Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość psychiczna17
a mam jeszcze jedno pytanie! jeżeli wybiore sobie jakąś kurację tio czy włosy od razu mi się rozjaśnią czy po kilku razach??? odpisz proszę...

Gość szaninka do psychicznej
na pewno będziesz musiała powtórzyc kilka razy,trudno powidziec ile,ale mysle że po 1 razie powinnas zauważyć efekty,mogę ci jeszce polcecić szampon z timotei z ekstraktem z bawełny i mleczkiem brzoskwiniowy(do włosów zniszconych i farbownych)bo zauważyłam że po nim zmywa sie kolor,chociaż niby jest od farbowanych,ale to może na moich włosach...........

Gość szaninka do maaaaalej
napisz mi jeszce jaki masz kolor: 1-brwi 2-powiek (jasniejszy czy ciemnjeszy od cery) 3-cery 4-ust

Gość psychiczna17
acha i jeszcze jedno czy włosy po tej kuracji wrócą do naturalnego kolorku? z góry dziekuje za rady

Gość czarna inez
Witam cie szaninko!:) Chcialabym skorzystac z twojej rady...a wiec tak: jestem szatynka, mam zielone oczy, powieki chyba sa troszeczke ciemniejsze od cery,a cera...hmm....mam troszeczke piegow,a le prawie niewidocznych, kolor cery no chyba taki zwykly, na sloncu sie nie spalam chyba ze sama tego chce:)kolor brwi ciemny, a usta takei srednio waskie no i nie sa blade, raczej je widac:)...mam nadzieje ze o niczym nie zapomnialam:) Z gory dzieki....pozdrawiam!!

żebyśmy się dobrze zrozumiały. Masz naturalne włosy powiedzmy ciemny blond,zafarbowałaś na jasny blond a później umyłaś szamponem do brązowych i wyszedł ci rudawy,więc po tej kuracji będziesz miała włosy w kolorze tego farbowanego jasnego blondu.

Gość edyta32
Hej! mam niebieskie oczy, cerę raczej jasną, lecz bez piegów, kształ twarzy owalny. Od wielu lat farbuję włosy na bardzo bardzo jasny blond i chciałabym wreszcie odmiany. Są długości do ramion z pocieniowanymi końcówkami. Zaznaczam,że chcę zapuszczać długie...takie miałam kiedyś i najlepiej się czułam.

Gość szaninka do czarnej inez
Proponuje kolorki w kolorze cos miedzy średnim a ciemnym ciepłym brązem jako bazowe, do tego możesz robic pasemka albo w kolorze jasniejszego brazu,albo rudawo-miedziane,mogą byc ewnetualnie jakies jasno złote. Jednak radzę nie przesadzać z ilością tych jasniejszych pasemek. Może byc jeszce kasztanowy kolorem.

Gość edyta32
zapomniałam dodać,że brwi mam ciemne

Gość szaninka do czarnej inez
Proponuje kolorki w kolorze cos miedzy średnim a ciemnym ciepłym brązem jako bazowe, do tego możesz robic pasemka albo w kolorze jasniejszego brazu,albo rudawo-miedziane,mogą byc ewnetualnie jakies jasno złote. Jednak radzę nie przesadzać z ilością tych jasniejszych pasemek. Możesz jeszce zafarbowac włosy na kasztanowy kolor.

Gość szaninka do edyty
napisz mi tak: 1-naturalny kolor włosów 2-kolor brwi 3-kolor powiek (jasniejszy czy ciemnejszy do cery) 4-kolor oczu(dokładnie,albo napisz czy ciepły czy zimny) 5-kolor cery 6-kolor ust 7-ewentualnie jak się opalasz np.najpeiwr na czerowno/szybko/ trudno

Gość psychiczna17
nie nie to nie bylo tak bo ja nigdy włosów nie farbowalam!!! mialam ciemny blond i uzylam przez przypadek tego szamponu... :( a teraz chce miec troszeczke jasniejsze od koloru wyjsciowego...

dobra to już wiem o co chodzi. Jeżeli będziesz je stosowałam regularnie to powinny ci sie rozjaśnić,ale trudno poweidzieć kiedy zauwazysz efekty. możesz jeszce porpóbować takich jakby rozjaśniaczy w sprayu,chyba z welli jest taki koszt.ok14zł,niby też pod wpływem słonća rozjasnia włosy,ale to raczej na lato.I szampon Regenal.

Gość edyta32
naturalny kolor włosów-mysie( ciemny blond, szatynka), są gęste, długości do ramion , pocieniowane końcówki, zadbane mimo farbowania( opinia fryzjera), kolor oczu-jasnoniebieskie, dość ostry niebieski kolor, powieki nieco ciemniejsze od cery, cera raczej jasna , odcień beżowy, opalam się najpierw na czerwono, chyba,że stopniowo wystawiam się na słońce( z głową :)), wówczas na złoty brąz, brwi ciemne,gęste, wręcz czarne( muszę depilować), usta mam jasne.

Gość psychiczna17
chodzi mi poprostu o to zeby znikl ten rudy bo nie chce miec calkiem rozjasnionych takich bialudkich ;)

Gość SZANINKA DO PSYCHICZNEJ
nie ma się co matriwc aż tak to rozjasnic sie nie da(naturalnymi spsoobami)

Gość szaninka do edyty
Musze przyznac że teraz to mnie zadziwiłaś tym opisem. Czego jak czego ale nigdy w życiu nie zaproponowałabym ci zafarbowania włosów na bardzo jasny blond. Jak dla mnie to powinnaś farbować włosy na ciemny kolor. Osobiście to propnuję ci ciemne czerwienie i ogólnie czernie (do tego możesz robić czerwnoe mahoniowe pasemka). Farbowałas może kiedyś włosy na franatową czerń? Nie jestem pewna czy by ci pasowała ,bo musiałabym sama zobaczyć jaki masz kolor cery,ale spróbować zawsze mozna.......

Gość psychiczna17
ja uzywam szamponu GLISS KUR ŚWIETLISTY BLOND ale baaaardzo po malu mi znika...

Gość psychiczna17
zapomnialam sie spytac dzie moge dostac sproszkowany korzen rabarbaru? i mniej wiecej w jaiej cenie on jest i ten szampon???

Gość edyta32
farbowałam kiedyś na brąz,lecz wyglądałam fatalnie. Przedtem farbowałam na naturalny blond. Jednak wszyscy twierdzą,że najlepiej mi w blond włosach. Ja uwazam,że obecny kolor jest za jasny,myślałam o pasemkach tylko nie wiem jakiego koloru....czekoladowe?, nie wiem,dlatego pytam....

Włosy: ciemny blond,oczy szaro-niebieskie,bardziej szare,cera jasna, opalam sie na brązowo, usta jasnoróżowe,brwi i rzęsy jasnoszare. Chciałabym balejaż albo pasemka.Może mi coś doradzisz? Dzięki z góry.

Ja też bardzo bym prosiła o poradę. Mam kręcone włosy długości troszkę poza linię ramion, koloru jasny brąz z odcieniem popielu (mój naturalny kolor). Kiedyś szamponem koloryzującym farbnęłam je na czekoladowy, ale że mam bardzo bladą buzię wyglądałam straaasznie :( (Mam oczka niebieskie, no i nieco pociągłą twarz) Rozmawiałam raz z fryzką i powiedziała mi, że z włosami kręconymi nic nie może wymyślić, bo nigdy nie będzie widać cięcia, że będą zawsze układać się po swojemu. Dodam, że marzy mi się, żeby je zapuścić. Choć znajomi mi mówili, że dobrze mi z długością do lini brody. No nie wiem :/ Ma ktoś jakiś pomysł na fryzurkę dla kręconych ???

Ja też bardzo bym prosiła o poradę. Mam kręcone włosy długości troszkę poza linię ramion, koloru jasny brąz z odcieniem popielu (mój naturalny kolor). Kiedyś szamponem koloryzującym farbnęłam je na czekoladowy, ale że mam bardzo bladą buzię wyglądałam straaasznie :( (Mam oczka niebieskie, no i nieco pociągłą twarz) Rozmawiałam raz z fryzką i powiedziała mi, że z włosami kręconymi nic nie może wymyślić, bo nigdy nie będzie widać cięcia, że będą zawsze układać się po swojemu. Dodam, że marzy mi się, żeby je zapuścić. Choć znajomi mi mówili, że dobrze mi z długością do lini brody. No nie wiem :/ Ma ktoś jakiś pomysł na fryzurkę dla kręconych ???

korzeń rabarbaru możesz dostać w patece ,pewnie nie jest drogi (ze 3 zł,ale nie wiem bo sama nie kupowałam), a jesli chodzi o Regenal to dotaniejszdo w zwykłym sklepie kosmetycznym koszt.ok18zł.

Gość szaninka do edyty
to może popielaty blond albo taki prawdziwy brąz(bez zadnych odcieni rudego czy czarnego)albo czarne pasemka?

Gość szaninka do procenta
Proponuje zrobić pasemka albo balejaż w kolorzez bardzo bardzo bardzo jasnego blondu(platynowego,białego) najlepiej takie cieniutkie wtedy odrosty nie będa sie tak rzucać w oczy. Im więcej pasemke tym bardziej będziesz wyglądałs jak jasna blondynka. Możesz jeszce zrobic dwukolorowy balejaż popielaty blond+platynowy blond wtedy kolor ogólny efekt będzie intenswynijeszy.

Gość magdaaaaaaa.................
a ja mam takie pytanie- co zrobić by włosy były bardziej puszyste, jak optycznie zwiekszyc ich objetosc? mam strasznie cienkie wlosy, po umyciu i suszeniu są bardzo fajne, satwiam je na woskach i lakierze, przez krótki czas fryzura utrzymuje się, ale po dwóch trzech godzinach włosy zno są "klapnięte". co na to poradzic, jakie lakiery są najlepsze itd. (uzywam czarnego taftu)

Gość szaninka do mleczyka
niestey doradzam tylko kolor włosów a nie sposób obcięcia ,może tutaj coś znajdziesz: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=22419992

Gość szaninka do magdyyyyyyyyy
niestety w tej sprawie nie mogę ci pomóc,zapytaj dziewczyn na forum....powinni pomóc,bo wielem osób ma z tym problem.