Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ele

ciąża pozamaciczna??????

Polecane posty

Gość ele

właśnie mija 5 doba po mojej operacj czuje sie strasznie brzuch boli jestem slaba. czy ktoras z was przechodzila ten koszmar?????? jak dlugo bede sie tak potwornie czula mam egzaminy musze wrocic na uczelnie pomocy!!!!!!! i jeszcze jedno czy kiedys w ogole bede mogla zajsc w ciaze strasznie mnie to przeraza ze znowu wystapi u mnie ciazapozamaciczna. nikomu nie zycze to bardzo przykre i bolesne dla organizmu doswiadczenie

Witam Cie i współczuję. Operację miałam w sierpniu 2003. Dochodziłam do siebie około miesiąc a póżniej coraz lepiej. Mam zamiar spróbować teraz zajść w ciążę. Boję się piekielnie. Czy wiesz jaka mogła być przyczyna? JAKIE MIAŁAŚ OBJAWY? Pierwsze dni po operacji są ciężkie ale jak nie będziesz miała problemów z wstawaniem to będzie już z górki. Trzymaj się :)

Gość dindi
Ele,domyslam sie co czujesz i bardzo Ci wspolczuje.Wczoraj bylam u ginekologa i po badaniu macicy lekarka stwierdzila,ze jestem w ciazy,ale jak pozniej zrobila mi usg dopochwowe,to sie zdziwila,bo nie bylo widac pecherzyka,a w moim stadium juz powinien byc widoczny.Lekarka nastraszyla mnie,ze to moze byc ciaza pozamaciczna i ze konieczna bedzie operacja.Na razie o tym nie mysle,za dwa tygodnie znowu ide do gina,mam nadzieje,ze wtedy juz bedzie ok.Mam nadzieje,ze u Ciebie tez bedzie wszystko dobrze i ze jakos sobie poradzisz z tym wszystkim.Bede trzymac kciuki:)

Gość ele
bede miala robiony dopiero kontrast tkaie specjalne badanie czy moje jajowody sa drozne dopiro za pol roku. sama nie wiem jak moglabyc przyczyna martwie sie i mam nadzieje ze sie dowiem. a ty juz wiesz jaka byla przyczyna. powiedz mi prosze bo to juz dwa tygodnie tez cie bolal pecherz przy siusianiu i jak dlugo odczuwalas bole??? ja nadal mam 37 stan podgoraczkowy a minely dwa tygodnie?

Gość ele
moje objawy byly takie oczywiscie nie dostalam normalnej miesiaczki wiec stwierdzilam ze jestem w ciazy i test tez to wykazal. bolal mnie brzuch tak dziwnie odczuwalam skurcze az do kolan (podobne bole wystepuja przy normalnej miesiaczce), oprocz tego plamilam ciemna prawie czarna krwia okazalo sie ze juz mialam krew w jamie brzusznej wiec szybko wzieli mnie na stol operacyjny okropnie to wszystko przezylam i do tej pory zastanawiam sie jakie sa przyczyny ciazy pozamacicznej podobno glowna przyczyna jest niedroznosc jajowodow

Witam 🖐️. Do Didi--> musisz iść jak najszybciej do lekarza. Ciąża pozamaciczna to bardzo poważna sprawa - może zagrażać życiu!!! Mnie lekarze nie stwierdzili ciąży bo krwawienie miesiączkowe przedłużało się - diagnoza: problemy hormonalne. Gdybym nie zareagowała i zamiast do gina poszłabym do endykrynologa to nie wiem jak to by się skończyło. Jednak mam nadzieję że u Ciebie będzie dobrze bo u nie których kobiet we wczesnej ciąży może jeszcze ten ęcherzyk być nie widoczny, ale radzę ZMIEŃ LEKARZA. Do ele--> po operacji brali ci chyba wycinek. Nie wiem gdzie umiejscowiła się twoja ciąża bo mnie w jajowodzie. Mam wycięty w 1/3 i przyczyną była endometrioza. Jajowody mi udrożnili podczas operacji ale nie daje to 100% pewności(raczej 50%). Jeżeli chodzi o ból przy siusianiu to raczej go nie miałam. U mnie pobolewało mnie podbrzusze i ciężko mi było watawać. Stanu podgorączkowego nie miałam, może zgłoś się do lekarza czy nie ma stanu zapalnego. Co do badań na drożność ja miałam też je zrobić ale ciągle mam 2 grupę czystości więc lekarz nie zaryzykuje zrobienia tego badania. Leczę się na jakieś bakterie 1,5 roku. Mam tego dość! Wszyscy radzili zmień lekarza i tak zrobiłam. Jestem zadowolona. Spróbowaliśmy teraz bez badań na drożność tak jak zalecił mi teraz mój nowy lekarz (w sumie to 3 opinie).Rezultaty około 22 lutego. Więc dam Ci znać jakie, choć za bardzo nie nastawiam się na ciąże (ponoć żadko za pierwszym razem się udaje) boję się tylko że historia lubi się powtarzać. Podam ci adres stronki tego mojego lekarza wraz z jego artykułem odnośnie ciąży pozamacicznej. Polecam gorąco. Jak masz jeszcze jakieś pytania do pisz. Ale napisałam Ci refarat.:) Nie martw się najgorsze za Tobą. Teraz już będzie coraz lepiej. Pozdrawiam 🌻

Zapomniałam o adresie www.endo-gin.pl. Nie przeczytałam Twojej wypowiedzi ELE więc miałaś też ciążę w jajowodzie. U mnie było dość trudno ją wykryć bo wydawało mi się że to okres a sama wiesz że tak nie było ale nie odczuwałam żadnych większych bóli. Moja cięża nie rozwijała się, tylko tam sobie no .............. umarła więc to było moje szcęście bo mógł pęknąć jajowód. TO PRZESTROGA DLA CIEBIE DINDI! UWAŻAJ NA SIEBIE!

Gość ele
mi jajowodu nie wycieli cale szczescie tylko chirurg "wycisnal z niego" plod trudno to inaczej okreslic w kazdym razie mialam krew w jamie brzusznej i po operacji nadal byla i lekarz powiedzial ze trzeba czasu zeby sie wchlonela wiec moze stad ten stan podgoraczkowy?

Gość ele
aha i jeszcze jedno biore antybiotyki zapobiegawczo wiec jesli mialabym stan zapalny to antybiotyk i tak by go zwalczyl

Gość miriam+++
ja tez to miałam ,prawie na tamtym świecie byłam ,po czym popadłam w jakąś martwotę ,ale bólu nigdy nie zapomne ,umierałam ale nie dane mi to było ,odratowali w ostatniej chwili , a po operacji byłam już kim innym , zapadnięta klatka , wychudzenie , chodzić nie mogłem ze słabości, byłam wrakiem człowieka ,a gdy mi dali zastrzyk na zaśniecie ,na uspokojenie ,to jakiejś fiksacji znów dostałam ,po prostu serce było już osłabione i nie mogłam oddychać , jakbym zaczęła się dusić , garśc tabletek musiałam łykać, pęcherz, scharatany,trochę moczu nie utrzymuję czasami po tej operacji , na intensywnej byłam , krew przetaczali i taka już do dziś zostałam ,jakiś tam uraz pozostał w psychice ,bóle mięsniowe , kregosłup boli itd. już zdrowia nie ma , za duże spustoszenie po operacji ,

Gość miriam+++
ja tez to miałam ,prawie na tamtym świecie byłam ,po czym popadłam w jakąś martwotę ,ale bólu nigdy nie zapomne ,umierałam ale nie dane mi to było ,odratowali w ostatniej chwili , a po operacji byłam już kim innym , zapadnięta klatka , wychudzenie , chodzić nie mogłem ze słabości, byłam wrakiem człowieka ,a gdy mi dali zastrzyk na zaśniecie ,na uspokojenie ,to jakiejś fiksacji znów dostałam ,po prostu serce było już osłabione i nie mogłam oddychać , jakbym zaczęła się dusić , garśc tabletek musiałam łykać, pęcherz, scharatany,trochę moczu nie utrzymuję czasami po tej operacji , na intensywnej byłam , krew przetaczali i taka już do dziś zostałam ,jakiś tam uraz pozostał w psychice ,bóle mięsniowe , kregosłup boli itd. już zdrowia nie ma , za duże spustoszenie po operacji ,

Gość miriam+++

Gość miriam+++

Gość miriam+++

Gość miriam raz jeszcze
no tak nikt nic nie napisał , ale pokątnie to nieźle umiecie obgadać ,że 5 razy wydrukowane , no problem , innym też się to zdarzało , śmieszne , sama się uśmiałam gdy zobaczyłam ,że 5 razy .Rozbawiłam , że sobie umierałam , no tak fajnie było odlot mówię wam , sama wspaniałosć !oszczędzę szczegółów ,ale kto zadowolony to może też tak mieć .W chmurkach sobie polatałam trochę i na pięknej łące pełnej żółtych kwiatków byłam zadowoleni teraz? a w ogóle przepraszam nikogo nie chciałam urazić ,Zegnam!

Gość mama31
nie zlosc sie nie jestes sama z takim problemem ja wlasnie jestem po usunieciu ciazy jajowodowej a zdazylam sie nacieszyc ze jestem w normalnej ciazy przez 6 tygodni a tu nagle ktos mowi ze nie jetsem to bylo okropne a dodatkowo przeraza mnie fakt ze mam okolo 15% szans ze znow bedzie pozamaciczna bo juz raz ja przeszlam. To niesprawiedliwe....Od operacji minelo juz 2 tygodnie i znow jestem w domu poniewaz wczoraj o malo nie zemdlalam i mam bole po stronie usuniecia. MArtwie sie ze to jakies powiklania...bylam u lekarza al eon mowi z eraczej wszystko jest w pozadku po badaniu ginekologicznym. Czy ktoras z was odczuwala takie bole 2 tyg. po laparoskopii???

Gość ele
od mojej operacji minal juz ponad miesiac i nadal mam bóle tez mnie to martwi, to taki dziwny ból i do tego dchodza wzdęcia mam juz dosyc, oprócz tego dzsiaj jak mierzyłam goraczke to nadal mam stan podgoraczkowy 37, nic z tego nie rozumiem, czy to normalne, czy to minie???? rozumiem bole ale goraczka to znaczy ze mam gdzies stan zapalny moze.... czy ktoras z was miala takie problemy?

Dziewczyny, ja tez mialam ciaze pozamaciczna - we wrzesniu 2006. Niestety zostala ona wykryta bardzo pozno. Bylam juz wtedy bardzo slaba, miala okropne bole i wielki brzch bo w otrzewnej bylo krwawienie. Z gabinetu ginekologa trafilam karetka do szpitala i na stol. Musieli mnie ciac. Przezylam to strasznie, moj maz niestety tez to bardzo przezywal. Teraz juz wszystko jest ok i zaczelismy starania o dziecko. Mam nadzieje, ze teraz sie uda!! Pozdrawiam Was i glowy do gory. Jutro bedzie lepiej!!