Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

NICK.......................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto · Mamuśka z czwórką ........................................................... *Ewunia21..............01.10.2005........................2.......Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005........córka........4........Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................................Wrocław · Tinker Bell............09.10.2005.................................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005......................2...................... · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005.....................5...............Lubin · Yalu....................11.10.2005.......synek........5............Kraków . Flowers24.............11.10.2005......synek.........5............Gostyń · Eli......................12.10.2005.......synek........5.........Ostrołęka · Mająca nadzieje....12.10.2005.......synek.........2.............Toruń .Emelle..................12.10.2005......................2,5..........Kraków * Nika-26...............12.10.2005.......................3..................... · Sylmag ................13.10.2005.........synek.........3..........Radom · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ · Thefly..................13.10.2005.....................0,5...........Siedlce ·Marlag..................14.10.2005 ..................3,5 .........Warszawa · Molka 75...............14.10.2005....................................Kraków ·Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005.................b.z......okolice Wa-wy · Edit31.................16.10.2005.............................................. ·Agus7..................17.10.2005.....................1,5..........Katowice ·Niunia20...............17.10.2005..................................Katowice .Lui27....................18.10.2005..............................................A ja mam termin......19.10.2005.............................................. · Frezja73..............20.10.2005...................4..............Szczecin · Happy30..............22.10.2005.............................................. ·Roxa....................22.10.2005.............................................. . Sylwi26...............22.10.2005.............................................. · Ona 23 .................23.10.2005.........corka?......4 ......Bad Urach · Kra .....................24.10.2005.............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005.....................1........................Janina B ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005................................Warszawa .Meliska ................30.10.2005......................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.....................2..........Jaworzno .Adamisia................31.10.2005......................3.............Puławy Flowers, ale u Ciebie tez nie prowadzi to do żadnego rozwarcia i lekarz tez stwierdził ze wszystko w porządku? Dziewczyny czy wy ćwiczycie teraz w ciązy? Bo ja w ogle. Zresztą wcześniej też byłam leniwa ;) Tylko, że martwię się jak ja to spalę po porodzie. Mam nadzieję, że nie przytyję dużo, ale apetyt to mi dopisuje . Ps. mam nadzieję, że nikogo nie wyrzuciłam niechcący z tabelki bo przy kopiowaniu wszystko mi się \"porozpadało\"

Gość Tabelka
Próbuję jeszcze raz....teraz poprostu przekopiuję. NICK.......................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto · Mamuśka z czwórką ........................................................... *Ewunia21..............01.10.2005........................2........Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005........córka........4........Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................................Wrocław · Tinker Bell............09.10.2005.................................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005......................2...................... · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005.....................5...............Lubin · Yalu....................11.10.2005.......synek........5............Kraków . Flowers24.............11.10.2005......synek.........5............Gostyń · Eli......................12.10.2005.......synek........5.........Ostrołęka · Mająca nadzieje....12.10.2005.......synek.........2.............Toruń .Emelle..................12.10.2005......................2,5..........Kraków * Nika-26...............12.10.2005.......................3..................... · Sylmag ................13.10.2005.........synek.........3..........Radom · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ · Thefly..................13.10.2005.....................0,5...........Siedlce ·Marlag..................14.10.2005 ..................3,5 .........Warszawa · Molka 75...............14.10.2005....................................Kraków · Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005.................b.z.......okolice Wa-wy · Edit 31.................16.10.2005.............................................. · Agus7..................17.10.2005.....................1,5..........Katowice · Niunia20...............17.10.2005...................................Katowice .Lui27....................18.10.2005.............................................. · A ja mam termin......19.10.2005.............................................. · Frezja 73..............20.10.2005...................4.............. Szczecin · Happy 30.............. 22.10.2005.............................................. · Roxa....................22.10.2005.............................................. . Sylwia 26...............22.10.2005.............................................. · Ona 23 .................23.10.2005.........corka?........4 ......Bad Urach · Kra .....................24.10.2005...............................Zielona Góra . Angelique..............25.10.2005.....................1........................ · Janina B ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005.................................Warszawa . Meliska ................30.10.2005......................1................Kalisz .Dota28..................30.10.2005.....................2............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005......................3...............Puławy

Eli no jak narazie to lekarz powiedzial ze wszystko jest w porządku i z dzidzią i z szyjką:))boje sie tylko ze powroca mi te skurcze macicy bo wtedy nie bedzie chyba w porzadku:) Siostra22 ja tez probowalam odczytac te filmiki i znimi jest chyba cos nie tak bo program ladnie sie otwprzyl a jak chcialam odtworzyc filmy to ciagle wyskakiwalo ze blad pliku i probowalam jakos kombinowac ale ciagle wyskakuje blad. Kurcze probowalam posiedziec na balkoniku ale to slonce niezle daje :) a wracajac do brzuszkow:))to ja mam zaokraglony a krzywy tylko jak dzidzia zaczyna boksowanko:))piersi tez chyba mniej wiecej rowne chociaz slyszalam ze ogolnie tak jak ze stopami zawsze jedna jest ciut wieksza od drugiej:))

Gość yalu
Hej Dziewczyny, Mi się też pierwszy filmik ściągnął z błędem i nie otworzył ale reszta poszła bez problemu. Może wywalcie to co Wam nie chodzi i spróbujcie ściagnąć jeszcze raz (łącznie z programem tylko najpierw odinstalujcie ten stary). Siostra ja też tak mam z brzuszkiem - prawa strona większa! Te zapatrywania polityczne to nieźłe są :D! Ale na serio to podobno macica jest normalnie umieszczona delikatnie z prawej strony (a nie symetrycznie na środku) więc to może też przez to albo rzeczywiście Dzidzie są "skrajne prawicowce" ;) Z tym chudnięciem po ciąży na razie się nie martwcie - jak się karmi to przy odpowiedniej diecie Mamy strasznie się chudnie. A i te twardnięcia brzuszków - naprawdę się nie przerażajcie na razie tzn. trzeba na to zwracać uwagę ale nie ma się co zadręczać (nerwy też mogą sprzyjać spinaniu macicy). W razie twardnięcia tak jak Wam radzą lekarze - nospa (ja dodatkowo idę się położyć - tylko nie na wznak z prostymi nogami - nogi trzeba podkurczyć żeby nie napinać dodatkowo mięśni brzucha, a podobno najlepiej na lewym boku). Poza tym ja np. biorę jeszcze magnez (codziennie niezależnie od twardnienia 3 x dziennie) bo on też zapobiega skurczom. A i przypomniało mi się - podobno lepiej nie masować i głaskać brzucha bo od tego też się może macica stawiać - ja dostałam takie rady ... może się którejś z Was też przydadzą. Dobra już nie marudzę ;) pzdr.

yalu ja probowalam z tymi filmami i nic wiec pierun wie czemu nie idzie:))a o lezeniu to rzeczywiscie tez slyszalam ze najlepiej na lewym boku bo jest lepsze krazenie a na wznak to wogle mi nie kazal lezec.O brzuszku to kiedys kumpela mi mowila ze jak najmniej go dotykac,glaskac itp.

Gość yalu
Flowers to ja już nie wiem z tymi filmikami - ale w sumie te co chodziły u mnie to poród w wodzie (mało widać) i cesarka. A próbowałaś może tego linku, który wysłałam trochę później - tam pod koniec filmu widać poród naturalny. A co do twardnienia brzuszka to sama widzisz. Trzeba zwracać uwagę na to ale się nie denerwuj i nie zadręczaj, że skurcze mogą wrócić. Nawet jeżeli to wiesz co masz robić a jak będą (odpukać) często to do lekarza i da Ci więcej leków. Naprawdę więc spokojnie - na pocieszenie ja już jestem w drugiej ciąży i obie na podtrzymaniu (ta od 10 tyg.) - poprzednią donosiłam szczęśliwie do terminu - dziecko zdrowe i duże i jeszcze nie chciało wyleźć i musieli zrobić cesarkę ;) :D. Ta ciąża jest bardziej zagrożona ale wierzę, że uda mi się donosić szczęśliwie - pozytywne myślenie i brak nerwów to połowa sukcesu (jak nie większa część ;))! Absolutnie nie wolno Ci myśleć negatywnie, bać się na zapas, podłamywać bo zamienisz sobie życie w horror (jak tak zrobiłam poprzednim razem i długo nie chciałam słyszeć o drugim dziecku bo się bałam samej ciąży i tego strachu)... teraz się nie dam! I Tobie (oraz wszystkim Dziewczynom, które dopadły problemy w ciąży) życzę tego samego. Głowa do góry! pzdr

Gość yalu
kurcze ja chyba rzeczywiście jestem straszna gaduła- sorki ale nie mam za wiele z kim gadać w tym realu :( Jakby co to możecie mnie śmiało ukrucić ;)

yalu pisz pisz nikogo nie nudzisz,przynajmniej mnie nie:))ja sama sie tezz nudze moomentami i nie mam skim pogadac dopiero jak chooopp wraca to wtedy jestem szczesliwa:)))ogolnie to mysle caly czas pozzytywnie,ale dzieki za podtrzymanie na duchu,ja Tobie tez zycze aby wszystko bylo oki,zreszta polowa sukcesu za nami:))teraz juz z gorki ani sie wszystkie nie obejrzymy jak dzieci wyjda na swiat i zaczna dorastac:)))pozdrowionka🌻

Gość yalu
dzięki FLowers :D

hejka!!! Umnie też czasami mój brzusio jest krzywy ale to chyba dzidzia się przemieszcza chociaż nie czuję nadal jej ruchów. Ja też cieszę się że mogę tu z Wami popisać bo mój mąż podchodzi do tego troche inaczej i nie potrafi o ciąży wiecznie gadać tak jak ja. Pozdrowienia przed upalnym weekendem!!!!

Gość Sylwia30
Witam Bardzo dziekuje za słowa pociechy. Z tym częstym dotykaniem brzucha to chyba racja, moja mamcia czesto mnie karci za to glaskanie brzucholka, sama też zauwazyłam że jak go nie dotykam to nie twardnieje :) Tak sie cieszę na jutrzejszy wyjazd weekendowy, tak bardzo lubie góry. Mam nadzieje, że sprostam kilku chociaż króciutkim wycieczką. Pozdrawiam wszystkie Forumiczki Październiczki ;)

Gość Siostra 22
No to z wagą mi nie wyszlo.Wiecie ze ja nie przytylam ani troche? To musi byc przez to, ze nie chce mi sie jesc. A okolo 21 tygodnia powinno sie byc grubszym 4-5 kilo. Nie wiedzialam ze macica skreca w prawo. To interesujaca info. Chcialabym jeszcze poruszyc temat tych 3 filmikow. Moze tak- pierwszy nie dziala. Ale drugi i 3 laduje sie w postaci skompresowanej w archiwum WinRara, tak? U mnie to są ikonki w postaci stosu ksiazek o nazwie film2.zip. No i jak potem klikam na te ikonki, to otwierają sie w programie WinRAR i jest tam wyszczegolnionana ikona onazwie film2.avi bo automatycznie jako domyslny program do otworzenia pliku pojawia mi sie ikona SubEditu, czyli tego co mozna tez pobrac z tej samej stronki jak ktos wczesniej nie mial. O wlasnie, a moze to ta wersja SubEdit pobrana z tej stronki jest wadliwa? No bo u mnie jak klikne na film2.avi to sie bez problemu otwiera i zaczyna leciec piekny filmik, z obrazem i fonią, tzn.gadającym lekarzem(bezbarwnym tonem:)) Czy tak samo robilyscie dziewczyny i wam nie chodzi?Bo jak tak, to nie wiem w czym rzecz. Pa

Gość yalu
Siostra jest tak jak mówisz z filmikami. Ja też nie wiem czemu Dziewczynom nie chodzą - może to kwestia komp. ? Wagą się nie przejmuj - ja w 6 miesiącu ciąży schudłam parę kg i chwilę ważyłam mniej niż przed ciążą - potem wyrównało ... powiem więcej nawet aż za bardzo :D pzdr.

Witam wszystkie dziewczyny i wasze brzusie!!! Pogoda tragiczna-31 stopni w cieniu.Nosa z domu nie wychylam a miałam jechac oglądac mieszkanie.Mężuś zmył sie do pracy to siedzę sama.Znowu sie naczytałam-nie było mnie ze dwa dni i proszę...:) Flowers-ja pije duzo płynów,przynajmniej pół litra mleka dziennie i jakies tam soczki,herbatki,wodę ale na mnie to chyba nie działa.Musze podpytać lekarz o te zaparcia bo szlak mnie trafia jak siedze w tej łazience i siedzę :) Siostra22-ja krzywego brzusia nie mam,ale moja dzidzia przemieszcza sie na raz na prawo raz na lewo i wtedy wyraźnie widać gdzie teraz maluch jest ale to chwilowe i potem wraca chyba na środek :) Eli-ja żadnych ćwiczeń nie wykonuję-chyba wystarczy mi ruch który mam na codzień (praca,pranie,sprzątanie i takie tam) Poza tym jestem troche za leniwa żeby zmusić się do jakichkolwiek ćwiczeń i o nich codziennie pamiętać.Zapisujemy sie do szkoły rodzenia od lipca to tam pewnie troche tego będzie. Aguś-mój mężuś też sie smieje z tych naszych pogaduszek-tacy są faceci. Z nim to tyle moge pogadać tylko o maluszku,że kopał dziś itp.a z wami to inna sprawa.Każda jest w tej samej sytuacji i możemy sobie wymieniać opinie i doświadczenia.Niestety faceci tego nie rozumieją :) siostra22-wagą sie nie przejmuj.Ja też nie przytyłam.Muszę poprawic tabelkę bo jak ważyłam sie u teściowej to niby dwa kilo więcej (tyle że po jedzeniu) a u lekarza cały czas jednak te 1.5kg w dół od mojej normalnej wagi.Starsza familia tego niestety nie rozumie że w ciąży można schudnąć.Babcia przytyła dość sporo i teraz cały czas marudzi że taki spadek jak u mnie nie jest normalny,że to bardzo niedobrze itp.Tłumaczenie że lekarz twierdzi inaczej jest bezcelowe :) no to przynosi mi jakieś kanapeczki,ciasteczka,owoce:) a ja nie mam specjalnego apetytu to na siłę nic w siebie nie wepchnę.Tak więc wszystkie dziewczyny co schudły albo nie przybierają nie martwcie się tym.Ważna jest jakość tego co jecie a nie ilość.Chyba lepiej jest zjeść jakąś sałatkę warzywną czy owocową niż kilogram frytek.I ja z takiego założenia wychodzę.A to że schudłam nie oznacza przeciez że dzidziuś nie przytył.Teraz waży odpowiednio do swojego wieku więc jest wszystko o.k. Staram sie tylko dostarczać więcej witami i bardziej urozmaicić jadłospis niż przed ciążą.Czasami do czegos tam sie zmuszę ale bez przesady. Chyba za długo już siedze bo maleństwo zaczyna protestować.Powiem wam że jak długo sie nie odzywa to specjalnie siedze dłużej żeby poczuc że kopie.Wtedy sie uspokajam że wszystko z nim o.k Wczoraj złożyliśmy z męzusiem łóżeczko.Jest śliczne-nie moge się napatrzyć.I ta sliczna bł;ękitna pościel-ach!! Buziaczki dla was wszystkich i dla zawartości waszych brzusiów Miłego weekendu

Tak jak wspominalam poprawiona tabelka: NICK.......................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto · Mamuśka z czwórką ........................................................... *Ewunia21..............01.10.2005........................2........Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005........córka........4........Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................................Wrocław · Tinker Bell............09.10.2005.................................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005......................2...................... · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005.....................5...............Lubin · Yalu....................11.10.2005.......synek........5............Kraków . Flowers24.............11.10.2005......synek.........5............Gostyń · Eli......................12.10.2005.......synek........5.........Ostrołęka · Mająca nadzieje....12.10.2005.......synek.........2.............Toruń .Emelle..................12.10.2005......................2,5..........Kraków * Nika-26...............12.10.2005.......................3..................... · Sylmag ................13.10.2005.........synek.........3..........Radom · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ · Thefly..................13.10.2005.....................0,5...........Siedlce ·Marlag..................14.10.2005 ..................3,5 .........Warszawa · Molka 75...............14.10.2005....................................Kraków · Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z.........okolice Wa-wy · Edit 31.................16.10.2005.............................................. · Agus7..................17.10.2005.....................1,5..........Katowice ·Niunia20...............17.10.2005...................................Katowice .Lui27....................18.10.2005............................................. · A ja mam termin......19.10.2005........................................ · Frezja 73..............20.10.2005...................4..............Szczecin · Happy 30..............22.10.2005.............................................. ·Roxa....................22.10.2005.............................................. . Sylwia26...............22.10.2005.............................................. · Ona23 .................23.10.2005.........corka?........4 ......BadUrach · Kra .....................24.10.2005..............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005.....................1........................ · JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005................................Warszawa .Meliska ................30.10.2005......................1................Kalisz .Dota28..................30.10.2005.....................2............Jaworzo .Adamisia................31.10.2005......................3.............Puławy Rzeczwyiście z wklejaniem teh tabelki to teraz problem-mi tez sie rozwaliła.Przepraszam jesli którąś niechcący wyrzuciłam ale chyba powinno byc wszystko. Pozdrawaim!!

Gość Siostra 22
Yalu i Ewunia, wczesniej jeszcze mialam jakies watpliwosci z tym ze niby powinnam przytyc, ale po waszych wypowiedziach widze ze to bez sensu. Bo po co wymyslac problemy, skoro macica rosnie tak jak trzeba (u mnie juz jest na pępku).

Mój mąż porobił mi troochę fotek. Jakos w lustrze tego nie widzę ale na zdjęciach zobaczyłam jaka jestem gruba. normalnie 8 miesiąc. masakra. jakos mnie to przeraziło. jak ja będę wyglądać w 9 miesiącu? juz teraz ciązo mi się w nocy z boku na bok przewrócić. Naprawdę u was nie widac brzuszka? Bo ja mam ogromny!

Witam :) Wróciłam cała i zdrowa z wojąży po Sudetach. Mnie upał na szczęście nie bardzo przeszkadzał. Wczoraj tylko spuchły mi trochę stopy i nogi, ale nie dziwota po 3 dniach łażnienia po górach :) No i dłonie mi czasem puchły, ale zaraz wracały do siebie. Wyobraźcie sobie, że nawet w piatek wylazłam na Śnieżkę. Ale większość drogi oczywiście przebyłam na wyciągu krzesełkowym.,W każdym razie udało sie pokonać trase dokładnie taką sama jak wszyscy moi współpracownicy, więc jednak jest to możliwe! :) Yalu, Flowers gratuluję chłopaków :)) Na zaparcia polecam maślankę jeśli tolerujecie nabiał, ja próbowałam na początku, ale nabiał zdecydowanie musiałam odstawić. Ale pomagało. Na szczęście męczyło mnie tylko 1,5 tygodnia, teraz sporadycznie przez 1 dzień to da się wytrzymać. Wiem, że pomagaja też jabłka i sok jabłkowy, a mój gin polecił mi w razie długotrwałych zaparć tzw. duphalon. Ponoć jest w różnych formachdostepny w aptece bez recepty i bezpieczny w ciązy. Mój brzusio jest wielki! :) Ile przytyłam dokładnie to wpiszę w środę, bo ide do gina, to się zważę porządnie na tej samej wadze. Moje maleństow nie zrobiło mi niestety prezentu na urodziny i nie zaczęło się wyraźnie ruszać, chyba, że nie zauwazyłam z powodu nadmiernie przeładowanego programu i bólu w kończynach tak wielkiego, że wczoraj wszyscy chodziliśmy jak kaczki :) Wyglądało to rewelacyjnie, bo wczoraj przejeżdzaliśmy w kilka miejsc autokarem i jak wysiadaliśmy, to takie stado kaczo-gęsi przez minimum kilkanaście metrów. Móiwę wam komedia. Ale dość wspominków, trzeba się wyprać porządnie i wyspać, bo jutro do pracy. Na szczęście na 14 :) Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Brzuszki do jutra :) http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20051030/dt/6/k/a7fc/preg.png

NICK.......................TERMIN.......... PŁEĆ.....KG. NABYTE...Miasto · Mamuśka z czwórką ........................................................... *Ewunia21..............01.10.2005........................2........Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005........córka........4........Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................................Wrocław · Tinker Bell............09.10.2005.................................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005......................2...................... · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005.....................5...............Lubin · Yalu....................11.10.2005.......synek........5............Kraków . Flowers24.............11.10.2005......synek.........5............Gostyń · Eli......................12.10.2005.......synek........5,5 :( ....Ostrołęka · Mająca nadzieje....12.10.2005.......synek.........2.............Toruń .Emelle..................12.10.2005......................2,5..........Kraków * Nika-26...............12.10.2005.......................3..................... · Sylmag ................13.10.2005.........synek.........3..........Radom · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ · Thefly..................13.10.2005.....................0,5...........Siedlce ·Marlag..................14.10.2005 ..................3,5 .........Warszawa · Molka 75...............14.10.2005....................................Kraków · Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z.........okolice Wa-wy · Edit 31.................16.10.2005.............................................. · Agus7..................17.10.2005.....................1,5..........Katowice ·Niunia20...............17.10.2005...................................Katowice .Lui27....................18.10.2005............................................. · A ja mam termin......19.10.2005........................................ · Frezja 73..............20.10.2005...................4..............Szczecin · Happy 30..............22.10.2005.............................................. ·Roxa....................22.10.2005.............................................. . Sylwia26...............22.10.2005.............................................. · Ona23 .................23.10.2005.........corka?........4 ......BadUrach · Kra .....................24.10.2005..............................Zielona Góra .Angelique..............25.10.2005.....................1........................ · JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Miśka30.................26.10.2005................................Warszawa .Meliska ................30.10.2005......................1................Kalisz .Dota28..................30.10.2005.....................2............Jaworzo .Adamisia................31.10.2005......................3.............Puławy

hej!!! dota28- fajnie że wyjechałaś gdzieś na weekend , bo pogoda była super. Ja musiałam się zadowolić moim ogródkiem , ale planujemy z mężem że wsykoczymy do Zakopanego na któryś weeken bo ja zostawiam sobie urlop żeby po macierzyńskim mieć miesiąc jeszcze dla dzidzi a potem chyba wrócę do pracy. Eli - u mnie dopiero od miesiąca widać konkretnie brzuszek , ale za to nadrabiam bo wydaje mi się coraz to większy z tygodnia na tydzień. Jutro idę do gina więc dowiem się ile przytyłam przez trzy tygodnie. CHYBA W SOBOTĘ POCZUŁAM RUCHY MOJEGO MALEŃSTWA !!!!!!!!! Jak na razie byało to tylko parę \"puknięć \" i niedziela przerwa , więc czekam aż się powtórzą i potwierdzą że to jest to ... I dopiero wtedy będę się cieszyć ogromnie !!!! Ale dzisiaj była chica , wracałam z pracy autobusem i dosłownie się rozpływałam. Dziewczyny trzymajcie się bo przed nami całe lato !!!! Pozdrowienia !!!

Hej Agus , myślę, że rzeczywiście poczułaś ruchy. Jak ja poczułam pierwszy raz to tez to były puknięcia. Fajne uczucie prawda? U nas 30 stopni w cieniu. Nie mogę doczekac się ochjłodzenia. U was też tak gorąco?

eli - cześć !!! W Katowicach nawet asfalt się rozpływa , na szczęście nie musze nigdzie wychodzić a w domku jest troszke chłodniej. Jutro podobno ma być chłodniej i deszczowo. Zobaczymy !!! Mam nadzieję że dzidzia dzisiaj znowu popuka dlatego ide coś wyprać, to może zmusze ją do odzewu.

Gość Sylwia30
Witam Wróciłam cała i zdrowa :) co prawda nie zdobywalam szczytów jak dota 28 bo musialam prowdzic autko ( mąż sie odprężał hihi) ale i tak jestem zadowolona z wyjazdu do Polanicy Zdr.Musze przyznac że moje dzidzi bardzo lubi jazde samochodem, jak tylko sie zatrzymalismy na parkingu to zaczelo szalec w brzuszku, moja mamcia twierdzi że dziecko urodzi sie od razu z prawem jazdy hihi Na całe szczescie w naszym regionie troche sie ochlodzilo no i popadalo, jest czym oddychac uffff Pozdrawiam wszystkie mamcie

Eli ja tez mam juz spory brzusiooo,w kazdym razie widac wyraznie ze to ciaza,nieda sie ukryc:P zamartwialam sie nie tak dawno ze nie bede miala pokarmu bo nie widze u siebie tych gruczolow a w sobotke wieczorem polecialo pierwsze mleczko:)tak wiec synus bedzie mial mleko matki:)) kurcze dzisiaj mielismy fatalna nocke,w nocy nas sasiad budzil,jak sie okazalo pekla rura od cieplej wody i zalalismy pol bloku:(koszmar caly blok na nogach postawiony bo nawet woda byla na klatce schodowej,troszke sie zdenerwowalam ta cala sytuacja,gdzie sie nie spojrzalo to woda,normalnie koszmar. Kurcze marwti mnie troche moj brzusio,bo znowu od czasu do czasu mi twardnieje niema przytym takich bolesci jak mialam pare tygodni temu,ale to twardnienie mnie nie pokoi,oczywiscie slucham lekarza no i biore wtedy nospe,ale niewiem czy nie powinnam sie znim skontaktowac bo przynajmniej raz na dzien dostaje tych skurczy i niewiem czy tak moge co dzien łykac nospe czy to nie za czesto...hm sama juz niewiem,zmykam odespac nocke,pozdrowionka dla wszystkich mamusiek:)

Witam wszystkie mamcie!!Odetchnęłam dziś z ulgą-pogoda lekko \"pod psem\" i przyjemnie chłodno.Wczoraj w pracy nie wysiedziałam do końca.Parówa niesamowita.Dobro dzidziusia zwyciężyło nad chcęcią zarobku :) i po 5 godz wyszłam do domuciu.Nikt niestety w autobusie nie ruszy tyłka żeby ustąpić miejsca a tłok niesamowity w Warszawie po 16:00 .Zresztą chyba wszędzie w dużych miastach.A wam dziewczyny zdazyło się że ktoś miejsca ustapił? Na mnie tylko sie patrzą tzn na brzuszek a potem wszyscy udają ze czytają gazetę albo gapią się w okno!!Pozostawię to bez komentarza bo wulgaryzmów tu umieszczać nie będe...:) Mój brzusio nie jest duży ale wyraźnie widać że to ciąża a nie przejedzenie bo raczej startuję w wadze piórkowej :) Powiedzcie mi dziewczyny jaki wpływ na dziecko ma częsty stres? Ja przez całą ciąże non stop mam nerwówke z rozmaitych powodów i martwię sie o moje maleństwo. Jesli chodzi o kopniaczki dzidzi to mam wrażenie że kopie tylko wtedy kiedy mu cos przeszkada.Np.jak długo siedze w jednej pozycji,jak sie porządnie zdenerwuje,jak dużo chodzę albo mam problem z lokalizacją łazienki jak jestem na mieście i wtedy ma mniej miejsca lub jak leże na plecach-wtedy chyba brzuszek go gniecie bo zaczyna szaleć.Jak leże na boku to jest spokojny.Wasze też kopią głównie w takich sytuacjach?? Mój maluch uspokaja się strasznie po jedzeniu:) No-chyba sie rozpisałam.Ide sie przespać bo nocke zarwałam przez mężusia.Buziaczki dla wszystkich mamusiek i brzusiów

Gość Siostra 22
Ewunia, gdybys wygladala jak szacowna matka siedmioro dzieci to by Ci ustapili miejsca, a tak, jakiejs mlodej pannie, chudej na dodatek? Co z tego ,ze w ciazy. Media wmowily juz nam, ze szczupla sylwetka oznacza niezmiennie dobre samopoczucie i szczyt formy zdrowotnej, wiec co takiej moze wadzic malutka ciąża? Jestem pewna, ze tak wlasnie myslą. A poza tym, jest tak wiele zmeczonych ludzi w autobusach, ze nie dziwie sie ze nikomu sie nie chce tylka podniesc, kazdy ma swoj ciezar ktory wlecze. Ale jesli czujesz sie omdlewajaco, to lepiej nie krepuj sie poprosic kogos o ustapienie, lepiej to niz zemdlec . A z tymi ruchami dzieciaczka, to dlaczego sądzic, ze rusza sie jak mu cos przeszkadza, a moze wtedy dopiero czuje sie luzno, jak np. kiedy sie dlugo siedzi w jednej pozycji. I moze dopiero wtedy nasza wrazliwosc jest ukierunkowana na odbior ruchow, lepiej je czuc. Bo jak sie chodzi i mysli o jakichs frapujacych sprawach, to dziecko pewnie tez sie rusza, tylko ze sie na to nie zwraca uwagi. No nie wiem, tak jakos mi sie wydaje. U mnie tez na boku sie uspokaja.Lubi, jak go kolysze lekko, fajnie tam sobie musi plywac! Poza tym zaczynam go uczyc mojego glosu, podobno nasze dzieci juz nas slyszą, wiec czytam mu troszke a wieczorem jak chce spac, a on kopie, to mu cos nuce, chociaz to nie jest typowe nucenie, bo nad nuceniem trzeba by sie skupiac, a ja przeciez chce spac, wiec mamrocze cos po prostu tak, zeby uspic i jego i siebie monotonnym "aaa..."lub cos w tym stylu.

Witam dziewczyny :) U mnie też wreszcie chłodniej i popadało, ale powiem wam, że juz słonko wychodzi i kto wie jak będzie jutro:) Moje maleństow nadal nic nie chce się ruszać, a my z mężem nie możemy się juz doczekać:) Jutro idziemy do lekarza, to dowiemy się czy wszystko ok. I czy nie zmeczyłam Maleństwa za bardzo w ten weekend, ale brzusio mi znowu trochę urosło więc mam nadzieję, że wszystko dobrze. Pozdrawiam serdecznie i wracam do magisterki :(

siostra22-masz racje z tym ustepowaniem miejsca.Wiem że inni też są zmęczeni ale powiem ci że to napewno mniejszość (nie mówię tu o starszych osobach) i napewno są w stanie ustąpić ale przecież po co?Niech stoi-chciało jej się dzieciaka to niech teraz cierpi.Moja koleżanka jechała kiedyś autobusem z pracy, była w 8 miesiącu ciąży.Nikt jej nie ustąpił to stała zaraz za kierowcą tak że ten widział ją w swoim lusterku.słabo robiło jej się cały czas,prawie żę zemdlała.Kierowca to widział,zatrzymał autobus i wrzasną do wszystkich żeby ktos ustąpił tej kobiecie miejsca.Nikt sie nawet nie ruszył z miejsca więc żeby nie zemdleć wysiadła na najbliższym przystanku.A prosić raczej o miejsce nie chcę, bo nigdy nie wiesz jaka będzie reakcja tej osoby.Kiedys jakiś facet wrzasną mi na cały autobus \"NIE!!!!\" że aż wszyscy sie spojrzeli.wolę więc gdzieś się spóxnic i wysiąść niż sie prosic o miejsce. Co do ruchów dzieciaczka to powiem ci że nawet nie przyszło mi do głowy żeby pomysleć że może jednak kopie wtedy jak mu dobrze a możesz mieć rzeczywiście rację.Z maluchami to zresztą nigdy nie wiadomo.Nie widzimy wkońcu co one tam wyprawiają :) Już nie mogę doczekać się kolejnego USG jak zobaczę moją dzidzię już dużo większą.Chciała bym pójść na to trójwymiarowe ale cena odstrasza (250zł) .Oglądałam zdjęcia na noworodek.pl Są super.nie wiedziałam że maluchy sie już usmiechają.Fajnie to wygląda.Obejrzyjcie sobie dziewczyny.Afilmu z porodu nadal nie mogę ściągnąć :( Ogromne buziaczki dla was wszystkich