugosc CALEGO PALCA WSKAZUJĄCEGO!!! A jak czułaś opór to może byłaś spięta...??

Gość agata11
Julia-amatorka , Kiedy dostane wedlug Ciebie okresu ?

Gość karolcia955
wedlug mnie mozesz dostac w kazdej chwili :):) Okres dostaje sie ok. 2 lata PO wystapieniu wydzieliny oraz po tym jak pokazały ci sie rozne rzeczy zwiazane z dorastaniem tzn. masz owłosienie pod pachami, na nogach i w miejscach intymnych... Rosna ci piersi, zmienia sie sylwetka itp.