Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malta

WRZESIEŃ odezwijcie się wrześniówki!!!

Polecane posty

Tata był wczoraj na wszelki wypadek u lekarza, Mironowi poza koszmarnym katarem na dobrą sprawę nic nie jest, za to stwierdziła,, że dziąsła rozpuchnione i zęby to lada moment, może i dobrze za tydzień kończy pół roku, leci ten czas, co :) Ze spaniem to u nas jakoś tak, że Miron nie jest, na szczęście lub niestety, przyzwyczajony do bujania. Zasypia tylko przy cycu, czasami tata go usypia na ręku w jakiś skrajnych sytuacjach, za parę dni zaczynam wprowadzać nowe pokarmy i wtedy zobaczymy co z tego wyniknie. Jeśli chodzi o nowe umiejętności, to jesteśmy na etapie zrzucania wszystkiego na podłogę, wyraźnie widać, że on to robi specjalnie. No i cały czas sprawdza co i jak grzechocze, takim ruchem jakby motor odpalał, jak za perś złapie to można wszystkie gwiazdki zobaczyć. Gaworzyć też na razie przestał, za to namietnie śpiewa, najzabawniej jak sobie kołysankę tak nuci dopóki nie zaśnie. Takie maluchy podobno mają słuch absolutny, ja nie jestem w stanie tego ocenic, bo słoń mi na ucho nadepnął. :D

Gość diodda
ha ha ha moja tez "odpala motor" czasami i tez czasami jak zlapie za piers... :D faaajne są te dzieciaki ale itak pierdolca juz dostaję sama w chacie, są lepsze i gorsze chwile ale ogolnie nie za dobrze to wygląda. Szkoda, bo dziecko na pewno to czuje :( Ja chcę do pracy...... NICK ...............IMIĘ ............DATA.......... WZROST ........WAGA MAMY............. DZIDZI ..........URODZ...............CM .............GR Ania79..............Iga................18 tyg.............69...............7100 Ola 27...............Karolina.........11.09.05..........65...............7500 Macierzanka.......Mateusz........21-09-05..........70................8400 Inga29..............Zuzia.............03.10.05............??..............6000 balninka_bb........Paweł...........19 tyg...........ok.74..............6930 Mała25..............Oliwia.......30.09..4,5 m...........62..............6600 Marta 24...........Basia.........24,09 ...4,5 m.......63................7000 Asiak................Michał.............5,5m .............?.................8600 ciężarówka........Oliwia.............11 tyg...........74................6500 majaja..............Miron.............5 m................74?..............9350 Diodda...........Weronika..........19.09...............?.............ok.7500 pereła................Ola...............01.10.............??................6270 foxylady............Bruno.............27.09.............?.................6800

Gość macierzanka
Diodda, mam to samo. Diewczyny wracają (albo powracały) do siebie a ja w domu, tylko w domu, jeszcze w te sniegi i mrozy nawet na spacer nie wychodzę. :( Supermarket, i to z Matem. Bu. A w perspektywie nie praca, a szukanie.

Gość diodda
ja to samo - szukanie, ale najpierw obronic dyplom musze (YYYH) a nie mam kiedy dopisac kilku stron, ktore mi zostaly :(

Gość macierzanka
no, a mój mąż nadal liczy, że napisze mu pracę licencjacka!!!! Ma całe 7 stron... I nadal nie wierzy że bez jego wkładu się nie dam i nie zabiorę za to. Ciekawe czy uwierzy jak się termin obrony zblizy a on bedzie miał nadal te 7 stron... :/

Gość macierzanka
Mała, kurde! Takie same oczka, noski, no mały klonik!!! Super!!!! :D

Gość . Marta
:) U nas zabawy co nie miara przy jedzeniu. Juz sie Basia domga o określonej porze desekru a nie mleka :D A wcina az jej sie uszka trzęsą. Za to ja uważam żeby nei być ochlapana i pokopana bo z radości majta nogami niesamowicie. 9 szczepienie będzie kolejne- teraz juz wzw B i POlio. Ząbków jeszcze nie ma. Siedzenie za to i owszem jak u waszych gzubów - najlepiej na świecie sie bawi na siedząco. Oczywiście dlugo to nie trwa i buch na buzie i lezy na brzusiu:D W tej pozycji czasami udaje jej sie manewrowac pół godziny a czasem hops i na plecy albo w ryk. Pięknie za to trzyma butelkę. Tę mniejszą 125ml to potrafi trzymac az sie naje za to wieksza 250ml trzyma okresowo ;D Jeszcze zbyt cięzka. Gubiłam gdzies butelke do mleka z kaszka. Przez te smoczki AVENTU kaszka nie przechodzi i sie zatykają. Taką NUK-a miałam specjalnie do kaszki i mi zniknęla. Posprzątałam cały dom i nie ma:( buuu Pozdrowienia dla wszytskich

Gość macierzanka
MARTA, ja mam aventu taką z trzema pozycjami (nie umiałam załapac o co chodzi jak kupiłam...). Na I. biegu daję mleko a na II. bądź III. kaszkę. I jest OK. :)

Gość macierzanka
MAŁA, nie moge się napatrzec na to zdjęcie. Śliczne masz dzieci. :)

Gość Mała25
Dzieki macierzanka :) Fajne są i fajnie razem krzycza i płacza , właśnie teraz juz dosc dobrego, mama ucieka od komputera zająć sie dziećmi :)

Gość diodda
hurra, moja kruszyna wypila soczek z kubka treningowego :) Moze powinnam ominąc butelkę skoro ona jej dotąd nie zna ( tylko cyc i cyc i nic :)

Gość foxylady
Dioda i macierzanka, pociesze was z tematu powyżej - otóż mi się umowa o pracę skończyła w zeszłym roku i teraz od 1,5 miesiaca mam zupełnie nową. Fakt, że miałam cynk od kumpeli o tej job, ale zanim tam poszłam to byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych.Z wkładkami laktacyjnymi przy cycach i 6 kilami nadwagi ;) Także nic się nie martwcie, bedziecie chciały pracowac to znajdziecie. W ogóle uważam, że z pracą jak Małysie są w chacie to najważniejsza jest współp[raca z mencizną (chłopem znaczy ;) Mój trochę się uelastyczniał -a to poszedł na 11 jak miałam tą rozmowę, a to wziął zaległe 2 dni urlopu i poszło. Chociaż nadal trzeba improwizowac - pozdro !

Gość .Marta
dziewczyny wiecie moze cos o tej promocji Pampers. kody na opakowaniach itp nie wiem na jaki adres i ile wysyła sie ...jakies zasady? szukalam na www.pampers.pl i nic nie znalazłam. A zbieram kody a co >>:)

Gość Mała25
Jeśli chodzi o to uelastycznianie z mecizna to u mnie ostatnio jest z tym fatalnie, mam doła strasznego, momentami mam wrazenie jakby mu wcale na nas nie zależało, z dziecmi na spacery chodze sama a on przed kompem perdołly oglada. A jak juz cos robi z synkiem to zarz sie złości i wszystkie świete leca i wogóle jest okropnie kobiety niewiem juz co mam robic, psychcznie nie wytrzymuje juz tego. Przepraszam Was ze tak nie na temat ale nie mam sie komu wyzalic, wyc sie chce

Gość Mała25
Marta - odnosnie promocji to jest tak: Ja otrzymałam od nich broszurke i tu jest tak !. Uczestnikiem programu moze byc osoba, która otrzymałą od P&G drogą pocztowa broszurke "Jak sie staje zdolnym człowiekiem?" 2. Za prawidłowe zgłoszenie uznaje sie zgłoszenie na oryginalnym kuponie wycietym z broszurki, z podaniem pełnych danych adresowych, wraz z odpowiednią liczbą kodów kreskowych... 3.Kazdy uzestnik ma prawo do otrzymania jednej i odesłąnia tylko jednego zgłoszenia.... 6. Zgłoszenia mozna nadsyłać w terminie do 31.05.2006. itd. ja po Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze nie masz takiej broszurki ale jesli chcesz to powypisuje Ci wszystko za jakie kody jakie punkty i za ile kodów jakie zabawki U synka nazbierałąm na ślimaka grajacego a teraz jakies nie zaciekawe te zabawki ale cos sie wybierze. Narazie mam 85 punktów a trza 150 dodam iz za Jumbo paczki jest 15 punktów za srednie 10 a za małe 5 i 1 czyli newborn sie nie licza . Licza sie 2, 3, 4, Daj znac czy wypisywac jakie zabawki za ile punktów

My dzis wizyte u ortopedy zaliczylysmy. Jest Oki. Pytam lekarza czy moze juz opierac sie na nogach, a ona na to ZDROWA-STAWAC. Taki rzeczowy chlop. My ominelysmy picie z butelk- Iga korzysta tylko z lyzeczki i kubka niekapka. Polecam Teraz juz chyba kupie ten dla dzieci od 6 miesiaca, bo chyba z niego latwiej leci, tylko boje sie zeby sie nie zalala bo sie zrazi tak jak na poczatku do tego. No i wstawie jakas fotke - nawiasem mowiac taka sobie zrobilam koszulke :) http://img383.imageshack.us/my.php?image=jjj7nw.jpg

a jedzonko zamrazam w sloiczkach uzbieranych po deserkach. Dzis zrobilam 6 marchew-ziemniak- pietruszka, pod koniec tygodnia zrobie tez kilka brokul- marchew- kalafior. Marchew- groszek jest niezbyt zjadliwe wg Igi , sprobuje raz jeszcze bo mam zamrozone jak nie to nie bede robic. Robie jeszcze puree ziemniaczane. Kupuje mrozonki, gotuje miksuje dodaje tluszczu i jest fertig. Czasem gotuje na wywarze warzywnym, a czasem nie :)

A u nas z tą łyzecza to problem będzie, Młodemu łyżeczka kojarzy się z obrzydlistwami typu syropek czy witaminka C i na sam widok zaciska dziąsła. Dziś jak usiłowałam mu wcisnąć syropek to całą buzię mu wysmarowałam tak się bronił, nie wiem czy cokolwiek trafiło do gardła. W kążdym razie z zupkami jabłkiem musze poczekac aż całkiem przestanie kaszleć i przestanę ten ch. syrop mu podawać, może wtedy da się go przekonąć by otwierał buzię. Co do facetów, nieodżałowanej pamięci pani Madzia Samozwaniec mawiała, że facet jak wiadomo składa się z mięsa i od czasu do czasu potrzebuje do lodówki, a porządna awantura stosowana z umiarem i wyczuciem potrafi bardzo poprawić atmosferę. U nas w każdym razie trochę pomogło :)

Gość .Marta
Mała dzieki serdeczne ale juz wiem ze bez oryginalnego kuponu to nic nie zdziałam. Dlatego mam propozycje dla Ciebie skoro nie masz jeszcze uzbierane a ja mam kilka to ja cie chętnie prześlę te ktore mam. I nic za to nie chce hihii żeby nie było. Niech sie moje zbieranie na darmo nie zmarnuje. Przeslij mi adres jesli chcesz kupiniki. gg 3140484 albo rusalka_81@wp.pl

Gość Mała25
Serdeczne Dzieki Marta :) adres napisałam na gg , jeśli nic nie otrzymasz to daj znac wyśle na meila bo cos ostatnio to gg nawala Majaja co do chłopa to faktycznie tak jest , ale wiesz przy dwójce dzieci jak Ci wylatuje z różnymii tekstami to rece opadaja a psychika siada. Moze to dlatego, ze ich ojciec zostawił gdy on miał 10 lat i zapewne(a raczej napewno doświadczyłam paru jak mieszkalismy u tesciowej przez 3 miesiace po ślubie) w domu kłótni było pełno .

Domyślam się, że z dwójką jest ciężej. Mój miał 11 lat jak ojciec odszedł (ja bym gościa chyba zamordowała, jego mama jakoś pokojowo to rozwiązała, ale lekko im nie było), w każdym razie mam wrażenie, że mój tym bardziej stara by nie być taki jak ojciec. Odwoływanie się do ambicji też nie pomaga?? Kurcze może to tylko kryzys, podrzycić dzieci którejś babci odpocząc i będzie lepiej? W końcu facet też człowiek.

Gość diodda
u nas podobne klimaty chwilami

Gość diodda
czesc moje dziecko polozone spac o 22-ej wstało dzis o 6:30. Dla mnie to koszmar. Zwlaszcza kiedy wyczytuję na (innym akurat) forum ze dzieci są kąpane okolo 18-19 i kladzone spać pewnie z godzinkę pozniej (moja kąpana jest o 21-ej). I co ? Zalozę się ze te dzieci nie wstaja wtedy o 4 rano ! A moja wlasnie tak by pewnie wstala. Zalamka. Nie dosc ze caly dzien jest do d. to jeszcze wieczoru nie mam :( Ach, kryzys, kolejny kryzys... Zostanę chyba etatową marudą tego forum

diodda - niekoniecznie- jak bys ja tak polozyla wczesniej moze przespac do tej samej godziny. Moja spi zawsze do 6.00 bo moj maz akurat wtedy wstaje i jej sie ssanie wlacza

Gość Mała25
macierzanka świetne zdjecie :) diodda - ja swoja staram sie kłąsc tak 20-21 a nieraz kłade o 19 to zależy ja spi w dzien i różnie mi śpi przewaznie do 7 a w miedzyczasie budzi sie z 3-4 razy. I zauwazyłam, ze jak karmie cycem to nawet lepiej spi jak kleikiem na państwowym mleku, niewiem czym to jest uwarunkowane :) przewaznie łąduje jej kleik wieczorem i wtedy śpi tak no od 20 do 2.30 a póśniej to o 5 wstanie znowu na jedzenie póżniej o 6 i 7 a wczoraj jak dałąm cyca o 20.30 to obudziła sie o 2 na jedzenie a później o 6 juz było po spaniu :) a cycek myślałam ze mi peknie bo ona je tylko z jednego cycka przy jednym posiedzeniu :) takze jak nakarmiłam o 20.30 to cyc miał przerwe do 6 co sie nigdy nie zdaza zeby az tak długo . I jak sie wam ostatnio pochwaliłam ze niunka sama zasypia tak teraz nie chce i musze czesto do niej chodzic, ale twardo nie biore na rece i nie kołysze . Takze to naprawde różnie jest ze spaniem tych naszych baków

Ja w ogole nie kolysze- w najgorszym wypadku czego staram sie unikac spi przy cycu :(