Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Malutka - zadne poronienie!!!!!!! Litosci nie wierz w to!!!!!!!!!!!!!!!! To jest po prostu wiekszy fragment zluszczonej blony sluzowej. Pod wplywem postinoru i stresu czasem wychodza blony wielkosc sliwek wegierek i nie ma w tym nic innego. Po chorobie w czasie okresu to tylko takie wielkie badziewia wyplywaja. Zadne poronienie!!!!!!!!!!!!! Boze jak mozna pisac takie glupoty i straszyc ludzi?????????????????? Gdyby to bylo poronienie, to po pierwsze wylabys z bolu na ginekologii a po drugie obudzilabys sie w kaluzy krwi i nie skonczyloby sie na jednym skrzepie. Nie wierz w zadne poronienie!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Smutasek - w czasie ciazy wystepowac moga plamienia tak jak mowisz a nie miesiaczki z krwawieniami. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoj okres, zeby przyszedl jak najszybciej:) Wez ciepla kapiel to powinno otworzyc naczynka krwionosne i przyspieszyc troszke:*

Ja potwierdzam słowa Salmhy. Po chorobie to wypływają z Ciebie same skrzepy...takie duuuuuuże. Masakra.Sama to przeszłam. Nie słuchaj ludzi którzy Cie straszą. To pewnie znowu nasza kochana intrygantka była. Ehhh kiedy to się skonczy....

do Smutasek-----> gorąca kąpiel w soli do kąpieli. Mozesz tez popijać herbatkę z malwy. Ponoć pomaga:)

cześć ! dzięki dziewczyny za rady :) przydadzą się na kolejny okres...bo dzisiaj dostałam miesiączkę dzień wcześniej na razie wiecie 1 dzień to tak nijak zobaczymy co się będzie działo przez kolejne dwa dni oby było lepiej żebym się już nie denerwowała a tu jeszcze oglądałam wiadomości, że jakaś Amerykanka dowiedziała się o ciąży 2 dni przed porodem ???? Szokk, ale ja już się nie nakręcam bo naprawdę sobie stworze ciąże urojoną :) Pozdrawiam was :*

Gość malutka 18
nie moglam uwierzyć ze to co mi napisala to PORONIENIE :) tylko nie wiem bo mialam dostac okres 6 albo 8 i nie wiem czy to co wczoraj dostalam to mam liczyc jako okres czy srodki uboczne ... hmm glowkuje sie troszke.. czy juz moge powiedziec ze nie jestem w ciazy czy mam czekac na okres...kurcze sama nie wiem

Gość ja też śledze
wasz topik i: do malutkiej 18: ja też myślę że to nie było poronienie, tylko może fragment błony śluzowej, jakbyście częściej przyglądały się organizmowi to nie raz coś takiego z nas wyłaz (na ogół podczas okresu) do Salmyh: ale to że przy poronieniu tonęłabyś w kałuży krwi i wyła z bólu to totalna bzdura!. Nie wiem kto ci takich rzeczy naopowiadał, ale moja koleżanka poroniła (była w 3 m-cu i pragnęła tego dziecka), prawie wcale nie czuła bólu i krwi było malutko oczywiście potem wyladowała w szpitalu ale tam miała zabieg w narkozie

Gość no w koncu
zaczely sie tu wypowiadac jakies madre kobiety:) troszke was czytalam ale nie sposob wszystko ogarnac wiec chcialabym tylko zapytac ku wyjasnieniu: jesli po wzieciu post. przyszedl 3dniowy niby-okres (raczej brazowa wydzielina, malo przypominajaca krew, natomiast obfita) to mam to uznac za NOWY cykl? tym samym nie ma sensu wyczekiwac na termin miesiaczki, ktorej spodziewalam sie wczesniej, tj przed wzieciem postinoru? z gory dziekuje za odpowiedz:)

Gość nie kazde poronienie
jest takie samo, a właściwie każde jest inne, tak jak rózne są porody. Ja też myślę że ta mała nie poroniła- no ale jak nie poroniła tzn że jest w ciąży? no ja tak zrozumiałam. Ale jak nie wiem :TO SIĘ NIE WYPOWIADAM TAK STANOWCZO jakbym rozum zjadła.Tylko mówię: "nie płacz malutka, głaszczę cię i pocieszam, nic się nie stało, ale koniecznie idź do doktora", a wy zachowujecie sie troche dziwnie.... z pazurami kłócicie się z kimś kto ma odmienne zdanie. Wmawiacie wszystkim że tu 1 osoba się podszywa pod inne- bzdura totalna, jakby to była 1 osoba to tego topiku by już nie było, ale tak tłumaczycie jak tylko ktoś ma inne zdanie, żeby zakrzyczeć i zwalić że to wariatka. Wierzcie lub nie ale ja tu pierwszy raz się wypowiadam, a czytam was od 4 dni, ale zaraz zagotuje jak przeczytam (o mnie)że ta wariatka coś znowu napisała.... Troszkę wuięcej dystansu przydałoby sie wam

No w koncu - tak, powinnas to uznac za nowy cykl Ja tez sledze - to, skad wiem jak wyglada poronienie tym zostawie bez wyjasnienia, po prostu wiem i tyle

Gość malutka 18
ale nadal nie znam odpowiedzi na moje pytanie.. powiedzcie czy te dni mam zaliczyc jako okres czy mam na niego czekac i wtedy od tego zaczac liczenie.. ja juz sama nie wiem...pomocy.. a i czy sadzicie ze nie jestem w ciazy??

Malutka18 - tlumacze Ci poraz kolejny, ze napewno nie jestes w ciazy, wiec przestan sie martwic. Nerwy tez maja wplyw na cykl i tylko sama sobie szkodzisz tym stresem. Spokojnie, wszystko jest ok. A jesli chodzi o drugie pytanie, to krwawienie po postinorze traktuje sie jako poczatek nowego cyklu.

A wogole to Malutka to byl normalny okres tyle ze troszke wczesniejszy. Myslalam, ze to krwawienie mialo miejsce wczesniej, ale jak doczytalam, ze po 17 dniu to to jest normalny okres. Moj tez po postinorze przyszedl pare dni wczesniej i nie mialam krwawienia.

Gość malutka 18
aaaa ale on jest jakis taki brązowy nie widac w ogole koloru czerwonego ( :) ) jak to przypada na krew.. czyli rozumiem ze to jest moj okres ktory dostalam wczesniej- wczesniej dlatego ze bylo to spowodowane wzieciem postinoru/escapelle co przestawia cykl :) zgadza sie bo nei wiem czy dobrze skumalam :) a i nie mam sie martwic bo to jest wlasnie moj okres :)

tak wlasnie Malutka:) tak jak zrozumialas... a tym kolorem brazowym sie nie martw... bo zrobi sie z tego okres... nie martw sie tez jesli takie brazowe plamienie trwaloby ze 3 dni a dopiero potem zamienilo sie w krwawienie - takie tez moga byc skutki posti... uspokoj sie i spij dobrze:)

Gość Blanka19
czy jak zrobie test za dnia (nie z pierwszego moczu) , od dnia wpadki minelo 11 dnito wynik i tak bedzie wiarygodny? prosze o odpowiedz.:(

Gość ona 21
dziewczyny, mam pytanie. uprawialam seks w 18 dniu cyklu. ( mam reg. okres, 28 dni) oczywiscie zachowalam sie jak glupia, bo wszystko sie odbylo bez zapezpieczenia. postinor wzielam po 31 godzinach. wlasciwie to nie czuje zadnych skutkow ubocznych, tylko takie dziwne napiecie w podbrzuszu. to wlasciwie nie jest zaden bol. czy to moze bcy wlasnie jakis skutek uboczny?? czy moze to byc juz jakis super wczesny objaw ciazy? podobno tak szybko, czyli 4 dniach od wydarzenia kobieta nie jest w stanie czuc zadnych objawow ciazy.. ale stres robi swoje i miesza w glowie:( eh... a okres teoretycznie dopiero w sobote:/

Gość nikolaaaaa
hym to są moim zdaniem poprostu nerwy ,pamietam jak wzielam postinor przy 1 wpadce to pierwszy tydzien miałam tylko ścisk w żołądku, własnie z nerwów;) pierwsze objawy kobieta moze poczuc dopiero po miesiacu chyba wiec luz;)

Blanka - mysle, ze test bedzie wiarygodny, ale poczekaj az bedziesz miala naprawde pelny pecherz, bo wtedy stezenie hormonow w moczu wieksze. Aktualnie wiekszosc testow mozna robic o kazdej porze dnia i wykrywaja one ciaze juz po 6 dniach od zaplodnienia. Powodzenia. Ona - 18 dzien przy regularnych 28 cyklach to juz okres bezwgledny nieplodny, wiec i tak szanse na zajscie w ciaze minimalne, do tego postinor wziety po 30 godzinach wiec mysle, ze wszystko ok i w ciazy nie bedziesz na 100%. Dolegliwosci, ktore odczuwasz to moze byc tak jak mowi Nikola stres, albo skutki uboczne postinoru. Poczytaj ulotke to sie uspokoisz i zobaczysz, ze takie napiecie to normalka:)

Gość ona 21
hm.. dzieki kochane z was babki. oby to co mowicie okazalo sie prawda w moim przypadku.. czsami nawet slowa obcej osoby sa w stanie troszke podniesc na duchu. czekam na okres. ale test i tak zrobie. pozdrawiam

Gość nie ma jak delektować się
świadomoscią,że mogło mieć oczka niebieskie, włoski kręcone i rączki takie pulchniutkie... czego się nie robi dla wygodniejszego życia... ech dziewczyny dziewczyny pewnie młode jesteście, pewnie kiedyś poznacie ten słodki smak.....macierzyństwa - życzę wm tego ... ech smutne to co robicie ps ale żeby nie było - nie jestem ani od rydzyka ani od giertycha, tak mi tylko smutno dzisiaj....BARDZO...

Gość _w_i_k_i_
Witam Mam wielki problem, przeszlo tydzien temu kochalam sie z moim chlopakiem bez zabiezpieczenia i oczywiscie nie zrobil tego do srodka tylko ze za po wyciagnieciu duzo od niego tego nie wyszlo eh zaniepokoilismy sie ale zbagatelizowalismy sprawe, dzisiaj 4 dnien spoznia mi sie juz miesiaczka, 3 dni temu robilam test ciazowy wyszedl negatywny, czy jestem w ciazy?? Nie wiem co mam robic, czy sa jakies tabeltki ktore moge wziasc bo takim dlugim czasie od zbilzenia? Prosze o porade. Pozdrawiam

Gość Wróżka Salmah
to zależy czy odżywiałaś się prawidłowo. tzn., jak nie jadłaś spermy to ok, jednak jeśli spożyłaś sperme a na dodatek naczczo- możesz mieć kłopoty. śłowem, na postinor za późno- jedynie skrobanka wchodzi w gre pozdro!

Gość Wolnotariuszka
e co ty nic sie nie pszejmój, ja też tak miałam - identyko pszypadek jak twój i okres mi sie spużnił, aż 30!! dni. Wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw, czymam kciuki

Gość Śpiąca Kurewna
Idź lepiej do gina, ale ja yślę ze w ciąży nie jestem. Okres może sie spóżniać z BARDZO BARDZO wielu powodów i tylko 1 z nich jest ciąża(stres, leki, zmiana klimatu, choroba i wiele innych). Uszy do góry, ale lepiej idź do lekarza ps., a na środki typu postinor niestety jest już za późno...Można je brać maxymalnie do 3 dni "po".

Gość Śpiąca Kurewna
ps. miałam napisać nie jesteś a nie jestem (ja zresztą też nie jestem) uszy do góry!!!

Gość Wolnotariszka
a ja nie poszłam sama do gina(wtedy jak tak miałam)no i okres pszyszedł jednak .Ale ty żeczywiście dla spokoju idź

Gość jojojolllla
ty sie lepiej ciesz (wiesz z czego) a nie pyskuj

Gość Wolnotariuszka
a ja z kolei chciałam was zapytać dziewczyny kiedy mi sie wyregulują cykle?Okres mam dopiero od roku, ale strasznie nierególarny, podobno czasem czeba czekać dopiero jak sie urodzi, a wy też tak macie? napiszcie prosze bo to dla mnie ważne czy wkońcu bede miała co 28 dni