Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

pomozcie dziewuszkli chcialem sie dowiedziec czy jak moja dziewczyna zarzyla postinor d dni nieplodne a potem po 3 dniach po zarzyciu postinoru moze byc w ciazy?-okres spoznia sie jej juz 2 tyg.inie wiem co robic?

pomozcie dziewuszki -kochalem sie z moja dziewczyna 2 dzien po okresie i pekla nam gumka .wyslalem ja do lekarza a ten jej dla pewnosci przepisal postinor-po zarzyciu tych tabletek dostala okres po 3 dniach ,czyli dostala nastepny okres za tydzien.nastepny okres powinna miec juz 2 tygodnie temu a okresu nadal nie ma.czy jest jakas mozliwosc by byla w ciazy?

Gość Panna Łezka
Możliwość jest, ale po Postinorze taki opóźnienie jest normalne. Zróbcie test i dowiecie się wszystkiego :) A szanse są raczej niewielkie:)

Gość powercia_85
ale mam straszny ten okres 3 dzien a strasznie obfity!!!

Gość yennefer28
Dziewczyny ratujcie!Wzielam postinor w 11 dniu cyklu,nie wystapilo po nim zadne plamienie.Od tygodnia brzuch i krzyz mnie boli,jak bym miala zaraz okres dostac,a tu nic...,6-sty dzien mi sie spoznia,czy to normalne?

Gość czekamna
mam nadzieje ,ze to normalne....bo mi też się spóźnia :( a swoja droga szkoda ze w ulotce napisali tylko objawy efektów ubocznych a juz samych efeków nie raczyli.Troche to dziwne , ze prawie nikt nie wie skad sie przykłądowoc bierze tajemnicze krwawienie(albo wiedza i zdania sa pomylone) albo czemu okres sie własciwei opóźnia jakos uzasadnienie ze to "bomba hormonalna" mnie nie przekonuje...Ich ulotka jest do dupy

Gość patkaa
widze ze wielu dziewczyną spoznia sie okres po postinorze, nie jestem sama:) wiec chyba nie musimy sie bac.to jest normalne.mam nadzieje ze wkrotce dostane ta ciote.tez was bola tak piersi?mnie strasznie

Gość czekamna
patkaa, mnie bolą ,ale mam małe wiec nie az tak bardzo ;) ale podobno wiecej niz o tydzien rzadko kiedy sie opoznia ....:(

Gość kita1982
ja mam dosc nietypowe pytanie......kochalam sie ze swoim chlopakiem bez zabezpieczenia w ostatnim dniu okresu (byly to juz plamienia z krwia) stosunek byl przerwany ale dla pewnosci wzielam postinor na drugi dzien od wziecia miualam krwawienie kilku godzinne (lekkie) a nastepnie zgodnie z cyklem dostalam okres ktory trwal 6 dni w tym 3 to byly lekkie krwawienia a reszta to zwykle plamienie........biore leki ale wtedy zawiodlam z ich wzieciem i dlatego ten niepokoj i zarzycie postinoru....jesce przed okresem( dzien przed nim) a wiec podczas przerwy miedzy opakowaniami tabsow kochalam sie po raz kolejny tyleze gumka nam pekla......teraz boje sie ze te drobne plamienia to tylko skutek tego ze moglo dojsc do zaplodnienia po tym II stosunku chociaz jestem swiadoma tej 7-dniowej przerwy nie moge sie opanowac od lamentow i obwiniania od tego momentu minely 4 tygodnie a ja mam wrazenie ze moj brzuch rosnie bo mam caly cza pelen pecherz co 4 godziny chodze siku i martwie sie ze moglam zajsc w ciaze co wy myslicie na ten temat?????

Gość patkaa
mi sie spoznia 5 dni a Tobie czekamna??chyba kazdy organizm roznie reaguje na te tabletki ale mam nadzieje ze one zadzialaly.a piersi to mnie jeszcze nigdy tak nie bolaly:( badzmy dobrej mysli ...

Hej dziewczyny! Badżcie dobrej myśli. Ja ostatnio także bylam zmuszona do skorzystania z farmaceutyku jakim jest postinor, i tak jak Wy mam wiele niewyjaśniopnych pytań i co się z tym wiąże stresów. Mimo iż przestudiowalam ulotkę, przeczytalam w necie setki stron odnośnie tego środka i rozmawialam z dziewczynami, które tez go stosowaly mam wrazenie, ze nic nie wiem. Okres dostalam dwa dni pózniej i niby wszystko w porzadku ale niczego nie jestem pewna. Dobrze, ze`sa takie fora gdzie wspólnie mozemy podtrzymywac sie na duchu:-) Aha. Nie rozumiem osób krytykujacych za takie lub inne decyzje. To chyba nasza sprawa i nasze sumienie. Kazdy zaluje mniej lub bardziej a tu szuka porady i wsparcia osób w podobnej sytuacji. Pozdrawiam

Gość yennefer28
Ja chyba zwariuje,7 dzien mi sie spoznia!Ide dzisiaj do apteki i kupuje test ciazowy,bo nie wytrzymam tego napiecia!!!Chociaz nie wiem,czy wynik bedzie dla mnie satysfakcjonujacy,bo z tego co slyszalam opinie na temat "prawdomownosci" testu po postinorze sa podzielone... Dziewczyny,czy was tez tak boli brzuch i krzyz? Bo mnie z kolei piersi nie bola... Nie chce nic krakac,ale ostatnio jak mi sie tak okres spoznial i sie tak czulam,to bylam w ciazy i teraz mam 9-cznego bobaska.Prosze,pomozcie,podtrzymajcie mnie jakos na duchu,czy co...:(

Gość ludzie pomocy
do ilu godzin najpóźniej trzeba łyknąć 1 tabletkę?

Gość yennefer28
Pierwsza tabletke nalezy lyknac do 72 godzin.

Gość juznieczekamna
patkaa mi się spóźnił 2 dni bo dzisiaj dostałam .UFFFFFF Ale jesli masz przedokresowe objawy to powino byc OK! Lada dzień dostaniesz:) PS maiąłs "krwawienie postinorowe"? bo u niektórych okres pojawia sie miesiac po nim.3mam kciuki!

Gość mamstracha
Witajcie! nigdy tak się nie bałam! ostatni okres 13 października, 20tego feralny sex, spodziewany okres 9 -10 dni temu. W sobotę zrobiłam 2 testy i nic nie wyszło, teraz mam zrobić krew i sie okaże. Czy to możliwe ze owulacje miałam w 8 czy 9 dniu? Rety! oby to były zaburzenia hormonalne!

Gość mamstracha
Witajcie! nigdy tak się nie bałam! ostatni okres 13 października, 20tego feralny sex, spodziewany okres 9 -10 dni temu. W sobotę zrobiłam 2 testy i nic nie wyszło, teraz mam zrobić krew i sie okaże. Czy to możliwe ze owulacje miałam w 8 czy 9 dniu? Rety! oby to były zaburzenia hormonalne!

Gość mamstracha
kk

Gość patkaa
no to fajnie ze dostalas:) ja tez chce!tak mialam krwawienie po postinorze, czulam sie jak przy normalnym okresie.ale niestety slyszalam ze to nie jest okres.wiec czekam i czekam juz 6 dzien:(

pomozcie dziewuszki -kochalem sie z moja dziewczyna 2 dzien po okresie i pekla nam gumka .wyslalem ja do lekarza a ten jej dla pewnosci przepisal postinor-po zarzyciu tych tabletek dostala okres po 3 dniach ,czyli dostala nastepny okres za tydzien.nastepny okres powinna miec juz 2 tygodnie temu a okresu nadal nie ma.czy jest jakas mozliwosc by byla w ciazy?

Gość magdusia25
Hej wszystkim, Przeczytalam juz chyba cale to forum i niestety nigdzie nie znalazlam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania- tzn, znalazlam ale tylko czesciowo. Moja historia- planowany sex w dniach niby nieplodnych i nastepstwo ciaza, ktora obumarla w 7tygodniu- lyzeczkowanie bylo nastepne. Teraz wspolzylam z chlopakiem, pech chcial pekla nam gumka, wzielam postinor w 45 godzin po- dopiero wtedy udalo mi sie go dostac. Teraz czekam, niby okres mialam dostac miedzy 4-6 tygodniem po zabiegu, ale dalej nic. Mam czas jeszcze tydzien, jednak juz sie zaczynam martwic. Bralam ten specyfik wczesniej raz i zadzialal, wtedy bylo duze prawdopodobienstwo zajcia w ciaze. Nie wiem co mam myslec teraz, czuje sie dobrze. czasami mam lekkie mdlosci i kluje mnie lewy jajnik. Jak myslicie, jest prawdopodobienstwo? Tego sie nie da zniesc, takie czekanie a w glowie tysiace mysli, nieprzespane noce itp. Czekam na wsparcie z waszej strony bo sama nie wiem czy sobie z tym poradze.

Gość patkaa
ja sie tak boje:( czy was tez tak bola piersi jak myslicie czy to przez postinor??wiem ze to jest objaw ciazy ...:(

Gość yennefer28
No i super...:( Zrobilam sobie dzisiaj rano test ciazowy i wynik wyszedl pozytywny:( Niech szlag trafi ten postinor!!! Wzielam go po raz pierwszy i zapewne ostatni w swoim zyciu!Nie dosc ,ze robi spustoszenie w organizmie,to jeszcze nie zawsze i na wszystkich dziala!Ide po poludniu do gina,choc zapewne nowosci mi nie powie...:( Patkaa nie zalamuj sie,bol piersi niekoniecznie musi oznaczac ciaze(mnie ani razu nie bolaly,a jestem okazuje sie),piersi moga Cie bolec przed zblizajacym sie okresem,a dodatkowa dawka hormonow w postinorze moze to jeszcze tylko nasilac.Glowa do gory! Wedlug statystyk wyczerpalam "wspolczynnik zawodnosci" postinoru :(

Gość koala0
no niestety ja po postinorze też zrobiłam test - pozytywny!!! Nigdy więcej postinoru!!!! Firma która go sprzedaje powinna się zastanowić i przestać wprowadzać zszokowane kobietki w błąd i w podły sposób wyłudzać kasę!!! A może ten postinor może powodować błędny wynik, jak myślicie? Idę pojutrze do lekarza to się wszystko wyjaśni. Nie wiem co zrobię

Gość koala0
ja niestety miałam "wpadkę" w 7 dniu cyklu, postinor wzięłam po 12 godzinach i następną tabletkę po kolejnych 12g. i co?????????? test pozytywny!!!!!!!!! Niech to szlag

Gość magdusia25
hej, Jak ja robilam 3 miesiace temu testy- bylo ich dokladnie 4 to pierwsze dwa wyszly negatywne, nnastepny byl niewazny i dopiero czwarty mi pokazal dwie kreseczli. Wiec sama nie wiem co mam o tych testach juz myslec. Najlepiej jak pojdziesz do lekarza, nie ma co zwlekac tak czy siak musisz sie cos konkretnego dowiedziec. A jezeli chodzi o postinor to slyczalam, ze czasami wplywa na wynik. Glowa do gory, 3mam kciuki za wszystkie z nas

Gość gosiaw
ale jestes w ciazy czy nie??ja mialam wpadke w 10 dniu cyklu,zazylam 1 tabletke po ok.11-12 godz.,a druga po 13 od pierwszej(zasnelam)troszke sie martwie...tzn.nie troszke,bardzo sie martwie,jestem zalamana,zwlaszcza po przeczytaniu tych postach o ciazach....

Gość kasia 23
czesc, mam problem, dzis kochałam się ze swoim chłopakiem i pekła nam gumka, byłam u lekarza i dostałam escapelle lek praktycznie tak samo działający jak postinor ale tak do końca niewiem jakie ma działanie,jestem 8 dni przed okresem i mam pytanie: - czy okres będę miała wcześniej przed tym co powinnam go mieć czyli za 8 dni , czy dostanę go pożniej, proszę bardzo niech któraś mi pomoże, bo bardzo się denerwuję dziękuję

Gość patkaa
yennefer28 a mialas krwawienie po postinorze??prosze odpisz

Gość magdusia25
Nie ma sie co martwic na zapas-latwo mowic, trudniej wykonac wiem. Rozumiem ze sie boisz, ja tez sie boje i chyba kazda z nas. W ciazy bylam ale poronilam ponad miesiac temu. Teraz sama nie wiem, ale sobie zaczelam wkrecac chyba ze znowu jestem a nie chce na razie byc bo psychicznie nie wytrzymam, za wczesnie jest. Tak wiec czekam dalej, pierwszy test negatywny, drugi zrobie dopiero w weekend i zobaczymy. I sobie mysle ze nastepnym razem bede bardziej uwazac, ale kto to wie. Jak wspomnialam wczesniej 3 miechy temu zrobilam az 4 testy i teraz nie wierze w ich wiarygodnosc do konca, najlepiej isc do gina- chociaz czasami trafiaja sie tacy, ktorzy nie potrafia nic powiedziec. Dziewczyny trzymam kciuki