Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex

Co zrobić aby rzucić palenie papierosów

Polecane posty

Gość Kasiuleeeeek
kaandrzej -A ile paliles dziennie?Ja tez chce rzucic od dzisiaj,pale juz ponad 11lat od jakiegos roku nawet dwie paczki dziennie,mobilizuje sily zeby rzucic, bardzo tego chce, mam nadzieje ze mi sie to uda.

Gość kaandrzej
Aż wstyd powiedzieć. Conajmniej 2 paczki

Gość Kasiuleeeeek
Wstyd, ja tez teraz tyle pale, dwie paczki dziennie.Jak sobie radzisz?Ja zaczales rzucanie?

Gość kaandrzej
Kilka razy próbowałem. U mnie najgorzej było rano podjąć decyzję by nie palić. Rano się budzę i nie chce mi się wstać bo nie będę mógł sobie zapalić. Okropne. Przeczytaj sobie książke (mam pdfa) Allena Carra, który palił 100 dziennie

Gość Karolina 29...
Witajcie moi drodzy. Jestem farmaceutą i od 10 lat paliłam papierosy, z doświadczenia wiem, że ludzie kupią wszystko: tabletki, plastry, gumy ratując sie przed nałogiem. Miałam to wszystko pod ręką i jakoś mi się nie udawało. Dzisiaj nie pale już prawie miesiąc. Wiem, że jeśli sami nie zrozumiemy tego dlaczego chcemy rzucić papierosy to nic nam tak naprawdę nie pomoże. Trzeba zadać sobie pytanie " po co ja chce to zrobić" i tego się trzymać. Każdy odczuwa głód nikotynowy i nie jest żadną wymówką stwierdzenie " nie mogę wytrzymać" Dopóki sami tego nie zrozumiemy to, na pewno klapa. Mnie pomaga wmawianie sobie za każdym razem kiedy chce zapalić, że papieros to same toksyny, wymyślam różne rzeczy i jakoś daje rade. To jest walka, ale przecież człowiek jest silniejszy. Mąż nie pali już drugi tydzień mam nadzieje, że też da rade. Trzymajcie się, pamiętajcie producenci takich leków tak samo jak producenci papierosów też chcą ZAROBIĆ!!!!!

marika212 trzymaj sie gorzej było wytrzymałas i dzisiaj dasz rade !!!!!!! :))))) ja bede myslał i trzymał kciuki a ty po prostu staraj sie zapomniec :)))))będzie dobrze !!!!!!! :))))))miłego wtorku

Marika212!!!!!1 Walcz!!!!!Wytrzymasz!!!!! Ja dalam rade,to minie tylko nie mozna zapalic,bo g....o wygra!!!! Trzymam kciuki,wyzyj sie,napisz,krzycz,to pomagaaaaaaaa Kolejny udany dzionek,pachnacy,wszystkim zycze wytrwalosci.....

Chciałam napisać coś mądrego ale w głowie pustka. Chyba się wzruszyłam. Nilan - jesteś niesamowita! bobmado -jesteś WIELKI! Dzięki za wsparcie, to miłe. Minął 16-dumny i wygrany!!!

witam ... marika 212 :)))))) nie jestem WIELKI :) :P to Ty jestes WIELKA!!!!!!!! ja to mam juz za soba ... dzisiaj moge powiedziec ze nigdy wiecej w zyciu nie zapale wiem to napewno !!!!!!!!!!!! trzymajcie sie ...... a ja jestem z wami i trzymam kciuki :):):):) :P

a jeszce zapomniałem :P miłego udanego ciepłego dnia :)))))

Helooooo! Witam wszystkich! Marika212---Brawo!!!!!!!! Ja tez mam czasami zly moment,chwile,ktora zawsze staram sie przetrwac,ale pare dni temu mialam totalny kryzys,caly dzien chcialo mi sie okrutnie palic,nie byla to chwila,moment,tylko caaaaaaly dluuuugi dzien! To byl koszmar,nie moglam sie wyzalic nikomu,bo tylko my palacy wiemy jak jest ciezko,caly dzien ze wsztstkich sil staralam sie czyms zajac,w pracy kiedy inni wychodzili na dymka mnie braaaaaaalo,wypilam, litry herbat,zjadlam multum jablek,i paluszkow,pisalam tu i na innych forach sama ze soba zeby sie czyms zajac,i przetrwalam!!!! Mnie pomaga i motywuje mysl: --nie ze nie moge --nie ze robie to dla rodziny --nie ze robie to dla zdrowia --nie zeby pokazac innym --nie dlatego ze maz jest dumny --nie dlatego ze pachne --nie bo wiecej kasy teraz mam Owszem te wyzwania daja sile i moc,ale ja to zrobilam bo po prostu: ---NIE CHCE PALIC!!!!!!!!!!!!!!! I dlatego z coraz wiekszym spokojem do tego podchodze,ja juz nawet na imprezie ostatniej gdzie bylam i 80% bylo palaczy,nie zwracalam uwagi na to ze oni ida palic,nie mam juz mysli ze fajka to byla przyjemnosc,ja po prostu nie chce juz palic!!!!!!! Nie wiem, ale dzisiaj mam jakis taki dzien refleksji i zadumy,i tak usmiecham sie do siebie i mysle,ze przeciez mozna rano wstac,wypic kawke,pojsc do pracy,i polozyc sie wieczorem zmeczonym do lozka caly dzien NIE PALĄC!!!! Ze palenie jest nie potrzebne!!! I ŻYJEMY......SZCZESLIWI.....

witam wszystkich:) miło słyszeć, że jakoś sobie radzimy! ja nadal nie pale, nie ciagnie mnie, zaoszczędziłam mnóstwo kasy i dzis ide z tego powodu na shopping :D przy okazji kupie tez książkę Allena Carra dla kumpla, a propos.. Nilan jak ksiażka? pzdr i miłego popołudnia

Witaj.... Jak ksiązka,hm.....chyba moj wczesniejszy wpis mowi sam za siebie,jeste rewelacyjna!!!! Jestem pozytywnie zszokowana,a szczegolnie dlatego ze dalam ja mezowi najpierw do czytania i ON NIE PALI!!!! Rzucil w trakcie czytania.... Jak najbardziej polecam kazdemu,ja juz nie palilam jak ja czytalam ale zmienilam swoje myslenie....calkowicie... Polecam niedowiarkom,i doslownie wszystkim,choc po moim mezu powiem ze ja trzeba chciec przeczytac,maz najpierw prubowal ja przegladnac ot tak,ale jak poprosilam zeby naprawde ja przeczytal,zadzialalo!!!!! Marika212---jak samopoczucie? A reszta? Pozdrawiam wszystkich....

Jest nieźle. Dzisiaj jakaś taka spokojna byłam- oczywiście to również wasza zasługa ( wiecie kogo mam na myśli). Wiem, że to nie był ostatni mój kryzys ale świadomość że ktoś we mnie wierzy pomaga. Jak zacznę przynudzać to dajcie znać. Jeszcze raz- dzięki. Ściskam gorąco!!!

miłego słonecznego dnia ..:))))a będzie słoneczny i taki wiosenny się zapowiada :P ...no poza tymi hałdami śniegu na ulicach :))))) :P :P pozdrawiam i nadal 3mam :)) :P

dzien dobry dziewczynki :) jak milo jest zacząć dzien bez papierosa?:) ta poranna kawa smakuje teraz jeszcze lepiej bo... możemy poczuć jej zapach :) Nilan naprawdę wielkie gratulacje dla Ciebie i Męża :) 3 majcie tak dalej. Widzę ze reakcja była podobna jak u mnie - w trakcie czytania po prostu rzuciłam palenie, przyszło "olśnienie" :) pozdrawiam i życzę miłego dzionka

Helooooo Masz racje bobmado,mamy dzisiaj piekny dzien! I kolejny niepalacy! I rzeczywiscie fikumiku09 -kto by przypuszczal ze kawka jest taka pyszna bez papieroska? Milego i spokojnego dnia.........

Gość kaandrzej
Co Wy mówicie :-) Kawka pyszna bez papierosa? Nie palę drugi tydzień po 35 latach palenia i z żalem myślę, że nie będę mógł zapalić. Ale cóż, za diabła nie zapalę. Pozdrawiam Was i życzę wytrwania

hahahahaha...A i owszem kaandrzej pyszna,pyszna.... Zycze powodzenia.....

już dawno mówiłem ze jest pyszna !!!! :P a jak pachnie :) :) :P właśnie czas na drugą :))

Wrocilam wlasnie z przerwy,ale mamy przepiekny dzien! Teraz zrobie tez sobie drugiej pysznej kawki,w pracy okna pootwierane,pachnie wiosna,swiezoscia,czystoscia.....po prostu pieknie Czytaj to co napisalm to chyba przez ta zime mialam depresje...hah No i dzionek mija BP---nie ma mysli,checi,sutuacji,jest dobrze.....

hm...poprawka--czytajac to co napisalam--mialo byc..

marika 212......... gdzies sie nam zapodziała ?? :)) :)) nilan !!!!wiosenna pogoda ...?/? to jest TOOOO sam tesknie juz do słonca kwitnących magnolii itd. ........wspaniałego piątkowego dnia słonecznego weekendu dużo uśmiechu i samych wygranych i dumnych dni !!!!! pozdrawiam :)) 3mam nadal P...

Helo,helo!!!! Witam wszystkich... Jakie to strasznie mile ze ci ktorzy juz maja duzy staz w abstynencji,zagladaj tu mimo wszystko.....to naprawde mile(bobmado)... U mnie kolejny wygrany dzien,jest dobrze,teraz pijemy kawke w pracy,grono palacych wyszlo,a ja siedze zadowolona z siebie uchachana....pachnaca....

:)))))))) nilan ale mnie rozbawiłaś cyt."""" a ja siedzę zadowolona z siebie uchachana....pachnąca...."""""" pomyśl ile z tych co wyszło palić chciało by przestać choć głośno o tym nie mówią ????? tylko brakuje im tego co ty masz ... cos bardzo cennego .............!!!!!! cos co jest twoją siła .. co daje ci powód do dumy bo wygrywasz !!!!!!!!! dobrego humorku na resztę dnia ......:)))). ps . jestem tu żeby ktos czasem nie pisał ze pisze sam ze sobą ha ha ha zartuje ............... miłej przyjemnej pracy :D :P pozdrawiam P

Hahahahahaha........no i jak tu sie nie usmiechac kiedy czytam takie wpisy.......

;-) fajną mamy prace :p Ja zaraz zmykam na lunch,pozniej obowiazkowa kawka.....i kolejny dzionek minie...

ha ha ha fajną mamy prace ................ dzisiaj kawusia będzie w domku z żona teraz herbatka owocowa pigwa z dzika różą i truskawka polecam naprawdę dobra :))))) praca jak praca moja jest trochę w terenie trochę na miejscu ale co dzień inna nie taka monotonna dlatego lubię to co robię :))))jak to moja żona mówi""""" twój świat cały świat """"" ha ha ha pozdrawiam :)))) nilan ....tak trzymaj się przez weekend do..... @ :D :D