Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Aha jesli chodzi o doswiadczenie to sama tez zazylam kiedys postinor;)

Gość Paulina88
no prosze :) ciekawa praca :) ja wlasnie jestem na pierwszym roku pracy socjalnej i resocjalizacji :) wiec ciaza teraz bylaby dla mnie pokrzyzowaniem planow- nie moglabym dokonczyc studiow, a bardzo mi na tym zalezy :) fajnie, ze na takich forach sa osoby, ktore mozna zapytac o takie rzeczy... bo szczerze mowiac wiekszosc kompetencja nie grzeszy (oczywiscie bez obrazy, bo ja sama w temacie antykoncepcji po jestem zielona- to moj pierwszy raz ) pozdrawiam :)

Jak pierwszy raz tu zajrzalam to tez bylam zielona;) Zagladam tu wlasnie dlatego, ze kiedys mi ktos tu pomogl i podniosl na duchu, kiedy bylam zalamana:) Pozdrawiam Cie cieplo:* Asia.

Gość Paulina88
pewnie-trzeba sobie pomagac :) ja na przyklad jako jedyny sposob antykoncepcji odradzam prezerwatywy, bo niestety nawet te dobrej firmy zawodza... a potem kazda niestrawnosc odbierana jest jako objaw ciazy (nawet kilka dni po rzekomym zaplodnieniu, co jest oczywiscie absurdalne) :) najgorsze jest to, ze nawet teraz kiedy nie powinnam sie juz teoretycznie martwic ja wymyslam sobie, ze to wcale nie miesiaczka tylko skutek uboczny postinoru hehe ale z tego co wyczytalam nie jestem jeszcze najwieksza panikara :D pozdrawiam :)

Gość Summerain
Witam. Mam taki problem, Kochałam się z facetem bez zabezpieczenia, ponioslo nas, zdaza sie. Nie skonczyl we mnie ale niestety, po wytrysku wszedl znowu we mnie. Brałam postinor dopiero po 20 h mniej wiecej. Dwie tabletki. Był to mniej wiecej 17-23 dzien cyklu ponieważ za cholere nie mogę sobie przypomnieć kiedy mialam okres. To co mnie zaniepokoilo to fakt , ze przed zazyciem postinoru nastapilo u mnie plamienie i trwa do dzisiaj.O ile mi wiadomo to plamienie takie moze wystapic dopiero po zagniezdzeniu sie zarodka w macicy chyba ze sie myle. Z tego wszystkiego zapomnialam o tym powiedziec mojemu lekarzowi kiedy mi wypisywal recepte. On mowił, żebym byla spokojna. Co wy o tym sadzicie

Witam. Mam do Was pytanie, które mnie nurtuje. Podczas mojego ostatniego stosunku seksualnego kochałam się z partnerem bez prezerwatywy. Nie doszło jednak do orgazmu, ponieważ nie pozwoliłam sobie na to, dopiero kiedy założył prezerwatywę kontynuowaliśmy dalej, ale jest jeden mały problem tego samego dnia rano kochaliśmy sie z gumką i doszło u niego do orgazmu. Popołudniu wziął prysznic a wieczorem znów się kochaliśmy. Mam więc pytanie czy na jego penisie pomimo tego że brał prysznic mogła zostać jakaś śladowa ilość spermy?? Jeśli tak to czy mogę zajść w ciążę skoro to był 5 dzień po miesiączce.

Oaza - seksem po prysznicu nie masz sie co martwic, bo nawet jesli mala ilosc spermy zostala (chociaz nie wiem jakim cudem), to poza ustrojem kobiety plemniki zyja max. do 30min. Tak wiec napewno nie masz sie co martwic. Martwic natomiast moglabys sie wczesniejszym seksem bez prezerwatywy. Mimo, ze do orgazmu u Twojego faceta nie doszlo, to w jego plynie ejakulacyjnym, czyli tym, ktory pojawia sie w minimalnych ilosciach w czasie podniecenia sa takze tysiace zywych plemnikow. Nie tylko w spermie! Dodatkowo 5 dzien po miesiaczce to dni plodne, a wiec defacto w czasie plodnosci, Twoj facet mogl wprowadzic do Twojego ciala zywe plemniki, ktore w ciele kobiety moga przezyc do 6dni i zaplodnic w dniu owulacji. Tak wiec jak widzisz Twoje pierwszy seks jest wiekszym zagrozeniem jesli chodzi o ciaze niz poprzedni. No chyba, ze ten seks po prysznicu takze byl bez prezerwatywy, to znaczy, ze jeszcze bardziej zwiekszylas prawdopodobienstwo zajscia w ciaze.

Summerain - mysle, ze Twoje krwawienie nie mialo nic wspolnego z postinorem. Moim zdaniem ma ono zupelnie inne podloze i radzilabym Ci sie udac do ginekologa na usg. Generalnie krwawienie wystepuje np. w przypadku zagrozonej ciazy, ale to Ciebie nie dotyczy. Moze wystepowac w przypadku ciazy pozamacicznej, ale wtedy mialabys ogromne bole brzucha i napewno szybko bys sie o tym dowiedziala. Albo w przypadku, gdy organizm nie do konca oczyszcza sie w czasie miesiaczki. Wtedy krew zalega i w czasie cyklu pojawia sie jako brazowo - czarne plamienie. Trzeba wtedy wziasc kilka opakowan pigulek, zeby uregulowac, albo w ostrych przypadkach isc do szpitala na lyzeczkowanie, ale to juz hard core i napewno Ciebie nie dotyczy, zwlaszcza, ze to pierwsze Twoje plamienie. A moze to po prostu jest okres? Skoro nie moglas sobie przypomniec kiedy byl? A postinor go powstrzymal, dlatego obserwujesz go jako kilkudniowe plamienie?

Gość kwiat maku
Cześć Salmah mam kilka pytań. Wzięłam postinor 2.5h po stosunku. po krwawieniu positinorowym ( 10 dni po wpadce) tak jak mi radziłaś zrobiłam test ciążowy który wyszedł negatywnie, więc czekam na miesiączkę, która się spóżnia ( powinnam dostać 20 pażdziernika) więc znowu zrobiłam test i znowu wyszedł negatywnie i teraz nasuwa się moje pytanie: czy test wykrywa również ciąże pozamaciczną?

Jesli chodzi o pytanie o ciaze pozamaciczna, to niestety sama sie przekonalam, ze nie wykrywa jej test. Jesli chodzi o drugie pytanie, to nie przejmuj sie spozniajaca sie miesiaczka, poniewaz przyjdzie ze sporym opoznieniem. Jesli dostalas krwawienie po postinorze, to znaczy, ze od pierwszego dnia tego krwawienia musisz liczyc nowy cykl czyli np 28dni. Nie wiem jakie masz cykle, dostosuj do siebie. I wtedy pojawi sie dopiero okres. Pozdrawiam.

Gość nika27
Dziewczyny MAGNEZ MAGNEZ MAGNEZ!!!!!!!!!!!!! Ja też krwawię po postinorze, zaczelo się 4 dni po regularnej miesiaczce. Musicie uzupelnić MAGNEZ w organizmie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magnez???? Pierwsze slysze. Rozumiem przyjmowanie zelaza, witaminy C i rutyny na oslabienie krwawienia i budowanie nowych krwinek. Ale magnez???? Magnez przyjmuje sie przy problemach neurologicznych, nerwicy, stresie i bolach stawow. Nie wiem co ma wspolnego z krwawieniem po postinorze????

Gość faficzka
a teraz ja z własnego doświadczenia powiem:wzięłam postinor 4h po współżyciu-nie i niestety 8 tydzień ciązy :(

Gość Nata72
Witam! Mam taki problem!! Z przyczyn zdrowotnych musiałam zrobić przerwę w tabletkach. No i w 9 dniu cyklu pkła nam gumka. Po 4 dniach zaczełam mocno krwawić iu trwało to 8 dni. Po dwóch tygodniach bolało mnie podbrzusze i po tym też trochę krwawiłam. 4 Listopada( w terminie) zaczełam krwawić więc zaczełam brać tabletki, ale upławy zrobiły mi się jasne i dość obfite. Jestem już po 3 testach ten drugi zrobiłam 4 listopada a trzeci 8 listopada i póki co wychodzi że nie jestem w ciąży.I mam pytanie czy tabletki antykoncepcyjne mogą zfałszować wynik testu?

Gość Nata72
Zapomniałam napisać,że Postinor wziełam 2 godziny po stosunku a drugą tabletkę po kolejnych 12 godzinach

Tabletki testu nie fałszuja, wiec nie martw sie, nie jestes w ciazy. Natomiast te krwawienia sa dosc dziwne, radzialbym wizyte u lekarza, moze masz jakas nadzerke albo cos:(

Aha, skoro bralas postinor to wszystko zmienia, mogl namieszac. Moga sie pojawiac takie plamienia do 2 miesiecy, zwlaszcza kiedy wczesniej bralas pigulki. Jezeli nie dobralas ich do konca opakowania tylko tez nie za dobrze. Organizm po prostu wariuje z powodu hormonow. Powinno sie uspokoic przy nastepnej miesiaczce.

Gość Nata72
Dzięki za odpowiedź. Tabletki narazie biorę , ale zastanawiam się czy ich nie przerwać i poczekać do początku normalnego cyklu.

Gość Nata72
Nadżerkę usuwałam dwukrotnie po pierwszym porodzie.

Jesli chcesz przerwac, to pamietaj zeby wziasc do konca opakowania, a nie przerywac ich brania w polowie, bo bedziesz krwawic przez 2 tygodnie:/ Przechodzilam przez to 2 razy ale niestety mialam takie skutki uboczne, ze nie moglam czekac do konca opakowania. Pozdrawiam.

Gość Nata72
Powiem Szczerze , że dwa tydodnie to nic bo ja od momentu kiedy miałam spiralę to cały czas jest coś nie tak. Krwawienia , plamienia , upławy non stop. Rożne Tabletki i cały czas to samo.Nadnienie jeszcze ,że ta spirala to mi wypadła, a lekarz stwierdził , że chyba będę miała bliźniaki.Mam już dwie córki więc coś takiego to dla mnie koszmar. Pozdrawiam

Gość Nata72
Wszystko skończyło się dobrze , ale 1,5 miesiąca miałam wycięte z życiorysu

witam Was!!! mam pytanie ktore nurtuje mnie i moja dziewczyne. moja dziewczyna od 3 miesiecy ma regularny cykl 31dniowy, wypadajacy na 10 dnia miesiaca. kochalismy sie bez zabezpieczenia 3 pazdziernika, balismy sie pozniej, no wiec moja dziewczyna zazyla POSTINOR(1tabletke), 10 pazdziernika dostala okres normalnie zgodnie z cyklem.miedzy 25 pazdziernika a 1 listopada kochalismy sie znowu bez zabezpieczenia, jednak nie stosowalismy po stosunku POSTINORU.czekalismy wobec tego na 10 listopada, kiedy to miala dostac miesiaczke - okazalo sie ze jescze jej nie ma, a dzis juz jest 14 listopada. czy spozniona miesiaczka w tym przypadku moze byc spowodowana zazyciem POSTINORU i czy cykl mogl sie rozregulowac od nastepnej planowanej miesiaczki tj 10 listopada( a minal miesiac od jej zazycia)??? z gory dzieki za odpowiedz

Witam, jezeli pierwsza miesiaczka po zazyciu postinoru przyszla w terminie czyli 10, to znaczy, ze nie rozregulowal on cyklu i wszystkie kolejne beda w tym czasie. Drugi stosunek o ktorym piszesz, nie dosc, ze nie byl zabezpieczony postinorem, ani zadna inna metoda, to jeszcze odbyl sie zaraz po owulacji czyli w dni plodne. radzilabym zrobic test, albo isc do lekarza, bo wytlumaczenia na brak miesiaczki tym razem sa dwa: albo ogromny stres, ktory przyczynil sie do przesuniecia miesiaczki, albo ciaza. Zapytal swoja dziewczyne czy ma objawy przedmiesiaczkowe, takie jak tkliwosc piersi, nabrzmialy brzuch, zwiekszona waga. Jesli ma, to poczekalabym, bo moze okres przyjdzie spozniony o kilka dni, ale jesli nie ma to radze zrobic test. Pozdrawiam.

Gość Sumri
witam. niedlugo zaczne stosowac Yasminelle, i tak moje pytanko, jak wyglada sprawa z alkoholem? czy gdy wezme tabletke a potem wypije 2-3 piwka ... to nadal jestem zabiezpieczona? jak to jest w ogole?? z gory dziekkuje za odpowiedz

Gość Sumri
witam. niedlugo zaczne stosowac Yasminelle, i tak moje pytanko, jak wyglada sprawa z alkoholem? czy gdy wezme tabletke a potem wypije 2-3 piwka ... to nadal jestem zabiezpieczona? jak to jest w ogole?? z gory dziekkuje za odpowiedz

Są rozne teorie na ten temat. Teoretycznie nie ma przeciwskazan do picia alkoholu przy braniu pigulek, a praktycznie zdarzaly sie ciaze po takich incydentach. Ja osobiscie bym nie ryzykowala, ale decyzja nalezy do Ciebie. Pamietaj, ze jak przesadzisz z alko to mozesz wymiotowac, a wtedy juz napewno nie bedziesz zabezpieczona.

Gość kwiat maku
Cześć Salmah mam pytanie: Tak jak mi radziłas policzyłam sobie nowy cykl miesiączkowy od zakończenia sie krwawienia popostinorowego jest 34 dzieńjak miesiączki nie widać( moj cykl to zwykle28+-1dzień czyli rególarne od dwóch lat) wiec ucieszyłam sie jak dwa testy wyszły negatywnie a wczoraj dostałam krwawienia ale od wczoraj ani kropli krwi nawet w nocy dziś też sucho wiec co to mogło być bo juz sama nie wiem?

Kwiat maku - po pierwsze cykl liczy sie od pierwszego dnia, a nie od ostatniego, wiec zle policzylas, a po drugie to daje jeszcze wieksza przerwe. Skoro pojawilo sie plamienie to znaczy, ze okres moze sie jeszcze pojawic. Jesli sie jednak nie pojawi, to bedziesz musiala pojsc do ginekologa, zeby wywolal go luteina. Czasem niestety tak sie dzieje po zazyciu postinoru, ze okres zanika:/

Gość Dluga
Miałam wpadke i wziełam postinor....baaardzo tego załuje. zaraz po okresie wpadlimsy z moim facetem. Nie chciałam tego wziac ale moj facet nalegał. zaraz po wzieciu piewrszej tabletki mial zawroty głowy mdłosci, a po wzieciu drugiej było coraz gorzej... miałam wszystkie skutki uboczne(m.in wymioty, zawroty i bole głowy, nie do opisania bole pod brzusza, temperatura). po 3 tyg od wziecia tabletki bol pod brzysza nie ustepywał. nie ruszałam sie z domu(nie mogłam) bo tak mnie bolały jajniki.... Poszłam do ginekologa okazało sie ze mam stan zapalny i powiekszenie jajnika. Przez postinor nie moge brac tabletek antykoncepcyjnych. mijaja 2 mc od wziecia postinoru, przy okresie bol jest nie do opisania... tabletki przeciwbolowe nie pomagaja nic nie pomaga... moge tylko czekac az miesiaczka sie skonczy... pozdrawiam i nie polecam postinoru:)