Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Go艣膰 Siostra 22
Wazyli mnie na innej wadze niz ostatnio, moze dlatego wynik mi sie nie pokrywa z tym co widze codziennie na swojej wadze domowej, elektronicznej, bo w domu widze ze waze 64, a w przychodni uty艂am do 66,5.Hm.Naprawde wszystko mi jedno. NICK.................TERMIN.......... P艁E膯.....KG. NABYTE...Miasto..imi臋 · Mamu艣ka z czw贸rk膮 .......................................................... ·Ewunia21..............01.10.2005........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005....c贸rka........4.....Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...........................Wroc艂aw · Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... · Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......c贸rcia......7.......Lubin · Yalu....................11.10.2005......synek....14........Krak贸w . Flowers24.............11.10.2005.....synek....5.........Gosty艅 · Eli......................12.10.2005......synek.....8....Ostro艂臋ka..Ada艣? · Maj膮ca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toru艅...Miko艂aj?? · Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Krak贸w * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... · Sylmag ................13.10.2005.....synek.......5......Radom (Jakub) · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ ·Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa · Molka 75...............14.10.2005..........................Krak贸w ·Rusa艂ka78..............14.10.2005......................................... ·Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy · Edit 1.................16.10.2005.............................................. · Agus7..................17.10.2005...............4,2.......Katowice ·Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... · A ja mam termin......19.10.2005................................. · Frezja 3..............20.10.2005.............4..............Szczecin · Happy 30............22.10.2005.............................................. ·Roxa....................22.10.2005.............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. · Ona23 .................23.10.2005.........corka?........4 ......BadUrach · Kra .....................24.10.2005.............................Zielona G贸ra .Angelique..............25.10.2005.....................1....................... · JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Mi艣ka30.................26.10.2005................................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005....................3..........Bia艂ystok .Meliska ................30.10.2005......................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005......................3.............Pu艂awy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Siostra 22
Wazyli mnie na innej wadze niz ostatnio, moze dlatego wynik mi sie nie pokrywa z tym co widze codziennie na swojej wadze domowej, elektronicznej, bo w domu widze ze waze 64, a w przychodni uty艂am do 66,5.Hm.Naprawde wszystko mi jedno. NICK.................TERMIN.......... P艁E膯.....KG. NABYTE...Miasto..imi臋 · Mamu艣ka z czw贸rk膮 .......................................................... ·Ewunia21..............01.10.2005...........................Warszawa .Marzenka27...........01.10.2005............................................. · Izonka.................03.10.2005............................................. ·Etkapetka.............05.10.2005....c贸rka........4.......Bydgoszcz · Ania....................07.10.2005.............................................. .Pati25..................07.10.2005.............................Lublin · Nimbla.................08.10.2005.............................................. . Siostra 22............08.10.2005...................3.......Wroc艂aw · Tinker Bell............09.10.2005...........................Warszawa .Karen ka.............. 09.10.2005..................2.......................... · Thefly..................09.10.2005......synek....3,5.......Siedlce · Sylwa..................10.10.2005.............................................. *Sylwia30...............10.10.2005......c贸rcia......7........Lubin · Yalu....................11.10.2005......synek....14.........Krak贸w . Flowers24.............11.10.2005.....synek.......5.........Gosty艅 · Eli......................12.10.2005......synek......8....Ostro艂臋ka..Ada艣? · Maj膮ca nadzieje....12.10.2005......synek......7....Toru艅...Miko艂aj?? · Emelle.................12.10.2005......synek.....5,5......Krak贸w * Nika-26...............12.10.2005....................3..................... · Sylmag ................13.10.2005......synek.......5......Radom (Jakub) · Zuzanna 31...........13.10.2005............................................ ·Marlag..................14.10.2005 ...............3,5 ....Warszawa · Molka 75...............14.10.2005..........................Krak贸w ·Rusa艂ka78..............14.10.2005......................................... ·Atas....................15.10.2005.............................................. .Chelleandy4............15.10.2005..............b.z......okolice Wa-wy · Edit 1.................16.10.2005.............................................. · Agus7..................17.10.2005...............4,2.......Katowice ·Niunia20...............17.10.2005..........................Katowice .Lui27....................18.10.2005...................................... · A ja mam termin......19.10.2005................................. · Frezja 3..............20.10.2005.................4..........Szczecin · Happy 30............22.10.2005.............................................. ·Roxa....................22.10.2005.............................................. .Sylwia26...............22.10.2005.............................................. · Ona23 .................23.10.2005.....corka?....4 ..........BadUrach · Kra .....................24.10.2005.............................Zielona G贸ra .Angelique..............25.10.2005..................1....................... · JaninaB ...............26.10.2005.............................................. .Mi艣ka30.................26.10.2005..............................Warszawa .ewcia26.................28.10.2005.................3............Bia艂ystok .Meliska ................30.10.2005..................1...............Kalisz .Dota28..................30.10.2005.................3,5............Jaworzno .Adamisia................31.10.2005.................3.............Pu艂awy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emelle
Witam, mamusie i brzuszki! Sylwia30, gratuluj臋 c贸reczki!!! Juz myslalam, ze sie nam same ch艂opy b臋d膮 rodzi膰, a tu taka mi艂a niespodzianka, no i tabelka sie troche urozmaici. Dziewczyny, czy wam tez z tych upa艂贸w puchn膮 n贸偶ki? Ja p贸ki siedz臋 jest ok, ale jak mam gdzie艣 sta膰 i czeka膰 ( np. na poczcie) to mam wra偶enie ze mi zaraz odpadn膮. Jeszcze jak chodz臋, to tez nie najgorzej. Robi臋 sobie zimny prysznic i potem trzymam nogi do g贸ry, albo staram si臋 leze膰. I chyba troch臋 pomaga. Czy mam je czym艣 smarowa膰 na takie dolegliwo艣ci czy to juz tak b臋dzie ca艂e lato?? Pozdrawiam was wszystkie i maluszki rowniez. Jeszcze tylko 6 godzin i nare艣cie weekend.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emelle
Witam, dziewczyny i brzuszki! Sylwia30, gratuluj臋 c贸rki! Juz myslalam, ze same ch艂opy b臋d膮 sie nam rodzi膰, a tu prosz臋 mi艂a niespodzianka, no i tabelka sie urozmaici. Dziewczyny, czy wam tez puchn膮 no偶ki przez te upaly? Jak sobie z tym radzicie? Niby to normalny objaw w ci膮zy, ale jak przyjdzie mi gdzies posta膰 dluzej, to mam wrazenie ze mi zaraz odpadn膮. Juz tak cale lato b臋dzie ??? Stosujecie jakies ma艣ci, kremiczki czy cos innego na to? Pozdrawiam wszystkie mamy i maluszki serdecznie. Jeszcze 5 godzin i weekend.

Udost臋pnij ten post

Witam :) Sylwia gratulacje - ja tez cichutko mysl臋, 偶e tam u mnie w brzuszku to jednak c贸rcia sie kot艂uje, chocia偶 czasem mam watpliwo艣ci :) Ale c贸z zdecydowali艣my, 偶e nie chcemy wiedzie膰, to wytrwamy :) Tatusiowi tez serdecznie gratuluj臋 :):) Na obrzeki ponoc dobry jest sok z peitruszki lub specjalne tabletki pietruszkowe do kupienia w aptece. Poza tym trzymanie n贸偶ek w g贸rze przez jaki艣 czas codziennie. ja si臋 wym膮drzam, bo mi jeszcze niw puchn膮, ale du偶o czytam i s艂ysz臋 od koleznake:) Fajna stronka z poradami: http://www.dziecko-info.com/start/index.shtml Na forum tam nie bylam, a wy tez czasem nie pouciekajcie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siostra 22
To puchniecie to wynik wiotczenia miesni g艂adkich w naczyniach krwionosnych spowodowany ci膮偶ow膮 produkcj膮 hormonow. Zaparcia to tez wynik tego, ze miesnie gladkie jelit s膮 mniej produktywne. Wiec najlepsz膮 metod膮 zapobiegawcz膮 jest nie dopuszczac do przeci膮偶ania tych systemow i nie stac dlugo o ile sie da, a potem polozyc wysoko nogi.(bo po co nam zylaki.)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwia30
Dziekuje za gratulacje :) U nas w艂a艣nie trwa "walka" o imie dla c贸reczki ;) Czy wy ju偶 wiecie jakie imie nadacie swemu dzidziusiowi? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam dziewczyny! Ale tu dzisiaj pustki! Ostatnio pogoda daje w ko艣膰-zmienia si臋 strasznie a skoki ci艣nienia daj膮 si臋 we znaki :( Co do imion dla dzidziusia to my ju偶 raczej na 100% pewni 偶e jak b臋dzie ch艂opczyk to nazwiemy go Eryk, a jak dziewczynka to Victoria.Ja na samym pocz膮tku powiedzia艂am mojemu mi艣kowi 偶e imi臋 dla ch艂opca wybierze on a dla dziewczynki ja i nie ma dyskusji :) Oj,dzi艣 tylko bym spa艂a a jak si臋 po艂o偶e to zasn膮c nie mog臋.Teraz u nas pada a pewnie za moment wyjdzie s艂o艅ce-okropna ta pogoda. Poje藕dzila bym ch臋tnie jutro po jaki艣 sklepach ale jak b臋dzie upa艂 to nosa z domu nie wysadzam a prognoza pogody niestety nie napawa optymizmem. Marudze i marudze z t膮 pogod膮 :) No nic-uciekam.Zajrze jutro. Pozdrawiam dziewczyny.\"Uca艂ujcie\" wasze maluszki !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewcia26
Sylwia30, ogromne gratulacje!!! My mamy nadziej臋 dowiedzie膰 si臋 czym nasza dzidzia siusia w poniedzia艂ek wieczorkiem, wi臋c jak si臋 opamietam ze szcz臋艣cia to od razu dam wam zna膰. Co do imienia- to 艣mieszna sprawa, ale my( a w艂a艣ciwie ja) mamy tylko imi臋 w艂a艣nie dla dziewczynki: Maja albo Julka. Moj m膮偶 wpad艂 natomiast na pomys艂 Konrada, gdyby urodzi艂 si臋 ch艂opiec, ale to jeszcze nic pewnego. Strasznie fajnie tym z Was, kt贸re ju偶 wiedz膮 czy nosz膮 w brzusiu ch艂opca czy dziewczynk臋. ja ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰. Ewunia21-ja tez dzisiaj ca艂y dzie艅 jestem 艣pi膮ca i zm臋czona a na dodatek poddenerwowana nie wiadomo z jakiego powodu. to chyba ta pogoda... Siostra22-ja te偶 u gina wa偶臋 ze 2 kg wi臋cej-od pocz膮tku tak by艂a 偶e moja domowa waga "zani偶a艂a" kilogramy. Ale wiesz co-wol臋 偶y膰 ze 艣wiadomo艣ci膮 ,偶e to moja waga wa偶y prawid艂owo-zawsze to lepiej powiedzie膰 ze si臋 wa偶y 58 a nie 60 kg, hihii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewcia26
Aha, dziewczyny gdyby kt贸ra艣 z Was znalaz艂a jakies fajne mebelki-dajcie zna膰 bo przyjdzie mi samej kleci膰 komode-z tektury chyba:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Babel
Cze艣膰 dziewczyny. W艂a艣nie przypadkowo wesz艂am na t臋 stronk臋 i ku memu zdziwieniu to co艣 co i mnie dotyczy. Ja mam termin na 18 wrze艣nia ale wed艂ug usg mo偶e to by膰 3 pa藕dziernik. I ma by膰 c贸ra.

Udost臋pnij ten post

hej brzusie !!!! Dawno mnie ty nie by艂o bo nie mia艂am natchnienia do pisania i znowu tradycyjnie z艂apa艂am \"do艂a\". Ale teraz postaram si臋 poprawi膰 i pisze !!!! dota 28- ja id臋 na to usg 3D w 艣rod臋 i mam zap艂aci膰 150 z艂 + 30,00 za p艂yt臋 DVD , mam nadziej臋 偶e mojemu m臋偶owi uda si臋 za艂atwi膰 w pracy tak 偶eby tez m贸g艂 i艣膰 bo podobno najlepiej jest zrobi膰 to usg 20-24 tydzie艅, wi臋c trzeba si臋 spieszy膰 a poza tym juz nie mog臋 si臋 doczeka膰. Mnie tez lekarka powiedzia艂a 偶e mam lekko twardy brzuch ale nospy mi na to nie przepisa艂a tylko mam je艣膰 wi臋cej luteiny. wczoraj by艂am na zakupach i nareszcie ju偶 co艣 kupi艂am , na razie po dwie pary 艣pioch贸w, kaftanik贸w i body ale strasznie sie z tego cieszya艂am . Dorad藕cie mi czy kupowac 艣piochy grubsze na ten pa藕dziernik czy moga byc bawe艂niane , a mo偶e troche takich troche takich ????? yalu - jak tam wyniki z glukoz膮 ? witam wszyskie nowe mamusie !!!! Fajnie 偶e nas odnalaz艂y艣cie !!!!! m贸j brzusio sporo ro艣nie ale jeszcze mi bardzo nie przeszkadza .Mam za to wra偶enie 偶e moja dzidzia jest do艣膰 nisko i czasami mam problem z ubraniem but贸w, ale na szcz臋艣cie zrobi艂o si臋 ciep艂o i chodz臋 w klapkach !!!! eli - co do spacer贸w i ruszania si臋 to jest to dobry pomys艂, ale mi wystarczy 偶e codziennie jade do pracy wi臋c jak przychodze to mam ochot臋 tylko le偶e膰 i zreszt膮 tak mam przykazane - du偶o odpoczywa膰, nie wiem czy moja gi we wtorek nie wy艣le mnie na l4 ale zobaczymy !!! dota - trzymamy za Ciebie kciuki !!!! Ja usg mia艂a robione cz臋sto ale za ka偶dym razem albo ja chcia艂am zobaczy膰 albo gin chcia艂a , a wysz艂o 偶e to dobrze bo szybko zauwa偶y艂a to 艂o偶ysko wi臋c zaraz udzieli艂a mi instrukcji . fajnie 偶e ju偶 znacie p艂e膰 waszych dzieciaczk贸w , ja mo偶e sie dowiem w 艣rod臋 ( a nie chcia艂am wiedzie膰....) ale uzgodnili艣my z m臋偶em 偶e pod warunkiem 偶e nikomu o tym nie powiemy, czyli nasza ma艂a tajemnica !!!! A potem to wszyscy zobacz膮 !!!! emelle- jak na razie to nogi mi nie puchn膮 tak bardzo ale chodze w klapkach do艣膰 szerokich wi臋c na razie nic nie doczuwam . Ale ca艂e lato przed nami !!!No to na razie !!!!! 馃尰

Udost臋pnij ten post

Witam ponownie! Ewcia26-ja tez opr贸cz tego 偶e jestem 艣pi膮ca to te偶 nerwowa ale to dlatego 偶e dosta艂am ochrzan od mojej drugiej po艂贸wki za to 偶e kupi艂am drugi komplet po艣cieli prawie 150z艂 dro偶szy ni偶 zak艂adali艣my :) No ale ju偶 och艂one艂am i m臋zusiowi tez przesz艂o! Jesli chodzi o mebelki to bardzo fajne s膮 firmy Drewex.Ja co prawda kupi艂am jedynie 艂贸偶eczko Drewexu (180z艂) ale moja siostra mia艂a ca艂y komplet dla dzidzi i bardzo byla z nich zadowolona.Mia艂a komod臋 z 5 szufladami i g贸ra jako przewijak.Dot膮d jej u偶ywa a jej c贸rcia ma juz 4 latka. Mo偶esz sobie obejrze膰 ich stronk臋:www.drewex.com ale tam nie ma podanych cen.Ale wiem 偶e zaczynaj膮 si臋 od 500z艂 wzwy偶 (jesli chodzi o komody) Z 艂o偶eczka osobi艣cie jestem bardzo zadowolona-jest bardzo 艂adne i w por贸wnaniu z innymi naprawd臋 kosztowa艂o ma艂o.Obejrzyj te偶 sobie po艣cile Drewexu i Glucka bo s膮 naprawd臋 艂adniutkie.To tyle co moge poleci膰. Witam Babel! Podobno termin z USG jest dok艂adniejszy wi臋c smia艂o mo偶esz z nami poklika膰.Im nas wi臋cej tym lepiej i wi臋cej opinii :) Napisz sk膮d jeste艣,ile przyty艂a艣 to dopiszemy ci臋 do tabelki.I zagl膮daj do nas! Agu艣7-rzeczywi艣cie dawno Ci臋 nie by艂o.Sama zastanawia艂am si臋 czemu znikn臋艂a艣.Ale ciesz臋 si臋 偶e klikasz zn贸w z nami:) Jesli mog臋 co艣 doradzi膰 a propo ubranek dla dzidziusia to ja raczej stawiam na cieplejsze.Kupi艂am co prawda kilka pajacyk贸w bez r臋kawk贸w,kilka z kr贸tkim r臋kawkiem ale wi臋kszo艣膰 jest z d艂ugim i cieplutkie.Jedne polarowe,drugie z fortki,inne bawe艂niane,z kapturkiem i bez.Ma艂e bluzeczki z d艂ugim r臋kawkiem itp.Wko艅cu nie wiadomo jaki b臋dzie ten pa藕dziernik a dzidzi臋 i tak na dw贸r wynios臋 nie wcze艣niej jak po 3 tygodniach od porodu czyli pod koniec pa偶dziernika .Podobno latem mo偶na dzidzie wynie艣膰 po 2 tygodniach a jak ju偶 ch艂odniej to tak 3-4 tyg. W ka偶dym razie troche tych ciuszk贸w nakupi艂am i chyba narazie przystopuj臋 ale to trudne bo wszystko jest tak s艂odkie... :) Dziewczyny mam do Was pytanie.Ja pracuj臋 w jednej firmie ale na umow臋 o dzie艂o.Nastomiast w rodzince uda艂o mi si臋 za艂atwi膰 posadk臋 na umowe o prac臋 na czas okreslony (na rok) na najni偶sza stawk臋 (800z艂) Tyle 偶e tam wogle nie pracuje,p艂ac臋 im tylko za ZUS.M贸j m膮偶 nie zarabia zbyt du偶o i dlatego musialam co艣 takiego sobie za艂atwi膰 偶eby potem mie膰 miesi臋cznie jaki艣 dodatkowy doch贸d.Boj臋 si臋 jednak (naczyta艂am sie ostatnio kilka artyku艂贸w) 偶e ZUS mo偶e zakwestionowa膰 t膮 moj膮 fikcyjn膮 prac臋 i nic nie dostan臋 a to by by艂a katastrofa bo za 1400z艂 w Warszawie ci臋偶ko prze偶y膰.Wiecie co艣 mo偶e jak to jest z tym ZUSem? Pom贸偶cie! Pozdrawiam Was i wasze male艅stwa! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siostra 22
Nie tylko ja mam problemy z informacjami o ubezpieczeniach? W NFZ nic nie wiedz膮 co kto za co placi.

Udost臋pnij ten post

Witam w ten pokr臋cony ranek :) Raz leje, raz 艣wieci s艂o艅ce - ech ten czerwiec. Agus7 - do艣c tych do艂贸w, dobrze, 偶e zn贸w lepiej :) i nie dziekuj臋 na razie, podziekuj臋 po wszystkim :) co do tego ZUSu to mo偶e sie uda, ja wiem, 偶e oni najcz臋艣ciej sparwdzaja takie rzeczy jak kto艣 doniesie, wi臋c b膮d藕 ewunia dobrej my艣li, a nuz si臋 uda. Co do tych ubranek dla dzieci, to z dosiwadczenia z siostrze艅cem mog臋 powiedzie膰, 偶e lepiej mie膰 wi臋cej bawe艂nianych i frotowych rzeczy, a tylko kilka grubszych. W domu raczej b臋dziecie mia艂y ciep艂o, a te cieplejsze i tak za艂ozycie tylko na spacer i inne wyj艣cia poza dom. Szkoda pieni臋dzy, bo dzieciaczki szybko rosn膮, a w mieszkaniach b臋dzie im za ciep艂o w tych grubszych. chyba, 偶e kt贸ra艣 tak jak ja mieszka w straym domu, w kt贸rym trzeba rano leciec i pali膰 w piecu, ale te偶 nastawiam si臋 raczej na bawe艂niane i frotowe, bo sa najbardziej praktyczne. mam za to zamiar sprawi膰 sobie 艣piworek dla dzidzi na noc, bo w nocy u nas potwornie zimno (nikomu sie nie chce co 2 godziny lecie膰 do piwnicy :() Ewcia - daj znac co tam na USG i Ty Agus te偶:) widz臋, 偶e troszk臋 potania艂o to USG, ale my sie raczej ju偶 nie zdecydujemy. pozdrawiam i zycz臋 mi艂ego dnia wszystkim :)

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkie mamusie i ich male艅stwa! Siostra i Dota-dzieki za odp na temat ZUSu.Rzeczywi艣cie dowiedziec si臋 czegokolwiek na temat 艣wiadcze艅 to beczke soli mo偶na zje艣膰 a jak sie ju偶 jak膮艣 instytucje znajdzie to dostaje szcz膮tkowe informacje.Wczoraj nawet napisa艂am e-maila do fundacji Rodzic po ludzku do dzia艂u porad prawnych.Zobaczymy czy co艣 odpisz膮.Dam wam zna膰:) Dota masz racje z ubrankami.Niby rodzimy na jesieni i zima przed nami ale maluszka w wiekszo艣ci b臋dziemy trzyma艂y w domciu gdzie raczej cieplutko.Pisz膮c, 偶e nastawiam si臋 bardziej na ciep艂e rzeczy chodzi艂o mi o np.pajace bawe艂niane albo w艂a艣nie z frotki (mam jeden taki 艣liczny 偶e codziennie go ogl膮dam) z tym 偶e z d艂ugim r臋kawkiem.Takich bardzo ocieplanych kupie mo偶e narazie ze dwie sztuki i jaki艣 kombinezonik ale to raczej bli偶ej terminu porodu.W Warszawie wszystko takie drogie-najbardziej obawiam si臋 znalezienia mieszkania dla naszej rodzinki.M膮z nie zarabia zbyt du偶o i te pieni膮dze z ZUSu by nas poratowaly a mieszkania do wynaj臋cia od 1000z艂 wzwy偶.Znale藕膰 co艣 taniego i nie jak膮艣 tam klitke to b臋dzie problem :( no ale b膮d藕my dobrej my艣li. No nic dziewczyny-narazie to tyle.Postaram sie jeszcze dzi艣 tu do Was zajrze膰.Narazie buziaczki dla Was!!

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny-no co jest.Pogoda pod psem.Tylko w domu siedzie膰 a na naszym forum ledwie 2 wypowiedzi.Poczyta膰 co nie ma.Co godzinke zagl膮dam a tu pusto u nas :( Piszcie,piszcie :) Mi艂o co艣 poczyta膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yalu
Rzeczywi艣cie pusto ... a u nas te偶 pogoda pod psem. Najgorsze s膮 te straszne r贸偶nice temp. i ci艣nienia ... ale co zrobi膰! Ale mieli艣my dzie艅. Dziecko starsze w艣cieku dostaje - chyba od pogody, Malutkie dla odmiany spokojne dzisiaj, a my padamy ze zm臋czenia. Umy艣la艂am sobie czyszczenie tego piero艅skiego kremowego dywanu- oni tu wsz臋dzie k艂ad膮 kremowe wyk艂adziny - ludzie co to za pomys艂y! Odk膮d tu mieszkamy to latam jak wariatka z p艂ynem do dywan贸w i czyszcze ka偶膮 plamk臋 a to i tak na nic bo tam gdzie si臋 du偶o chodzi to dywan i tak ciemniejszy i ca艂o艣膰 paskudnie wygl膮da, a przy ma艂ym dziecku to ju偶 wog贸le odpa艂! Ufff !!! Ca艂e szcz臋艣cie, 偶e M臋偶u艣 zrobi艂 wi臋kszo艣膰!!! Ale i tak kr臋gos艂up mi wysiad艂. Zrobili艣my sobie te偶 wycieczk臋 po sklepach za ciuszkami dla Niunii i totalna klapa - nie ma nic z d艂ugim r臋kawem! No fakt, 偶e niby sezon letni ale bez przesady - tylko body z kr贸tkim r臋kawkiem, kr贸tkie spodenki itp. A wog贸le to kto ubiera noworodka w kr贸tkie d偶insowe spodenki? No nie wiem mo偶e tylko ja taka powalona jestem, 偶e nie zamierzam ubiera膰 od razu takich ciuszk贸w. No to si臋 wygada艂am... i nawet mi troch臋 ul偶y艂o ;) pzdr.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewcia26
Ewunia21 dzi臋ki za podpowiedz a propo mabelk贸w-obejrze i mo偶e si臋 zdecyduj臋:). Jalu- nie wsciekaj sie tak na ten dywan. ja tez mam u siebie kremowy dywan w salonie i mowie ci-zapomnij o tych wszystkich srodkach do czyszczenia-szkoda pieniedzy i nerw贸w. m贸j m膮偶 co jaki艣 czas wywozi nasz dywan do rodzic贸w (dom z ogrodem) i tam w ogrodzie porz膮dnie go polewa wod膮, pierze z dodatkiem szmponu( chyba szoruje jakas szczoteczk膮-nie jestem pewna) a potem sp艂ukuje. i wiesz co-nasz dywan przeszed艂 juz pare takich operacji i wci膮偶 wygl膮a jak nowy-偶adnych zaciek贸w, za偶贸艂ce艅 i na pewno jest czystszy ni偶 gdy u偶ywali艣my tych wszytskich preparat贸w do dywan贸w. aha-na odwrocie dywanu pisa艂o 偶eby go nie moczy膰( d艂ugie w艂osie, heat seezal) i co? nic si臋 nie sta艂o. Tak偶e Jalu- 艣mia艂o wywo藕 dywan do znajomych z ogrodem i nie m臋cz si臋 z nim w domciu. Dziewczyny - ja jeszcze nie kupuje ciuszk贸w dla dzidziusia ( jedyne kt贸re mamm to te sprezentowane prze kole偶ank臋). nie wiem dlaczego ale jaka艣 przes膮dna jestem i normalnie si臋 boj臋 偶e zapesze. ale strasznie fajnie czyta膰 o tym jak wy szalejecie w sklepach. A偶 smutno mi si臋 robi 偶e ja wci膮偶 nie wiem co to za doznanie-samemu wybiera膰 i kupowa膰 malutkie ubranka. Zreszt膮 z ka偶dym dniem staj臋 si臋 coraz mniej pewna co do moich zdolnno艣ci ku temu. Nie mam zielonego poj臋cia jaki rozmair trzeba kuopic, 偶e nie wspomn臋 o tym CO TRZEBA KUPI膯-ILE KAFTANIK脫W, BLUZECZEK, SPIOCH脫W, SWETERK脫W ITD. Czasami jak czytam Wasze wypowiedzi mam wra偶enie jakbym wcale nie by艂a w ci膮偶y i troch臋 wam... zazdroszcze. Ale wariatka ze mnie co? Jestem ale wydaje mi sie ze nie jestem-to sie nadaje do dobrego psychoanalityka, hehehe. dobra-lece jakie艣 艣niadanko przek膮si膰 bo jeszce nic dzisiaj nie jad艂am. M贸j m膮偶 rano wyjecha艂 i zastanawiam si臋 co ja b臋de臋 ca艂y dzie艅 sama robi艂a...Chyba co艣 zjem:(

Udost臋pnij ten post

Witam dziewczyny! Pogoda rzeczywi艣cie dziwaczna.Spa艂am do pierwszej! I nadal chce do 艂贸偶eczka,nie wiem co ze sob膮 zrobi膰.Powiem wam 偶e te偶 mam straszn膮 ochotk臋 upr膰 wyk艂adzin臋 u nas w pokoju ale a偶 sie boj臋 zacz膮膰 :) Tak to jest jak si臋 trzyma psa w domu :) Ewcia26-co do mebelk贸w to jeszcze chcia艂am doda膰 偶e ja chyba komod臋 kupi臋 w Ikei-tak膮 \"dla doros艂ych\" bo mo偶na ju偶 za nieca艂e 200z艂 cos fajnego znale藕膰 a mebelki dla dzieci niestety zawsze s膮 dro偶sze a wko艅cu wa偶ne 偶eby ciuszki by艂o gdzie trzyma膰. Co do ciuszk贸w to ja te偶 nie wiem ile teo tak naprawd臋 trzeba kupi膰 wi臋c kupuj臋 tak \"na oko\" Troche cie艅szych,troszk臋 grubszych.A co do rozmiar贸w to podobno (i ja si臋 tego trzymam) najlepiej kupowa膰 r贸偶ne.U mnie garderoba dla dzidziusia zaczyna sie od rozmiaru 56 i wi臋kszych ni偶 64 narazie nie kupuj臋. Yalu-faktycznie-grubszych ciuszk贸w teraz jak na lekarstwo i u nas.Ledwo uda艂o mi sie 2 pary z d艂u偶szym r臋kawkiem kupi膰.Noworodka te偶 nie ubra艂a bym w kr贸tkie jeansowe spodenki.Jako艣 sobie tego nie wyobra偶am.Taki maluszek musi mie膰 przede wszystkim wygod臋. Dobra uciekam bo g艂odna sie te偶 zrobi艂am:) Buziaczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yalu
Ewcia niestety nie mo偶emy wynie艣膰 tego cholerstwa bo to jest wyk艂adzina od 艣ciany do 艣ciany a poza tym nie mamy tutaj takich znajomych 偶eby si臋 takie pranie zrealizowa膰. Poza tym wi臋kszo艣膰 mieszkania pokryta jest tym piero艅stwem a wypra膰 prawie 70 m2 takiego czego艣 to te偶 jest wyczyn! No nic - dzisiaj wygl膮da to du偶o lepiej ni偶 przed czyszczeniem wi臋c chocia偶 tyle. Co do ciuszk贸w to si臋 nie przejmuj - ja i za pierwszym razem i teraz te偶 cz臋sto nie mam poj臋cia. Na razie robi臋 tak, 偶e do jednego ciucha podchodz臋 kilka razy zanim go kupi臋 (chyba, 偶e trafi si臋 co艣 naprawd臋 艂adnego i na wyprzeda偶y to bior臋 od razu). Zastanawiam si臋 nad tym czy b臋dzie wygodny dla Dzidzi, jak 艂atwo b臋dzie si臋 ubiera艂o/艣ci膮ga艂o, czy wreszcie spasuje kolorystycznie do tego co ju偶 mam (偶eby Maluch nie wygl膮da艂 jak choinka). Co do rozmiaru to ja wog贸le nie kupuj臋 tego najmniejszego dla noworodk贸w. U nas rodz膮 si臋 "ch艂opy na schwa艂" (pierwszy mia艂 55 cm przy urodzeniu) wi臋c rozmiar 56 odpada od razu (poprzednio takie ciuszki starczy艂y mi na 2 tygodnie). Ale to zale偶y od Dziecka, wi臋c pod tym wzgl臋dem lepiej kupowa膰 pod koniec ci膮偶y jak jest ju偶 poj臋cie jakie du偶e b臋dzie dziecko. A poza tym to tak jak Ewunia - mieszam te ciut wi臋ksze rozmiary, nie kupuj臋 ubranek ze sztucznymi domieszkami z niewygodnym dla dziecka zapi臋ciem itd. itd. Gdyby艣 chcia艂a to poszukaj te偶 na necie bo kr膮偶膮 listy z wyprawk膮 dla niemowl膮t przy czym cz臋sto zawieraj膮 one troch臋 niepotrzebnych rzeczy - ale to co naprawd臋 Ci si臋 przyda wyjdzie dopiero w praniu! No to tyle na razie. pa

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 dziewczyny :) Ja w艂a艣nie wr贸ci艂am od siostry, gdzie sp臋dzi艂am prawie ca艂y dzie艅. M臋偶u艣 wyjecha艂 rano i wr贸ci pewnie nad ranem :( a dzisiaj nasza rocznica. Pogoda taka, 偶臋 prawie przysypiam, co mi si臋 praktycznie nigdy nie zdarza - koszmar. I w og贸le do nosa jest :( Gdzie艣 wy偶ej kt贸ras podawa艂a link do strony, na kt贸rej jest wyprawka dla dziecka i powiem Wam, 偶e ca艂kiem logicznie napisana. Chociaz ja doliczy艂abym jeszcze po 2 szt, spioch贸w i kaftanik贸w z d艂ugim r臋kawkiem, zw艂aszcza gdy b臋dziecie dzieciaczki trzyma膰 w pieluszkach tetrowych, a nie jednorazowych, bo cz臋艣ciej zdarzaj膮 si臋 wypadki przy pracy :) Ewcia ja te偶 zabobonna jestem i nic nie kupuj臋 zostawiam sobie to na wrzesie艅. Bez tego mam dosy膰 k艂opot贸w w domu z rozhisteryzowan膮 i z艂o艣liw膮 babci膮, kt贸ra zobaczywszy 偶e mam co艣 dla dzieciaczka nie da艂aby mi ju偶 zupe艂nie normalnie 偶y膰. Poza tym kompletnie nie mam gdzie tego schowa膰, niestety te偶 dzieki ww osobie. Ale trudno - te偶 si臋 troch臋 wy偶ali艂am i mo偶e mi lepiej. Yalu - spoko zd膮偶ysz kupi膰 wszystko jak si臋 troch臋 och艂odzi. A na pocieszenie powiem Ci, 偶e sama mam w domu taki krety艅sko jasny dywan i czekam ju偶 od Wielkanocy, a偶 m贸j m膮偶 go wypierze, ja cierpliwa jestem i co jak co, ale z takim brzuchem na kolanach dziada pra艂a nie b臋d臋!! I ci膮gle czekam, nied艂ugo mam urlop i trzeba b臋dzie pok贸j pomalowa膰, wtedy ju偶 go zmusz臋 do tego prania, bo brudasa na pod艂odze w od艣wie偶onym pokoju nie dam sobie po艂o偶y膰. Pozdrawiam i znikam, bo was jeszcze moim czarnym humorem zara偶臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siostra 22
Dziewczyny, ale nerwowe dzisiaj. O ubrankach to powiem tyle, ze poszlam wcoraj przy okazji do takiego jednego sklepu. Wzielam w reke to co najmniejsze, bo tez tak jak ewcia nie mam pojecia o niczym, ale jak juz sie znalazlam w sklepie, to od razu widac ktoro jest na noworodka a ktoro na roczne dziecko. No i ze zgroz膮 zauwazylam, ze przecietna cena bawelnianego body dla noworodka to kilkanascie zlotych. A butelki jakies, a kaftaniki, a majtki z ceratk膮, mnostwo tego. Nie siedzialam tam dlugo, wyszlam, nic nie kupiwszy. Stwierdzilam, ze jeszcze przyjdzie odpowiedniejszy czas na zakupy. i chyba intuicyjnie wyczuje co jest mi potrzebne, a co zbedne. A najlepiej to bym chciala z tat膮 kupic to wszystko, wiec do tego czasu nie planuje zadnych zakupow dla dziecka. Co najwyzej dla siebie, bielizny bawelnianej potrzebuje i nowy krem przeciwko rozstepom. Widzialam specjalne figi dla babek w ciazy, takie "bez brzucha" ale to chyba bez sensu, zwykle tez sie nadaj膮. A powiedzcie mi, bo sie lekko przestraszylam w tym sklepie jednej rzeczy- tam byla do sprzedania paczka majtek jednorazowych dla kobiet- 6 sztuk. Po co sie cos takiego kupuje? Czemu to ma sluzyc? Powiedzcie, bo ja pierwszy raz rodze i to co mi do glowy przychodzi odnosnie tych majtek nie jest przyjemne. A i jeszcze mam pytanko- naprawde zadna z was juz sie nie polozy na brzuchu? Bo ja zaczelam to robic i jest mi b. wygodnie. I nic nie gniecie, o ile sie nie wierce. W nocy spie na boku, ale w czasie dnia czytam na brzuchu. No a pare dni temu mialam pierwszy skurcz lydki w nocy i miesien mnie do tej pory boli.

Udost臋pnij ten post

Ja tez rodze pierwszy raz i prawde mowiac nie wiem do czego takie majtki moga byc.Moze po porodzie sie przydaja bo wiadomo ze swoje zwykle mozna wtedy poplamic niezle a takie to wyrzucasz i juz.Tak mi sie wydaje.Czyli chyba do szpitala (????) Co do ubranek to faktycznie przecietne body kosztuje ponad dyszk臋. Wiec tak jak narazie ca艂a wyprawka (bo mamy ju偶 prawie wszystko) kosztowa艂a nas 2500z艂!! A do kupienia zosta艂y jeszcze 艣rodki higieniczne dla maluszka i reszta ubranek (z tych dro偶szych bo takich typu np.kombinezonik czy co艣 cieplutkiego a za ka偶de to ponad 5 dyszek trzeba da膰) Na brzuszku nie le偶e ale z tego wzgl臋du 偶e nigdy tak nie lubi艂am i nawet nie b臋dac w ci膮zy by艂o mi tak niewygodnie.I powiem wam 偶e ostatnio spanie na lewym boku jako艣 mi nie s艂u偶y.Czuj臋 wtedy ka偶de uderzenie serca,dr臋twieje mi lewa noga i maluszek kopie bardziej wi臋c 艣pi臋 na prawym g艂贸wnie bo na p艂asko te偶 mu nie pasuje :( M贸j maluszek od wczoraj kopie tylko w lew膮 stron臋 i to tak nisko 偶e chyba po jajnikach i co chwila czuj臋 jakie艣 k艂ucie w tym miejscu.Mam nadziej臋 偶e zmieni pozycj臋 :) M贸j m臋偶u艣 tak bardzo chce miec synka 偶e ostatnio przysni艂a mu sie straszna g艂upota.艢ni艂o mu sie 偶e urodzilam w sz贸stym miesi膮cu,urodzi艂 si臋 ch艂opiec i zaraz odpad艂 mu siusiak i wszyscy kombinowali jak to przyczepi膰 :) U艣mia艂am si臋 z niego nie藕le i p贸l rodzinki te偶 :) A wracaj膮c do ubranek to chyba wszystko wyjdzie pozniej ile czego trzeba miec.Narazie malutkie zapasy robie,troszke mam po siostrze,troszke nowych i starczy.A jesli chodzi o te listy co trzeba kupic dla dziecka to ja w tym sklepie w kt贸rym kompletuj臋 ca艂膮 wyprawk臋 te偶 tak膮 gotow膮 dosta艂am ale duzo rzeczy jest takich bez kt贸rych mo偶na si臋 obyc-np. termometr do kapieli. No nic-rozpisa艂am sie.Uciekam.Zajrze jutro.Pozdrawiam gor膮co!!

Udost臋pnij ten post

Wszystkim mamusiom mieszkaj膮cym na po艂udniu Polski polecam skley-hurtownie \"JUTA\" adresy na stronie http://www.juta.com.pl/sklepy/sklepy.htm Maja bardzo duzy wyb贸r naprawd臋 dobrej jako艣ci ubranek dla dzieci i niemowl膮t w ca艂kiem przyzwoitych cenach. kaftaniki i 艣pioszki ju偶 od 5 z艂. Oczywi艣cie nowe.Tanie pieluszki tetrowe, bo za 20 szt chc膮 chyba 34 lub 32 z艂ote. Niestety opanowali tylko po艂udniow膮 Polsk臋. Z siostr膮 prawie ca艂膮 wyprawk臋 dla siostrze艅ca tam zakupui艂y艣my, bo maja umowy z superproducentami. Polecam naprawd臋. mo偶e kt贸ra艣 sie tam na wczasy w okolice wybierze, wtedy warto zagl膮dn膮膰. W艂a艣nie odkry艂am, 偶e na stronie maja fragment ofert jak wejdziecie na oferte dla wszystkich, to dostepna jest dla bobas贸w, wprawdzie nie ma tam chwilowo nic dla noworodk贸w, ale mo偶ecie sobie popatrze膰 co maja mniej wi臋cej i w jakich cenach. Co do tych majtek, to do szpitala sie nadaj膮, sa tez takie wielorazowe, do prania si臋 nadaj膮, na allegro mozna o nich przeczyta膰: nazywaj膮 si臋: majtki poporodowe, ale musicie si臋 zorietnowa膰 jak jest w waszych szpitalach. U nas np, nie wolno ani majtek nosic po porodzie, ani biustonoszy:( Koszmar!! Ale dziewczyny zaraz po obchodzie i tak zak艂adaja, bo jak bez tego??? No ale sie rozpisa艂am :) pozdrawiam Dorota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Siostra 22
Nie mozna majtek i biustonoszy???? A co , kobieta to jakies wiaderko czy co, ze mozna ja traktowac jak obrany z godnosci i wygody kawalek dupki za przeproszeniem i cycka? Wkurza mnie cos takiego, madrale , ci lekarze, szkoda ze dla wygody nie kaz膮 kobietom lezec rozkraczone caly czas . Chociaz to chyba juz niedaleko od nienoszenia majtek. Mnie cos takiego wzburza w najwiekszym stopniu.My, kobiety wszystko znosimy, bo niby dla dobra dziecka wszystko sie zniesie, ale przeciez to jest upokarzajace.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 juz mamuska
Hej dziewuszki:D,,,ja tylko na chwilke,tak mnie cosik dopadlo zeby poczytac o ciazowkach........ Chce wam tylko powiedziec ,abyscie nie przesadzaly z kupowaniem unbranek dla malenstw.....mam to juz za soba,i wiem ze sie bardzooooo cieszycie kupujac,ale naprawde zobaczycie ze dostaniecie jeszcze od znajomych ciuszki,od rodzinki,,,,wiec malenstwa tego nie przenosza!!!! Pozdrawiam wszystkie brzuchaczki :)

Udost臋pnij ten post

Witam :) Siostra - to jeszcze nie wszystko. Wyobra藕 sobie, 偶e przez ca艂y czas pobytu na oddizle poporodowym nie wolno ci nosi膰 w艂asnej koszuli ale tylko szpitaln膮. Z ty艂u lub z przodu wi膮zan膮, kt贸ra lediwe ty艂ek za przeproszeniem zakrywa. jak wy偶sza dziewczyna, to ta dopiero ma problem :( A do tego wszystkiego oczywi艣cie m膮dra rodzina i znajomi wala w odwiedziny czy trzeba czy nie. A Ty si臋 masz czu膰 komfortowo!! I jak tu nie mie膰 depresji poporodowej??!! I oni maj膮 god艂o rodzi膰 po ludzku i szpital przyjazny dziecku. Nie pytajcie co si臋 tam jeszcze czasami dzieje, bo mnie cholera nosi. Tak wi臋c jesli nawet b臋d臋 rodzic u nas (do szpitala mam dwie minuty drogi), to na pewno nie sama i na pewno b臋d臋 si臋 nie藕le buntowa膰 ju偶 po. :) A poza tym piekna pogoda dzisiaj :) mam nadzieje, 偶e u was te偶. Fakt tego psuje mi jedynie my艣l, 偶e o 12 musz臋 do pracy :( Ale jeszcze tylko dwa tygodnie i mam urlop :):) mi艂ego dnia 偶ycz臋

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 Mamu艣ki Dawno nie odwiedza艂a naszej stronki, ale jako艣 nie mia艂am zbytnio czasu w pracy na rozpisywanie si臋. Witam wszystkie nowe Mamy do nas przyby艂e. Co do tematu o kupowaniu ciuszk贸w dla male艅st, to naprawde nie przesadzajcie, z do艣wiadczenia wiem, ze za du偶o nie wolno, bo okazuje si臋 potem ze i tak wszystkich nieuda艂o si臋 za艂ozyc , bo maluch juz ur贸s艂. Zawsze jest dobrze mie膰 po jakies 5 komplecik贸w: spioszki, pajacyki, kaftaniki, body. Wiadomoze trzeba wtedy cz臋艣ciej robi膰 pranie, ale maluch szybko ze wszystkiego wyrasta. A zawsze jest tak偶e jeszcze co艣 dostajemy od kogo艣. Wi臋c warto kupowac tak jak ze艣cie m贸wi艂y troch臋 rozmiaru 56 i troche 62 przynajmniej na 2 miesiace starczy. No i czeka nas zakup ciep艂ych rzeczy, jak kombinezon, czy ciep艂e sweteki i spodenki. A co do mebelk贸w to na internecie naprawde mozna duzo znale藕膰 r贸znych propozycji. Ja bym poleci艂a wam takie mebelki sosnowe, komode i 艂贸偶eczka( a je艣li mo偶ecie to kupcie sobie wi臋ksze 艂贸zeczko takie 70x140 mo偶e wam d艂uzej pos艂u偶yc i jest lepsze jak dziecko urzadza nocne w臋dr贸wki w czasie snu), albo w ikei tez mo偶na kupic fajne mebeli za nawet rozs膮dne pienia偶ki. ja dla pierwszego dziecka kupowa艂am od kogos troszku by艂u uzywane ale w bardzo dobrym stanie i za ca艂y komplet: komoda z przewijakiem, 艂贸偶eczko, materacyk i regalik z p贸艂kami zap艂acili艣my tylko 450 z艂.Polecam i t膮 form臋 zakupu. OK ale si臋 rozpisa艂am. zabieram sie do pracy Pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post