Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tinker Bell

Termin na pazdziernik 2005

Polecane posty

byłam w Dębkach ale tam same pola campingowe i namiotowe w Dąbkach nie byłam jeszcze raz polecam Ustkę http://www.barbaral.tp1.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=4 ale to niestety wyzsze ceny Kondzio w zoo miał super szkoda że obok nas blisko nic takiego nie ma trzeba by było do stolicy ruszać w tym celu. Wysłałam w końcu i ja wam parę fotek :) pozdr

hej! dota dobrze,ze zauwazylas tego kleszcza ja niewiem czy bym rozpoznala,no i synek dzielnie sie zachowal,dobrze,ze w pore usuniety! zdjecia z zoo tak mojego meza wziely,ze chcial od razu jechac do zoo,on ma manie i chyba z rok juz mi mowi ze zabierze Bartusia do zoo i pokaze mu zwierzatka,po tych zdjeciach ustalil ze za tydzien jak pogoda dopisze to skoczymy do Poznania:) eli dzieki za fotki,ladnie ci z tym brzusiem,zgrabnie wygladasz. sylmag milo ze wrocilas na forum,a domek wyglada rewelacja,zycze Wam aby marzenie o domku sie spelnilo:)rehabilitacja byla rzeczywiscie bardzo dluga,ale najwazniejsze ze nozka Kubusia jest juz w porzadku. tygrysicaa oby problemy szybko zniknely! Fajnie dziewczyny ze bedziecie miec swoje domki,w bloku to jak w klatce,jak wychodze na balkon to tysiace okien,nic prywatnosci,moze i nam kiedys uda sie wybudowac jakis skromny domek:) ania30x tez dziekuje Tobie za foteczki.Ania lody dawalam w zeszlym roku malemu a w tym tak mnie nastraszyli tą salmonella ze odpuscilam mu lodow. eli w zyciu bym nie powiedziala,ze jestes gruba,wedlug mnie bardzo zgrabny masz brzuszek.Oj jak maz wyjedzie to moze byc Ci ciezko,widze to po mojej siostrze,jej maz jak dostal nowa prace to prawie raz w miesiacu na tydzien wyjezdza na szkolenia,wtedy albo ja do niej jade albo ona do mnie,dzis znowu do mnie przyjezdza na tydzien,ja sie ciesze bo mali sie pobawia a my sie nagadamy za wszystkie czasy:)no i moze sobie odpoczac bo ja sie zjmuje chrzesniakiem,sprzatniem i kuchnia.Tak wiec zycze ci duzo sily i rob tylko to co naprawde najwazniejsze,sprzatanie zostaw mezowi,jak wroci to posprzata:P A dla Kamila duzo zdrowka,z napletkiem tez mam strach od kolezanki slyszalam jak taki zabieg wyglada i sie przerazilam,ja mam kontrole kolo drugiego roku zycia wiec wybiore sie we wrzesniu. celebre duzo zdrowka dla Laury,ech te nasze dzieciaczki,lapia ich te przeziebienia,chorobska itp.a one sie biedne mecza,zawsze najgorsze to noce przy katarku czy kaszlu.. laura7 jak masz foteczki to poprosze:) ja tez nie mam pojecia co to eeg,obilo mi sie o uszy slowo EEG ale co to za badanie to niewiem. thefly zdjecie projektu Waszego domku tez rewelacja!!naprawde zazdroszcze Wam tych domeczkow:) eli tfu tfu:)zadnych szpitali juz:)mialam przerwe bo maz wymysla remonty:)i bylam odcieta od komputera.Dzis znowu sie odetne ale nie przez remont tylko ze siostra bedzie przez tydzien na wakacjach:)

A u nas wrocily stare dobre czasy:) Bartus wrocil do formy,przybiera na wadze,apetyt mu dopisuje,dieta odchodzi w niepamiec.Znowu jest rozbrykany,usmiechniety i powiedzialabym bardziej zadowolony z zycia.Po powrocie ze szpitala nie bylo dnia w ktorym chodzil,marudzil bo nie wiedzial co robic i czym sie bawic.Tego juz niema,teraz moge spokojnie sprzatac,ugotowac obiad i nie slysze marudzenia,ładnie sie bawi sam autkami,wiertarka na bateryjki to ulubiona zabawka chodzi mowi buuu i wierci wiertarka dziurki(takie na niby :) ) i caly dzien mieli w buzce chlebek WAZA albo platki kukurydziane na zmiene,to ulubione przysmaki:) Ciesze sie ze wrocil dawny Bartus bo bylam zalamana jak widzialam,ze nie mial checi do zycia,nie umial sam chodzic,trzeba go bylo prowadzicza raczki,a raczej caly czas nosic bo nie mial sil na spacerowanie. No a teraz czekamy za wypisem z Poznania,bo juz minely dwa tygodnie i nic w skrzynce niema,a jestem ciekawa co ustalili z lekami... wkurzaja mnie wpisy osob typu\" Johnathan\" nawet nie otwieram tych guwien bo moga to byc jakies wirusy,aby zasmiecaja nasze forum,ale to jest do czasu w koncu im sie znudzi!!! no wlasnie ewunia21 gdzie ty sie podziewasz??? karen ka tez przestala pisac i wiele wiele innych dziewczyn,ale moze tak jak sylmag w koncu sie odezwa i napisza pare slow:)

Gość ania30x
Tygrysico my budujemy ten domek na wsi niedaleko naszego miasta ale tak na stałe to ja bym tam nie chciała mieszkać bo tam do szkoły dzieci muszą autobusem dojeżdżać i na naukę niewiele czasu zostaje a poza tym domek jest budowany bez ogrzewania zamierzamy tam zrobić kiedyś kominek ale to są spore koszty więc pewnie nie prędko to będzie,faktura vat za wczasy byłaby nam potrzebna bo mamy możliwość skorzystania z dofinansowania z pracy,tak się napatoczyłam na ten wyjazd a nie wiem czy coś z tego wyjdzie,chciałabym żeby Natalka zobaczyła morze a starszy syn nabrał sił przed czwartą klasą. Thefly dziękuję za fotki z działeczki najśmieszniejsze jest pierwsze zdj wygląda to tak jakbyś odganiała jakiś złodziei,Adulek śliczny chłopczyk uśmiechnięty,wesoły. Flowers dobrze ze Bartuś czuje się już dobrze,pobyt w zoo napewno też mu się spodoba tak jak Konradkowi. Eli ja też miałam ostatnio na myśli żeby trochę poczytać nasze forum wstecz bo ja od początku nie byłam ale wciąż brakuje mi czasu żeby tak sobie poczytać.Dobrze że wstęp do kuchni w twoim przypadku jest już możliwy,dużo zdrówka dla was i Puszka Okruszka{ale mi się ta nazwa podoba}🌻 W naszym bloku wielki remont malowanie klatek schodowych jak się wyjdzie z mieszkania to wszędzie pełno chłopa,na drabinach,na schodach śpiewają ,pogwizdują zagadują i wielki bałagan robią. Dochodzę do wniosku że nasze forum czytają różne osoby odezwał się ktoś kto zaproponował swój hotelik w Mielnie na stronie nie ma jednak cen pokoju tylko wyżywienia i cena też jest inna jaka tu ten ktos podał a te wpisy kendalli jakos tam uważam za całkowicie bezmyślne tez myślę że to wirusy.

Gość ania30x
nie wiem czemu się nie chcą otworzyć,spróbujcie same wpisać w przeglądarkę

aniu30x podaj swojego maila to przesle ci oferte od tego Pana, ktory prowadzi ten hotelik :) podane sa tam zdjecia niektorych pokoi wraz z cenami

Gość celebre25
Flowers ciesze sie ze Bartus znowu usmiechniety oby tak dalej Malutka a ty nas tez czytujesz ale mam wrazenie ze nie chcasz cos pisac, napisz jak tam mala, co mowi, jak spi, itp

Gość ania30x
Malutka z góry dziekuje :ania30x@buziaczek.pl

Trzymajcie kciuki ide zaraz do lekarza. Pozniej napisze jak bylo.

hej gdyby ktoras jeszcze chciala oferte tego Pana o prosze mi dac znac, bo ja mam tam urlop zarezerwowany z polecenia pewnej znajomej. To sa przemili ludzie z trojka dzieci :) Zawsze mozna sie z nimi dogadac i ich hotelik jest bardzo prorodzinny. Co do Laury to sypia bardzo dobrze tzn w dzien ok. 1,5-2 h , a w nocy od 20-21 do 8.00 rana bez wstawania itd, czyli moge sie zaliczac do wyspanych mamus :D Je tez dobrze. Zaraz po wstaniu wypija butelke mleka, pozniej drugie sniadanko , w poludnie obiadek, ktory jej gotuje wg kryterii tak do roku, pozniej drzemka, po niej pomaga mi w moim obiadku, pozniej deserek, mala kolacja, bo u nas na wieczor nie ma przejadania sie, mycie, krotkie czytanie ksiazeczek, opowiadanie, macha raczka na dobranoc i spi.Teraz, gdy jest tak cieplo wypija duzo soku, ale ja mieszam pol na pol z przegotowana woda mineralna.Nadal przepada za gruszkam, wisniami i winogronami :) i nie daj Boze w sklepie jakas dojrzy :P mowi nowe slowa: \"kape\" - czapka \" katze\" kot od dluzszego czasu tez \"bear\" niedzwiedz, ale tego jeszcze nie pisalam i juz mysle, ze po polsku gadac nie bedzie . bo mowi jak dotad tylko te slowa: \" daj\", \"jeszcze\", ale czas jeszcze ma do nauki i ja ja bede dalej meczyc :) Powoli zreszta rozumiemy sie bez slow i gdy mowie , ze idziemy na spacer to ona ma juz kapcie sciagniete i czeka przy drzwiach, tak samo z jedzeniem i zmienianiem pieluch. Jedyne co mnie irytuje to to , ze prania i prasowania mam jak w pralni w czym moj maz malej dopomaga, co drugi dzien prasowanie. :/Do tego te plamy, z ktorymi nie wiem juz czym walczyc.. Spaceruje tez juz u mojego boku,a ja pcham wozek, bo po ok 1 km jest zemczona, wiec ja wkladam i jade dalej, bo lubimy dlugie spacery i nie raz 7-8 km zrobimy.Mysle teraz kupic jej taki basenik na balkon, ale czasu mi brakuje jakos, zeby sie rozejrzac po ile takie sa. Wiecie wy moze ?

Flowers dziękuję za zdjęcia. Ania to jak będziesz miała dofinansowanie to szukaj koniecznie z fakturą.Ośrodki wczasowe podobno chętnie wystawiają.Ania i ty tych linków nie otwieraj, bo po mojemu to też są wirusy.Bardzo fajne to zoo safari:) Jokas trzymam kciuki.

Flowers dziękuję za zdjęcia. Ania to jak będziesz miała dofinansowanie to szukaj koniecznie z fakturą.Ośrodki wczasowe podobno chętnie wystawiają.Ania i ty tych linków nie otwieraj, bo po mojemu to też są wirusy.Bardzo fajne to zoo safari:) Jokas trzymam kciuki.

w sprawie tych linkow trzeba by napisac do modera, bo to taki seryjny sprawca, tyle ich tu juz widzialam jak malo gdzie..

w tej chwili znalezienie oferty 70-80 zl z wyzywieniem od osoby to marzenie scietej glowy, mowie o pokojach z lazienka i w miare blisko morza.. pogoda dopisuje i juz podobno teraz nie ma na dworcach ludzi , ktorzy zawsze oferowali prywatne kwatery. moja znajoma wlasnie pojechala w ciemno z rodzinka i gorzko sie rozczarowala. jedyna oferty byle gdzies zanocowac byla 60 zl od osoby lazienka wspolna i bez wyzywienia, za male dziecko musiala 20 zl doplacic, a i tak byla szczesliwa, ze ma gdzie spac. krazyla 3 h wokol dworca i o malo udaru nie dostala, tak podobno goraco :) no tak, popyt ksztaltuje podaz..

thefly - mnie też się jakies swiństwo przyplątało w buzi, podniebienie to jedna wielka dziura tzn ciężko jeśc i pić bo boli, Sama nie wiem z czego to ojej ila mamuś jeszcze karmi !!!! Dla wAs duże brawa ode mnie i podziwiam wAs celebre - supra że jeździcie na rowerze, ja też bym chciała ale po pierwsze nie mam roweru alni odpowiednigo siedzonka . Ale kiedyś kupię, jak zdąże zanim Sebek dorośnie !!!! hihihihi eli - życzę żeby katar szybko minął !!!a zielona szkoła to wyjazd dla dzieci w trzeciej klasie w zależności od miejsca zamieszkania nad morze albo w góry.w trakcie roku szkolnego jokas - ja myśle że tak jak każde dziecko jest inne tak i każda ciąża może przebiegać inaczej !!! Nie martw się i głowa do gory !!1 flowers - ale przeszliście , biedny Bartuś . Zyczę mu szybkiego powortu do formy !!! i Niech omijają go wszelkie choróbska !!! I niech wszystkie nasze dzieciaczki wracają szybko do zdrówka !!! dota - a te kleszcze to normalnie plaga, co słyszę to ciągle ktoś łapie !!! Co to za świństwo !!! sylma g- fajnie że wrociłaś !!! Domek śliczny !!! Eli nie [rzejmuj się brzuszkiem , byle dzidzia zdrowa !!! A doły to są zawsze a w ciązy szczegolnie , nie daj się , myśl pozytywnie !!! thefly - Wasz domek też boski !!! ?Ja tez bym chciała jechac w tym roku nad morze, ale jak na razie plany życiowe nie dają mi możliwości zapłacić za jakieś wczasy, a może już być za późno ... Eli przetrwasz też tydzień bez męża, przypomniaj sobie ile ja w ciązy wieczorów spędzałam przed kompem !!! Mąż szybko wróci a czas minie że ani się obejrzysz malutka de- przęslij mi też tą ofertę może jednak mi się uda wyjechać agulka1977@wp.pl ja już basenik kupiłam w zeszłym roku , z takim daszkiem a w różnych hipermarketach teraz są tanie nawet po 30 zł

oglądam zdjęcia !!! flowers- fajne zdjęcia , szczegołnie te co leży fajnie !!! I on się tak super śmieje !!! a pomocnik jest z niego że hoho thefly - a wsze zdjęcia super to oooooo i te przytulaczki, basenik też fajny i świetna w nim zabawaa Ania 3- ale śliczna dziewczynka ci rośnie !!! Ipierwszy raz widzę takie ubranka do komuni eli = widać że w zoo świetnie się bwiliście !! a twój brzusio bardzo mi się podoba !!! i dopiero teraz oglądam zdjęcia z Ciechocinka , suoer , mnie się tez marzy wyjazd ....

Mam dobra i zla wiadomosc. Mojemu malenstwu bilo serduszki, ale mam krwiaka i musze lezec plackiem. Musze do tego jeszcze magnes jesc, wiec jak nie urok to sr..... W czwarek przyjezdza do mnie mama zeby mi pomoc przy malym na 2,5 tygodnia. Ciesze sie bo mam zamiar ta ciaze donosic.

Jokas będziemy Tu wszystkie na forum trzymać za Ciebie kciuki i zobaczysz że donosisz. Moja koleżanka też teraz właśnie musi leżeć, bo dzidziuś się rwie na świat a to jeszcze za wcześnie.Bierze leki na powstrzymanie porodu. Najważniejsze że dzidziusiowi bije serduszko.

Sylmag ja nie dostałam od Ciebie fotek:( P.S. Nie moge narazie wysłać Wam fotek bo mąż coś nabroił z kompem.

Wrrr napisałam posta i całosc mi wykasowało. Wrrr. Napisze innym razem. Jokas widze, że u Ciebie ta sama sytuacja co u mnie. ja jednak nie mam nakazu leżenia.

Mam nadzieje, ze ta cala historia sie dobrze skonczy, bo juz ie mam sily sie denerwowac:(

kurcze wyjechaliśmy na jedne dzien z noca, a tu tyle czytania, ze nie wiem czy zdolam wszystkim odpisac:) Eli, Jokas - bedzie dobrze, trzymam kciuki i myslami jestem z wami:) tygrysicaaa - moj maz jest muzykiem, wlasnie gra jakis charytatywny koncert teraz a ja czekam aż wróci. thefly - ja zdjęć żadnych nie dostałam i poproszę:) a domek śliczny chociąz ja nie chciałabym bliźniaka za żadne skarby (no chyba, że w prezencie:)) Zawodowe zboczenie pchnęło mnie do zagądnięcia do kosztorysu i albo to cena za obydwa albo ktoś na głowę tam upadł:( malutka_de - z plamami praktycznie nie mam problemu, jak jest jakaś, z którą może byc problem, to przed wrzuceniem do pralki zapieram szarym mydłem, piorę w prsilu sensitive, czasami doleję trochę vanisha. A tam u was proszki zdecydowanie lepsze niż u nas, mimo, iż to ta sama marka. Ania30x - niestety pokoje z łazienkami są strasznie drogie. Ale może akurat wam się uda, my jesli nad polskie, to do Aguchy, szuka nam taniej mety w Świnoujściu, ale to nie jest pewne. Do Chorwacji niewiele dalej, kasa ta sama, a pogoda pewna i ciepłe morze. Zobaczymy, mielismy w miarę sprecyzowane wakacje i się posypały, teraz będą na żywioł:) Flowers - cieszę się, że u Bartusia wszystko ok:) tak trzymać a zoo fajne, my od kwietnia małemu obiecywaliśmy. Jutro pilnuje na egzaminach zawodowych i mam sporo prac do sprawdzenia przed weekendem, bo to ostatni w tym roku szkolnym, ale w wolnej chwili zrzuce zdjatka i wyslę wam z naszego wypadu do kolegi w opolskie i z ogródkowych zabaw mojego smyka:) pozdrawiam i dobrej nocy zyczę

Wydaje mi się, ze własnie poczułam pierwszy ruch dziecka. To 15-ty tydzien. Chyba trochę wcześnie. W 1 ciąży poczułam w połowie 18 tyg.

Super eli, ja to sie nie moge doczekac konca 1 trymestru, bo wtedy troche mi ulzy:)

Gość ania30x
Eli podobno w kolejnych ciążach szybciej czuje się ruchy dziecka ja kiedy byłam w ciązy z Natalką też dość wcześnie zauważyłam,choć na początku nie jest się pewnym czy to dzidzia czy to jakieś burczenie w brzuchu. Jokas trzymaj się i myśl tylko pozytywnie. Wakacje-super jak Dota ile laby przed tobą? Eli czy Kamilek korzysta jeszcze z pieluch czy sika już zawsze do nocniczka? bo Natalce to jakoś narazie nie spieszno do wołania raz tylko jej się tak udało no może 2 lub 3,coraz bardziej wkurzają mnie te wpisy nie wiadomo kogo-zaśmiecają nam to forum. Dziewczyny macie może jakieś informacje na temat pogody długoterminowej,jaki zapowiadają sierpień a zwłaszcza pierwszą połowę bo mąz ma wtedy planowany urlop i chcemy wtedy gdzieś wyskoczyć na tydzień-wciąz szukam dobrej oferty bo w int jest zatrzęsienie tego.

Ania 30 był tak okres, że się Kamilkowi nocnikowanie spodobało i robił tylko dno nocnika i za każdym razem wołał. Z wszystkich drzemek i z nocy budził się z suchą pieluchą , pokazywał ma pieluchę mówił \" pe\" i siadalismy na nocnik. Był zachwycony swoją nową umiejętnością i mowił \"pe\" kilka- kilkanascie razy dziennie a pieluchy były suche. Później mu się znudzłio i przestał :( Teraz owszem- czasem zawoła, ale czasem nie. Różnie to bywa.

U nas Oli siada na nocnik nawet dzisiaj posadzilam go na toalete, ale nie chce robic siku. Jednak jak powiem, zeby przyniosl nocnik to przyniesie i usiadzie, ale nic nie zrobi:( Musze jeszcze byc cierpliwa.