Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikita_brust

jak poskromić krnąbrne dziecko?

Polecane posty

jak poskromić krnąbrne dziecko?macie jakies metody? on ma 9 lat nie chce czytac, ma problemy z nauką, niegrzecznie sie odzywa, wszystko robi z łachą. proszę o porady

Gość najpierw
trzeba zrozumieć, dlaczego tak się dzieje i nie sądzę, żeby ktoś na forum był w stanie poradzić Ci coś nie znając dziecka:(

Gość kasieńka1
w telewizji puszczaj program super niania lub co[ takiego on jest w TVP 2 w czwartki i piatki o godz 16. 45 tam pokazuja wla[nie tego typu problemy. musisz najpierw zorientowac sie co ty robisz zle a potem zmienic to i wyegzekwowac posluszenstwo od dziecka. to ostatni moment bo jesli twoja córka ma 9 lat to bedzie ci bardzo trudno. Jesli nie chce czytac zorientuj sie czy nie ma problemów z nauka moze caly ten problem dotyczy jej klopotów z nauka, moze nie potrafi sobie poradzic w szkole lub ma jakies zaleglosci z 1 klasy a teraz odreagowuje ale to ty musisz zdecydowac bo ja faktycznie nie znam twojej córki i ciebie i nie potrafie stwierdzic, pisze tu tylko swoje przypuszczenia które wcale nie musza byc trafione. powodzenia

Gość ja bym Ci
radzila zasiegnac porady u psychologa dla dobra dziecka i swojego. To naprawde pomaga, dobierze odpowiednie metody postepowania , z reguly wystarcza 2-3 spotkania.

mialam taki sam problem ale u mnie przyczyna byly awantury mojego bylego meza teraz sama wychowuje dzieci i problem powoli zanika ale psycholog okazal sie konieczny jestes mamą musisz znalezc przyczyne powodzenia

Gość dr Mrus
Wsadzić do beczki z kapustą kiszoną.

Gość Powodzenia
Nie wiem gdzie mieszkasz ale w wielu miastach w Polsce są takie specjalne szkoły dla rodziców- na których odbywają sie bardzo przydatne zajęcia, jeśli masz troche czasu to naprawdę warto. Jeśli nie uporasz sie teraz z problemami to będzie ich coraz więcej, najważniejsza jest dobra komunikacja z dzieckiem no i stanowczość. Polecam Ci równiez wspaniałą książkę "Jak mówic żeby dzieci słuchały i jak słuchać żeby dzieci mówiły" nie pamiętam autorstwa ale to super książka koszt 15zł warto , wielu osobom pomogła. Powodzenia!!!

Gość anyt
mam podobny problem. pogadajmy.

Ja proponuję zacząć wprowadzać tak zwany system kar i nagród. Jest to rewelacyjna metoda, którą zawsze polecam. Za każde poprawne zachowanie należy nagradzać dziecko. Można kupić małe prezenty np ciekawe zabawki. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.