Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość kasiunia
tak się złożyło że mój lekarz jest na urlopie, aja nie wiem czy przyjąć tabletkę z następnego opakowania po siedmiodniowej przerwie , czy nie,dalej nie mam okresu ,następną tabletkę powinnam przyjąć w sobotę,chyba zrobię sobie przerwę i poczekam na okres

Gość Offelia
Super pozytywne doświadczenia z regulonem. Brałam ponad rok żeby cerę sobie trochę poprawić. Teraz mam cerę o wiele ładniejszą. Nawet zaskórników się pozbyłam (trochę z pomocą kosmetyczki, ale od tamtej pory nic nowego się nie pojawia). I po odstawieniu Regulonu cera też w porządku. Problemy z tym związane nie wróciły :D

Gość rybka80222
witam was dziewczyny,ja regulon zazywam od pol roku,czasem miewam zle humorki,jestem naprawde nieznosna ale usprawiedlwiam sie ze to przez hormony.Ogolnie zadnych skotkow ubocznych nie mam,nie zauwzylam nawet zeby biust mi sie powiekszyl ,albo zebym przytyla .Pozdrawiam

Gość Ekstaza
regulon jest drogi?? to co powiecie na yasmin ktory kosztuje prawie 45 zl

Gość Madzikunia
ja płace 22 złote za jedno opakowanie

Gość Madzikunia
wiec chyba nie tak drogo. Dodam, ze to sa moje pierwsze tabletki, biore je od 8 dni i jak na razie nic mi nie dolega

Gość Edik
czesc dzieczyny pomóżcie mi:) wczoraj (niedziela) zaczelam brac regulon ale lekarz nie powiedzial od ktorej tabletki mam zaczac , po co sa te cyfry??/ na poczatku jest 1-5 a potem pon- niedz , od czego mam zacząć?? od ktorej tabletki od 1? czy od niedzieli?? wzielam jedynke i teraz sama nie wiem czekam na odp szybkA-

Gość mamaoliwierka
A dziś weź 2 i tak do końca.Gdybyś zaczęła od niedzieli to byś wzięła dziś poniedziałek.Kierujesz się cyferkami lub dniami tygodnia. Pozdrawiam.

Gość edik
bardzo dziekuje:) czyli te tabletki sa jednofazowe i wszytkie maja taki sam skład???? wiec moge brac albo od jeden albo od niedzieli?? :) to dobzre:) bo ja pierwszy raz cos takiego jem , a wyjezdzam na 3 mieśiace i sie troche balam, bo kontaktu z lekarzem miec nie bede:) dziekuje

Gość pamionka
hej ja bralam novynette jednak po antybiotykach mialam plamienia i gin. zmienila mi na regulon wszystko ok..biore 3 opakowanie i mialam bol w jajniku i znowu mam plamienia..dwie noce przed pilam aspiryne - lapalo mni przeziebienie..nei wiecie czy to moglo spowodowac???chyba czeka mnie znowu zmiana;/

Gość edik
ja ci nie pomoge bo dopiero zaczyman:) ale z tego co czytam na forach , to jest normalne na poczatku dopiero pzry drugim cyklu poiwnno cie to zacząc niepokoić, iwec poczekaj. a może mi odp na moje pytanie:) wyżej:)

Gość edik
aty masz juz 3 opakowanie- mysle ze powinans isc do lekar koniecznie, bo wlansie czytam ulotke regulonu :)

Gość pamionka
hehe ja nie mam przy sobie;)a co jest napisane? do gina ide w srode...

Gość carolka0702
hej! mam pytnie:czy któraś z Was ma może do sprzedania opakowanie regulonu?z góry dzięki za odp, pozdrawiam:)

Gość Dumbolodz
Drogie panie....Witam was serdecznie i z góry proszę o pomoc...a w sumie BŁAGAM!! Moja dziewczyna właśnie kończy 2 opakowanie Regulonu. Brała je wcześniej jeszcze gdy nie byliśmy razem i był ok, ale odkąd zaczęłą zażywać te tabletki humor jej się pogorszył :( Początkowo zrzucałem to na pracę i stres związany z jej zmianą, ale teraz jest jeszcze gorzej, coraz cześciej mówi że ma tego wszystkiego dosyć, żyć jej się nie chcę, a nawet kłócimy się o byle drobiazg itp. Boję się że to wina tabletek. Jak jej przetłumaczyć że powinniśmy je zmienić, zanim to zniszczy Naszą psychikę i związek :(( ?? Pozdrawiam

Gość Primoa
Najważniejsze, żeby przed dobraniem tabletek kobieta miała zrobione badania na podstawie których lekarz dobiera najlepsze dla niej tabletki. W Waszym przypadku najlepiej skontaktować się z ginekologiem i porozmawiać o tych stanach depresyjnych. Moze rzeczywiscie to przez tabletki. Też biore Regulon, ale u mnie wszystko dobrze. Pozdrawiam!

Gość rybka580
Witam,chcialam powiedziec ze jak zaczynalam brac tabletki Regulon na poczatku popadalam w takie stany depresyjne,uzalanie sie nad soba nad swiatem itp.Nie powiem bylo mi ciezko ogolnie miewalam straszne humorki moj chlopak czasem nie mogl tego zniesc;-/.Ale ja mu tlumaczylam ze to przez hormony ja juz biore 5miesiecy Regulon teraz jest wszystko ok;-) nie przytylam tez w ciagu tych 5 miesiecy i nie zauwazylam zeby mi sie np powiekszyl biust,Uwazam ze takie zmiany w wygladzie sa indiwidualne ,poniewaz kazde cialo czlowiaka reaguje na inaczej na zazywane tabletki itp.Pozdrawiam

Gość dumbolodz
Witajcie! Serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi i porady... To kwestia chyba przyzwyczajenia do hormonów... Bo póki co humorki ustały... Organizm musi widocznie znów się przestawić na tryb brania tabletek po przerwie.. Pozdrawiam

Gość joasienkaa
Witam Biorę tabletki regulon dopiero od 6 dni, zaczęłam pierwszego dnia wystąpienia miesiączki i mimo że dzisiaj będzie już 7 dzień krwawienie nadal trwa (jest niewielkie). Czy to jest normalne?. Te tabletki miały mi pomóc uregulować cykl. Poza tym czuję się dobrze i nie mam żadnych skutków ubocznych.

Gość rybka580
Witam joasienkaa , przez pierwszy miesiac napewno bedziesz miala co dzien male krwawienia ale to normalne, krwawienia ustapie po miesiacu wiec nie przejmuj sie wszystko bedzie ok Pozdrawiam

Gość joasienkaa
Dzięki trochę mnie uspokoiłaś ale to bardzo męczące zwłaszcza, że codziennie boli mnie brzuch

Gość rybka580
witaj Joasienkaa ,pamietam ze ja tez tak mialam i mialam dylemat czy nie odstawic tabletek ale dalam rade,wierze ze ty tez dasz rade.Pozdrawiam

Gość salima21
hej czy ktoś zna podobny lek do regulonu? na moją sylwetkę regulon działał znakomicie, ale miałam ostrą depresję. Próbowałam już diane35 yasmin harmonet meliane i cilest ale po każdym tyję (zwłaszcza nogi) a po regulonie schudłam i miałam kobiecą sylwetkę (szersze biodra wąska talia i smukłe nogi) ale efekty uboczne w postaci nastrojów depresyjnych były nie do wytrzymania.

Gość Madzikunia
hej, ja mam pytanie. Którego dnia po ostatniej tabletce dostajecie krwawienia? Bo ja mam dzisiaj 5 dzien przerwy, a okresu ani widu ani słychu :( To moje pierwsze opakowanie, w czasie brania zadnych skutków ubocznych. I teraz troche panikuje :(

Gość zaciekawiona_ania
po pierwszym opakowaniu dostalam okres piatek dnia, tez sie stresowalam ale widocznie nie kazda dostaje 2 dni po ;) teraz jestem po 2 opakowaniu i jest 4 dzien i jeszcze nie mam okresu, mam nadzieje dostac go jutro ;) pozdrawiam i glowa do góry!!

Gość Madzikunia
Dzieki za odpowiedź Ania :) ja chyba z tego stresu w końcu dostałam teraz:) maleńka kropelka, ale to zawsze coś :) uffff, pozdrawiam :)

Gość zaciekawiona_ania
no ja swój drugi, że tak powiem "tabletkowy okres" dostałam w srode w nocy, kolo 22-23, bo pierwszy miałam w czwartek (a ostatnią tabletkę biorę w sobotę). też sie za pierwszym razem mega stresowalam, nawet test chcialam robić ale ja taka panikara czasem jestem, no ale dziewczyny tu na forum pisaly ze nie a sie co stresowac i martwic na zapas bo na pewno bedzie wszystko dobrze, i było;) teraz to juz na luzie podeszlam do tematu i tez wszytsko w porzadeczku :) to są moje pierwsze tabletki anty, na razie same zalety ich moge wymienic: przede wszytskim seks bez gumki, mmm 100 razy lepszy :) okres trwa niecale 3 dni, nie jest obfity i nic nie boli, w telefonie musze sobie ustawiac przypomnienie bo czasem to by mi wylecialo z głowy żeby pigułę wziąć :P nie przytyłam ani nie schudłam, choć mi schudniecie pare kg by sie przydało, no ale moze to w przyszlosci, bo nie wymagam uz takich efektów po 2 opakowaniu :) no i cera tez bez zmian, czyli co jakis czas cos mi sie pojawi jak to na ojej skorze, liczę na poprawe jakby co:) w niedzielę kolejne 3 opakowanie, jest dobrze od samego początku, czyli dla mnie lekarz dobrał dobrze tableteczki :) pozdrawiam Regulonki :) :D

Gość joasienkaa
Zazdroszczę Ci takiego luzackiego podejścia do sprawy. Ja nie mogę wyluzować. To moje pierwsze opakowanie, dokładnie 10 tabletka, a za każdym razem gdy ją biorę to się złoszczę, że dałam się namówić lekarzowi na te hormony. Męczą mnie te plamienia, bo brzuch już przestał mnie boleć. I mimo, że tak naprawdę nic mi się nie dzieje, tzn. nie mam innych skutków ubocznych, to i tak nie mogę o nich zapomnieć. Czytając ulotkę można się przerazić ale czytając wasze opinie na forum dotyczące skutków ubocznych można zobaczyć, że te skutki uboczne naprawdę występują . Nawet jeżeli ich nie widać obecnie, to za jakiś czas mogą się ujawnić. Źle się czuję z tą świadomością, że sama niszczę swój organizm. Tylko coś mnie zaboli zaraz myślę, że to na pewno działanie tych tabletek. I poważnie zastanawiam się czy z nich nie zrezygnować. To nie są witaminy tylko HORMONY!!!. Wiem jednak jak ciężko podejmuje się taką decyzję i nie wiadomo co gorsze - hormony czy nieplanowana ciąża itd. Ja jednak nie biorę ich z powodów antykoncepcji tylko z innych, choć mam wrażenie, że te tabletki zamiast mi pomóc wszystko mi rozregulowały. To przecież nie jest normalne żeby tyle czasu krwawić. Jakie to jest obciążenie dla organizmu. A lekarz mówi, że to normalne i niby są dobrane bo nie ma innych skutków ubocznych. A moja intuicja mówi mi co innego....

Gość zaciekawiona_ania
nie martw sie, to że masz plamienie to sama wiesz ze to normalne, ale podkreślam ci że to PLAMIENIE a nie KRWAWIENIE, wiec nie stresuj sie że tyyyle krwi stracisz :) gdyby ci po pierwszym opakowaniu plamienie nie przeszlo to wtedy musisz iśc do lekarza, bo to znaczy ze tabletki sa dla ciebie nieodpowiednie. mysle ze jak to ci minie to jednak przekonasz sie do tabletek :) ze tak to sa pozytywne, tylko trzeba o nich pamiętać :P co do skutków ubocznych zapisanych w ulotce to mój lekarz tłumaczył mi to, że u nas w polce to tak jest że jak jedna pacjentka cos miała po danych tabletkach to juz sie to wpisuje w ulotkę, także nie ma się tym co przerażać :) nie zwalaj każdego bólu na tabletki, bez przesady :) ja tez przy pierwszym opakowaniu myslalam ze jak mialam jakies foszki czy brak humoru to tabletki pewnie , ale potem odrzucilam to myslenie, bo jestesmy kobietami, zdarza nam sie takie cos:):) nie poddawaj sie, mysle ze na poczatku kazda dziewczyna ma takie mieszane mysli, ktore znikaja po 1 opakowaniu, zycze wytrwałości i pozdrawiam!!

Gość joasienkaa
Dzięki, fajnie jest przeczytać słowa otuchy, trochę lżej się robi. Ja się tym tak martwię, bo ostatnio z powodu takiego niewielkiego ale trwającego dwa tygodnie krwawienia znalazłam się w szpitalu. I nie chciałabym tam wrócić. Już mi trochę lepiej. Pozdrawiam pa, pa.