Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Hej. Niestety w czasie współżycia z mężem pękła nam gumka, był to 8 bądź 9 dzień cyklu. Lekarz w przychodni rejonowej nie chciał mi przepisać postinoru, więc musiałam udać się na prywatną wizytę i tam lekarz wypisał mi receptę, ale mówił że raczej nie poleca stosowania tej pigułki. Tabletkę zażyał po ok.21 h, a drugą po 12h jak było napisane w ulotce. Natomiast miałam w domu jeszcze jedną tabletkę postinoru sprzed ok 2 lat, więc od razu po stosunku ją zażyłam. Jednak tabletka była po gwarancji ok. 6 miesięcu.Po ok. 7 dniach od wzięcia pigułki wystąpiło krwawienie, które trwa już 3 dni oraz co jakiś czas odczuwam dość mocny bół w podbrzuszu który promienieje mi aż to pleców. Czy długo trwa takie krwawienie i ból? i czy to normalne po tej tabletce? Czy może takie bóle mam bo zażyłam aż 3 tabletki?. Tylko że nie wiadomo czy ta pierwsza zadziałała skoro gwarancja już się skończyła.

Anksma - nie wiem co napisac, bo sytuacja jest trudna. 2 tabletki to mega dawka hormonow degradujaca organizm, a Ty wzielas az 3 i to na przelomie paru dni!! Jesli tabletka, zwalaszcza hormonalna traci swoj termiin waznosci, to zazwyczaj tworza sie w niej jakies dziwne niezbadane zwiazki chemiczne, a hormony w niej zawarte moga byc niebezpieczne dla dla organizmu.Dziwny ten bol, ktory opisujesz. Radze szybko udal sie do jakiegos lekarza, z hormonami nie ma zartow. Ja dostalam po 10tabletkach yasminu podwojnego widzenia i udaru, tylko dlatego, ze nie odpowiadal mi sklad homonow, leczenie trwalo ponad rok i nie jest najlepiej. Ty zazylas przeterminowane hormony+postinor normalnie, nie wiem, ale lepiej idz do lekarza.

Odnośnie tego bólu, to jest to taki rodzaj bólu, jaki odczuwam przed miesiączką lub przez pierwsze dwa dni trwanaia miesiączki. Wtedy też podbrzusze mnie boli i czasem promienieje ból do tyłu do pleców.Oczywiście jak wezmę teraz tabletkę przeciwbólową to ból ustępuje. Zazwyczaj mnie boli wieczorem i rano. ALe tak jak pisałam ból się zaczął jak mi się to krwawienie zaczęło. Po wzięciu postinoru wcześniej tylko jeden dzień mnie pobolewał troche brzuch, a potem to już dopiero po tych 7 dniach zaczął się taki dłuzszy ból brzucha. Nie wiem właśnie ok. ile dni mogłby trwać taki ból po postinorze?

witam dziś kochałam się z narzeczonym oczywiście się zabezpieczyliśmy, ale gdy uprawialismy seks analny prezerwatywa pekła, pomógł mi wstać zapewnił mnie że wszystko jest w porządku i nie mam o co się martwić popnieważ płyn nie dostał się do srodka... obawiam sie tej wpadki gdyż jest to mój 3 dzień przed okresem ... czy możesz mi pomoc

Oaza - nic Ci nie bedzie, masz nieplodne dni, a poza tym nasienie nie dostalo sie do macicy. Nie martw sie.

Oaza - nic Ci nie bedzie, masz nieplodne dni, a poza tym nasienie nie dostalo sie do macicy. Nie martw sie.

mam pytanie, czy jest jakis dzien w calym cyklu, w ktorym nie ma szans na zajscie w ciaze w 100%?? liczac tez okres?

Dziękuję Ci Salmah uspokoiłaś mnie... Pozdrawiam

Gość despre
Dziewczyny, prosze was o pomoc. Nie chce przegladac wszystkich stron, bo jest ich bardzo duzo, nie wiem czy taki problem juz sie pojawil. ok. miesiac temu (13.10) zazylam tabletke postinor. z biologicznego punktu widzenia nie bylo to potrzebne, bo moj partner nie dostal wytrysku ale nie mielismy pewnosci. zadne krwawienie nie wystapilo, miesiaczka sie spoznila 4 dni, dostalam ja 21 pazdziernika i byla bardzo bolesna. od 20 pazdziernika nie wspolzylam z moim chlopakiem. na chwile obecna kolejna miesiaczka spoznia sie juz 4 dzien i nie ma zadnych jej objawow (zwykle miejscowe wypryski na twarzy i bole piersi). test ciazowy robilam po zakonczeniu ostatniej miesiaczki i wynik byl negatywny. CO JEST ZE MNA NIE TAK?! Blagam pomocy:(

Gość deggialka
postinor bardzo rozregulowuje cykle... generalnie organizm ma trzy miesiace na to, by powrocic do normy... ale jesli miesiaczka sie nie pojawi przez okolo tydzien radzilabym Ci badania krwi- beta hcg- kosztuja okolo 25 zl i bedziesz miala juz pewnosc :) ale skoro tamta miesiaczka sie pojawila to w 99% nie ma zadnej ciazy tylko po prostu masz rozregulowany cykl :) pozdrawiam :)

Nic zlego sie nie dzieje. Nie martw sie. Bardzo czesto zdarza sie, ze druga miesiaczka po postinorze sie spoznia. W ciazy nie jestes na 1000000000000%. Po prostu postinor zaburzyl Ci gospodarke hormonalna. POczekaj jeszcze kilka dni, jesli okres nie pojawi sie do 2 tygodni to udaj si do lekarza po luteine. Czasme trzeba okres sztucznie wywolac, ale wierze, ze jak sie wyciszysz i nie bedziesz denerwowac to przyjdzie sam. Spokojnie i glowa do gory. Pozdrawiam.

Gość despre
dzieki dziewczyny podnioslyscie mnie na duchu, ale boje sie jeszcze o to, ze pomylilam krwawienie z miesiaczka.. bylo bardzo obfite jak przy normalnej miesiaczce i juz zupelnie nie wiem co myslec:(

Gość despre
jeszcze chcialam dodac, ze boli mnie podbrzusze w dziwny sposob, i tak po bokach jakby byly to jajniki:(

Gość wpadka
trzy miesiące temu przestałam brać tabletki, dzisiaj koło południa pękła nam gumka... Podobno na postinor mamy 72 godz... myślicie, że z wizytą u lekarza mogę poczekać do poniedziałku? Słyszałam też, że zamiast postinoru można wziąć większą ilość zwykłych tabletek anty. Mam jeszcze jedno, zapasowe opakowanie tabletek, więc z tym nie byłoby żadnego kłopotu... Zadzwonić do lekarza i zapytać go o te tabletki, czy poczekać do poniedz. na postinor?

Gość wpadka
Poradzcie coś, bo zaczynam się denerwować... ;( Chociaż podobno w ciążę się tak łatwo nie zachodzi... ;)

Gość despre
recepte na te tabletki mozna dostac tez od innego lekarza niekoniecznie ginekologa wiec znajdz dzisiaj moze jakiegos dentyste? powiedz ze jest to naprawde wazne i moze ci da... ja wciaz okresu nie dostalam:(

Gość po prostu stres..
Hej,proszę o pomoc..14.10 o godz.14.30 wzięłam po 16 godz od stosunku pierwszą tabl.postinoru. Drugą 12 godz. później.. "Niby" okres dostałam po ok.5 dniach. Do dnia dzisiejszego nie mam okresu. wiem, że postinor to ogromna dawka hormonów i wszystko jest możliwe..Ale czy którejś z Was również okres spóźniał się aż tak bardzo..? Dzięki za odpowiedź.

Gość po prostu stres..
czy ktoś też miał podobnie? Proszę o odpowiedź..umieram z nerwów..

Gość despre
to jestesmy w podobnej sytuacji, mi tez okres do dzisiaj nie przyszedl... i wciaz bola mnie jajniki, dziewcznyny pomocy:( wizyta u gina odpada od razu mowie...

Despre mnie też tak bolało podbrzusze po postinorze. Zrobiłam sobie test i wykazł że nie jestem w ciąży:-). NA drugi dzien akurat dostałam okres. Nawet w normalnym terminie, nic mi się nie przesunęło. Oczywiście był dość bolesny i trochę bardziej obfity, pewnie to po tabletce Postinor. Natomiast teraz mam końcówkę okresu i jeszcze czasem boli mnie tak dziwnie podbrzusze po obu stronach, a nawet ból przechodzi mi do placów na dole. na krzyży. Mam nadzieję że to minie:-/

Gość pocieszka
witam! opisuje swoj przypadek aby poprawic humorki tym najbardziej zalamanym:)48 godz po feralnym stosunku zazylam postinor i po kolejnych 12 druga, po okolo 1,5 tygodnia dostalam krwawienie a teraz czekam na druga miesiaczke i nic!zaczelam sie zle czuc- mdlosci, zle samopoczucie, zmeczenie od razu mialam podejzenie ze to ciaza wiec zrobilam z wielkim strachem test ciazowy i niestety wynik wyszedl pozytywny(ciaza)!swiat mi sie zawalil!zadzwonilam natychmiast do mojej ginekolog a ona kazala zrobic test ciazowy z krwi i cale szczescie wyszedl negatywny!sama ginekolog od razu mowila ze postinor falszuje wyniki testow ciazowych z moczu no i miala racje!wczorajszy dzien byl masakryczny ale na szczescie dobrze sie skonczyl!nie robcie po postinorze testow ciazowych z moczu bo wynik moze tak jak u mnie wyjsc falszywy!

Gość czy ktos wie
mam pytanko dwa tygodnie temu odstawiłam pigułki pozniej miałam okres z 7 dniowej przerwy po odstawieniu pigułek. po 7 dniach nei wrocilam do brania bo stwierdzilam z roznych przyczyn ze juz nie chce ich brac. Rowniutko 7 dni pozniej czyli 14 dni po zazyciu ostatniej pigułki kochalam sie z chłopakiem, pękla nam prezerwatywa. Czy w tym czasie miałam dni płodne bo po odtsawieniu pigułek ciezko to wyliczyc dopoki nie ma normalnych cykli. cos wiecie na ten temat?? tym bardziej ze slyszalam ze po odstawienu pigulek sa wieksze szanse na zajsie w ciaze. Zazyłam oczywiscie postinor 19 h po stosunku pozniej 2 12 h po. Wiec ciaza sie nie martwie raczej:) tylko interesuja mnei te dni plodne?? a swoja droga tragedia jest ze zdobyciem tych pigułek kilka szpitali kilka przychodni nic:( ale w koncu sie udalo:) dziekuje za odp pozdrawiam

Gość Jorghia
Salmah jestes tam? pilnie potrzebuje pomocy, czy mam moze tyle szczescia, zebys byla teraz na necie?

Gość Jorghia
Hej! potrzebuje pomocy... kochalam sie w 29 dniu cyklu, z uzyciem prezerwatywy i globulki dopochwowej patentex oval, do wytrysku w ogole nie doszlo... ale okres zponia mi sie juz 4 dni, normalnie mam cykle 27-28 dniowe, od prawie dwoch tygodni mam objawy jak przed okresem - bola mnie piersi i podbrzusze... zastanawiam sie, co robic... czy mozliwe, zebym z takim zabezpoieczeniem byla w ciazy?

Jorghia - nie ma bata Skarbie zebys byla w ciazy. Mialas poczworne zabezpieczenie: 1)prezerwatywa 2)patentex 3)dni nieplodne 4)brak wytrysku. To sa na 100% nerwy, albo jakies przeziebionko, z ktorego nawet nie zdajesz sobie sprawy. Nie martw sie i spokojnie czekaj na okres. Pij ciepla herbatke i bierz cieple kapiele, a okres przyjdzie. i koniecznie sie uspokoj, bo nie ma powodu do nerwow. Buziaczki:*

Gość Jorghia
Hej Salmah dzieki za odpowiedz, ale ja juz w miedzyczasi spanikowalam i zaylam 4 tabletki microgynon 21(zastepczo za 1 tabletke postinoru)...bo nie mialam postinoru pod reka....boze znowu ta schiza ciazowa...pamietasz mnie jeszcze? gadalysmy kiedys na gg? niestety nic sie nie zmienilo, nadal schizuje, ale kolezanka juz zalatwia mi jakas terapeutke, wiec mam nadzieje, ze zaczne terapie odezwe sie jeszcze do Ciebie jak bede w domu jeszcze raz dziekuje za odpowiedz

Oczywiscie, ze Cie pamietam. Terapia to doskonaly pomysl. Pozwoli Ci przepracowac problem i troszke sie uspokoic. Odzyjesz po niej. A co do pigulek, to mysle, ze wzielas je niepotrzebnie, ale najwazniejsze zebys miala spokoj. Pozdrawiam cieplo i trzymam za Ciebie kciuki:* Asia.

Gość Jorghia
Czesc Salmah, w ramach metody Yuzpe po stosunku, ktory mial miejsce w niedziele zazylam 2 dawki Microgynon 21 po 4 tabletki, czuje sie fatalnie, jest mi niedobrze i boli mnie glowa, no i jestem na siebie zla ze spanikowalam, bo przeciez bylam dobrze zabezpieczona...ale to wszystko przez to, ze spoznil mi sie okres, wiec zanim minelo 72 h zazylam, teraz oczywiscie tego zaluje najgorsze jest to, ze musze teraz isc do pracy i przez 8 godzin byc na wysokich obrotach..... co sie powinno teraz stac? powinnam dostac krwawienie? jedyna dobra strona tego wszystkiego jest to, ze jestem umowiona z pania psycholog na przyszly piatek, to psycholog z osrodka Pro Vita w Krakowie przy ul. Estery.... mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok i ze nie bede wymiotowac w pracy.... pozdrawiam Jorghia

Czy ja dobrze rozumiem, ze zazylas dwa razy po cztery tabletki???? Boze dziewczyno!! Wedlug tej metody bierze sie jednorazowo 3 tabletki, ale nie 2x po 4!! No nie wiem szczerze mowic co Ci doradzic. Wierze, ze czujesz sie fatalnie, ale nie mam pojecia co sie teraz wydarzy. To byla mega dawka hormonow dla organizmu. Najlepiej skontaktuj sie z jakims lekarzem, zwlaszcza, ze zle sie czujesz. Moze jakies plukanie zoladka?? O ktorej Ty wzielas ta druga dawke????

sorry, ze sie wtracam... ale dziewczyno Ty naprawde potrzebujesz psychologa!!!!! przeciez bylas idealnie zapezpieczona!!!!!!!! i faszerujesz sie jakas mega podwojna dwaka hormonow!!!!! a chociaz jakis test zrobilas????? boooze co za ludzie!!