Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaninka

Poradzę jaki kolor włosów ci pasuje...

Polecane posty

Gość szaninka do dark-angel
A co masz na myśli mówiąc matowy blond,chodzi ci o popielaty? Musisz fryzjerce wytłumaczyć ajki to jest wg ciebie kolor matowy blond,a on jak to zrozumie tak ci zrobi...

Gość szaninka o kocurka
Za mało info mi podałaś ,napoisz: 1-kolor włosów naturlany 2-kolor brwi(jeeli są czrne to tez gęstość) 3-kolor powiek (taki sam czy ciemnejszy od cery) 4-odcien koloru oczu-ciepły ,zimny, jak niew eisz to opisz dokładniej 5-kolor ust i ewentulanie jal się oplasasz-szybko,trudno,na brazowo,na czerwono itp.

Bardzo Ci Szaninka dziękuję za rady. :-)* Pozdrawiam wszystkich gorąco!!

kurde szaminka widze ze z ciebie profewsjonalistka bo pytania ciezkie:) hmm naturalny kolor łosow to ciemny blond, brwi są takie jakby czarne a gestosc..hmm nie weim, za geste chyba nie są,powieki takie same jak cera, oczy bladoniebieskie, ale chyba nie są zimnego odcienia:), opalam sie oczywiscie na czerwono:)na raka i potem piecze i schodzi skora:), usta kolor jasny, dziekuje z gory za rady!!!

Gość tosssia
A ja mam ciemną - czarną oprawę oczu, bardzo wyraźnie zarysowane bri i gęste rzęsy przy tym niebieskie oczy i bardzo jasną karnację. Dotychczas farbowałam włosy na kolor ciemnej czekolady ale troszkę mnie znudził ten kolor. Co polecasz? pozdrawiam

Gość szka
Ja tez poprosze o rade -mam zielono niebieskie oczy ,sniada karnacje i jestem naturalna szatynka.Od kilku lat mam pasemka -zlocisty blond.Jutro ide do fryzjera -poradz prosze czy moze inny kolor bedzie lepszy dla mnie

Gość czarodziejka z ksiezyca
mam pytanko-czy mozna pozbyc sie czarnej farbyz włosów??? Mam naturalne blond wlosy ale bardzo ciemna oprawe oczu, blada cere...nienawidzilam swoich jasnych wlosów wiec od kilku lat farbuje na czarno. Czasem zastanawiam sie jednak, czy jest możliwosc wrocic do naturalnego koloru bez obcinania sie na lyso:P Mam bardzo dlugie wlosy i nie wyobrazam sobie je obciac...Jesli ktoras z Was moze mi odpowiedziec to bede wdzieczna:)

Gość szaninka do kocurka
Na twoim miejscu wybierałabym zimne jasne kolory kolory,pzrede wszystkim gołębi,bardz bardzo bardzo jasny blond(platynowy), popielaty blond. Majlespzym wyjściem wg byłoby zrobienie dwukolorowych pasemek jasny/gołebu blond+popilaty blond/albo ewentulanie popielatego brązu. Na twoich włosach obecnych(brąz) zroibłabym balejaż w kolorze platynowego blondu,tak żeby to wyglądało mniej więcej tak: http://jlols.330.ca/images/musicvideos/aif/images/aif/aif_15.jpg Tylko musiałabyś to zrobic u dobrego i profesjonalenego fryzjera,żeby sobie nie zniszczyc włosów rozjasniaczem,bo farbą nie uzyskasz taekiego efektu. Jeżeli chodzi o kolory: tutaj 12/11 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/blond_h2/index.jsp tutaj te 3 (ich troje? ;-) http://www.wella.pl/consumer/consumer_products/viva04/levelma/colorprodu/bloprodu/blonuanc.jsp tutaj coś takiego ale ciemneisjze od 0/11 (popielaty blond) i jeszce 0/81 http://www.wella.pl/hairdresser/products/kp_04h/nuancen_h2/mix_h/index.jsp

Gość szaninka do tossi
napisz mi jeszce: 1-naturalny kolor cery 2-odcien koloru oczy-zimny,ciepły 3-kolor pwoeik (taki sam czy jasniejszy od cery) 4-kolor ust 5-jak się opalasz.

Gość szaninka do szka
Chyba trochę się spóźniałam,ale jakby co to napisz mi jeszcze: kolor brwi kolor powiek(taki sm czy jeasniejszy od cery) kolo ust jak sie opalsz-szybko,na czerwono itd. masz rumieńce,piegi,popękane naczynka?

Gość szaninka do czarodziejki
Można powrócić i sa na to dwa spsooby: 1- dekoloryzacja,której osobiście nie polecam bo bardzo niszcy włosy,a jak zrobi to jakis pseudo-fryzejra ,których w naszej poslkiej rzeczywistości jest naparwde wielu,to potem nic nie pozostaje jak obciąć, wię cryzyko jest ogromne,ale nie pzreczę ,ze istniej możliwośc ,ze traifsz na jakiegoś naprawdę dobrego fryzjera i on zrobi ci to ładnie,ale musiz pamietac ,ze takie coś baaaaardzo narusza storkurę włosów i potem trzeba trzba bardzo o nie dbać(pzrede wszytkim o nawilzenie i regeneracje) 2-stopniowe pzrechpdzenie do naturalnego koloru włosów,popzrez robienie pasemek,ale jest matoda dłogotrwała. Na tych czernych pasmekach zrobiłbyś sobie jaśniejsze brązowe albo jakby się dało ciemny blond,potem za kilka tyg, ponownie,a potem jak juz większośc włosów będzie jasniejsza to pasemka w natuelanym kolorze,problem polega na tym ,ze nie waiodomo czy jasniejszy kolor złapie na twoich włosach. A i jeszcze 3 sposób nie farbować włosów aż odrosną i potem te czarne ściąć ;-) Nas razie to moze stosuj szampony pzreciwłupieżowe typu 2w1 ,poniewaz zmywają one kolor,wię cbędziesz mogła je nieco rozjaśnić.

dzieki szaminka!!!!!! a to zdjecie z jenifer lopez to strzał w 10!! :)własnie sobie myslałam zeby zrobic cos podobnego, do tego, co ona ma na głowie:)dziekuje ci!!!🌼

Gość upka

witam :) a jaki kolor wlosow proponujesz mi:) mam cieny braz ale zawsze w sloncu ma taki miedziany kolor(odcienie czerwonego) zielone oczy i srednio ciemna karnacje:P zastanawiam sie nad kolorem. uzywalam ciemnego fioletu i roznych rodzajow brazu:) a co sadzisz o farbach i szamponach kolor. PALETTE. na mnie tylko one dzialaja a wiele osob je odradza

Gość proszę o info
mam pytanko,czy jak farbuje włosy od kilku lat na czarno farbą,to czy mogłabym zacząć farbować je henną,proszę o odpowiedź

Gość anetaaaa
Hej!Mam jasno brazowe włosy do ramion(z ''złotymi''przeswitami-hmmm tzn kiedys pofarbowałam sobie włosy na taki czekoladowo-rudy ale kolor wyblakł i pod wpływwem mojego szamponu rumiankowego oraz tej odzywki z henna Tymotey zrobił sie jakby jasno rudy-złozizty), poza tym mam zielonkawo-niebieskie oczy, czarne brwi, jasna cere(ale NIE bladą...uzywam podkładów o naturalnej barwie).Całosc raczej nie wyglada zbyt ciekawie, wygladam raczej smutno i niezdrowo, znajomi mówia ze mam poprosty za mało kolorów na twarzy i ze powinnam zafarbowac włosy na jakies intensywny kolor i zaczac malowac oczy.Ostatnio myslałam zeby pofarbowac całe włosy i na nie połozyc pasemka.Szukajac farb znalazłam farbe z Loeara(farba na całe włosy+do tego pasemka w podobnym, jasniejszym odcieniu lub w zupełnie innym odcieniu)i własnie zastanawiam sie czy kupic ten zestaw...ale nie wiem czy to nie zniszczy mi włosów i WOGÓLE NIE MAM POJECIA JAKI KOLOR WYBRAC.chciałabym zeby mnie troche ozywiło ale zupełnie nie znam sie na farbowaniu.Prosze doradz mi:)A tak wogóle to nawet nie znam sie na firmach i nie chce zeby włosy mi sie spaliły.Prosze doradz mi jakos dobra(moze jakaś z sklepu fryzjerskiego-jest taki w moim sklepie).

Gość aneta-dalszy ciag
usta-raczej stonowanane, na codzien smaryje je błyszczykiem a opalam sie na brazowo(ale zazwyczaj na jasny brazowy...

Gość aannn
chcaiłam tez powiedziec(napisac) ze ma 18 lat...bo to chyba tez ma wpływ

Gość zapomniałam jeszcze....
chcaiłam tez powiedziec(napisac) ze ma 18 lat...bo to chyba tez ma wpływ

A ja sie chciałam zapytac jaka farba(z tych dostepnych w sklepie)moze byc tez krem,pozwoli mi uzyskac ładny paltynowy kolor,bez zołtego odcienia i po ktorej włosy od razu nie sciemnieja.Tylko nie odsyłaj mnie do fryzjera.Prosze o szczera odpowiedz,bo nie wierze ze na rynku nie ma zadnych takich firm.pozdrawiam.

i wiem ze to nie ten topik,ale co mi radzisz,paste do włosow czy gume,jaka jest róznica e działaniu tych kosmetyków.

Gość tossia
Jestem pod wrażeniem jakie szczegółowe pytania zadajesz;) ale do rzeczy: -mam jasną karnację, raczej blado wyglądam na buzi.. (w ogóle się nie opalam) -odcień oczu zimny -powieki nieco ciemniejsze od reszty;) -kolor ust hmmm różowy? Pozdrawiam;)

A co mnie możesz poradzić? Mam b.jasną cerę, szaro-jasnobrązowe oczy, usta hmm, chyba różowe, brwi takie średnio ciemne. z natury jestem jasną blondynką.

Gość kseniaa
Cześć będę Ci bardzo wdzięczna za radę: Mój naturalny kolor włosów to blond z czasem po farbowaniach ściemniał mi na bardziej szatynkowaty dlatego farbuję na "bardzo jasny popielaty blond" Nutrice garniera.Ale znudziłam się już sobie taka, co mi doradzisz? Jestem wysoka, mam zimny szaroniebieski odcień oczu i nietypowo ciemne, wyraźne brwi jak na blondynkę.Cerę mam bardzo jasną, powieki jeszcze ciut jaśniejsze ot reszty, opalam się rzadko jeśli już to z czerwieni szybko złoto-brązowięję.Włosy noszę długie, za łopatki z grzywką.Usta mam jasne, blado różowe.Nie chodzi mi o rewolucję bo czerń i czerwiń na głowie już miałam i nie był to dobry wybór.Pozdrawiam.

Gość szaninka do LUCY
napisz mi jeszcez: 1- nturalny kolor włosów 2-kolor brwi(jak są czerna to tez gęstośc-normalne,rzadkie, geste) 3-kolor powieka(taki sm czy ciemnejszy od cery) 4-odcień koloru oczu-zimny czy cipeły 5-kolor usta i ewentulanie jak sie opalasz Jeżeli chodzi o Palette to tez odradzam,bo te farby są bardzo szkodliwe dla włosów ze względu na skład i często sie zdarza ,że po farbowniu ta farbą włosy są amtowe,suche i brzydkie. Dlatego tej farby powinno się unikać, chopc ma bardzo boagatą gamę kolorów..........

Gość szaninakd o anetyyy
napisz mi jeszzec jaki masz kolor powiek(taki sam czy ciemnejszy od cery) i czy masz jakies popekane naczynka,piegi ,rumieńce.

Gość szaninka do marttty
Postaram odpowedizeć na początku tyg. bo zgubiłam moja kartę z firmami posiadającymi popielaty blond w swojej ofercie i musze jeszcze raz podskoczyc do sklepu. A czy kolor nie będzie ciemniał to zalezy nie tylko od farby,ale i od włosów.

Gość MARTT
DZIEKI I NAPRAWDE LICZE NA JAKĄS POMOC

Gość szaninka do tosii
Proponuję zafarbować włosy za czerń ,ale taką o naturalnym odcieniu,nie taka głeboką ,bo będziesz wyglądała jak wiedźma ;-) Kolory powinnas wybierac zimne, wg czerń będzie najlepsza, może być jeszce jakiś ciemny popielaty brąz(ale trudno będzie go znaleźć),jeżeli chcesz to mogę ci wysłać zdjęcie takiego koloru,który ztego co pamiętam też mógłby ci pasować.