Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jokasta

POLICYSTYCZNE JAJNIKI

Polecane posty

Gość maja 30
Anuniu - spróbuj Harmonet bo ja miałam te same problemy i również mam PCO i po ciaży pozamacicznej dwa wyciete jajowoby leczę sie juz 4 lata. Poże Harmonet bedzie lepszy :) pozdrawiam

Gość anbearna
hej mam pytanie czy jak zacznie sie brac leki przepisane od ginekologa typu anty.... to czy owłosienie na twarzy przy pco zwieksza sie czy nie???

Hej, u mnie gdy brałam tabletki anty wszystkie negatywne objawy typu nadmierne owłosienie nie istniały. Dopiero gdy odstawiłam tabl po pewnym czasie zaczęłam je zauważać :( ale może dlatego,że stałam się bardziej przewrażliwiona w tym temacie... Pozdrawiam

Gość anbearna
dzieki

Gość edzia.dr
Witam! I ja dołączyłam do Waszego grona:( Od zawsze miałam nieregularne miesiączki i teraz już wiem dlaczego, mam powiększone jajniki, po 4, 5 pęcherzyków na każdym, cały czas biorę duphaston, żeby nie pogorszyć sprawy no i czeka mnie wizyta w szpitalu:( zrobimy badania i działamy, mam nadzieję, że z pozytywnym skutkiem!

Gość karaluszek_060
dziewczyny pomozcie... od lutego mam torbiel na jajniku 3.5 cm na lewym..a raczej miałam ... przez ten czas bralam reuglon . 1 pazdziernika mialam miec zabieg laparoskopii . Dzis jednak bylam na kontroli przed zabiegiem i okazalo sie ze torbiel ta zmniejszyla sie do 14 mm i lekarz powiedzial ze w takim wypadku bez sensu wykonywac zabieg laserowy... Lecz nie pokoi mnie inna rzeczy przy badaniu usg dopochwowym powiedzial ze mam male pecherzyki na lewym i prawym jajniku....... gdy zapytalam czy to cos powaznego to powiedzial ze nie ze to oznaka ze bede mogla miec w przyszlosci dzieci itp ze wszystko jest w pozadku. Zdjecie mam w domu te pecherzyki sa malutkie i sa skupione na samej gorze zdjecie tak wszystkie razem... Po powrocie do domu wpisalam w goglach haslo pecherzyki na jajniku i byly same negatywne opienie ze to zespol polictystycznych jajnikow itp itd......... Czy to mozliwe zeby lekarz zle stwierdzil ???????????? czy mam powod do zmartwien ????? Podkreslam ze jestem 3 dni po miesiaczce..... Moze stad te pecherzyki. Jak 2 msc temu mialam robione usg to nie widzialam zadnych pecherzykow i lekarz tez nic nie mowil ale nie pamietam w jakim dniu cyklu to robilam. Ale czy mozna mowic o jakim kolwiek cyklu biorac tabletki anty???? Prosze o fachowa odpowiedz... Umieram ze strachu ze to PCO choc lekarz zapewnil mnie ze to oznaka ze nie bede miala problemow z ciaza... ???????????????????????????????

Gość menka22
hej! proszę Was dziewczyny o pomoc. wczoraj byłam u ginekologa i wykrył liczne pęcheżyki w jajnikach, na dodatek są sporo powiekszone. stwierdzil policystyczne jajniki jestem zrozpaczona, od zawsze mialam problemy z miesiączką, pierwszy lekarz na wyrownanie przypisal mi antykoncepcje, ale pozniej z moim chlopakiem stwierdzilismy, ze chcemy miec dzidziusia, wiec przerwalam antykoncepcje i nastepny lekarz przypisal mi luteine.bralam ja przez 5 cykli ale nic z tego nie wyszlo bo cykl mialam co 21dni.kompl4etnie nie wiem co robic, tak bardzo chcialabym miec malenstwo ale podobno ta choroba uniemozliwia zajscie w ciaze. dla konsultacji ide jeszcze do innego lekarza, zobaczymy co powie... prosze Was o pomoc

Gość MagdalenaX
Przy PCOS generalnie trudniej zajśćw ciążę, ale podobno to nie jest niemożliwe. Jeśli chcecie się trochę więcej dowiedzieć, poczytajcie trochę to forum.

Gość karaluszek_060
czy ktos moze mi odpowiedziec na moje pytanie: czy pecherzyki na jajnikach 3 dni po miesiaczce to rzeczywiscie nic zlego ? a wrecz przeciwnie to dobra oznaka ???? tak mi powiedzial lekarz ale ja jestem z reguly panikara i sobie wkrecam. Wiec chcialabym uslyszec wasze zdanie na ten temat ;*

Gość benita0022
do asi 19 Witam tez lecze sie na Polnej.Również brałam te laki wydaje mi sie ze troszeczke przybyło kg ale tez sama dokladnie nie wiem czy to po tabletkach czy tez ina naszgo chorobska???tez jestem zadowolna z leczenia sie tam i z tego co rozmawialam z innymi paniami to naprawde polna ma juz wyrobiona dobra opinie i przyjezdzaja do nie panie z calej polski wiec mysle ze jestesmy w dobrych rekach;-))ja bralam tabletki jakies 1.5 roku nie dawno odstawilam i o dziwo pojawila sie juz 1 pierwsza miesiaczka wiec cykle sa dosc regularne pozdrawiam i powodzenia zycze papa

Gość MagdalenaX
karaluszek_060 Zrób sobie wszystkie badania na PCOS i będziesz wiedziała.

Gość chabrowa
chciałabym sie podzielic z Wami moimi problemami z jajnikami, wypadaniem włosów, PCOS i matodami jakimi się leczę, bo naprawdę trwa to już bardzo długo. na poczatek troche sie nad sobą poużalam. mam 27 lat a pcos stwierdzono u mnie 9 lat temu. wpychano we mnie wszystko co sie tylko dało z hormonów. żaden lekarz w moim wielkim wojewódzkim mieście nie chciał i nie umiał mi pomóc. wtedy dobrze zarabiłam i chodziłam takze prywatnie. do końca lekarze właściwie nie wiedzą, czy mam pcos, czy jedynie cos z nadnerczami. dosć, ze przez ten czas wypadły mi prawie wszystkie włosy-zaczęłam nosic chustki, opaski i czapki-a na włosy próbowłam wszystkiego. teraz myślimy o dziecku. na włosy i trądzik nic mi nie pomogło. wzięłam sie za siebie i schudłam 6kg-mówiono mi ze gdy schudnę pcos zmaleje, choc w zasadzie nie było potrzeby abym schudła, bo akurat nie miałam problemów z nadwagą-mam 169cm i ważyłam 58kg, teraz od 3 lat waże 52. obalam ten mit-schudnęcie pomaga jedynie chyba u bardzo otyłych pań. chciałabym jednak napisać Wam o alternatywnych metodach lecznia pcos. NAPRAWDĘ TO POMAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1. jesli tylko macie mozliwość zapiszcie sie na joge hormonalna-te ćwiczenia przeprowadzane są w wiekszych miastach-jest także dostępna ksiązka o jodze hormonalnej dla pań-mozna cwiczyc samemu. na efekty trzeba trochę poczekac, parę miecięcy, ale warto!!!! 2. pcos potęguje nasz własny stosunek do naszego kobiecego ciała. wiem, że przy nadmiernym owłosieniu, rzadkich i wciąż wypadających włosach, trądziku, rozstępach, łojotoku i nadwadze cięzko nam siebie zaakceptować-ale spróbujcie czule spojrzeć na swoje ciało, podziekować mu za trud pracy z Wami, za to ze nosi Wasza duszę tutaj na Ziemi. stwórzcie swoje własne afirmacje i modlitwy do ciała, spróbujcie je pokochać i zaakceptować-to na pewno poprafi Waz nastrój. a co za tym idzie stan zdrowia!! 3. przy pcos zablokowane mamy ośrodki energetyczne w dole naszego ciała-nalezy je odblokować. pomogą nam w tym kolory czerwony i pomarańczowy. ja kupiłam, sobie czerwone i pomarańczowe prześcieradło, bielizne i buty-chodzi o to, aby te kolory dotykały bezposrednio naszego ciała. 4. smarujcie sobie brzuszek olejkiem neroli-kosztuje od 7-9 zł, 1 buteleczka to 2 letnia kuracja, bo nakładamy tylko kilka kropel. a także zapach cedru, pinii i cynamonu jest skuteczny przy naszym schorzeniu 5. akupunktura!!! polecam ksiązkę "masaż energią czakr" Marianne Uhl-wszystko jest nam napisane. kiedy zaczełam stosować wszystkie te metody wyleczyłam samoistnie nawracajace i przedłużające sie zakażenie dróg rodncyh i moczowych, a takze BEZ zadnych leków zniknął mi mięśniak na macicy. gorzej mi idzie ze zmniejszeniem pcos i wypadającymi włoami, bo z tym jest tragicznie, choc jedynie o kapkę lepiej.sposoby trzeba stosować REGULARNIE!! po miesiacu cud sie nie zdarzy, trzeba przynajmniej pół roku na pierwze efekty. ale!!!! TO DZIAŁA!!! i jestem tego najlepszym przykładem!!! mam nadzieję, ze komus te porady wystarczą i pomogą. nie są to zabobony. sprawdziałam na sobie. powodzenia!!!!!

Gość kaska75
Witajcie dziewczyny mam 33lata,choruje od kilkunastu lat na zespół PCOS.W wieku 10lat dostałam 1miesiączke.Moje miesiączki nigdy nie były regularne.Kiedy miałam 21lat zaczełam brac MINULET.Wmarcu 99 r.całkowicie odstawiłam tabletki,w kwietniu wyszłam za mąż a w styczniu 2000 r.przyszła na swiat moja córeczka.Wszystko było ok do kiedy karmiłam piersią,a karmiłam 11 miesiecy.Po odstawieniu córki od piersi dostałam 1 po porodową miesiączke i ostatnią.Dopiero się zaczeło,trafiłam do ginekologa zrobił mi USG najpierw było podejrzenie ciąży,kazał czekac jeszcze 2tyg na miesiącze.Oczywiscie miesiączki nie dostałam.Dostałam leki na wywołanie.I Tak chodziłam od ginekologa do endokrynologa,to trwało do 2004 r.W koncu trafiłam na dobrego specjalisty,który od razu zdiagnozował PCOS.Brałam chyba wszystkie leki ,pózniej przeszłam załamanie,przerwałam leczenie.Przez tą chorobe przytyłam 50kg wiecej.Ale jestem na dobrej drodze.Mam 28kg mniej i walczę.Teraz biore tylko Diane i Meridie od 2 mc.POZDRAWIAM

Gość MagdalenaX
chabrowa Przepraszam za dosadność, ale co to za bzdury!!?

Gość MagdalenaX
chabrowa Przepraszam za dosadność, ale co to za bzdury!!?

Gość MagdalenaX
chabrowa to jakieś bzdury!

Gość ***anka
Witam Was DZIEWCZYNY! dzisiaj pierwszy raz tutaj jestem! dowiedziałam się nie dawno a dokładnie w sierpniu,że mam PCO I MAM PROBLEMY Z ZAJŚCIEM W CIĄŻE! staramy się już z mężem od roku. a do tego mam podwyższoną prolaktynę! teraz jestem na tabletkach hormonalnych o dokładnie Duphaston i Estrofem. a także na prolaktynę Bromergon. mam problem z owłosieniem na brodzi,szyji no i nadwagę. a także biorę Siofor-lek przeciwcukrzycowy! dziewczyny pomóżcie mi,jest mi naprawdę ciężko... a leczę się na polnej w poznaniu-może któraś z Was też-dajcie znać! chciałabym aby któraś z Was napisała mi,że mimo tego miała tą chorobę to wyzdrowiała i ma dzidziusia.... momentami odechciewa mi się walczyć.... pozdrawiam ciepło

Gość ***anka
witam was dziewczyny! jestem tutaj nowa! dowiedziałam się ostatnio a dokładnie w sierpniu że mam pco i trudności z zajśćiem w ciąże oraz mam podwyższoną prolaktynę... leczę się na polnej w poznaniu! teraz jestem na tabletkach hormonalnych a dokładnie mówiąc biorę Estrofem i Duphaston oraz Bromergon na prolaktynę. a do tego dochodzą jeszczę problemy z owłosieniem na brodzie i także nadwaga no i jeszczę biorę Siofor-lek przeciwcukrzycowy. jest mi naprawdę bardzo ciężko,chciałabym usłyszeć tutaj że któraś z was urodziła dzidziusia i że jest zdrowa teraz... pozdrawiam cieplo

Gość anta1981
anka ja dowiedzialam sie ze mam policystczne jajniki i hiperprolaktynemie miesiac temu zaczelam brac dostinex i luteine dzis zrobilam test ciazowy i podobno jestem w ciazy zaraz mam wizyte u lekarza zeby potwierdzic na poczatku tez sie zalamalam nie przejmuj sie trzymam za ciebie kciuki wiem ze to latwo tak sobie powiedziec ale musisz wierzyc powodzenia

Gość anta1981
anka ja dowiedzialam sie ze mam policystczne jajniki i hiperprolaktynemie miesiac temu zaczelam brac dostinex i luteine dzis zrobilam test ciazowy i podobno jestem w ciazy zaraz mam wizyte u lekarza zeby potwierdzic na poczatku tez sie zalamalam nie przejmuj sie trzymam za ciebie kciuki wiem ze to latwo tak sobie powiedziec ale musisz wierzyc powodzenia

Gość Basiulka_82
Do ***anka: Hej nie ma co się załamywać :) Też miałam stwierdzone PCO a dziś jestem w 22 tygodniu ciąży i jestem bardzo szczęśliwa. Głowa do góry!!! Trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkie dziewczyny :))

Gość ***anka
dzięki wam dziewczyny za ciepłe słowa otuchy... anta1981 daj znać potem co powiedzieli ci lekarze...3mam kciuki. a skąd jesteście??? buziaki

Gość ***anka
dzieki wam dziewczyny za słowa otuchy! anta1981 daj znać co powiedział tobie lekarz?3mocno kciuki. a skąd jesteście dziewczyny? buziaki

Gość Basiulka_82
Ja leczyłam się w klinice Bocian w Białymstoku i tam już zostałam, ten sam lekarz prowadzi moją ciążę :)

Gość ***anka
dzieki wam dziewczyny za słowa otuchy!anta1981 daj znać pózniej. 3mam kciuki. buziaki

Gość ***ania
fajnie dziewczyny,że tutaj jesteście i że na przemian dodajemy sobie otuchy!pozdrawiam i czekam za odpowiedzią od anta 1981! buziaki

Gość kaska75
Do chabrowej Piszesz o cwiczeniach jogi o smarowaniu brzuszka.Ty chyba nie masz pojęcia o PCOS .Z PCOS żyje sie do konca życia i w dodatku na lekach.Wszystkie dziewczyny,które mają PCOS to wiedza co to jest ciągły brak miesiączki,ogólne rostrojenie organizmu,brak ochoty na seks,depresja i nadwaga(nie we wszystkich przypadkach)

Gość anta1981
anka ja jestem z bydgoszczy lekarka zrobila mi badanie i usg jest jeszcze troche za wczesnie ale mam powiekszana macice i 2 pozytywne testy i spoznia mi sie okres powiedziala ze wszystko wyglada na wczesna ciaze ale wszystko bedzie wiadomo za 4 tygodnie i znowu to czekanie to mnie wykancza powiedziala tez ze to bardzo dobrze ze tak szybko nam sie udalo ale nie wiadomo czy jesli odpukac nie utrzymam tej ciazy to potem nie bedzie problemu z nastepna teraz siedze i patrze na te piekne fioletowe kreseczki na testach i blagam zeby za cztery tygodnie na usg byl maly piekny pecherzyk z naszym dzidziusiem napisz gdzie mieszkasz jeszcze raz nie przejmuj sie i wierz lekarzom o mojej tez dziewczyny pisza na forach ze wyciaga kase i jest wiedzma ale ja jestem jej bardzo wdzieczna i nawet jesli sie nie uda za pierwszym razem to bede próbowac nadal pozdrawiam trzymaj sie pa

Gość ***anka
będzie dobrze anta 1981!zobaczysz! ja właśnie dzisiaj odłożyłam leki a dokładnie mówiąc duphaston i estrofem i czekam na okres...wiecie co dziewczyny....chciałabym by się nie pojawił ale to tylko złudzenie... myśle że kiedyś się uda musi przecież,nae ma dnia abym o tum nie myślała i nie płakała............... pozdrawiam Was. acha a czy może któraś leczy się w poznaniu na polnej????

Gość lenka80
dzięki dydka za pocieszenie :) zrobiłam badania hormonalne i niestety wszystko obniżone a testosteron podwyższony to ci dopiero !!!! mąż zrobił badania nasienia i z wynikami miałam sie udać do lekarza aby rozpocząć leczenie ale niestety mam teraz jeszcze jeden problem woreczek żółciowy - czeka mnie zabieg usunięcia kamieni więc niestety leczenie narazie idzie w odstawkę, ironia losu :) nic nowego, stres podwójny, znów czekać :( ale po zabiegu zamierzam działać, dzięki za wsparcie :)