Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ga_ma

Cytaty z książek, piosenek, filmów...

Polecane posty

Gość sdfsdfsdfsdf
Nie stój nad mym grobem i nie roń łez. Nie ma mnie tam; nie zasnąłem też. Jestem tysiącem wiatrów dmących. Jestem diamentowym błyskiem na śniegu lśniącym. Jestem na skoszonym zbożu światłem promiennym. Jestem przyjemnym deszczem jesiennym. Kiedy tyś w porannej ciszy zbudzony, Jestem ruchem szybkim, wznoszonym, Ptaków cichych w locie krążących. Jestem łagodnym gwiazd blaskiem nocnym. Nie stój nad mym grobem i nie roń łez. Nie ma mnie tam; nie zasnąłem też. Nie stój nad mym grobem i nie płacz na darmo. Nie ma mnie tam. Ja nie umarłem. Mary Frye „Nie stój nad mym grobem i nie roń łez.

Gość skazana_na_samotność
"To nic tylko twoja miłość która umarła na zawsze. A przecież kiedy przystaję szept wspomnień dochodzi do mego serca i wprawia w drżenie moją duszę." Maria Venturi "Szept wspomnień"

" - Słuchaj. Chodzi o mamę, czy o coś jeszcze? Może dokuczają ci w szkole albo i gorzej. Podpowiedz mi. - Serio chcesz wiedzieć? - Chcę. Nawet jeśli nie możesz mi pomóc? - Nawet jeśli. - Tak naprawdę to się zakochałem... - Proszę? - Myślę o mamie ale zakochałem się za nim umarła. Nic na to nie poradzę. - Nie jesteś za młody? - Nie. - No tak... Nawet mi ulżyło. - Jak to? - Myślałem, że jest gorzej. - Co może być gorszego niż takie męczarnie? - Racja. To potworność. " z filmu "to właśnie miłość"

"- Joely? - Tak mandaryneczko? - Czy ja jestem brzydka? Kiedy byłam dzieckiem myślałam, że jestem. Zaraz się popłaczę. Czasami wydaje mi się, że ludzie nie rozumieją jak samotne są dzieci. Jakbyś się nie liczył. Kiedy miałam 8 lat miałam zabawki i lalki... Moja ulubiona to była ta najbrzydsza lalka, którą nazwałam Clementine.I ciągle na nią krzyczałam..."Nie możesz być brzydka! Masz być ładna!" To dziwne. Myślałam, że jeśli zmienię tą lalke... To w jakiś magiczny sposób sama też się zmienie. - Jesteś piękna. - Joely... Obiecaj, że mnie nigdy nie zostawisz. - Jesteś piękna... Mierzwiak! Pozwól mi zatrzymać to wspomnienie... Chociaż to jedno! " z Zakochanego bez pamięci

Gość czarnaawdowaa hihihi xD
Jeśli coś kochasz, zwróć mu wolność, jeśli tak ma być, wróci do Ciebie. i jeszcze zapraszam www.CZARNAAWDOWAA.blog.interia.pl

Gość Byłam nieobecna. Zresztą prawi
Byłam nieobecna. Zresztą prawie zawsze jest się nieobecnym, lub raczej nie w pełni obecnym, a to w skutek naszego ułamkowego, chaotycznego i prześlizgującego się , niecnego i podłego obcowania z otoczeniem (...).

Gość odlotek.pl
co ty wiesz o zabijaniu ty stara dupa jesteś odlotek.pl

Gość odlotek.pl
co ty wiesz o zabijaniu ty stara dupa jesteś

Gość dobra kobietka jak anioł
piekne te wasze cytaty...piekne

Gość kasior
Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem. (He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man) Samuel Johnson

Gość kasior
Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem. (He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man) Samuel Johnson

Gość aguuusiak
Dawno, dawno temu, na oceanie istniała wyspa, którą zamieszkiwały emocje, uczucia oraz ludzkie cechy - takie jak: dobry humor, smutek, mądrość, duma; a wszystkich razem łączyła miłość. Pewnego dnia mieszkańcy wyspy dowiedzieli się, że niedługo wyspa zatonie. Przygotowali swoje statki do wypłynięcia w morze, aby na zawsze opuścić wyspę. Tylko miłość postanowiła poczekać do ostatniej chwili. Gdy pozostał jedynie maleńki skrawek lądu - miłość poprosiła o pomoc. Pierwsze podpłynęło bogactwo na swoim luksusowym jachcie. Miłość zapytała: - Bogactwo, czy możesz mnie uratować? - Niestety nie. Pokład mam pełen złota, srebra i innych kosztowności. Nie ma tam już miejsca dla ciebie. - Odpowiedziało Bogactwo. Druga podpłynęła Duma swoim ogromnym czteromasztowcem. - Dumo, zabierz mnie ze sobą! - poprosiła Miłość. - Niestety nie mogę cię wziąć! Na moim statku wszystko jest uporządkowane, a ty mogłabyś mi to popsuć - odpowiedziała Duma i z dumą podniosła piękne żagle. Na zbutwiałej łódce podpłynął Smutek. - Smutku, zabierz mnie z sobą! - poprosiła Miłość, - Och, Miłość ja jestem tak strasznie smutny, że chcę pozostać sam. - Odrzekł Smutek i smutnie powiosłował w dal. Dobry humor przepłynął obok Miłości nie zauważając jej, bo był tak rozbawiony, że nie usłyszał nawet wołania o pomoc. Wydawało się, że Miłość zginie na zawsze w głębiach oceanu Nagle Miłość usłyszała: - Chodź! Zabiorę cię ze sobą! - powiedział nieznajomy starzec. Miłość była tak szczęśliwa i wdzięczna za uratowanie życia, że zapomniała zapytać kim jest jej wybawca. Dlatego też bardzo chciała się dowiedzieć kim jest tajemniczy starzec. Zwróciła się o poradę do Wiedzy. - Powiedz mi proszę, kto mnie uratował? - To był Czas. - Odpowiedziała Wiedza. - Czas? - zdziwiła się Miłość. - Dlaczego Czas mi pomógł? - Tylko Czas rozumie, jak ważnym uczuciem w życiu każdego człowieka jest Miłość. - Odrzekła Wiedza.

Gość aguuuusiak
słuchajcie moze wiecie skad jest taki mniej wiecej cytat bo nie moge sobie przypomniec jak do konca on brzmial ani gdzie go slyszalam: "los sobie ze mnie juz nie kpi on robi teraz ze mnie komedie"? cos mniej wiecej w tym stylu

Gość zonia82
" Chodzi mi tylko o to, że człowiek szybko staje się samotny, kiedy chce do szukania odpowiedzi używać własnego mózgu." "... u nas jest tak samo jak w całym społeczeństwie. Głupi, pewni siebie mężczyźni rządzą mądrymi kobietami, które mają lęk wysokości." obydwa cytaty pochodzą z książki "Wybawiciel" Jo Nesbo " Gdy mało się wie, wierzy się w różne rzeczy." (Henning Mankel "Chińczyk")

... Na odgłos kroków po schodach Serce wciąż skacze do gardła, Że może jednak to ona, Ona - to: piękna moja zagłada. ... Ni żyć już można, ni umrzeć. Wypłakać łzy doszczętnie; Oddycham ledwie i z bólem, Kością mi w gardle staje powietrze Czy tak już będzie i będzie, Boże mój, Boże, mój Boże. Zawsze i wszędzie w obłędzie, Boże mój, wbiłeś we mnie wszystkie noże! Stare Dobre Małżeństwo Ach, kiedy znowu ruszą dla mnie dni

"Gdy zamknę oczy - widzę jaśniej, bo funkcję wzroku przejął dotyk. Zanurzam się w twe wrzące wnętrze. Cały erotyk Cały erotyk." SDM "Akt miłosny albo życie"

"Ani jednej myśli w głowie. Ani jednej troski w sercu. Ani jednej drzazgi w mózgu. wieczność!" SDM "Ani jednej myśli w głowie."

"W mych snach jej nie ma. Czemu, nie wiem. Może dlatego nie chce być, by nie przeszkadzać. Cicha tak..." SDM "A ona cicha"

Stare Dobre Małżeństwo Bejdak Skrajem nieba szedł Bejdak Organki z odpustu same mu grały Kałużę żabom łyżką zamieszał Nie zdając sobie z tego sprawy Podobno ktoś widział jak do żab się łasił na kolanach Żeby mu kumkały Albo w pasiece do ula się spowiadał A pszczoły miód na serce mu lały Ktoś go poprosił by mu łąkę skosił A on zioła głaskał, tulił się do trawy Jakoś nie umiał z ludźmi żyć Raczej kumplował się z ptakami Kiedyś nad ranem z nimi odleciał Na niebieskie ptasie polany Jakoś nie umiał z ludźmi żyć Czasem wróblem wraca gdy Boga uprosi Z lotu ptaka chwilę u nas gości Boga słabość do niego jednaka Bo jak nie kochać takiego Bejdaka

Stare Dobre Małżeństwo Blues dla małej Wystukaj po torach do mnie list Wtedy naprawdę nie wyjedziesz cała Niech będzie w nim lokomotywy gwizd Tylko to zrób jeszcze dla mnie - Mała Wystukaj po torach do mnie list Choćby w alfabecie Morse'a Moja ulica jeszcze twardo śpi Jeśli tak chcesz w liście zostań A mogliśmy - Mała - razem łąką iść Świt witać po kolana w rosie A mogliśmy - Mała - razem piwo pić Dom nasz zamienić na sto pociech A mogliśmy - Mała - konie kraść Z niebieskiego boskiego pastwiska A mogliśmy - Mała - w środku lata Zbudować słoneczną przystań

Stare Dobre Małżeństwo Oczekującej Czas przelicytował wszystkich zalotników i został najwierniejszym kochankiem Gada z nim po zamknięciu sklepu słów drobne monety toczą się po podłodze Za zwiędły dekolt wędruje koperta znaczek gdzieś odpadł jak tynk w starym murze Odpisałaś mu wtedy chyba nie tak jak trzeba może o jedno słowo było za dużo I już nie wrócił nie dał znaku życia a ty wciąż w sklepie ziarnka maku liczysz Czas przelicytował wszystkich zalotników i został najwierniejszym kochankiem

Stare Dobre Małżeństwo Spóźnione wyznanie Spotkali się po latach na środku ulicy i nie mogą się sobie nadziwić że oboje są tacy siwi niczym przebierańcy udający prawdziwych ona przygłucha i on niedosłyszy mówi że daremnie przewędrował pół świata jej zaś pozostało to miasto przez wszystkie te lata "nawet nie wiesz jak cię kochałam" krzyczy mu na pół ulicy "omal z miłości nie oszalałam lecz trzymałam wszystko w tajemnicy" oglądają się za nimi ludzie jak wręczają sobie słów zeschnięty bukiet w którym ożyło przez chwie przedwiośnie sprzed pięćdziesięciu wiosen

Stare Dobre Małżeństwo "Moja cudowna nauczycielka" "Pytałem ją o obojętność. Wzruszyła ramionami. Zapytałem o miłość. Pokochała mnie. Co to jest nienawiść? - spytałem. Znienawidziła. Wtedy zapytałem, co to jest śmierć? A ona zabiła mnie po prostu. Moja najcudowniejsza. Moja najdosłowniejsza. Najcudowniejsza, najdosłowniejsza nauczycielka. Pytałem ją o obojętność. Wzruszyła ramionami. Zapytałem o miłość. Pokochała mnie. Co to jest nienawiść? - spytałem. Znienawidziła. Wtedy zapytałem, co to jest śmierć? A ona zabiła mnie po prostu. Moja najcudowniejsza. Moja najdosłowniejsza. Najcudowniejsza, najdosłowniejsza nauczycielka."

Gość cytatożerca
"Życie każdego człowieka jest drogą ku samemu sobie, próbą znalezienia drogi, zaznaczenia ścieżki. Żaden człowiek nie był nigdy w pełni samym sobą, lecz mimo to każdy ku temu dąży, jeden w mroku, inny w światłości, jak kto umie." No to może i ja dodam coś z moich ulubionych cytatów, nie wiem czy to już było, w kazdym razie mnie się podoba i jest prawdziwy

Gość Glass Cloud
hej mam pytanie, wiecie może, z jakiej piosenki pochodzi ten cytat: "Kilka chwil jak wybrany z setek dni wspomnień posklejany film mówi mi mówi jak mam dalej żyć którą drogę wybrać dziś" ??

Gość onaalejakon
"O nie, nie będzie żałowała PRZESZŁOŚCI. Dużo się z niej nauczyła. I nie zamierzała patrzeć wstecz." cytat z książki Kate Brian "Klub niewiniątek" polecam;)

Gość magg'iczna
W tym czasie jej mózg gorączkowo analizował różne warianty odpowiedzi. Wszystkie strzałki na myślowych schematach prowadziły do czerwonego pola z napisem „wychodzisz na idiotkę. --- Przybliżyła twarz do jego twarzy. Poczuła ustami miękkość skóry na jego policzku, delikatność tak bardzo nie pasującą do jego wyglądu. Przyszła jej do głowy absurdalna myśl, że to nieprawdopodobne, by tak wysoki, kanciasty mężczyzna miał tak niesłychanie delikatne policzki. Nie pocałowała go, tylko trwali w bezruchu. Ona chłonęła jego zapach, dotyk. Na zawsze, na wypadek gdyby na następne spotkanie musiała czekać kolejne długie miesiące. W tym ułamku sekundy zrozumiała, że znalazła swoje miejsce na ziemi i ze chce pozostać tam zawsze. --- - Kiedy? pyta. Poniża się tym pytaniem. Gdzieś pryska udawanie, że nic a nic jej nie zależy. „Trudno, mówi sobie i powtarza: - Powiedz, kiedy zadzwonisz. To ważne. Nie potrafię czekać. Umieram, kiedy czekam. - Jak najszybciej odpowiada cicho i odchodzi w deszcz. --- Wieczorami siedzieli we czwórkę przy piwie. Dwie pary pogrążone w rozmowie. Na noc szli do swoich namiotów kochać się, bo nic innego nie było do roboty. Rano, o szóstej, budził ich dźwięk syreny pociągu na Hel. Wtedy z braku innego zajęcia znowu się przytulali, Teresa wychodziła z namiotu pod prysznic nasycona, promienna, a mimo to czegoś jej brakowało. Nocą w mroku namiotu zamykała oczy i wyobrażała sobie inną twarz nad sobą. Zdarzało się jej krzyczeć tak głośno, że musiała wtulać twarz w zwinięte bluzy służące za poduszkę. --- Usiedli w dwóch poniszczonych skórzanych fotelach, które ustawili naprzeciw siebie, bardzo blisko. Faks stojący w kącie na biurku ze zgrzytem wypluwał z siebie rolki zadrukowanego papieru. Włączyli stojące na regale radio, żeby zagłuszyć ten dźwięk. (...) Znowu zapadło milczenie. Tym razem jednak nie dzieliło, a łączyło. I już po chwili całowali się. Teresa zdała sobie sprawę, że było inaczej niż kiedyś. Teraz całował ją trzydziestoletni mężczyzna, bez pośpiechu, bez tej nieporadności, która ją kiedyś urzekła. Teraz był spokojny, zdecydowany. Pocałunek trwał długo. Zamknęła oczy i przesunęła dłoń po jego skroni, po włosach nadal gęstych i lekko falujących. Poczuła dotniecie jego dłoni na policzku, palce zsunęły się na szyję, dekolt. Zabrakło jej tchu. Odsunęła się. wszystkie cytaty są z książki " Trzy połówki jabłka" - lekka, polecam ;)

Gość mejeromanka
„ona kochać chce, bo po nocy nawet dla niej wstaje dzień, ona kochać chce księżycowy anioł krucha tak jak szept „spytaj ją co czuje gdy, gdy nadejdzie świt, spytaj ją co czuje gdy szminkę zmywa kroplą krwi..."

Gość aguś1991
"Może, myślała, idąc naprzód, Brian McBrian odkrył coś ważnego? Może szczęście przynoszą nie tylko rzeczy doniosłe, wielkie, plany na całe życie. Może wystarczą drobne przyjemności, wygodne kapcie, obejrzenie konkursu Miss Universum. Czekoladowe ciasto z lodami, dotarcie do poziomu siódmego Władcy Smoków i świadomość, że masz do pokonania jeszcze dwadzieścia poziomów. Może szczęście to kwestia bilansu plusów - światła zmieniającego się na ziolone w chwili, gdy podchodzimy do przejścia - i minusów - gryzącej metki przy kołnierzu - spotykających nas każdego dnia. I może na każdego przypada taka sama jego dawka. Może w istocie nie liczy się fakt, czy jest się sławną pięknością, czy też rozpaczliwie szarą myszką. Może nie jest ważne, że nasza przyjaciółka umiera. Może trzeba po prostu żyć. Nic więcej." -Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów