Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość jusstynaa
brilamarthiel, czy możesz (jeśli wiesz, znasz) napisać czyje są dodane przez Ciebie teksty? pozdrawiam

Gość maluta77777
Szedł raz polną dróżką Anioł Skrzydła jego trzepotały na wietrze spojrzał na mnie a światło aureoli oświetliło mi drogę Tą, którą zgubiłam

Gość maluta77777
"trzy słowa najdziwniejsze" Wisława Szymborska Kiedy wymawiam słowo Przyszłość, pierwsza sylaba odchodzi już do przeszłości. Kiedy wymawiam słowo Cisza, niszczę ją. Kiedy wymawiam słowo Nic, stwarzam coś, co nie mieści się w żadnym niebycie.

Gość brilamarthiel
Witam :) cytaty z poprzedniej strony pochodzą z następujących pozycji: * RZECZ O MYCH SMUTNYCH DZIWKACH Marqueza * ZIEMIA POD JEJ STOPAMI S. Rushdi'ego * ŚMIESZNE MIŁOŚCI i WALC POŻEGNALNY M.Kundery * MIŁOŚĆ W CZASACH ZARAZY Marqueza * ŁUK TRIUMFALNY Remarque'a Wiersz nr 1- Cho Byonghwa - Jak z tobą być Wiersz nr 2- zamieszony został w Zwierciadle, autora nie zapisałam Pozdrawiam

Gość chocolatte
\"Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej sobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej przez trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma je w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość.\" Uwielbiam ten cytat! P. Coelho \"Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam\"

Gość chocolatte
"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" "Zwyciężyć lub przegrać- to tylko kwestia szczęścia" "Prawdziwa miłość nigdy nie oddala od marzeń" "Miłość trwa wiecznie, to tylko ludzie się zmieniają" "Bóg ukrył piekło w samym sercu raju" Wszystkie cytaty pochodzą z "Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" P. Coelho

Gość cardia
chodziła Matkaboska po świecie prowadziła Matkaboska dwoje dzieci jedno było zdrowe drugie było hifowe a nie chciała powiedzieć które jest które i stanęła w samym sercu kraju prosi - wpuśćcie - ale ludzie nie wpuszczają ni tego co zdrowe ni tego co hifowe bo nie chciała powiedzieć które jest które nam tu gnoju takiego nie trzeba lepiej zabierz swoje bachory do nieba popatrzyła Matkaboska po domach niepotrzebna mi wasza korona chleba za nią nie kupię bo gorzki i nie ujrzał już nikt Matkiboski tylko ludzie chodzili chodzili wreszcie będzie tu spokój mówili wiersz Michała Błażejewskiego

Gość cardia
(...) Wszyscy nadal uciekamy - w chwilach samotności. My, (...), uciekamy równie szybko i z równym lękiem jak dawniej, uciekamy przed ciemnością, o której wiemy, iż czyha za progiem tylu na pozór spokojnych domostw, przed koszmarami wciąż wszczepianymi w umysły dzieci przez ludzi, których te z rozkazu natury darzą miłością i zaufaniem, uciekamy coraz prędzej i coraz liczniej ku przesądom, religiom i filozofiom, które obiecują wymazać owe lęki i koszmary, ... i wymagają w zamian jedynie niewolniczego oddania (...) C.Carra "Alienista"

Gość olciaaaa
Każdy mysli , ze do szczescia potrzebna jest uroda. Lecz w zupelnosci wystarczy milosc, serce i duszy pogoda" Była młoda ... Ładna ... Zgrabna... Porządna...Chciala Kochac i byc kochana... Marzyla o ideale... o ksieciu z bajki... ze bedzie przystojny... bogaty... Że beda szczesliwi... ze beda sie ludzie odwracac za nimi... I mowić : "Patrz jaka piekna para... a to dziecko jakie cudowneee ..." Myslala... ze szczescie daja tylko pieniadze...Ze wyglad zewnetrzy jest najwazniejszy... Miala swych poddanych...Zyla w luksusie...Miala przystojnego narzeczonego ... Byla szczesliwa ?! Byla zdradzana... przez swego narzeczonego...przez przyjaciol... Wiedziala o tym... Juz nie mogla tak zyc... nie chciala takiego zycia... Idac ulica patrzyla na zwykle pary... Widok zakochany budzil w niej ból... Byli biedni i szczesliwi a ona ?! Nie miala nic... Tylko rzeczy materialne istanialy w jej zyciu... Miala pelen portfel ale pusta dusze ! ! ! Nie potrafila znalesc prawdziwej milosci... przyjaciol...Nie wiedziala co robic by byc normalna... Pewnego dnia postanowila isc bez slugi na miasto... Myslala ze znajdzie sie jakis przystojniak Ktory podejdzie i zaproponuje spacer... Kolacjeee w najlepszej restauracji... Nadal liczyla tylko na Rzeczy materialneee...byla w sklepie nie wiedziala gdzie sa jakies regaly... zapytala wiec jednego z pracowników To byl zwykly ...niepozrony chlopak...gdy poprosila o pomoc Odwrocil się... Gdy spojrzala w jego oczy... Ten błekit... Snil jej sie po nocach... Nie potrafila z tym zyc... coraz czesciej myslala o TYM Zwyklym chlopaku...Nie potrafila przezyc dnia by nie myslec o nim... o TYM biednym... To nie bylo w jej sferze.... nie mogla pojac ze poprostu ZAKOCHALA SIĘ NAPRAWDE... Ze poczula cos do kogos biednego... zwyklego... Poszla znow do tego sklepu... Podeszla i zobaczyla ten blekit... Ten swiecący blekit ktory lsnil jak nigdy... Nigdy nie widziala I nie czula czegos takiego... On nawet nie marzyl o tym by ONA zwrocila na niego uwage... Nie marzyl o tym by nawet zamienic kilka slow z tak pieknym aniolem... Zmienil zdanie... Gdy zobaczyl jej piekne zielone oczy... ktore na jego widok same zaczynaly blyszczec... Zapytal czy nie zaniesc zakupów do domu... A Ona patrząc na Niego czula serce ktore bije jak oszalale... Ktore mowilo Kocham ! ! ! jak sie miala przyznac do tego ?! Nie mogla ?! Nie jej sfera ?! Nie jej ideal ?! On tez KOCHAL ... ale nie mial smialosci ... Nie odwazyl sie powiedziec tego w oczy ! ! ! Nadszedl dzien... dzien jej slubu... dzien ktory zakonczy te niewin

Gość olciaaaa
Nie odwazyl sie powiedziec tego w oczy ! ! ! Nadszedl dzien... dzien jej slubu... dzien ktory zakonczy te niewinne spojrzenia ... podczas Codziennych zakupów... Dzien w ktorym na zawsze rozejda się ich drogi...plakala... Nie chciala innego...chciala tego biednego...niepozornego... Wiedziala ze robi BŁAD Ze nada wszystkiemu kres... ze to juz bedzie koniec... Nie byla pewna jego uczuc... On ja kochal... wiedzial ze nie jest MU dana... wiec nie chcial innej...TYLKO JĄ...a ona... Jednak sie odwazyla...postanowila przed ceremonia wyjsc do sklepu... By mu to wyznac... Chciala powiedziec mu ZE GO KOCHA ..ze tylko ON... nie wazne co zrobia rodzice... Nie strszne jej bylo to ze bedzie zyla w biedzie...Kochala TYLKO jego...Poszla ... Bylo za pozno... ON tego nie wytrzymal...Zabil sie... Zostawil list ktory mial jej przekazac kolega... Napisal tylko te slowa : "TYLKO CIEBIE KOCHALEM...TYLKO CIEBIE CHCIALEM... TY INNEGO WYBRALAS...TY KRES MEMU ZYCIU NADALAS " ..."Wiec jesli KOCHASZ mów to...nie wazna jest odpowiedz...nie masz nic do stracenia".. to ciąg dalszy jest nie wiem czemu ucięło...

Gość olciaaaa
-Gdy dotkniesz mojej ręki nic ci się nie stanie. -Jak to? Zupełnie nic?! -Zupełnie. Może jedynie sie zakochasz. -Więc nie chcę.

Gość eemphatic
' Wystarczy jeden uśmiech by mieć dla kogo żyć ' :) ' Jak faceci są z Marsa, to niech k**** tam wracają!' - Lejdis ;D ' Pustynię upiększa to , że znajduje sie na niej ukryta gdzieś studnia'

Gość olciaaaa
Coś w Twoich oczach sprawia, że chcę się zatracic Chcę się zatracić w twoich ramionach Jest coś w Twoim głosie co sprawia, że moje serce bije szybciej Mam nadzieję, że to uczucie bedzie trwało do końca mojego życia Gdybyś wiedział jak samotne było moje życie I jak dlugo byłam tak bardzo sama I gdybyś wiedział jak chciałam, żeby sie ktoś pojawił I zmienił moje życie tak jak ty to zrobiłeś (...) I jak długo czekałam na Twój dotyk I gdybys wiedział jak szczęśliwą mnie czynisz Nigdy nie przypuszczałam, że bede kogos tak bardzo kochać ............................................. Miłość nie gaśnie, po prostu umyka, Gdy my jej nie chcemy wtedy nas spotyka, Trzeba ja docenić bo nic nie trwa wiecznie, A to co najważniejsze umiera bardzo wcześnie. Kiedy odejdzie wtedy odczuwamy, Że to co poległo nigdy już nie wstanie, Ciesz się każdą chwilą swojej miłości, Bo nigdy nie wiadomo, Kiedy znów w Twoim życiu zagości, Lecz pewnego dnia pełnego radości, Zobaczysz że ta niepozorna miłość, To droga do wspólnej przyszłości, Na każdego przyjdzie czas, Kres jego samotności, I pogrąży się na zawsze w swojej ogromnej miłości

Gość olciaaaa
życie to spontan, nie można go przećwiczyć. Miłość to niewola, płacz i zgrzytanie pochwy :D -Trzeba zutylizować odpad.. -tak, ale najpierw ocucić... Jak można mieć zawał nie mając serca?? -Jesteś cudowna... -Cudowna to jest woda z Lichenia! Wszystkie cytaty z Lejdis:PP

Gość chocolatte
"Ten osobliwy kamień w żołądku, kiedy tracisz coś, czego nie nauczyłeś się cenić" "Nie spodziewałam się, że potrafisz czytać dotykiem. Przetłumaczyłeś mnie i napisałeś własną książkę" "Odchodzę od niego, bo moja miłość do Ciebie sprawia, że każde inne życie jest kłamstwem" "Ból po części mija, spotykasz nowych ludzi, ale pustka nigdy się nie wypełnia" J. Winterson "Zapisane na Ciele"

Gość chocolatte
I jeszcze jeden cytat Winterson, baaardzo, bardzo prawdziwy :) "Nie ucieka się od kobiety, którą się kocha. A szczególnie wtedy, gdy się sądzi, że to dla jej dobra" ...

Widzisz ja niestety posiadam wiele wad, np. kieruje się emocjami i przez to kiedys dostane kopa. Szczególnie jesli chodzi o takie sprawy jak miedzy nami.Ale plus jest jeden tej całej sytuacji...po raz pierwszy powiedziałam co czuje nic nie ukrywając z jakiej ksiązki jest ten cytat? a mój ulubiony to : Miłość nie pyta o nic, bo kiedy zaczynamy się nad nią zastanawiać, ogarnia nas przerażenie, niewypowiedziany lęk, którego nie sposób nazwać słowami. Może jest to obawa bycia wzgardzonym, odrzuconym, obawa, że pryśnie czar? Paulo Coelho

Gość Lisia
niestety nie pamiętam z skąd jest ten cytat...;/ :( ale zajrzę do jakiś moich zapisków` :)

Gość Emmmaaa
"Sa pocalunki jak sny swobodne, jaskrawo cudne, dziko szczesliwe, wiec strzez sie szalu rozcalowania" " Ja przed Toba otwieram wszystkie czesci nieba odkrywam slonce, mozesz wiecej sie nie bac ja na wszystko przyzekam bede zawsze przy Tobie" "Kochac to nie znaczy zawsze to samo-trzeba stale uwazac zeby kogos nie zranic" " jezeli to prawdziwa milosc nie rob nic na sile a wszystko przyjdzie samo" "Nawet jesli niebo zmeczylo sie blekitem nigdy nie gas swiatla nadzieii" "To co sie skonczylo nigdy sie nie zaczelo, bo gdyby sie zaczelo to by sie nie skonczylo" "O siostro moja o bracie moj nie wstydz sie slonych lez tchorz zblednie ucieknie nie uroni lzy tylko czlowiek szlachetny placze Lzy zginaja kolana" "Za duzo sie modlisz, duzo czytasz wierszy na srodku drogi i nie na szczycie nigdy ostatni i nigdy pierwszy hej to chyba sni ci sie zycie" DNI (M.PAWLIKOWSKA) "Zycie moje wystawione w cien Wiednie bez swiatla dziennego Codziennie opada z niego Pozolkly, zwiedly dzien."

Gość maluta77777
"..nikt oprócz Ciebie, nie mówił tak pięknie, tak pięknie, że się boji miłości.." Nie bój się cieni. One świadczą o tym, że gdzieś znajduje się światło. Nie umiemy przewidywać najistotniejszego. Każdy z nas zaznał w życiu największych radości wtedy, kiedy nic ich nie zapowiadało. Nie spiesz się, nie zamartwiaj. Przybyłeś na ten świat jedynie z krótką wizytą. Dlatego nie zapomnij schylić się i powąchać kwiaty. Patrzymy na siebie w spokojnej udręce Już tylko się znamy Nic więcej "A Ty uwierzyłeś w czarne-biale, i nazwaleś świat szarym" ' Ona nie chce patrzeć, bo to, czego oczy nie chcą tego później nie jest żal. Ona nie chce wiedzieć, bo to, czego nie wie na pewno nie porani serca. '

Gość maluta77777
Prawda jest taka, ze ludzie maja pewna wspaniala ceche. Zmieniaja sie Wiesz, co kocham? Me marzenia Pytasz jakie? Nierealne Wyśmiewasz mnie? O jak miło... Krzyczysz na mnie? Nic Ci to nie da Zamierzasz mnie uderzyć? Proszę bardzo.. Nastawiam policzek Wstrzymujesz rękę? Mówisz, że zrozumiałeś, że Ty również masz marzenia... Odchodzisz? By marzyć dalej... I kochać to... Kiedy człowiek kłamie, to morduje część świata. -------------------------------------------------------------------------------- When a man lies, he murders some part of the world. "Całe życie może się zmienić w ciągu jednego stuknięcia serca" "A tkwiło w nich uśpione piękno i miłość uśpiona, która dnia pewnego zostanie pobudzona"

Gość maluta77777
"Blizny z przeszłości powinny otwierać oczy a ja jestem ślepcem, który stąpa po cienkim lodzie..."

Gość gosza.
" I powiem ci więcej. Dziękuję, bo nadałeś sens memu życiu. Przyszłam na świat, by przeżyć, to co przeżyłam; spróbować popełnić samobójstwo, uszkodzić sobie serce, spotkać się z tobą, wspiąć się na ten zamek. I po to być wyrył w swej duszy moją twarz. To jedyny powód, dla którego przyszłam na świat - aby pozwolić Ci znaleźć drogę z której zboczyłeś. Nie pozwól, by moje życie stało się niepotrzebne." "Może jest zbyt wcześnie albo zbyt późno, ale chcę ci powiedzieć, że cię kocham. Nie musisz mi wierzyć, to pewnie niedorzeczność, jedno z moich urojeń." "Śmierć była łagodna, pachniała winem i głaskała ją po głowie." P.Coelho "Weronika postanawia umrzeć" ;}

Gość buziaka
A gdy już wrócisz, to usiądę Ci na kolanach, oprę moje dłonie na Twoich ramionach i będę całować Twoją twarz. Kawałek po kawałku. Obiecaj mi, że mnie nie rozbierzesz, zanim skończę... Alicja chciała mieć płomienie co noc. Zapominała, że płomienie co noc mają tylko strażacy.

Gość cardia
"Człowiek kocha albo nie kocha, i żadna siła na świecie nie ma na to wpływu. Możemy udawać, że nie kochamy. Możemy przywyknąć do drugiej osoby. Możemy przeżyć całe życie w przyjaźni i wzajemnym zrozumieniu, założyć rodzinę, kochać się każdej nocy i każdej nocy mieć orgazm, a mimo to czuć wokół żałosną pustkę, wiedzieć, że czegoś ważnego brakuje." Paulo Coelho — Czarownica z Portobello

Gość chocolatte
"Kto sam nie zaznał poniżenia, nie potrafi poniżyć" "Ci, którzy dotknęli mojej duszy, nie rozbudzili mojego ciała, ci natomiast, którzy dotknęli mojego ciała, nie poruszyli mojej duszy" P. Coelho "Jedenaście minut"

Gość chocolatte
"Z miłością jak z elektryką - nie trzeba wiedzieć jak działa, żeby Cię kopnęło" "Daj Boże, żeby wszystko bolało tylko jak uderzenie w twarz" "W chwili kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kochasz kogoś, przestałeś go już kochać na zawsze" "Niewiele rzeczy tak bardzo oszukuje jak wspomnienia" "Ten kto kocha naprawdę, kocha w milczeniu, uczynkiem a nie słowami" C.R. Zafon "Cień wiatru"

Gość chocolatte
i jeszcze jeden cytat z "Cienia wiatru" Zafon'a: "Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę"

Gość blaaaaaaaaaaaaaaaaaa
"Kiedy musimy podjąć ważną decyzję, najlepiej zawierzyć intuicji, ponieważ rozum zwykle oddala nas od spełnienia marzeń, przekonując,że jeszcze nie nadeszła odpowiednia chwila. Rozum boi się klęski, podczas gdy intuicja kocha wyzwania." "Każdy jest kowalem swego losu. Może popełniać ciągle te same błędy i uciekać przed tym , co życie wielkodusznie stawia mu na drodze." "Dwie najtrudniejsze próby na drodze duchowego rozwoju to cierpliwe czekanie na właściwy moment i odwaga, by nie rozczarować się tym, co nas spotyka." "Czasem w życiu napotykamy przeszkody, których nie możemy uniknąć.Jednak pojawiają się one nie bez przyczyny. Zrozumiemy to dopiero wtedy , gdy je pokonamy."

Gość serdunio88
Kiedy umre, pochowajcie mnie na stojaco, bo cale zycie przezylam na kolanach! Jesli przyjdzie cierpienie, to zacisne zeby i wytrwam, bo wiem juz, ze cierpienie przemija.