Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość szaninka do kajki19
jeżeli chcesz stracić włosy to tak,jak najbardziej po rozjasniaczu je zafarbuj ;-) Włosy po samym rozjaśniaczu sa już bardzo ,nadwyrężone'' a dodatkowo farba może je całkoowice zniszczyć,bo to za duże obciążenie. Jednak jeżeli chcesz zafrbować całe włosy rozjasniaczem to szansa,że wyjdzie to ładnie jest nikła,wątopię czy w ogóle prawdopodobna. Odrosty masz ciemne,kilka żółto-rudych pasmeke, i platynowe pasemka,więc trudno będzie zrobic to tak żeby te 3 rózne kolory wyszły jednakowo,bo niestety nie wymyslono jeszcze ,,inteligentych rozjaśniaczy",poza tym włosy będą bardzo zniszczone (zwłaszcza te juz platynowe). Na twoim miejscu to przede wszsystkim nie farbowałabym ich całych rozjasniczem ,spróbowałabym rozjasnić te żółtawe pasemka,jeżeli chodzi o konkrety: płukanka do blond włosów ,,Flor Illum" ,kolor srebrny, dostępna u fryzjera i w hurtowniach fryzjerskich. koszt.10zł www.progress.pl,eliminuje żółty kolor włosów(w to bym się zaopatrzyła ,może nic iwęcej nie będzie trzeba). Poza tym możesz stosowac też szampon Regenal z Welli(ok.20zł),ale nie wiem czy kolor nie zamieni się raczej w złotawy niż w platynę.Jeżeli chodzi o naturalne sposoby(większośc jest raczej przeznaczona do złotych włosów,ale dalej powinnas coś znaleźć: 1)Płukanki do włosów jasnych Dwie łyżki kwiatów rumianku, dwie łyżki kwiatów nagietka, jedna łyżka cienko ściętej, świeżej skórki pomarańczowej, jedna łyżka kwiatów bzu czarnego. Wszystko to należy zalać 1 litrm wrzącej wody i parzyć pół godziny pod przykryciem. Po tym czasie wlać do naczynia z wodą w którym będziemy płukać włosy. 2)Uzyskanie lub utrwalenie odcienia złoto blond daje rumian szlachetny (rumianek rzymski) i kwiatostan lipy. Z tym, że lipa bardziej nadaje się do włosów suchych lub normalnych ze względu na zawartość związków śluzowych. 3)Intensywniejszy kolor złoty "tycjanowski" można uzyskać przez płukanie w płatkach nagietka lub korzenia rzewienia. Z powyższych ziół przygotowujemy odwar zalewając 4 łyżki ziół letnią wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia gotuje się je pod przykryciem 5 minut, a następnie odstawia na 0,5 godziny. 4)Aby nadać włosom odcień popielaty, po rozjaśnieniu lub trwałej ondulacji, kiedy włosy popielato-blond lub siwe nabierają złotego odcienia, można wypłukać je w odwarze z korzenia pietruszki (2 duże pietruszki gotuje się 20 minut w 1 litrze wody). Aby uzyskać miły zapach można dodać 1 łyżkę kłącza tataraku. 5)Celem nadania włosom ciemniejszym złocistego odcienia można smarować je nawet codziennie (aż do otrzymania żądanego koloru) wywarem z łusek cebuli. Garść łusek gotuje się 20 minut w 300 ml wody, odstawia na 30 minut. Po przecedzeniu dodaje 1 łyżkę gliceryny. 6)obrać 12 ziemnikaów, zalać zimną wodą. ugotować do miękkości. Odcedzoną wodę przelać do butelki, wystudzić. chłodnym wywarem spłukać włosy, wysuszyć na słońcu lub suszarką. 7) 2 garści rumianku zalać ½ l wrzątku. pozostawić pod nakryciem przez 20min. odcedzić, umyć włosy i spłukać (nie używać odżywki) 8) 2 łyzki tumianku+2łyzki rozmarynu + 2 łyzki krzyżownicy wirginijskiej+1 łyzka melisy. zalać 1 l wrzątku, parzyc pod przykryciem 30 min. przelać do zimnego naczynia, spłukać włosy 10) Mielony korzeń rabarbaru - około pół szklanki (można kupić go w aptece) należy wymieszać z sokiem z jednej cytryny i łyżką oleju. Następnie należy dodać odrobinę gorącej wody, taką ilość, aby uzyskać papkę, pozostawić na piętnaście minut. Na świeżo umytą głowę należy nałożyć papkę i trzymać ją od piętnastu do trzydziestu minut,owinąć głowę czepkiem/folią i ręcznikiem. włosy dokładnie spłukać wodą. Skoncentrowałabym się na tym,aby poprawic te nieudane pasemka,rozjaśnic je. Poza tym,jeszce jeden argument za tym abyś je farbowała całych rozjasniczem to fakt,że jeżeli wyjdzie to nieciekawie to baaaaaaaaardzo trudno bedzie je przefarbować,bo kolor będzie się zmywał i te rozjasnione będą przebłyskiwać,nie mówię już o znisczeniu włosów. Nie mam pojęcia ile może potrwać rozjasnianie tych żółtych pasemek(po tej płukace z progressu efekty powinny być widoczne po 1 razie),jednka jeżeli bedzie to trochę trwało to ja ponownie zrobiłabym jasne pasemka,tak jak robiłas wczesniej gdy miałaś odrosty. Mogę jeszcze zaproponowac farbę z Palette(chociaż są to jedne z najgorszych farb,jeżeoli chodzi o szkodliwośc )kolor gołębi,podobno efekt na takich własnie włosach jak twoje(te żóltawe) jest świetny,ale jak wyjdzie na twoich,tego nikt nie wie. POWODZENIA.I jakby co ,pamietaj że włosy odrastają ;-)

Gość kajka19
dziekuje Ci szaninka za bardzo obrzerna odpowiedz, hmm ale teraz juz nie wiem co mam robic:( juz myslalam ze cale rozjasniaczem zrobie i bedzie dobrze ale teraz znowu mam klopot, chce uzyskac jednolity kolor ale nie mam pojecia jak to zrobic, sadze ze te plukanki tez tego nie zalatwia. Masz moze gg>? moze pogadamy tam>? bo mam jeszcze pare pytan do Ciebie a tutaj dlugo schodzi, moj numer 249 3808 czekam na odp

Gość szaninak do kajki
niestety nie mam gg,możemy umówic sie na jakiś czat. Może być teraz na www.czateria.pl na ORIELNTALNYM w międzynarodowym? Zaraz tam wchodze ,nick:szaninka ,będę tam do 17.oo jakbys nie mogła to napisz na mój e-mail: szaninka@interia.pl

Gość kajka19
szaninka, wyslalam Ci maila, nie moge wejsc na czat, z reszta wszystko jest w mailu czekam na odp, pozdrowka

Gość kajka19
szaninka, wyslalam Ci maila, nie moge wejsc na czat, z reszta wszystko jest w mailu czekam na odp, pozdrowka

Gość orzechowe-oczy
A jaki kolor mi poradzisz? Mam ciemne oczy, ciemną oprawę oczu, cerę brzoskwiniową, w lecie dość szybko się opalam; usta duże różowe. Naturlany kolor włosów to ciemny blond (w lecie) lub jasny brąz (zima). Z góry dzięki za odpis.

Gość szaninka do orzechowej
żeby nie było żadnych niejasności. Brwi ciemne-ale brąz,ciemny blond czy czarne?, powieki-ciemnjesze od kolory cery,a oczy orzechowo -miodowe? Tak?

sorki,nie wiem skąd mi się wzięły te miodowe oczy,ale nieważne. Jeżeli chodzi o brwi,to jeżeli są czarne czy bardzo ciemne to napisz mi o ich gęstości-czy są rzadkie,normalne czy gęste.

Brwi: czarne, dość gęste Powieki: takie jak cała cera; o ciepłym odcienu, żółtobrzoskwiniowe Oczy: orzechowy brąz Rzęsy: czarne, nie ma różnicy czy pomalowane czy nie, i tak wyglądają tak samo ;) Naturalny kolor włosów: ciemny blond lub jasny brąz Obecny kolor włosów: średni blond Długość włosów: półdługie, krótsze niż do ramion Z góry dzięki za odp.

Najlepszym kolorem będzie brąz,taki między średnim a ciemnym,ponieważ masz ciemne brwi,a brąz podkreśli kolor oczu. Myślę,że może być też odcienie typu ciemna czekolada,gorzka czekolada,palona kawa.(czernie odblaskująca na brąz-zalezy oczywiście od włosów,ale na twoich powinny wyjść). Jeżeli chodzi o te brązy to możesz prócz zafrabowania całych wlosów na jeden kolor, zrobić dwukolorowy(2 rózne brązy)balejaż ,pasmeka,albo kontarsty(na wierzch ciemnejszy ,pod spód jasniejszy ale nie wiem jak masz obcięte włosy i czy efekt taki będzie widoczny),możesz tez do tego brązu,jeżeli będziesz się czuła,,za ciemno" zrobić pasemka w kolorze jasnego złotego blondu albo jakiegoś bursztynowego,miodowego(chociaż ja uważam,że najlepsze są dla ciebie ciemne kolory). Mysle,że mogą pasować ci też czeriwnie ale bardzo ciemne,a najlepiej kasztan(brąz odblaskujący na mahoń). Jeżeli chodzi o kolory: brązy-tutaj TURECKA MOKKA,ORIANTALNA CZEKOLADA http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/safira/tabela_odcieni.jsp blond-tutaj trzeci od góry w blondach ZŁOTY BLOND (mógłby być bardziej intenswyny i nieco jaśniejszy,tylko muisz opamiętać ,że na ciemnych brąz włosach to ona na pweno tak nie wyjdzie) http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp kolor MOKKA(chodzio okolor na modelce)myslę,że też byłby dobry,zobacz jeszce na złoty szatyn z Garnier Ntrisse,powinien pasować tobie ale wg mnie powinien być ciemnejszy ,coś w stylu ciemny złoty szatyn.Wracając jeszcze do tej mokki,tu jest problem jaki kolor wyjdzie bo różnica między próbką włosów a zdjęciem jest ogrimna. http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp Jeżeli chodzi o te czerwinie to fajny byłby kolor BURGUND(chodzi o kolor na włosach,nie na modelce- chociaż tutaj też jest na włosach ;-) i znowu jest problem jaki kolor by wyszedł,poza tym niby zakwalifikowali go do fioletów,chociaz jak dla mnie na fiolet to on się nie nadaje (chodzi znowu o próvkę włosów,bo na modelce to jak najbardziej jest fioletowy) http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/decore/colornuanc.jsp Znowu jeżeli chodzi o blondy to ten n pasemka (chodzi o kolor na próbkach wlosów) to coś takiego jak ROZSWIETLONY BLOND 9/0 http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/wellaton/produkty/wtonkorzysci/wtontabela.jsp Jeżeli chodzi o ten złoty szatyn to jest coś takiego jak tutaj 7/3 ,ale wg mnie powinien dla ciebie być ciemnejszy http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/nature_h2/index.jsp Jeżelio chodzi o aksztan to jest coś takiego jak tutaj 6/55 ale ta czeriweń powinna być nieco bardziej intensywna http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/xred_h2/index.jsp Jeżeli chodzi o brązy mogłabyś np.pomieszać 6/75 z 6/7 a jeżeli chodzi o te ciemneiejsze kolory brazów (gorzka czekolada itp.) to os takiego jak 5/77 i 4/77 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/fashion_h2/index.jsp czerwnienie tutaj 55/55 i 44/44 (ale tutaj powinno byc więcej ciemnejszego koloru) http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/ired_h2/index.jsp

Gość szaninka do heremelegildy
napisz mi jeszce : kolor brwi-jeżeli są czarne to także ich gęstośc-rzadkie,normalne ,gęste kolor powiek-taki jak cera czy ciemnejszy kolor ust i jak się oplasz-szybkona,na brązowo itp. I pyt. jeżeli chodzi o cerę ,masz piegi, naczynka czy rumieńce?

Gość agatqa
Szaninko! wielkie dziękki,na pewno skorzystam, kiedys zafarbowałam włosy na miedziany blond i jakoś tak dziwnie się czuła, w ogóle starsznie wy6glądałam.Jeszcze raz DZIĘKI.

Gość pAuLiNkAAaAa
sZANINKO poratuj!! co zrobić: mam rozjaśniane włoski na blond, a mój naturalny kolor to mysi. jak radzić sobie z odrostami i jak oraz czym farbować żeby nie były sianowate?? mYŚLAŁAM O ZMIANIE KOLORU NA BRĄZIK, ALE CHYBA NIE BĘDĘ W NIM DOBRZE WYGLĄDAĆ, CHCĘ MIEĆ BLOND hehehe

Gość szaninka do paulinkii
Z odrostami nie da się nic więcej zrobic jak obciąć albo zafarbować. Najlepiej jest zrobic pasemka bo wtedy odrosty nie są tak widoczne i można rzadziej farbować. Jeżeli chodzio farbowanie to stanowczo odradzam wodę utleniona i rozjasnicze, najlepiej stosowac prof.farby,ale wiadomo nie każdy ma do nicgh dostęp,jeżeli chodzi o taki kupne w zwykłych sklepach to z L'oreala,Welli i Garnier(z Belle Color jest duży wybór),jednak trudno przewidziec jaki kolor uzyskasz -może wyjść żółty. Tak więc rozjsniacze bardzo niszczą i wysuszają włosy,ale wiadomo że kolor wyjdzie jasny(oczywiście zalezy jaki jest kolor wyjściowy,ale akurat mam na mysli twój przypadek),a z farbami znowu odwrotnie-wiadmo,że trochę zniszcza ale nie tak jak rozjaś.ale znowu kolor może wyjśc rózny. Tak więc trudno cos wybrać,bo nie wiadomo jaki efekt uzyskasz.

Gość vivka
mozesz cos poradzic jak pozbyc sie zlotego odcienia wlosow, ktore stopniowo rozjasnia?.dodam ze one nie żólkna jakis czas po rozjasnieniu tylko od razu takie sa, co gorsza troche jakby w odcieniu rudo-zlotym..... co z szamponem L'oreal professionnel system SILVER?najgorsza jest ta rudosc odcienia taki rudy zloty blon!dodam, ze naturalny moj kolor to ceimny blond/szatyka nawet bardziej..... Wlasnie ten rudawy kolor to moja zmora, tak jakbym miala gdzies we wlosach ten pigment i z rozjasnianiem on sie uwydatnia.....nie wiem czy farbowanie teraz na jasniejszy kolor "zabije" te rudosc....

Gość szaninka do vivki
a czym farbujesz włosy? Zawsze taki kolor wychodzi?

Gość vivka
stosuje rozjasniacz w spray'u firmy Joanna i on nawet po 6 cyklicznych seriach juz mi rozjasnil z jasnego brazu do takiego zlotego, bardziej rudego blondu, nie chce robic normalnym rozjasniaczem, bo wtedy berdziej niszcze wlosy.moze wiesz cos o jakichs szamponach?tyle ze one sa do pozolklych wlosow a nie do porudzialych... :)

Gość szaninka do viviki
widocznie ten rozjasniacz jest dla ciebie za słaby albo masz mało podatne włosy. Jeżeli chcesz pozbyc się tego koloru to polecam płukanka do blond włosów ,,Flor Illum" ,kolor srebrny, dostępna u fryzjera i w hurtowniach fryzjerskich. koszt.10zł www.progress.pl. Albo np.płukanke z Celii(ok.5zł) ale efekty tez nie są jakieś ogromne. Poza tym szampon Regenal z Welli (ok 20zł). ewentulanie mogę ci jeszce polecic farbe z Palette(ale nieszczą one włosy) kolor gołębi ,bo czyatłam,że po jego uzyciu takie włsy nabierają badrzo ładnego jasnego blond koloru(ale nie gwarantuje jak to wyjdzie u ciebie). Pozostaja jeszcze naturalne spsooby rozjasniania włosów: 1)Płukanki do włosów jasnych Dwie łyżki kwiatów rumianku, dwie łyżki kwiatów nagietka, jedna łyżka cienko ściętej, świeżej skórki pomarańczowej, jedna łyżka kwiatów bzu czarnego. Wszystko to należy zalać 1 litrm wrzącej wody i parzyć pół godziny pod przykryciem. Po tym czasie wlać do naczynia z wodą w którym będziemy płukać włosy. 2)Uzyskanie lub utrwalenie odcienia złoto blond daje rumian szlachetny (rumianek rzymski) i kwiatostan lipy. Z tym, że lipa bardziej nadaje się do włosów suchych lub normalnych ze względu na zawartość związków śluzowych. 3)Intensywniejszy kolor złoty "tycjanowski" można uzyskać przez płukanie w płatkach nagietka lub korzenia rzewienia. Z powyższych ziół przygotowujemy odwar zalewając 4 łyżki ziół letnią wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia gotuje się je pod przykryciem 5 minut, a następnie odstawia na 0,5 godziny. 4)Aby nadać włosom odcień popielaty, po rozjaśnieniu lub trwałej ondulacji, kiedy włosy popielato-blond lub siwe nabierają złotego odcienia, można wypłukać je w odwarze z korzenia pietruszki (2 duże pietruszki gotuje się 20 minut w 1 litrze wody). Aby uzyskać miły zapach można dodać 1 łyżkę kłącza tataraku. 5)Celem nadania włosom ciemniejszym złocistego odcienia można smarować je nawet codziennie (aż do otrzymania żądanego koloru) wywarem z łusek cebuli. Garść łusek gotuje się 20 minut w 300 ml wody, odstawia na 30 minut. Po przecedzeniu dodaje 1 łyżkę gliceryny. 6)obrać 12 ziemnikaów, zalać zimną wodą. ugotować do miękkości. Odcedzoną wodę przelać do butelki, wystudzić. chłodnym wywarem spłukać włosy, wysuszyć na słońcu lub suszarką. 7) 2 garści rumianku zalać ½ l wrzątku. pozostawić pod nakryciem przez 20min. odcedzić, umyć włosy i spłukać (nie używać odżywki) 8) 2 łyzki tumianku+2łyzki rozmarynu + 2 łyzki krzyżownicy wirginijskiej+1 łyzka melisy. zalać 1 l wrzątku, parzyc pod przykryciem 30 min. przelać do zimnego naczynia, spłukać włosy 10) Mielony korzeń rabarbaru - około pół szklanki (można kupić go w aptece) należy wymieszać z sokiem z jednej cytryny i łyżką oleju. Następnie należy dodać odrobinę gorącej wody, taką ilość, aby uzyskać papkę, pozostawić na piętnaście minut. Na świeżo umytą głowę należy nałożyć papkę i trzymać ją od piętnastu do trzydziestu minut,owinąć głowę czepkiem/folią i ręcznikiem. włosy dokładnie spłukać wodą. Do włosów blond są jeszce szampony z Gliss Kur ,Avonu i Lo'real ale one raczej podtrzymują kolor blond raki jaki jest, a ten z Welli włosy rozjasnia. Poszukam jeszcze coś w necie to napiszę,zajrzyj później.Na razie to mogę ci zaproponowac tylko tyle.

Gość vivka
no dziekuje, jakby jeszcze inna z was miala jakies rady to goroca zachecam.....

Gość vivka
no dziekuje, jakby jeszcze inna z was miala jakies rady to goroca zachecam.....

Gość szaninka do vivki
Ok.Już sie dowiedziałam. Jeżeli chodzi o szampony to najlepszy jest z L'oreal Professional Silver(koszt. ok.40zł),poza tym dobre są jeszce z Rossmana Silver ,Szampon Venita nadający platynowy odcień (ok.5zł),jeżeli chodzi o te które nie warto kupowac to Shine Blond z Loreala i SoBlond. To wszystko

Gość szaninka do vivki
Ok.Już sie dowiedziałam. Jeżeli chodzi o szampony to najlepszy jest z L'oreal Professional Silver(koszt. ok.40zł),poza tym dobre są jeszce z Rossmana Silver ,Szampon Venita nadający platynowy odcień (ok.5zł),jeżeli chodzi o te które nie warto kupowac to Shine Blond z Loreala i SoBlond. To wszystko

Gość a ja tez chce wiedziec....
jaki kolor by mi psaowal . na razie nie mam zamiaru farobiwac ale tak z ciekawosci i "na przyszlosc" wiec mam wlosy naturalnie koloru sredni blad, oczy niebieskie oprawe oczu czarna... co polecasz?

Gość a ja tez chce wiedziec
aha zapomnialabym mam taka raczej bledsza cere ktora rumieni sie w cieple...:D

Gość szaninka do a ja chcę
Za mało info mi podałaś ,napisz: 1-naturalny kolor włosów 2-kolor brwi (jeżeli czarne to tez gęstośc-rzadkie,normalne,gęste) 3-kolor powiek(jaśniejszy czy taki jak cera) 4-kolor oczu (+odcień zimny czy ciepły,jak nie wiesz to opisz dokładniej np.jasne,ciemne z domieszką jakiegos koloru) 5-kolor ust 6-kolor cery(ewentualnie czy masz rumieńce,piegi) 7-dodatkowo jak się opalasz np.szybko,na brązowo.

Cześć szaninko!!!Ja także chciałabym skorzystać z Twoich porad. Jestem szatynką, mój naturalny kolor był \"nijaki\" coś między mysim a ciemnym blądem. Mam ciemnoniebieskie wyraziste oczy, ciemną oprawę oczu, rzęsy i brwi( ani rzadkie ani gęste, takie sobie) i bardzo bladą cerę, \"anemiczną\" jak mawia moja mama...., bez piegów, rumieńców, przebarwień. Usta też mam raczej blade. Farbuję włosy na ciemne czerwienie: burgund, ciemna wisnia, purpurowy ale nie wiem czy te kolory są dla mnie odpowiednie...Jak myślisz?

Gość szaninka do mel
Wg mnie to te kolory nie są dla ciebie,lepiej wygładałby ciemny popielaty blond,mógłby byc też popielaty brąz,jeżeli chodzi o ten popielaty blond to mogłabyś go rozjasnic cieniutkimi gołębimi pasemkami,żeby twarz nie wygladała za smutno.

Dzięki!Też myślę o rozjasnieniu włosków pasemkami jasnymi( na czekoladowym brązie) Niestety nie bardzo wiem jaki to kolor\" popielaty brąz\".

Gość vivka
dziekuje za porade, musze sie teraz zatanowic czy brnac dalej w jasny kolor, bo byc moze nie jest on m pisany.w sumie to smam chetnie sie zapytam czy i mi w jakim kolorze byloby dobrze:1moj naturalny kolor wlosow to ciemny blond/jasny braz, taki chlodny raczej, za to oczy mam brazowe,brwi jasny braz, ani geste ani cienkie, normalne,cera normalna,jak sie opale to lekko sniada sie robi,usta mam w odcieniu cieplego koralu,opalam sie latwo.zadnych piegow.