Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania69x2

Zobaczcie moje Maleństwo

Polecane posty

Gość ania69x2
dziekuje za porade, ale podjelam juz w tej sprawie decyzje . moja ciaze prowadzi ordynator szpitala w ktorym zamierzam rodzic. w wyborze lekarza i szpitala pomogly mi znajome, ktore tam rodzily. wszystkie byly zadowolone.

Aniu moja ciąża przebiegała bez problemów. Tylko na początku musiałam brać leki ze względu na mocne bóle brzucha. Ale potem super. Końcówka ciężka ze względu na to, że już było mi trudno wchodzić po schodach, spać w nocy(drętwiały mi nogi) itp. Przez całą ciążę nie musiałam chodzić siusiu w nocy tak jak wiele kobiet, ale za to na końcówce mały gniótł mi żołądek(zgaga). Zobaczysz to niesamowite jak dzidzia się rusza w brzuchu, kopie, rozpycha itp. Można np. dziecko łapać za piętkę, którą szybciutko wtedy cofa, albo głaskać po pleckach. Mój mały lubił jak siedzieliśmy w wannie. Brzuch ciagle podnosił się i opadał. A jaki mały był zdziwiony jak pierwszy raz w wysokiej ciaży poszłam na basen. Przez chwilę zamarł i zastanawiał się co się dzieje. Na początku ciąży zastanawiałam się jak to będzie z tym porodem, czy boli, jak uniknąć cięcia, a pod koniec ciąży było mi już wszystko jedno, myślałam tylko o tym, by dziecko urodziło się zdrowe i aby nic podczas porodu mu się nie stało. W ciąży przytyłam tylko 9 kg. A mały urodził się silny, duży i zdrowy. Macie wybrane imiona? Bo my to dla dziewczynki mieliśmy od samego początku, nawet jak nie byłam jeszcze w ciąży, a dla chłopca to tak na wszelki wypadek wymyśliliśmy...Przez 30 tygodni ciaży byłam przekonana, że urodzę córkę, ale potem lekarz powiedział, że widzi na usg chłopaka jak byk. Co jak co, ale to widać było na 100%. Nawet ja widziałam :) Ciesz się swoim szczęściem i Kruszynką...:)

Gość ania69x2
iskierka72 to cudowne co piszesz i w jaki sposob to piszesz! juz nie moge sie doczekac jak moj dzidzius zacznie fikac w brzuszku, jak bede mogla wyczuc jego nastroje, nie mowiac o tym jak bardzo pragne by pojawil sie juz na swiecie, silny i zdrowy! jesli chodzi o imiona, to dla dziewczynki podoba nam sie Julia-to jeszcze nic pewnego, natomiast nie mozemy sie zdecydowac na imie dla chlopca. byc moze bedzie mial imie jak tatus(to moj pomysl)- Jacuś. moze Ty nam cos zaproponujesz?:) mamy tez mieszane uczucia co do tego czy dowiadywac sie o plec. ciekawosc jest ogromna, ale przyjemnie byloby tez dowiedziec sie dopiero przy porodzie. ach, jeszcze jest tyle przede mna! milutkich snów!!!

:) rozumiem wasze mieszane uczucia , ja chciałam wiedzieć czy będzie dziewczynka czy chłopiec. Potem wiedziałam, że czekam na Wojtusia, rodziłam Wojtusia. Ubranka dostosowałam - czytaj likwidacja koronek :)). Ale fajnie jest też mieć niespodziankę. Lekarz się Was zapyta czy chcecie wiedzieć...ciekawe czy wytrzymasz z ciekawością. A co do imienia to musicie się zastanowić. Julka to bardzo ładne imię i pewnie dlatego tak dużo jest teraz Julii. Co druga dziewczynka to Julka. W każdej rodzinie jest inaczej. U nas jest zasada, ze w jednym pokoleniu imiona się nie powtarzają. Jak zajęłam imię Wojtek, to kuzynka \"musiała\" inne imię dać synkowi. Mnie się jeszcze podoba Adam, Grześ, Bartek, Michał. w klasie mam Maika, ciekawe imię...Maik, no nie? A dla dziewczynki to Kasia, Karolinka, Julka, Magda...nie ma co mówić jest dużo ładnych imion. To wy musicie się zdecydować na jakieś. Byle nie było śmieszne i \"pasowało\" do nazwiska. Bo czasem to fatalnie wygląda jak imię jest bardzo wymyślne a nazwisko proste i zwykłe.

Gość o matko przy śniadaniu
na ten płód kliknęłam - niedobrze mi.

wielkie gratulacje ja dowiedziałam się kilka dni temu, a jutro mam wizytę u ginekologa, podejrzewam 6 tydzień :-) pozdrawiam Cię serdecznie

iskierka72 śliczny chłopak, poprostu małe cudo, jestem pod wrażeniem, pozdrawiam

iskierka72 śliczny chłopak, poprostu małe cudo, jestem pod wrażeniem, pozdrawiam

Gość ania69x2
witam Was cieplutko! *PAULINA*_WIELKIE gratulacje!!!!! to cudownie, ze bedziesz miala Okruszka! jak tylko wrocisz od lekarza napisz koniecznie co on na to,czy wszystko ok i jak sie czujesz. ja bylam wczoraj, po raz pierwszy slyszalam bicie serduszka mojego Malenstwa!! to bylo niesamowite przezycie! a nafajniejsze bylo to jak w pewnym momencie uciekl nam spod tego urzadzenia w inne miejsce i trzeba bylo go szukac. slychac bylo jak oddala sie od powierzchni brzucha i przybliza. bylismy z męzem zachwyceni! na nastepnej wizycie bede miala usg-juz sie nie moge doczekac. wszystkie wymiary,dlugosci szyjki itp.sa dobre, tylko okazalo sie ze mam nisko ciaze i musze przynajmniej 3h dziennie lezec na lewym boku (bo wtedy najlepszy jest przeplyw krwi, skladnikow odzywczych). to ma zapobiec dalszemu nie opuszczaniu sie ciazy, abym nie urodzila wczesniaczka. od poczatku ciazy staram sie duzo odpoczywac, jestem na L4, do szkoly chodze tylko w weekend na cwiczenia, nie dzwigam zakupow, ale mialam ostatnio zabiegany tydzien (urzędy, banki) i bylam naprawde po tym wszystkim zmeczona. no i jak sie okazalo to nie bylo bez znaczenia. ale czuje sie dobrze i mimo tej niskiej ciazy lekarz pozwolil mi plywac, aby w pozniejszej ciazy moja dyskopatia kregoslupa nie sprawiala mi klopotow. pozdrawiam Was goraco,pa

czuję się nieźle, choć trochę denerwuję przed wizytą. Mam zmiany nastroju, płaczę, a za chwilę się smieje, obrażam na męża jak w nocy się obudzę a on mnie nie przytula. Ale jest cierpliwy :-), częto biegam do łazienki, nawet w nocy, ale nie wymiotuję, mam ochotę na lody czekoladowe

Też dołączam się do gratulacji :) A to że to zdjęcie płodu, to co z tego? Na położnictwie normalne juz jest że kobietki ciężarne pokazują sobie nawzajem właśnie takie zdjęcia. Uważam że zmierza to w bardzo dobrym kierunku, czas najwyższy uświadomić sobie, że to w brzuszku i z takimi pierwszymi zdjęciami to właśnie dziecko :) Nie każdy niestety zdaje sobie z tego sprawę... Wiele radości ❤️❤️❤️❤️

Gość Chore kobiety
FUJ wstyd wstyd wstyd

Gość ty powyzej
spadaj gowniarzu! dorośnij :P

Gość
Piękne !!! Moża ja tez kiedys czegos takiego doczekam...

Gość phi...a ja mam dwa takie
bo będę miała bliźniaki i się nie chwalę.

Gość maaama
Śliczny dzidziuś, gratulacje !!!! Ale swoją drogą jacy chorzy ludzie tu piszą, sami nie mają dzieci , nie wiedzą jak to jest cieszyć się każdą chwilą ze swoim maleństwem. Jak można pisać że to jest chore nie mając o tym zielonego pojęcia. Nudzą się, nie mają przyjaciół a samotne wieczory spędzają przy kompie na forum dla mam wypisując głupoty, no gratuluję pomysłów matoły.