Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

Dziewczyny, czasem u nas tak jest, że Kamil jest straaasznie pobudzony. Zasatanawiam się czy nie będzie nadpobudliwy. A moze to normalne - taki etap rozowoju? Ostatnio nie chce jesć, zachwouje się jakby mu było szkoda czasu. Nie chce tez spac. Jadł wcozraj o 17.30 ( pierś) następnie o 23 troche possal przez sen ale nie powiem aby się najadł, to samo 0 5-tej , potem na siłę pół słoiczka owoców ( on się bawił) i teraz przed 12-tą pierś. W porównianiu z czestotliwością z jaką jadał to drastycznie się ona obniżyła. Dotychczas tez zasypiał 1,5 godizny po przebudzeniu. wytrzymywał max 2 godizny. A teraz 2,5 to norma. A jak zasypia to czasem normalnie a czasem rączki, nóżki mu chodzą, nie potrafi się uspokoić. Mam wrażenie, że to tylko taki okres ja to nazywam \"gąbki\" bo chłonie wszystko jak gąbka, jest strasznie wszystkim zainteresowany i ogromnie ruchliwy. Ale wczesniej taki nie był. A jak jest u was? zastanawia mnie zwłaszcza to zasypianie. Ale jak podczas znacznie dłuzszego niz dotychczas okresu aktywnosci przezyje dużo ciekawych rzeczy to taki problem z zasypianiem moze jets normalny? Inna sprawa- ostatnio po nocy jego pielucha jets prawie sucha. Tzn jest trochę siknięta ale w porównaniu z tym co było wczesniej to mozna by rzec ze jest sucha. W ciągu dnia sika normalnie. Kolezanka mi powiedziala, ze u niej w tym wieku syn tez noca przestał sikać. Ale to taka kolezanka ze \" ona zawsze ma to samo co ja\" tzn jak sie powie ze mały spi w nocy to jej syn przesypiał noc od urodzenia a jak powiem ze wstaję co pł godizny to nagle się okazuje ze jej syn co 5 minut się budizł i chcial cyca ;) Więc jej nie wierzę z tym sikaniem :) Nie ma zadnych objawów odwodnienia i w dzien sika normalnie. jak jest u awszych dzieci?

Eli nie martw sie ty sikaiem. u mnie tez zawsze byla pielucha prawie przesikana a dzisiaj moze dwa razy w nocy zrobil. dajesz mu w ciagu dnia cos do picia? jak tak to nie masz sie co martwic. Z tym jedzeniem u nas tez jest tak, ze czasami co 2 lub 2,5 godziny je a od dwoch dni nie zjada calego sloczka po 3,5 godziny. ja mysle. ze to normalne tak jak u nas raz jemy mniej a raz wiecej. gdzies kiedys wyczytalam, ze im starsze dzieci to coraz mniej spia w ciagu dnia. Oliver spi mi czesto w ciagu dnia, ale go zeby mecza i biedny jest szybko zmeczony. byly takie dni, ze mial tylko jedna drzemke.

Witam :) Eli - u nas też po nocy sucho, ja myślę, ze to przez to iż ostatni posiłek jego to kasza więc za bardzo nie ma po czym sikać; ze spaniem tyż krucho :) tzn. rano 1godz potem w południe 1godz (czasami dłużej) a potem to jak na dwór pójdziemy to jeszcze około 17 z 40min a jak w domu jesteśmy no to już nie chce i wtedy tak jak u Karen ki pada zmęczony około 19 nawet jak chcę go dłuzej przytrzymać (z nadzieją że pośpimy dłużej a nie do 6, ha do 6 to jest cacy bo i od 5 potrafi już \"Ćwierkać\" :D Co do alergii to cholera przez to pylenie myślę, że się u wszystkich ponasilała pokarmówka a nie tylko przez pokarmy. A więc my fenistilem od 2 dni walczymy z liszajem na obu policzkach z szyji i ramienia krosty już zeszły ale w pachwinach prawie rany juz są. Byliśmy całą sobotę na działce i tak myślę że to przez to (pod drzewami, trawa itp.) no bo i u pieska też byliśmy (u mojego tatuśka :classic_cool:) ale odstawiłam tez od razu sok winogronowy bo 4 dni juz dawałam więc moze to on jest sprawcą (choć mieszałam go z wodą) Sama woda narazie pozostaje Adulkowi do picia :( Albo to przez krem z filtrem własnie ja też kupiłam lirene ale 35, tak mi w aptece dradzili zeby nie brac blokera, tylko pamiętac o częstym smarowaniu co pare godzin. Zapach faktycznie intensywny choć dla mnie za mocny ale niby hipoalergiczny wiec chyba to nie przez niego. Piersią kochane moje, karmię jeszcze 2x diennie, 1xpo nocy i 1xpo zupce na \"popojkę\". Adaś pewnie by zniósł i całkowite odstawienie ale ja jeszcze nie jestem psychicznie gotowa na pożegnanie z moim synusiem przy cycu :( A Franio cudowny, a Ty Wago jesteś bardzo ale to bardzo podobna do mojej siostry ciotecznej :) Sylmag - pomysł ze spotkaniem super sprawa !!! Ja proponuje Łeba lub Ustka bo akurat tam bedziemy w wakacje ;) Wybieramy się od 12 czerwca do 25 czerwca. Ale by było fajnie mieszkać na kwaterze ze wszystkimi z was no choćby z większą częścią :) Nasi mężczyźni (ci dorośli) wymiękli by pewnie od naszych gadek o naszych dzieciaczkach hi hi. A ja wczorja miałam labę caaały dzien bo wybraliśmy się do stolicy , w sumie za - do Centrum Mody Nadarzyn - w poszukiwaniu kreacji na 3 wesela (alen ie 3 kreacji :) tylko jednej) , które już niebawem przed nami, niestety pomimo licznych przymiarek (ku rozpaczy mojego \"lubego\") wróciliśmy \"z niczem\" :). Pozdr all 🌻a teraz wieje u nas baardzo silny wiatr siedze w domu i dostaję fioła ooo A jeszcze jedno - przez tą moją dietę eliminacyjną to nie dość że chuda ja jak patyk to tak się odzwyczaił organizm od konserwantów i innych takich, że jak tylko zjem coś innego to tak mnie wątroba albo żołądek nawala że hej (wczoraj o chińczyku i mc donaldzie :) . I nie mam jeszcze @ - to dziwne bo karmię tylko 2 razy, zobaczę co będzie jak całkiem zrezygnuję z cyca, mam nadzieję ze obejdzie sie bez wizyty u gina bo mi nieśpieszno na fotel .. . A kapuśniaku i zurka to ja nie jadłam ale myślę że możesz jeść spokojnie no moze nie zabielaj żurku mlekiem czy śmietaną. A moze uczuliła go oliwa z oliwek bo 2 dni ostatnie do zupy dodawałam - eh nie wiem

Gość sylmag
ELi - Ja podejrzewam ogólnie białko bo jak dostanie troszke mięska albo kawałek żółtka to od razu nogi w plamy. My też sie wybieramy do Łeby ale na poczatku lipca jak masz namiar na jakąś fajna kwatere to napisz my w tamte strony poraz pierwszy jedziemy. biegne teraz do dentysty brrrrrrrrrr

sylmag - mam nadzieję, że u dentysty poszło gładko, a dużo zębów ci poszło po ciąży ? ja tez się wybieram i chociaż miałam wszystkie poleczone przed ciążą to boje się jak cholera bo jak tylko coś słodkiego zjem to czuję igłyjak mi do mózgu się wbijają :( brr a co do kwatery to na pewno dam ci znać , ale po powrocie wiec pewnie dla Was będzie juz to za późno. Po powrocie dlatego ze pomimo poszukiwań na necie kwatery zdecydowaliśmy że jedziemy na żywioł tzn. jak zajedziemy to bedziemy szukać, bo juz nacieliśmy sie z kwaterą z netu 2x (raz cena zupełnie inna, a drugi - do morza samochodem 20min a spacerem godzina) i chcemy zobaczyć zanim się zdecydujemy (chcemy pokój z balkonem, blisko morza, z ogródkiem no i zeby bło tanio :D) Co u Was wszystkich ??? Halo !!! Do raportu !!! Zdawać relacje jak maluchy :) Adulka nowa umiejętność to taka że jak jest zły tzn. znudzony albo chce na ręce to marszczy nosek robi dziubka i furczy przez nos tak: hym hym nie wiem od kogo to podpatrzył ale rozbrajająco to wygląda.

Gość sylmag
Z zębami nie najgorzej jedna mała plamka i tyle za trzy miesiące do kontroli nie było tak źle jak myslałam Byłam tez u gina i jestem w szoku mam cytologie I grupa nigdy takiej nie miałam zawsze była druga grupa a tu niespodzianka A u Kubcia po staremu nie mamy zabków i ćwiczymy pełzanie które raz nam wychodzi a raz nie tzn bezproduktywnie machanóżkami w górze zamiast odpychać się Acha a jego ulubiona zabawka to pilot :)

Cześć kobitki. Przepraszam że tak długo nie odzywałam się, ale niestety brak czasu. Czy wy też czujecie że doba jest za krótka??Ja mam dom na głowie i prowadzenie firmy, czasem po prostu mam dość.Postaram się zaraz odpisać, może na wszystkie posty?? Napisze najpierw co u nas.Byliśmy dziś w przychodni na szczepieniu i pani doktor dała nam skierowanie do neurologa, bo Stefcio nie potrafi przekręcić się z pleców na brzuszek.Prawdopodobnie będziemy chodzić na rehabilitacje.Także Sylmag możemy założyć mały klubik.Szkrabik mówi już baba, dada,daj, laj i takie podobne sylaby.Śmieje się nadal i jest grzeczny.Wszyscy się zachwycają jakie to spokojne dziecko mamy. Thefly składam Ci serdeczne życzenia z okazji imienin 🌻 ,przepraszam że tak późno.Obiecuje że następnym razem poprawię się:)W którym miejscu nad Bugiem byłaś??Thefly dziękujemy za życzenia i wam też życzymy wszystkiego naj.Czy Ty mieszkasz gdzieś obok Warszawy?? Ewunia zazdroszczę Ci że Wiktoria jadła wszystko na tym wyjeździe.Też bym chciała żeby Stefanek mógł sobie pojeść takie specjały. Dota u Was sześć zębów, a u nas ani jednego:(O ile pamiętam Twój maluch też ma AZS??Odważyłaś się iść na basen i jak jego skóra to zniosła?? Ewcia mój mały też macha rączkami podczas karmienia, jest to chyba taki normalny odruch dziecka :) Frezja troche przykro się robi jak rodzisz dziecko i zwalniają Cię z pracy.Co do spacerów to ja wychodziłam tak o 10-11 i wracałam do domu ok 15, ale tak jak piszesz w lato trzeba będzie się przestawić na popołudniowe spacery. Stysia ja stosuje tabletki anty dla matek karmiących.Jest ok tylko że za dwa miesiące idą chyba w odstawke, bo pojawiły się jakieś plamienia i lekarka powiedziała że to może okres powraca. Sylmag życze żebyście z Małym po tej kontroli nie musieli już chodzić do neurologa. Laura to jednym słowem odpoczęłaś sobie na maxa w tej Turcji:)Laura słoiczek hippa ze szpinakiem też ma mleko, a ja ostatnio mu to podałam na wyjeździe:(Trochę go zsypało, ale jest już dobrze. Agucha Ty mieszkasz nad morzem??Co do kupek to też bym mogła się wypowiedzieć.Wczoraj nawet nie słyszałam jak zrobił, a i czuć nie było.Dopiero jak później wzięłam go do rozbierania przed kąpielą to zobaczyłam jak można maxymalnie zapaskudzić śpiochy.Mam do was nietypowe pytanie, czy jak wasze dzieci zrobią kupę to często wam przesiąka bokami??Bo ja nawet jak przebiore chwilę po to już są falbanki po boku pieluszki brudne. Maja pozdrowienia ode mnie i Stefanka. Eli jak by nie było w nich konserwantów to by tyle nie wytrzymały w sklepie.Napewno mają coś sztucznego żeby się nie zepsuły.Nie wierze że zainwestują w te inne metody utrwalania żywności. Delphi ja swojemu Szkrabkowi rozdrabniam widelcem marchewkę i ziemniaka bo narazie tylko to z zupek podaję i dodaję troche wody.Jak raz zrobiłam to w mlakserze to miał później nie ładną kupkę, a poza tym powiem szczerze wyglądało to jak bełt.Co do kłopotu z wózkiem to takowy miałam ostatnio.Byliśmy w szpitalu na kontroli bioderek (jest wszystko w porządku:) ) i raz że nie było żadnego miejsca na wózek a dwa to że siostra oddziałowa nie pozwoliła z nim wjechać na korytarz na oddział bo tam przyjmuje lekarz.Zdenerwowałam się tylko i obiecałam że już tam nie pójdę. Megji życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.Ja też jeszcze karmie piersią. Ja czasem jadam kapuśniak, a za żurkiem i zalewajką przepadam. Więc próbuj jak zaszkodzi to będziesz musiała się obejść bez tego. Agucha życzę Ci dużo zdrowia, szczęścia i pociechy z Dzidzi. Jokas wszystkiego najlepszego najlepszego okazji Dnia Mamy. Waga do mnie nie doszły zdjęcia. Kończę bo jeszcze obiadu nie ugotowałam. Pozdrawiam i ucałujcie od ciotki Madzi wszystkie Maluszki.Odezwę się niebawem. AHA I PRZEPRASZAM ŻE SKŁADNIA KIEPSKA ALE SZYBKO PISAŁAM.

czesc wam.stawiam sie do raportu! u nas juz dwa zabki nastepne w natarciu najlepsza zabawa zuzkisciaganie skarpetek i branie ich do buzi a fuuu.narazie zdrowie nam dopisuje (odpukac)wczoraj zalatwilam sobie wczesniejsza wizyte u alergologa tzn na czerwiec .przynajmniej jak pojade na wakacje to bede spokojniejsza ze pod czas urlopu nie wyladujemy w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. a wlasnie fajnie byloby sie spotkac ja bede 80km od gdanska tzn.kolo koscierzyny od poczatku lipca. thefly ja tez nie mam jeszcze@ a piersia karmie sporadycznie, z nowych potraw to zuzi daje ostatnio rosolek z puree ziemiaczano dyniowym z nestle nawet jej smakuje. tygrysicaaa a nie trzeba miec @ zeby brac te tabletki ? narazie koncze bo mala mi tu wywija na kolanie papa

Tygrysicaaa , nie masz zupelnie racji. Ale nie mam zamiaru się tu kłócić i poruszam ten temat po raz ostatni. To , że Ty nie wierzysz to nie znaczy ze tak byc nie może. Wcale wierzyc nie musisz ;) Czy Twoim zdaniem np mleko UHT jest konserwowane? .Jestcała masa takich produktów. Jak jestes zainteresowana to mogę Ci znaleźć jakiś ciekawy artykuł na temat utrwalania zywnosci. Wiesz, ja nie pracuję w firmie produkującej zywnosc dla niemowląt i nie widzę co oni dodają do tych słoiczków a czego nie ale wierz mi, że to żaden problem wyprodukowac taką żywnośc bez konserwantów. Pracuję w firmie produkującej zywnosć i oprocz teorii widze jak to wygląda w praktyce. Jak ja nie lubię jak ktoś pisze \" na pewno mają\" itp. Taka bardzo pewna jestes? Napisz lepiej \" wydaje mi się\".

\" Nie wierzę , że zainwestują w te inne metody utwalania zywnosci\". chyba zartujesz? To nie ich \"widzi mi się\" tylko normalna praktyka. A czy jak w domu robisz dzem , kompot to taka wielka inwestycja?

Gość sylmag
tygrysicaaa my tez mielismy problemy z przekrecaniem sie ale po tygodniu ćwiczeń śmigamy we wszystkie strony

Pawełek wczoraj stracił przytomność akurat podczas wizyty lekarki. Jest na xzastrzykach, teraz nie mam czasu ale później wszystko Wam opiszę. Trzymajcie za nas kciuki

Gość sylmag
Megji wszystko bedzie dobrze trzymam kciuki bardzo mocno, maluszki sa niesamowite i szybciutko sobie radza z choróbskami zycze duzo zdrówka

Megji, biedny Pawelek. Nie sądziląm, że jest tak źle. Dobrze, że stało się to w obecnosci lekarza. Nie wiem co Ci napisać, chyba tylko: bądz dzielna, wszystko bedzie dobrze. Mam nadzieje, że Pawełek szybko wróci do zdrówka. Trzymam za was mocno kciuki!

Megji ja pierniczę normalnie mam wyrzuty sumienia że tak cię uspokajałam a tu taka sytuacja :( mam nadzieję że wszystko juz w porządku ściskam kciuki za to i dużo zdrowia życze i z większym dystansem będę się wypowiadać od dziś na temat chorob i dolegliwości naszych maluszków.

megj wszystko bedzie dobrze trzymamy kciuki. a co do pogadania wszystkie razem to znacie sie moze na dc? tam sa huby moj man jest wlascicielem jednego takze dal by nam po vipie i moglybysmy sobie gadac wszystkie razem na vipromie.tylko byli bym tam jeszcze inni vipovie ale to chyba nie szkodzi co wy na to?????????????? przemyslcie sprawe i dajcie znac

Stysia ja mam dc i jestem bardzo Za. :D Ale nie wiem czy to ma byc takie dc. Ja mam chyba jakies osiedlowe... Nie znam się. napisz cos wiecej.

eli masz ziona++ jesli tak to podam ci adres na hub chorzow tez sie na tym zabardzo nie znam maz by nam poustawial.

ziona++ to program do dc dziala na zasadzie emule czyli sluzy do sciagania filmow, muzy itp.z tym ze jest tam jeszcze cos w rodzaju czatu i w zaleznosci jaka masz range na hubie masz dostep do roznych opcji.tak jak mowilam maz dal by nam wszystkim po vipie i siedzialybysmy sobie na takim czacie wszystkie naraz.problem ze inni wipowie by tez tam siedzieli ale jak by poczytali ze my o samych dzidziolach gadamy to szybko by uciekli

dziewczyny jak chcemy pogadac to mozemy się tez umówic na jakimś mało uczeszczanym czacie w okreslonej porze i byłybysmy tam same lub prawie same. Np na wirtualnej \" Ostrołęka\" :) Co wy na to?

Megji wspolczuje pawelkowi. to przykre co sie mu przyarzylo. Dzisiaj bylismy pierwszy raz na tzn\"krabelgruppe\"to znaczy po polsku grupa dzieci raczkujacych. bede tam chodzla przez dwa miesiace. mamy spiewaja, dzieci sie tam bawia, mamy rozmawiaja o roznych problemach. jest 7 chlopcow. Bardzo mi sie tam podoba a szczegolnie oliverowi byl caly wniebowziety:). Od dzisiaj Oliver nam sam siada. z pozycji raczkujacej siada najperw na boczek a pozniej prosto. Nie jest to jeszcze idealnie ale z czasem bedzie dobrze. U nas tez byl maly wypadek na szczescie Oliverowi sie nic nie stalo tylko ja i on sie mocno wystraszylismy. Otoz oliver spal na naszym lozku pookladany poduchami, zeby nie spadla. W momencie jak sie obdzil uslyszalam go i juz szlam do nieg a w polowie drogi uslyszalam jak spadl na podloge. nic sie na szczescie nie stalo, ale... nauczylo mnie to czegos. teraz spi ze mna albo przenosze go do swojego lozeczka. Z tymi pogaduchami byloby fanie:)

Witam mamusie ! Muszę sie pochwalić, że Nati nareszcie zaczeła mi troche jeść . Ma kilka ulubionych produktow np. z Bobovity zupke jarzynowa z kurczakiem i z Hippa smakuja jej te przysmaki na dobranoc w prawdzie sa od 9 miesiaca ale sprobowalam ostroznie nic jej nie bylow wiec teraz zjada nawet 3/4 sloiczka na raz ! A najlepiej jej smakuje w trakcie kapieli siedzi sobie pluska sie i otwiera pieknie dziobek :) Generalnie zauwazylam ze pokarm musi miec idealnie gladka konsystencje jak znajdzie sie w nim chociaz jedna grudka zaczyna sie krztusic i wypluwac i koniec jedzenia. Moze nie jest jeszcze gotowa do gestszych dan. Poczekamy i tak jest juz postep. Z zelazem jest jednak problem bo za nic nie chce go pic codziennie odchodza istne boje, chyba sie poddam i narazie jej odpuszcze moze sama morfologia podskoczy, Dota28 doradzila sok z kiszonych burakow , zakisilam , sprawdze. tygrysicaaa tak mieszkam nad morzem - w Świnoujściu, zapraszam na wakacje w te stronki !!! Dote w ubieglym roku sciągnelam wiec moze i w tym uda mie sie ktoras z Was namowic :):) Dziekuje za życzenia urodzinowe !:) Ostatnimi czasy przebieranie Natalki na przewijaku graniczy wrecz z cudem nauczyla sie siadac sama lapiac sie za boki i nie ma sposobu zeby ja teraz utrzymac na lezaco co ja poloze to fik i juz siedzi umiejetnosc swietna ale co sie teraz umecze z nia to doslownie 2 razy tyle czasu co wczesniej schodzi. Dzisiaj 1-szy raz przespala prawie cala, bo w sumie od 23 do 6 rano noc bez jedzenia ! ale powiem Wam ze wcale sie przez to lepiej nie wyspalam bo sie krecilam zagladalam do lozeczka czy wszystko ok :) a o 5 rano jak sie zerwalam i zobaczylam ze lezy na brzuszku to az mi sie wlosy zjezyly bo sie wystraszylam ze sie moze przydusila, ale podchodze a moj aniolek spi jak suselek smacznie- dodam ze nigdy wczesniej nie spala na brzuchu wczesniej nie cierpiala tej pozycji ale odkad sama nauczyla sie przewracac to ja uwoelbia, no a dzisiaj musiala sie przez sen przeturlac i widac tak jej sie smacznie w tej nowej pozycji spalo ze przespala wszystkie nocne karmienia :):) Spokojnej nocki życze i tzrymam kciuki za malego Pawelka żeby juz wrocil do zdrowka !!!

właśnie wam odpisywałam , poczym jak byłam przy samym końcu , wszu\\ystko mi znikło i nie mam już siły żeby do tego wracać . Sorki a tak dużo napisałam !!!

Agus 7 Sebek śliczny! A jaki opalony! No to może spotkajmy sie dziś na czacie np około 17-tej na wp http://czat.wp.pl/?rfbawp=1147848279.983&ticaid=119e8 Konkretne forum wybierzemy sobie tu o tej godzinie . Zobaczymy gdzie nie ma ludzi. Co wy na to? Może na pocztę do was informację o czasie i miejscu spotkania i bysmy pogadaly. :) Ale będzie fajnie!

Wysłałam maila do tych sposrod was do ktorych mialam adresy zachcecajcjąc do spotkania na czacie. Napisalam tam jednak goddinę 18.00-18.30 . Spotkamy się?

Gość asia_20
Cześć dziewczyny 100 lat mnie już u was nie było nietety dalej nie mamy internetu ale jestem u mamy więc moge coś napisać:) Artuś ma się świetnie ma już 4 ząbki:)Rosnie jak na drożdżach.Ja też w sumie wróciłam do normalności, dni mijają nam na spacerkach, obiadkach, kolacyjkach, wygłupach:)Jest taki kochany nie wyobrażam sobie jak to mogło być bez niego ciągle tylko woła daj daj daj tylko to potrafi na razie powiedzieć:)Ranny zniego paszek wstaje o 5:30 ale za to śpi 2 razy dziennie. Pozdrawiam was i wasze maluchy powodzonka •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 7,5M 8600.. 76cm •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA....3050..56cm 6M 6300..64cm •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 4M 7000...63cm •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 5,5M..8300..69cm •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..6M 7500...70cm •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 6M 7800...72cm •Mająca nadzieje 4.10 KAMILEK...3760.56 cm 6M...9000..75cm •Agucha 29..05.10. NATALKA....3050...50 cm 6M 6800.. 65cm •Mama Natalki 06.10. NATALKA....4300..59 cm 4M 7500..70cm •Eli.......... 08.10 KAMIL....3850...56 cm 6M 8300..70cm •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK....3480..56 cm 6M 7400...67cm •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 5M 7710 •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 6,5M 8100..70cm •Jokas.......10.10 Oliver....3000g..50cm 6M 7900..70cm •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 6M 6500..65cm •Yalu........ 11.10 DANIEL....3960..52 cm 3M 6900 •Maja....... 12.10 MAJA....3850..54 cm 3M 6850...63cm •Siostra 22 13.10 MELISA....2600..50 cm 4540....60cm •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 4M 7000 65cm •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 6 M 6500 •Maggie7000..20.10 NATALKA...3700..56cm 4,5M 7210..67cm •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 6m 1000..68cm •Frezja 73. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm •Megji 23.10 PAWEŁEK.... 6,5M 9150 •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 5,5M..6300...65,5cm •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 4M 2t 11400...82cm •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480....60 cm 6M 7900..71cm •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 4M 6500 •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 6m 8330.. 70cm

Gość asia_20
Cześć dziewczyny 100 lat mnie już u was nie było nietety dalej nie mamy internetu ale jestem u mamy więc moge coś napisać:) Artuś ma się świetnie ma już 4 ząbki:)Rosnie jak na drożdżach.Ja też w sumie wróciłam do normalności, dni mijają nam na spacerkach, obiadkach, kolacyjkach, wygłupach:)Jest taki kochany nie wyobrażam sobie jak to mogło być bez niego ciągle tylko woła daj daj daj tylko to potrafi na razie powiedzieć:)Ranny zniego paszek wstaje o 5:30 ale za to śpi 2 razy dziennie. Pozdrawiam was i wasze maluchy powodzonka •Sylmag.... 10.09..KUBUŚ....2700..50cm 7,5M 8600.. 76cm •Ewunia21. 24.09 WIKTORIA....3050..56cm 6M 6300..64cm •Ania30.... 29.09 NATALKA....3200..53 cm 4M 7000...63cm •Karen ka..29.09 ALESSANDRO...3520..52cm 5,5M..8300..69cm •Flowers24 30.09 BARTEK....2900..53cm..6M 7500...70cm •Laura7 ....03.10 NADIA....3800..53cm 6M 7800...72cm •Mająca nadzieje 4.10 KAMILEK...3760.56 cm 6M...9000..75cm •Agucha 29..05.10. NATALKA....3050...50 cm 6M 6800.. 65cm •Mama Natalki 06.10. NATALKA....4300..59 cm 4M 7500..70cm •Eli.......... 08.10 KAMIL....3850...56 cm 6M 8300..70cm •tygrysicaa. 09.10 STEFANEK....3480..56 cm 6M 7400...67cm •Emelle..... 10.10 KAROL....3190...53 cm 5M 7710 •Thefly...... 10.10 ADAŚ....3340..52 cm 6,5M 8100..70cm •Jokas.......10.10 Oliver....3000g..50cm 6M 7900..70cm •Delphi31... 11.10 NATALKA....3300..53 cm 6M 6500..65cm •Yalu........ 11.10 DANIEL....3960..52 cm 3M 6900 •Maja....... 12.10 MAJA....3850..54 cm 3M 6850...63cm •Siostra 22 13.10 MELISA....2600..50 cm 4540....60cm •Agus7..... 13.10 SEBASTIANEK....3300.52 cm 4M 7000 65cm •Waga 77.. 16.10 FRANEK....3470 ...55cm 6 M 6500 •Maggie7000..20.10 NATALKA...3700..56cm 4,5M 7210..67cm •Sylwia30.. 21.10 KALINA....4100...63 cm 6m 1000..68cm •Frezja 73. 23.10 KONRADEK....3550..60 cm 6M 7075..70cm •Megji 23.10 PAWEŁEK.... 6,5M 9150 •Ona24..... 24.10 LAURA....3080...50 cm 5,5M..6300...65,5cm •asia_20... 25.10 ARTUŚ....4240...60 cm 6M 3t 11400...82cm •Dota28.... 26.10 KONRADEK....3480....60 cm 6M 7900..71cm •ewcia26.. 30.10 JULECZKA....3000...57 cm 4M 6500 •stysia 74.. 04.11 ZUZANNA....3620..54 cm 6m 8330.. 70cm