GaboniK 0 Napisano Maj 27, 2007 kiki73- pozostaje mi tylko życzyć Ci jak naljepiej i nie dac sie tym gruczolakom...piszesz ze czeka Cie operacja...domyslam się ze te guzy duże lub powodują pogorszenie wzroku...masz rację najważniejsze zdrowie..ale nie trać nadziei na własne dzieci :) magdus_cz- dzięki za odp....ja też miałam swego czasu mega stresy...i ogólnie szybko się denerwuje..skłonnosci do depresji raczej nie mam nazwałabym to bardzie handrą..mija po jednym dniu (na szczęście) ale bardziej ostanio dobija mnie ten upływający czas i ta niemożnośc posiadania dzieci :(..nawet tymi guzkami się tak nie przejmuje (mimo ze to moje zdrowie) ale tym aby mieć dzieci! a to jest mozliwe dopiero jak będę zdrowa..no i koło się zamyka... pozdrawiam Was serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siula 0 Napisano Maj 27, 2007 czesc dziewczyny.Gabonik,nie martw sie tak bardzo.chociaz ja to slysze codzien i nie pomaga.czekam na wyniki,choc juz wiem,ze s zle,ale nie moge wczesniej dostac sie do ginekologa.czekam i wiem...i denerwuje sie strasznie,wlasciwie bezprzerwy,kiedy nikt nie widzi placze.i ta glowa,strasznie mnie boli,to pewnie z nerwow,mam nadzieje.i czekam na dzidziusia.i nic co miesiac.i jeszcze tu zagranica,gdzie jest tak okropnie.czasem odechciewa mi sie wszystkiego.calusy, aha,Dkadencjo,co tam u ciebie,jak twoje wyniki.pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GaboniK 0 Napisano Maj 28, 2007 siula- wiem że jest Ci cieżko...ale pamiętaj masz nas :) i zawsze się tu możesz pożalić ..zaraz poczujesz się lepiej! ja mialam okres w życiu że też płakałm co m-ąc( wiadomo kiedy)..ale teraz juz nie płaczę ale żal i smutek jest ....(czas robi swoje) ja juz 3 lata \"na starankach\" i nic ...ale mam nadzieję ze się tu kiedys Wam pochwlaę z tych II kreseczek...ach marzenia..... głowa do góry!!! pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maadziaw Napisano Maj 28, 2007 witam. czy ktoś wie może ile czeka się na operację w Warszawie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siula 0 Napisano Maj 28, 2007 dziekuje ci Gabonik,wlasnie mam dzisiaj taki dzien,ze wszystko we mnie wybuchlo.na dodatek jestem z tym sama,bo moj maz woli wszystko inne n iz przebywac ze mna.moze to zabrzmi dziwnie,ale jedyne kogo mam teraz to moj przyjaciel,wlasciwie nasz wspolny,ktory dotrzymuje mi towarzystwa.i caly czas te objawy i straszne bole glowy.calusy,pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadka 0 Napisano Maj 30, 2007 Gabonik-zycze powodzenia w staraniach:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnasarna 0 Napisano Maj 30, 2007 witam wszstkich. jestem po rezonansie. Było podejrzenie gruczolaka ponieważ prolaktyna na poziomie 67.4 przy normie 25. Wynik następujący: przysadka mózgowa nieco powiekszona-jej max wym. cor. 18x8 mm, sag. 10x9 mm..........górna powierzchia przysadki uwypuklona, dochodzi do tylnej części skrzyżowania nerwów wzrokowych. Jak sądzicie to nic nie znaczy, czy mogą być jednak poczatki gruczolaka?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GaboniK 0 Napisano Maj 30, 2007 Bernadka- :) czarnasarna- ja niestety nie znam odp. ..też miałam ostanio robiony rezonans..powiem Ci tylko tak ze ja mam przysadkę w normie...skrzyżowanie nerwów wzrokowych ok ale mam aż dwa mikrogruczolaki... jeśli nie zauważono u Ciebie tych nieszczęsnych gruczolkaów to pewnie ich nie ma ..ale na pewno lekarz coś zadziała w tym kierunku aby u Ciebie wszystko wóciło do normy... trudno powiedzić czy to \"początki gruczolaków\" myśle ze nie problem będzie pewnie inny co nie znaczy ze nie do wyleczenia :) pozdarwiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kiki73 Napisano Maj 30, 2007 Gabonik ja już jestem po operacji i czekam na wizytę u endo, żeby zrobili mi porządek z hormonami, głównie z PRL bo jest b. wysoki. Mam nadzieję, że te leki o których piszecie będą skuteczne, ponieważ ciągłe oczekiwanie na coś... coś nowego co się wydarzy z moim organizmem jest już męczące. 2 m-ce po operacji i jest tylko poprawa widzenia a reszta.... szkoda gadać. Ciekawe czy tak będzie do końca naszych dni? PRL i nic więcej. A jak TY się masz? Gruczolaki potrafią być upierdliwe. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Manitu Napisano Maj 31, 2007 Mam problem trace od jakiegoś czasu wzrok w prawym oku lewym już nie widze czy góz przysadki muzgowej jest chorobą typowo kobiecą czy występuje terz u facetów i jeszcze jedno pytanie jakie hormony trzeba sprawdzić jak one się nazywają musze wiedzieć bo chcę sobie zrobić to badanie a jest tego od zarąbania mam 28 la i chciałbym wiedzieć czy morze on występować u proszę o odpowiedz ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wystepuje tez u facetów Napisano Maj 31, 2007 abadania to : prl, ACTH , hromon wzrostu, TSH , rezonans przysadki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do czarnej sarny Napisano Maj 31, 2007 jezeli jest powiekszona to juz cos nie tak , nie masz zaburzen widzenia ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maadziaw Napisano Maj 31, 2007 kiki37 proszę cie powiedz gdzie miałaś tę operacje ja mam mieć zrobiony zabieg i zostawili mnie z tym sami w sęsie przychodnia w której się leczyłam jakieś namiary. wogule ile cie czeka na taką operację proszę odpowiedz z góry dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarnasarna 0 Napisano Maj 31, 2007 wzrok ogólnie mi sie pogorszył, jak ja to mówię \"muszę łapać kontrast\" a w ciagu pół roku mam już z 0 -> w jednym oku +0,5 w drugim +0,75-to niby niewiele ale to zmiana w przeciągu 6 miesięcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadka 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 UWAGA!!!-MOJA PRL WYNOSI 33 jeszcze troszke i bedzie norma:):):) A czy przy takiej PRL moga juz byc okresy owulacyjne?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GaboniK 0 Napisano Czerwiec 1, 2007 kiki73- Ty już po operacji...musiałam coś nie doczytac..ale dzięki za wyjaśnienie...ważne że masz to już za sobą ..teraz powinno już być tylko lepiej...nie pytam Cię o przebieg operacji bo to na pewno nic przyjemnego i po co wracać do tego...z kazdym dniem powinno być tylko lepiej :) u mnie te mikrogruczolaki są małe (1mm, 2mm) ale są ! jednak gdyby nie to że nie mogę zajść w ciąże od 3 lat i nie dano by mi skierowania na PRL i gdyby nie ciągnące się przez rok \"zrzucanie PRL\" nie wiedziałąbym o tych mikrogruczolakach (rezonans dopiero to wyjasnił) ja nie miałam żadnych objawów niepokojących tzn. nie bolała mnie głowa , nie mam zawrotów ani nic z tych rzeczy...jedyne co mam od \"urodzenia\" to tzw. \"niedowidzące oko\" byłam z tym u okulisty mając naście lat i stwierdzono ze to już jest niewyleczalne ...ogólnie dobrze widzę ale jak przysłonie lewe oko to widzę przez \"mgłę\" ja to wiązałam z tym mikrogr. ale gin i endo stwierdzili ze to nie musi mieć zwiazku...skrzyżowanie wezłów wzrokowych wyszło OK więc sama nie wiem co jest tego powodem...na razie skupiam się na wyleczeniu tej okropnej PRL! Bernadka- rozumiem że masz postępy...gratulacje :)..mogę zapytać z jakiego poziomu "startowałaś"?...oczywiście oby tak dalej do 25 i mniej już niedaleko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość becka Napisano Czerwiec 3, 2007 Witam dziewczyny, mam takie pytanie lecze sie juz od 3 lat na gruczolaka przysadki, od jakiegoś czasu myśle o tabletkach antykoncepcyjnych i nie wiem czy sa jakiekolwiek przeciwskazania przy tej chorobie do brania takich tabletek? Czy któras z Was zabezpiecza się tą metoda? prosze o odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zybcia 0 Napisano Czerwiec 3, 2007 Na moje pytanie o tabletki antykoncepcyjne moja Pani endokrynolog odpowiedziała, cytuję:\"żadnej chemii w przypadku mikrogruczolaka!\", więc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość potwierdzam zadnych Napisano Czerwiec 3, 2007 tabsów anty !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maadziaw Napisano Czerwiec 4, 2007 becka żadnych tabletek antykoncepcyjnych mi dał je ginekolog na wywołanie miesiączki a spowodował nimi krwotok do guza. naszczęście nic się nie stało ale mogło to spowodować martwice przysadki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do madzi Napisano Czerwiec 4, 2007 jak rozpoznano krwotok?? miałas jakies objawy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MMSS Napisano Czerwiec 4, 2007 Maadziaw straszne rzeczy piszesz !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość maadziaw Napisano Czerwiec 4, 2007 niestety tak było i to przez te tabletki objawów żadnych nie było na rezonansie magnetycznym wyszło. naszczęście krwotok nie wyżądził szkody uff Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DZIEWCZYNY czy Napisano Czerwiec 4, 2007 możecie mi napisac gdzie w lublinie wykonuje sie rezonans magnetyczny przysadki?? Bardzo prosze o szczegolowe informacje,gdyz nie jestem z Lublina. Prosze o adres szpitala, a nawet numer telefonu pod jaki mam zadzwonic zeby ustalic termin :-( ! Dlugo w Lublinie czeka sie na RM? Moj endo upiera sie na RM, a ja niekoniecznie mam ochote wykonac to badanie !! Tym bardziej ze nie znam Lublina i bede musiala jechac okolo 3h na badanie ! Wolalbym jechac do Warszawy na badanie, ale bym musiala placic za RM, bo nasz szpital ma podpisana umowe ze szpitalem w Lublinie ! Zalamac sie mozna ! Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a mozna brac antydepresyjne Napisano Czerwiec 4, 2007 tabletki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beckas Napisano Czerwiec 4, 2007 rezonans w lublinie zrobisz w w klinice na jaczewskiego 8. Ale terminy juz zajete do konca grudnia bo bylam u lekarza i sie zapisywalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MMSS Napisano Czerwiec 4, 2007 A ja mam pytanie gdzie można wykonać prywatnie RM w Warszawie i jaka jest cena ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a2808 Napisano Czerwiec 4, 2007 czesc ponownie (wcześniej ania 2808) u mnie prl nadal ponizej normy .nadal biore norprolac ale juz po pół tabl.W odpowiedzi NA WAZNE PYTANIE kilka stron wcześniej ja też jestem nadsłyszna (co potwierdziły badania audiologiczne)i mam problemy z uszami!!!!! tyle ze ja mam szumy uszne, zatykaja mi się uszy, a na początku miałam silne zawroty głowy.Pisałam ze podejżewano u mnie chorobę Meniera.Do tej pory żaden lekarz nie powiedział mi czy może mieć to szystko ze sobą jakiś związek. Dziś jak już pisałam prl w normie,głowa przestała boleć ale włosy wychodzą strasznie, no i te SZUMY USZNE juz od 3 lat . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beckas dzieki za info Napisano Czerwiec 5, 2007 kolejka to rzeczywiscie jest dlugasna !!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach