Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcy

poród w Anglii

Polecane posty

frugo - jest normalny spadek wagi a szczególnie jk masz nadwagę... ja tak miałam - do chyba 6 miesiąca - potem zacznie ci przybywać - ja schudłam ok 8 kilo i jestem teraz w 29 tygodniu ciąży i jeszcze nie dobiłam do wagi sprzed ciąży :) tak więc nie przejmuj sie organizm później nadrobi razem z bobasem. Życzę zdrówka wszystkim mamusiom :)

Gość frugo05
dzieki dziewczyny za słowa otuchy w środe przychodzi do mnie midwife zobaczymy co ona powie a po za tym mam dola bo dzis rodzinka poleciala do Polski i jakoś tak cicho i spokojnie sie nagle zrobilo pozdrawiam Was gorąco

Gość frugo05
ale cisza

Gość zaneta2400
Nio faktycznie ucicho Dzis dostalam wyniki badan wszystko ok moja dzidzia nie nalezy do podwyzszonych ryzykiem na Downa no i anemii tez chyba juz niemam :D bo nic nie przyszlo od Gp.

Gość zaneta2400
No dziewczynki jak wasze dzidziusie ?????????????? nic nie piszecie jak wy sie czujecie ???????????? Frugo kontaktowalas sie z kims z wiazku z twoim chudnieciem???????????

Gość frugo05
zaneta dzis ma przyjsc do mnie midwife to jej o wszystkim powiem zobaczymy co ona powie na ten temat

Gość zaneta2400
Frugo trzymam kciuki bedzie dobrze :D napisz potem co ci powiedziala midlajf

Hej dziewczynki! Fajnie ze u ciezarnych wszystko o.k.Frugo napewno wszystko bedzie dobrze z Twoja waga:)A poza tym to dbajcie o siebie i wszystko powinno byc dobrze. Ja nie pisalam bo nie mialam sily,jestem chora(Jak nie urok to sraczka:().Caly czas mam temperature i nie mam sily wstac z lozka.Ledwo karmie mala.Ale mam nadzieje ze szybko minie:P Jessica dobrze,zaczela troche wczesniej chodzic spac(9-10) a to juz sukces dla mnie:) Ide sie polozyc.Pa

Gość zaneta2400
kuzka zdrowka zycze wracaj szybciutko do formy :D

Gość nowa1979
dziewczyny-to powinien byc watek o porodach a nie o pozniejszych troskach o dziecko narodzone, kupki itd. Bez urazy-jest inne forum dla matek-a my nowe-szukamy tutaj informacji np. gdzie rodzic, jak to wyglada itp. prosze o zrozumienie tytulu watku i nowych czytelniczek.

Gość zaneta2400
Nowa1979 Gdzie rodzic w SZPITALU w jakim sama zdecyduj ktory dobry moim zdaniem jest , kazdy dobry wszystko zalezy od personelu czyli tak samo jak w PL jak to wyglada norma jedziesz do szpitala masz bole wody ci odchadza i rodzisz ze znieczuleniem albo bez co masz zabrac kolezanka pisala wczesniej niema sesu by pisala to trzysta razy jak ktos dochodzi prawda poczytaj to forum od poczatku a z pewnoscia sie dowiesz wiecej Pozdrowienia dla dziewczynek gdzie sie podziewacie ??????????? odezwijcie sie !!!!!

Gość nowa1979
zaneta. to jest kazdego wybor-odkrycie ameryki!!!!! tu chodzi o porady i dzielenie sie opiniami na temat szpitali itd, jednak szpitale sie roznia jesli chodzi o staff, wyposazenie, dostepne znieczulenie itd. to jest watek o porodzie a nie 6latach po!!!! prosze o czytanie tekstu ze zrozumieniem i przeniesienie sie na inny watek dla mam,gdzie jest was (nie ciebie jeszcze) duzo wiecej!!! nowe szukaja na tym watku inf dot pordow a nie kupek etc (choc to tez wazne ale nie na tym watku).

Gość zaneta2400
szpital jest kazdy inny ale chyba to normalne ze mieszkajac np. w Luton nie pojedziesz rodzic do Huntingdon bo tam ladniej znieczulenie dostaniesz jesli poprosisz w kazdym szpitalu . Tu nie chodzi o szpital tylko o personel.Moze byc brzydki szpital a ekstra person i na odwrot.A wogule w tym watku chodzi o sam porod wiec ma prawo kazdy sie wypowiac nawet te kobiety ktore rodzily w UK 6 lat temu nie widze przeszkod

Gość frugo05
Cześć dziewczyny !! I znowu gorąco na forum,a u mnie relax w środe była midwafe powiedzialam jej o mojej wadze i odrazu kobieta przystąpiła do działania choć powiedziala,że czasmi tak się dzieje w ciąży i pomimo tego wszystko z dzidzią jest Ok odrazu pobrala mi krew do badania,zadzwonila do szpitala i umuwila mi usg na piątek a zaraz po usg miałam konsultacje u ginekologa-powiedziano mi że z dzidzią wszystko jest dobrze,że rozwija sie prawidłowo i że wyniki z krwi tez są w normie więc mam wracać do domu i sie nie stresować ;-) Więc jak same widzicie może opieka i podejście do ciąży inne ale na pewno nic nie jest bagatelizowane Pozdrawiam

Gość frugo05
nowa ja myślę,że najważniejsze jest to,że takie forum w ogóle istnieje dzięki temu każdy może tu wejść i zadać pytanie i jeśli tylko znamy odpowiedz to na pewno jej udzielimy.Więc może lepiej od razu pytać niż krytykować

Gość mi83
zaneta-- no, nie wszedzie jest tak samo.. mi odeszy wody w szpitalu, ale ze bylo za male rozwarcie odeslali mnie do domu.. zalewalam pokój, nawet troche krwawilam, ale dla nich its normal.. wiéc chyba dobrze, ze nowa chce znac opinie, rady, wcale nie beda takie same, bo kazdy porod jest inny, no i kazdy szpital..bo w szpitalu pracuja ludzie, a wiadomo sa lepsi i gorsi..

Gość zaneta2400
aaaaa no tez o tym slyszalam ze jak wody odchodza to nie biora na porodowke chyba ze jest rozwarcie normalne jest chyba ze kazda ciaza zarowno porod sa inne

z tymi wodami to fakt, mi odeszły wody,(nie sączyły sie lecz chlusnęły) i skurcze miałam regularne co 10 minut więc zadzwoniłam do szpitala, wypytali mnie o wszystko i kazali czekać w domu. Po 2 godzinach zadzwoniłam ponownie ze skurczami regularnymi co 5 minut, a oni pytali mnie czy moge zostać jeszcze w domu (bo mają dużo rodzących i miejsc nie mają) a dodam tylko że do szpitala mam ok. 20 km, ja nie byłam już w stanie rozmawiać, skurcze były juz bardzo bolesne, więc mąż powiedział im że nie jestem w stanie siedzieć już dłużej w domu i wtedy dopiero pozwolili przyjechać, pokój juz na mnie czekał, a po 3 godzinach urodziłam(to było ok 8 nad ranem) i po 6 godzinach mogłam juz wrócic do domu(wróciłam po 14 godzinach od urodzenia małego).

Gość zaneta2400
kurcze ze oni sie nie boja tzn w szpitalu ze moze sie dziecko udusic ani ktg ani nic jak mi tak wody odejdom to fajnie bede panikowac :( Napewno nie bede czekac tylko sie wryje na chama z natury jestem panikara ale mam nadzieje ze bedzie ok. Pozdrawiam

Gość zaneta2400
demiluna a gdzie rodzilas jesli moge spytac?????

Gość alpine4
Cześć dziewczyny! Jestem w 32 tyg. jak do tej pory jestem bardzo zadowolona z opieki w Anglii, wprawdzie raz mnie nastraszyli troszeczkę, ponieważ położna w szpitalu stwierdziła niedawno że mam zbyt mały brzuch jak na ten tydzien ciąży i jeszcze tego samego dnia zrobino mi kolejne USG które wykazało że wszystko jest OK i dziecko rośnie prawidłowo,a mały brzuch jest wynikiem mojej budowy ( dużo miejsca pomiędzy mostkiem, a dnem macicy) :) A co do lekarzy w Polsce, no cóż, jedna wizyta około 100zł, razy 10 pacjętek dziennie, razy 20 dni, niezły zarobek...

Gość alpine4
i jeszcze prośba, jeśli jesteście świeżo po porodzie, dorzdźcie prroszę , co zabrać z sobą do szpitala, takie minimum, pampersy dla małego?? mleko?? itp.. pozdr

Gość frugo05
alpine4 na stronie 7 kolleżanka wypisala wszystko co bedzie nam potrzebne do szpitala ;-)

Gość alpine4
dzięki frugo05, przeoczyłam :) być może są tu mamusie z Manchester które rodziły lub będą rodziły w st marys hosp.?

Mam pytanie: czy chodziłyście dziewczyny do szkoły rodzenia? Jesli tak to gdzie znajde polską szkołę rodzenia w west midlands?

Gość zaneta2400
magdzikm szkola rodzenia tutaj jest ale czy jest polska tego nie wiem spytaj midlajf on ci powie gdzie sie znajduje szkola Pozdrawiam i spadam cos przekasic zglodnialam :D

Gość frugo05
dziewczyny (te w ciaży i niekoniecznie)macie juz wybrane imionka dla swoich bobasków lub zastanawiacie sie nad jakimiś jeśli tak podzielcie się pomysłami bo u mnie totalna klapa w tym temacie czekam na wasze pomysly

Gość frugo05
magdzikm spytaj midwife moja ostatnio mi powiedziała że w szpitalu w którym mam zamiar rodzic jest polska polożna która uczestniczy w zajęciach w szkole rodzenia

Gość zaneta2400
Frugo dla dziewczynki wybralam juz imie ROKSANA a dla chlopczyka nie ma normalnie brak pomyslu