Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miska

POSTINOR

Polecane posty

Gość kita1982
ja tez kochalam sie z facetem i pekla nam gumka dodam jescze ze uprawialismy sex w sumie podczas plamien po miesiaczkowych czy to sa juz dni plodne????/ okres mam nie regularnie ale z moich obliczen srednia 4 kolejnych cylki wynosi 27.... dla pewnosci zwielam postinpor chocaz za pozno:((3 godziny przed koncem terminu wziecia tabletki)co wy o tym myslicie????

Gość d.19.pl.
do kita1982 Słuchaj według mnie to były jeszcze dni niepłodne. Masz 72 godziny zeby wziąc Postinor. Rozmawialam wczoraj z moim przyjacielem, ktory był na położnictwie i powiedzial mi ze jesli wezmiesz tabletke w tym czasie to teoretycznie masz duze szanse zeby nie zajsc w ciąze. Dodatkowo jesli to sie stalo w takim a nie innym dniu cyklu to nie masz sie czym martwic. Na wszelki wypadek zrob sobie za jakis czas test, ale chyba wszstko jest ok. pozdrawiam

Gość belladonnae
Opowiem Wam pewna historie. Dwa lata temu, tuz po sesji na uczelni ( studiuje farmacje), na przekor wlasnej wiedzy, poszlam do lozka bez zabezpieczenia. Odpowiedzialnosc została uspiona, jednak obudzila sie rano-wraz ze mną ( i cholernym bolem glowy).Pokladajac ogromne nadzieje w swiat medykamentow o ktorych sie uczylam, postanowilam zbytnio sie nie przejmowac, zalatwilam białą recepte i popedzilam przyjąć Postinor-dou.Musze tutaj zaznaczyc, ze od feralnego "stracenia glowy" minelo zaledwie 6 godzin do czasu przyjecia pierwszej tabletki.Wszystko wiec mialo odbyc sie bez klopotow, to tez znajac dzialania uboczne postinoru nie zaniepokoilam sie brakiem miesiaczki w danym terminie...A teraz powiem jak skonczyla sie ta historia.Moj syn juz biega...na szczescie w tym roku bronie dyplomu. Chcialam tylko przez to powiedziec, ze lepiej zainwestowac w prezerwatywe niz w kwas foliowy i prenumerate magazynu "Mam dziecko".Chociaz....moj syn jest najcudowniejszym prezentem jaki otrzymalam, ale to juz inny temat. Pozdrawiam

Gość d.19.pl.
Jak widać od każdej reguły istnieja wyjątki... Na ulotce jest napisane ze nie zawsze zabezpiecza przed niechciana ciążą... Teoria, teorią- w praktyce bywa rożnie... Tak sie składa, że tez studiuję farmację i wierze w działanie takich srodków, chociaż kazda z nas jest inna.Pozostaje miec nadzieje ze wszystko skonczy sie po naszej mysli. jak widac Postinor nie uszkadza płodu jak juz wczesniej czytałam. Gratuluje z faktu posiadania synka :)

Gość d.19.pl.
Acha! I jeszcze jedno... Tej nocy bylismy zabezpieczenia ale prezerwatywa pekla... Tez naiwnie wierzyłam, ze nie mam sie czego bać, a jednak... nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych i zaluje, ze bylam poniekąd zmuszona do wzięcia Postinoru... Gdybym nie była w takiej a nie innej sytuacji- nigdy bym go nie wzięla.

Gość Kasix
Hej:) Mam do was pytanie, w jakim czasie najlepiej zrobić test ciążowy, czy tydzień lub dwa tygodnie od niebezpiecznego kontaktu półciowego test bedzie wiarygodny, czy tylko jest wtedy wiarygodny gdy sie go robi w dniu spodziewanej miesiączk? Jaki test polecacie który mozna zrobić jak najwczesniej? Bardzo was prosze o pomoc.Pozdrawiam!

Gość babinka
witam, kasix -po 9 dniach bedzie wiarygodny. 3 dni na zapłodnienie plus 6 dla testu- wystarczy. ja powinnam dzis dostać@ bo od wczoraj mam juz te plamienia przedokresowe i ból brzucha,ale narazie na tym sie kończy:( a prawdziwego okresu nie ma...ale mysle ze będzie..a jak nie to test jutro na wszelki wypadek. mam pytanko- plamienie implantacyjne to kiedy jest?? wydaje mi sie ze tydzień PO stosunku -około. i jak to wygląda?? bo nawet juz tak mysle ,że może to jest to? chociaż nie wydaje mi sie,bo przed wczoraj rano robilam test quick i był negatywny. chyba poczekam cierpliwie az sie okres "rozkręci" na dobre.

Gość Kasix
Dziekuje za odpowiedz babinka:) To swietnie test juz bedzie wiarygodny po 9 dniach od groźnego stosunku, a czy potem jeszcze jakos robić 2 test, czy czekac na okres?? Poradźcie jaki test najwcześniej wykrywa??Pozdrawiam:)

Gość babinka
do kasix- wiem cos na temat testów :) ostatnio przeczytalam wszystko co sie da na ten temat bo sama czekalam ( w sumie nadal czekam) i np. test quick vue lub test bobo-test wykrywają ciąze 6 dni po zapłodnieniu, ale w zależności którego dnia był stosunek trzeba liczyc dni.bo np. jesli przed owulacją to trzeba doliczyć np.2 dni na dotarcie plemników do kom jajowej i zapłodnienie,ktore tez trwa powiedzmy 3 dni a do tego dopiero 6 dni czyli wtedy wiarygodny bedzie po 11dniach od stosunku. ale gdy stosunek był pod koniec dni płodnych to nie liczymy czsu życia plemników bo zakładam ze dotarły szybko:) to wtedy po 9 dniach wiarygodny. ale zawsze jest dobrze zrobic powtórny test 48h po tym pierwszym-a najlepiej rano- i wtedy dopiero śpisz spokojnie:) a ja zrobilam 4 :) bo nie mogłam sie doczekac i robilam co dzień

Gość Kasix
do babinka. Dziekuje Ci bardzo za pomoc, niebezpieczny stosunek był przed owulacja i chyba przed dniami płodnymi (ale itak sie stresuje, bo czytam rózne strony o owulacji i dnach płodnyc i coraz bardziej sie boje bo jest tam nie jasno wytłumaczone np: na tej stronie http://www.woomb.org/bom/circdiag/index_pl.html , jest napisane ze zaraz po okresie sa niby dni nieplodne,ale wszytsko zalezy od dlugości cyklu a ze sie to zmienia wiec moze być róznie),ale i tak musze jeszcze troche poczekac ze zrobieniem testu. Pozdrawiam Cie cieplutko:)

Gość brak rozgrzeszenia
Witam dziewczyny. widzę,że stare kolezanki nadal od czasu do czasu się pojawiają:) Babinko- co u ciebie? Niespokojna 18- jak wyszedł test?? Ja jeszcze tydzień mam czekań na okres...mam nadzieję,że przyjdzie bez problemów...Bo krwawienia popostinorowego nie było...Nawet plamienia... Za to biust...biust jest większy. Mam nadzieję,że bedzie dobrze. Musi.

Gość Asiek25
No tak. Jeśli chodzi o postinor to ja zażyłam go 5 dni przed miesiączką niestety do tej pory jej nie dostałam :////, okres spóźnia mi się już 9 dni!! Czytałam poprzednie posty i wiem że Wam również się to zdarzało ale i tak się boję :(

Gość Niespokojna 18
brak rozgrzeszenia test zrobiłam był negatywny teraz czekam cały czas za okresen a przewidywany termin minoł dwa dni temu :/ Będzie napewno dobrze. Chociaż mam mieszane myśli...

Gość juz nic nie wiem
ej sluchajcie czy ktos wie czy postinor moze wplynac na dlugosc okresu? Mialam juz 3 @ ale tylko 2-3dniowe co jest dziwne zawsze mialam ok5 dni. Myslicie ze to wina postinoru?

Gość A_guska
do juz nic nie wiem..mi sie zdaje,ze to moze byc wina postinoru...3maj sie i nie martw sie;) ja okres mam dostac gdzies 24 listopada wiec jeszcze poczekam sobie.

Gość oLiWeCzKa 20
Mam WAŻNE pytanie ... Niech ktoś pomoże ... Kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia ... z "dojściem" w "środeczku" że tak to nazwę :P zawsze jesteśmy ostrożni, a teraz jakoś tak nam sie zachciało :/ :P Okres miałam 16 listopada i 21 sie skończył, a ten nasz nieodpowiedzialny sexik miał miejsce 31 listopada ... mój cykl to zawsze 30 dni choć ostatni miał dni - 28 Co mam o tym myśleć???? Co prawda okres powinien być w niedziele ... jeżeli 28 a we wtorek jeżeli 30 ... to już niebawem ale nie mogłam wytrzymać i musze zapytać ... jakie są szanse że jestem w ciąży??? Dodam że nie jestem na to gotowa :( ale mimo to zadnych tabletek wczesnoporonnych NIGDY bym nie wzieła ... Obliczcie mi swoimi sposobami czego mam się spodziewać? Bo ja nie potrafie i nie mam do tego głowy ... :( pozdrawiam serdecznie :*

Gość oLiWeCzKa 20
miało być października zamiast listopada :/ Okres miałam od 16 do 21 PAŹDZIERNIKA ... a kochalismy sie 31 pażdziernika :) przepraszam za zamieszanko :)

Gość A_guska
a jakie znasz tabletki wczesnoporonne??!!

Gość oLiWeCzKa2 0
A_guska :) jeżeli do mnie to pytanie to ... obiły mi się o uczy takie nazwy jak: Prostinol Duo i Postinor. Nawet nie wiem czy dobrze napisałam nazwy bo nigdy sie tym nie interesowałam :) ale ... odpowie ktoś w końcu na moje pytanie bo chyba oszaleje :( A_guska ... moze Ty napisz co o tym myślisz? z góry dzieki :)

Gość A_guska
ale to nie jest wczesnoporonny! .....ja nie jestem w tym zbytnio doswiadczona...;p jak nie dostaniesz okresu zrob test ciazowy.

Gość _krycha
Oliweczko : jasne że mogłaś zajść w ciąże w 16 dniu cyklu, spore prawdopodobieństwo, zwłaszcza jesli masz dłuższe cykle. Ale nie przejmuj sie na zapas, zrobić dziecko nie jest tak łatwo. Na tabletke i tak juz za późno, wiec pozostaje ci poczekać i oby sie wszystko dobrze skończyło. Na przyszłość zabezpiecz sie jak nie chcesz być mama.

Gość oLiWeCzKa20
_krycha ... na przyszłość na pewno się zabezpieczę :/ za dużo teraz najadłam się strachu ... zresztą nadal go "jem" :P ... Ehhh ... Pożyjemy zobaczymy ... Liczę na to, że jutro pojawi się @ ... a najpóźniej we wtorek :( ... bo wolałabym raczej zeby dzidziuś jeszcze troszkę poczekał z tym pojawieniem się w moim życiu ... :D Ehhh ... mam lekkie bóle brzucha ... takie jak przed okresem tylko, że zawsze były intensywniejsze... a teraz są takie znikome :( choć wiem, że to o niczym nie swiadczy ... wkręcam sobie różne rzeczy :|||| czekam na @ JAK NIGDY wcześniej :(

Gość A_guska
Kobietki jakie są objawy owulacji?

Gość oLiWeCzKa20
A_guska :) ... Z tego co wiem to niektóre kobietki odczuwają Ból Owulacyjny (około 30-40% kobiet go odczuwa) - ja niestety Nie :/ no a ten ból to tzw. kłucia, czy pobolewania w podbrzuszu! W tym samym czasie piersi mogą być bardziej wrażliwe na dotyk... i pamiętaj, że nie odczuwanie takich bólów nie jest równoznaczne ze stwierdzeniem braku owulacji :D Jeżeli chcesz dokładnie określić owulacje to kup sobie test owulacujny (test LH). Są dostępne w aptekach, bez recepty. Pozdrawiam

Gość oLiWeCzKa20
aaaaaa!! :D i jeszcze jedno ... podczas owulacji wydzielina staje się przejrzysta i ciągliwa, przypominając trochę białko surowego jajka. I Najważniejsze ... cytuję: "temperatura ciała kobiety podnosi się zaraz po owulacji i na podwyższonym poziomie pozostaje przez około dwa tygodnie. Dlatego, mierzenie temperatury w trakcie cyklu miesiączkowego może pomóc w określeniu dnia największej płodności - owulacji" :) z tą temperaturką to podobno sprawdza się w przypadku 100% kobiet... Pozdrawiam :)

Gość A_guska
dzieki;* opisze ci swoja sytuacje...kochalam sie z chłopakiem z 25 na 26(sierpnia) postinor zazylam 28(sierpnia)okres dostałam 3 wrzesnia trwał ok.6 dni...potem dostałam 25 wrzesnia..a nastepnie 24 pazdziernika...dodam ze robiłam z 4 testy +1 beta hcg z krwi..byłam u gine...ale od tygodnia czuje sie fatalnie;/ boli mnie brzuch;( pomoz!

Gość oLiWeCzKa20
Hmmm... Wydaje mi się, że takie "fatalne" samopoczucie... bóle itd to chyba normalne ... ale teraz jak pomyślę i widzę, że Ty wziełaś tabletki ... poza tym zrobiłaś tyle testów ... poza tym byłaś u gina :| a ja kochałam się prawdopodobnie w najpłodniejszy dziń i nic :/ ani testu nie zrobiłam ... o tabltkach nie pomyślałam nawet ... odpowiedzialności zero :/ zamieniłabym sie chyba z Tobą ... i wziełabym na siebie ten ból ... zamiast strachu jaki odczuwam :(( ehhh ...

Gość oLiWeCzKa20
Poza tym czytałam na necie, że dziewczyny, które brały Postinor z reguły odczuwają bóle i złe samopoczucie ... nawet po tak długim czasie jak Ty ... więc nie martw się ... wszystko przejdzie i nie myśl o tym a będzie w porządku :)

Gość A_guska
poczekam na okres...a jak nie przyjdzie to pojde znowu do gina..jestem zdecydowanie za młoda na dziecko...musi byc dobrze

Gość oLiWeCzKa20
a ile masz lat? :) Ja mam 20 ...