Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość wystraszona 123
Witam mam pytanie Escapelle przepisał mi ginekolog i zażyłam go dokładnie w 12 godzinie po nieszczęsnym zbliżeniu (zawiodła inna metoda antykoncepcji)! no i teraz teraz moje pytanie minęły ok 4 dni od zażycia tabletki a mi zaczyna kołować się w głowie! I nie wiem czy to sobie tylko tak wmówiłam bo strasznie się martwię czy to jest normalne po tym środku! kiedy mogę iść na wizytę u ginekologa! pozdrawiam

Gość Mr ginekolog
na wizyte zapraszam dziś w nocy

Gość moniaaaaaaaa
hej mam pytanko :) bralam postinor 6 lutego okresu powinnam dostac 11 lutego lecz spoznil mi sie 10 dni i dostalam go 21.02 :) Byl normalny, obfity jak kazda inna miesiaczka... ale nie wiem jak bedzie teraz... czy liczyc sobie nadejscie miesiaczki od 11 czy od 21?? czy wogule nie liczyc bo podobno z nia teraz moze roznie bywac??

Gość nikolaaaa
raczej normalne ;) mi po postinorze tydzien po zazyciu krecilo sie w glowie albo zaczelo mdlić więc luz ;) kurczę ;)zrobiłam juz 3 testy, i kazdy negatywny, jutro mija miesiac od krwawienia popostinorowego a tu.. NIC (moze je jakoś źle robie !) matko nie wiem co myśleć o tym, a na sama myśl o wizycie u mojej pani ginekolog.. coś mi się robi. Pewnie wejde do gabinetu powiem ze nie mam okreus i bedzie "A nie mowilam"- z satysfkacją. Horror w ciapki.

Gość nikolaaaa
nie no licz normalnie od nadejścia miesiączki. Przynajmniej mi się tak wydaje. Nie wiem co na to Salmah ;)

Wystraszona - jesli sa to tylko zawroty glowy, to wszystko ok, bo moze to byc skutek postinoru. Niestety takie sa objawy uboczne i cierpi na nie masa dziewczyn. Moniaaaa - Nikola ma racje, musisz liczyc nowy cykl od pierwszego dnia faktycznego krwawienia.

Nikola - no niestety czasem po posti okres przychodzi pozno, a niekiedy trzeba go wywolywac luteina. Nie martw sie, skoro testy wyszly negatywnie to jest git. Jesli moge natomiast Ci doradzic cos innego to zmien ginekologa, bo baba, ktora z radoscia na ustach mowi: a nie mowilam\" jest jest fachowa, pelna wsparcia i empatii osoba, ktora powinna Cie wesprzec i rozwiac Twoje watpliwosci. Jesli stresujesz sie przed wizyta u nej to moze warto poszukac innego specjalisty?? Ja dopiero rok temu znalazlam ginekologa, ktorego z reka na sercu moge polecic innym, bo do tej pory to byly same pomylki:)

Gość M A R T Y N A
Cześć ... słuchajcie dostałam okres.. to już trzeci od stosunku, jest normalny trwa trzy dni.. i krwawienie jest takie jak dotychczas..... ? chyba w ciąży nie jestem? :)

Gość no chyba nie
nie? nie? nie A może jednak TAK TAK AAAAAUUUUUUUU-

Gość M A R T Y N A
prosze kogoś normalnego o odpowiedź.......:)

Gość no chyba nie
Z CHARAKTERU PISMA MOŻNA ODCZYTAĆ, ŻE JEDNAK EFEKTU KOPULOWANIA NIE BEDZIE

Gość M A R T Y N A
Cześć ... słuchajcie dostałam okres.. to już trzeci od stosunku, jest normalny trwa trzy dni.. i krwawienie jest takie jak dotychczas..... ? chyba w ciąży nie jestem? ---> niech odpisze ktoś normalny a nie znów jakaś jebnięta osoba ;|

Gość jestem normus
ale jak możesz sie dogadać z normalnym - jak ty normalna nie jesteś. Nie jesteś w ciąży na bank! jak nie wierzysz to zrób test ale itak bedzie negatywny co za ludzie durni tu mieszkaja? a jak zrobisz kupke do wc, to wyskakujesz z toalety i pytasz domowników:ZROBIŁAM KUPKE?????

Martynko nie jestes na 100%, wszystko w porzadku, wyglada na to, ze Twoj organizm juz wrocil do normy po postinorze. Mozesz spokojnie odetchnac:) Pozdrawiam Cie cieplutko.

Gość wystraszona123
dziekuje to troszke się uspokoiłam! to sa takie zwykłe zawroty głowy! a jeszcze jedno czy upławy po zażyciu escapelle są większe?

Wystraszona - tak, wydzieliny jest wiecej, ale to nie sa zadne uplawy, tylko escapelle zageszcza sluz nieplodny i szyjka macicy wydziela go w zwiekszonej ilosci... tak wiec ten objaw tez jest normalny i niedlugo minie.

Gość wystraszona123
bardzo dziękuje! troszkę się uspokoiłam pozdrawiam

Gość wystraszona123
Witam tak się naczytałam tych wszystkich wypowiedzi że aż mnie głowa rozbolała.. czy w 12 godzinie po zblizeniu zazycie escapelle powinno uchronic mnie przed nieszczesciem? tak bardzo się boję!

CHCIALAM ZLOZYC Z OKAZJI DNIA KOBIET WSZYSTKIM DZIEWCZYNKOM Z FORUM, ZE SZCZEGOLNYM UWZGLEDNIENIEM OLUSI, JOLCIESZ, MARTYNKI, NIKOLI I MADZI (I BEZ UWZGLEDNIENIA OSOBY, KTORA SIE PODE MNIE PODSZYWA, BO TO NIESZCZESLIWY FACET:)) DUZO ZDROWKA, SPELNIENIA MARZEN I SPELNIENIA W ZYCIU ORAZ WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ:*:*:*:*

Gość nikolaaaa
dziekuje Salmah! i nawzajem :* ah nasześwięto ;) hym a czy jak dzis minoł miesiac od krwawienia, toile jeszcze moge poczekac zanim wybiore sie do ginekologa? bo nie wiem czy juz umowic sie gdzies na wizyte czy jeszcze czekac, bo badz co badz ta wizyta kolo 100 zł bedzie mnie kosztowac. ;) ale jeśli trzeba to oczywiście niepozałuję. (poslucham Cie Salmah i faktycznie poszukam prawdziwego ginekologa z powołania;)

Ja równiez pragne wam dziewczynki złozyc zyczonka wszystkim prawdziwym forumowiczkom ktore tutaj sie pojawiły :* nie bede wymieniac wszytskich bo prawie zadna mnie nie zna ale wymienie jedna ktora jest mi najbardziej bliska i chyle czoła przed nia to oczywiscie Salmah kochana buziaczki sle :*:*:*:*

Gość taaaaaaaaaa
to ja też złożę wam życzenia, wszystkiego naj naj naj .... I tego żebyście nie traktowały tabletki "po" jak prezerwatywy - i żebyście nigdy nie usuwały ciąży...(dla tych co nie wiedzą- są to 2 różne - aczkolwiek BARDZO kontrowersyjne sprawy) i żebyście już tak nie opisywały jak to w was wszedł i wyszedł i wytrysnął i liznęłyście i jak to się wam leje płyn żółto- zielony- krwisto strzępowato - czerwony... z kasiek bo dzieci też to NIESTETY czytają no ale wy dzieci nie macie - to macie to kasjsik

Madziulka - dzieki Sloneczko:* Taaaaa - a ja mam dziecko:) Kochanego 9-latka o imieniu Hubert, wiec moze nie zakladaj, ze wszystkie jestesmy dzieciobojcami bo to bledna teza. Dobranoc wszystkim, masakrycznie wykonczyl mnie ten dzien:)

Gość basia9999
6 dni po postinorze dostalam kwawienia to podobna okres tak mowila jeddna z was . to nie krwawienie popostinorowe tylko okres. dzisiaj powinnas dastac okres z znowu i cos go nie ma!!!12 dni potem 20 dni po stosunku robialm test wyszlo ze nie jestem. ginekolg powidzial ze postinor moze dzialac mylnie na wynik. boje sie.

Gość nikolaaaaa
no ale 20 dni po stosunku to juz troche czasu od wziecia postinoru i chyba nie powinien juz falszowac wynikow ;) pozatym wogole 1 slysze zeby mogl je falszować. dziwne. bo ja zrobilam juz 3 testy iokresu nie ma wiec nie strasz mnie :D

Nikola - ja tez pierwsze slysze zeby postinor wplywal na wynik testu. Najlepiej idz do pierwszej lepszej apteki i tam Ci potwierdza, ze nie wplywa. Nie macie sie czym martwic moim zdaniem, jelsi wynik wyszedl negatywny to znacyz, ze jest git.

Oj to bylo pytanie Basi, a Nikola sie odniosla do niego;) Tak wiec Basiu - moim zdaniem jest wszystko w porzadku:)

Gość nikolaaaa
dzis mija 31 dni od krwawienia i.. nic ;( nie wiem co myslec;(

Gość do miska
kobieto panikujesz jak działasz na swój organizm daką dawoą hormonów to wszystko jest morzliwe krwawienie jest oznaką wyrzucania z organizmu jajeczka i dlatego tak jest

Hej dziewczynki . Ja się troche sobą martwie bo jutro mam dostać okres a nie mam zadnych bulów piersi ani podbrzusza tak jak zawsze . 6 dni po wzięciu postinoru dostałam tego krwawienia . Wydaje mi sie ze bedzie dobrze ale ciągle sie martwie .Proszę uspokujcie mnie :)