Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość zaciekawiona_ania
niefajnie masz z tym uczuleniem na prezerwatywy ;/ a jak sama piszesz stosunek przerywany to ŻADNA metoda! w sumie do końca nie wiem czy lekarz zabronił ci brać Regulon czy w ogóle(!) żadnych tabletek anty. Jesli tylko Regulonu to spróbuj z innymi, a jesli calkowicie tabletek to hmmm...nie wiem.... moze plastry? choć slyszałam że jest też jakiś zastrzyk anty co się go bierze co 3 m-ce, ale nie mam pojecia co to i czy to takie super jest.

Gość Mika27
Ehh problem w tym że nie mogę wogóle brać tabletek anty (żadnych hormonów) :(, taka opinia jest i neurologa i ginekologa. Tabletki anty powodują wzrost ciśnienia, a u mnie częste bóle migrenowe. No cóż będziemy się zastanawiać co z tym zrobić. Myślałam o plasterkach ale to też jakaś dawka hormonów. Jak na razie to czekam na wyniki badań EEG i zobaczymy co powie moja pani doktor. A regulon... ja reagowałam nie najlepiej. Miałam straszne zmiany nastroju, to już było męczące i dla mnie i dla mojego otoczenia. Stałam się strasznie płaczliwa bez powodu (czego nigdy wcześniej nie miałam). Troszkę przytyłam, ale niewiele. Dlatego udałam się do mojej pani doktor aby zmieniła mi tabletki ale zamiast zmiany jest koniec brania. Na szczęście, na dzień dzisiejszy, nie mam już tego "plamienia" i mam nadzieje że szybko wszystko wróci do normy. Dzięki za odpowiedź :) Pozdrawiam cieplutko w tą okropnie zimną pogodę :)

Gość zaciekawiona_ania
no dokładnie, i tabletki i plasterki maja hormony, na prezerwatywy jestes uczulona...;/ no ale musi byc jakas metoda zebyscie mogli spokojnie, bez stresu sie kochać :) przecież nie założysz sobie spirali ;/ to raczej dla kobiet starszych i ktore rodziły.. naprawdę nie wiem co ci poradzic. pozdrawiam!!

Gość Pomożcie 0
Witam. Mam problem. Dzisiaj wziełam 12 tabletke regulonu a od wczoraj rano zaczeły mi się dość ciemne plamienia. Czy to coś złego? Zgłosić się do lekarza czy poprostu poczekać? Odpiszcie

Gość Madzikunia
Ja bym poczekała, jeżeli to Twoje pierwsze opakowanie, to plamienia moga wystapic, zresztą w ulotce masz napisane o tym

Gość pomocy 0
No mam napisane... i dzięki za odpowiedz :) a można się przy tym normalnie kochać czy nie bardzo? brałaś też te tabletki? po ilu można się na prawde bezpiecznie kochać bez dodatkowego zabezpieczenia?

Gość zaciekawiona_ania
czyt. post u samej góry :)

Gość Madzikunia
Kochać się możesz, jeżeli nie bedzie Wam sprawiało to plamienie dyskomfortu (wiadomo, nie każdy chce się kochac w "morzu czerwonym" :) ) zalezy jakie masz to plamienie - duże czy małe. Ja biore te tabletki, teraz połowa trzeciego opakowania i na całośc, bez gumek to poszłam dopiero na drugim opakowaniu. W pierwszym to sie bałam troche, bo to pierwsze moje tabsy w zyciu :) pozdrawiam

Gość pomocy 0
No właśnie o to chodzi, że to plamienie nie jest takie jak miesiączka... tego jest dużo mniej i takie bardzo ciemne...

Gość Mika27
Dzięki, porozmawiam z panią ginekolog, zobaczymy co ona na to. No chyba że czas pomyśleć o potomku;) . Pozdrawiam Cieplutko :)

Gość aniula1601
ja jestem na 18 tabletce pierwszego opakowania i cały czas plamię. Byłam u ginekologa i powiedziała, że przy pierwszym opakowaniu to normalne. Ale oprócz tego mam straszne bóle głowy i okropne zmiany nastrojów, już zaczyna mnie to męczyć:( i napewno nie wezmę już drugiego opakowania-nie mam zamiaru kolejny miesiąc tak się męczyć:(( lekarka powiedziała,że przy drugim opakowaniu powinno być lepiej, ale ja nie chcę już ryzykować:( wiem, że te reakcje to indywidualna sprawa każdego organizmu, więc nie u każdego wystąpią takie objawy, pozdrawiam

Gość Mika27
Aniula też tak miałam, tylko że ja dotarłam do 3 opakowania (2 pełne opakowania i początek nowego) tzn wzięłam 2 tabletki z nowego opakowania po czym lekarka zabroniła mi stosowania hormonów ze względu na migreny, także teraz nie biorę już tabletek i leczę się u neurologa :(, ale za to zmiany nastrojów minęły także po odstawieniu wszystko powinno wrócić do normy. Pozdrawiam

Gość adela19
Wiadomo, ze nikt, zadne lekarz nie zmusi was do kontynuowania brania tabletek. JAk czujecie siępo nich źle to nikt nie będzie was namawiał, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czasami warto przeczekać pierwsze 2 opakowania. Miałam na poczatku migreny, plamienia (tylko przez pierwsze 3 tygodnie) i humorki, a od trzeciego opakowania jak ręką odjął i teraz nie mam już żadnych skutków ubocznych i czuje się bardzo dobrze. Moim zdaniem warto było poczekać.

Gość dumbolodz
Witajcie drogie koleżanki! PRoszę o pomoc... U mojej dziewczyny wykryto 4 misiące temu torbielka... Bierze Regulon...wszystko jest ok, tylko po stosunku wczoraj miała lekkie plamienie, Czy Któraś z Was wie może czy seks to dobry pomysł przy torbielku? Lekarz mówił by uważać tylko na dyskomfort...ale wszystko było ok, do wczorajszego plamienia :((( Troszkę się boję o nią, bo to ważne by wszystko było wyleczone. Czy plamienie może być oznaką czegoś negatywnego???? BŁAGAM POMÓŻCIE!!!!! Pozdrawiam, M.

Gość Madzikunia
a wcześniej miała jakieś plamienia po stosunku?? Bo wiesz, czasem sie zdażają, ja też ostatnio miałam plamienie, ale podejrzewam dlatego, ze okres mi sie dzien przed skonczył i dlatego

Gość Madzikunia
też uwazam, że po pierwszym opakowaniu nie warto rezygnować z tabletek. W końcu organizm musi miec troche czasu aby przyzwyczaić sie do nich

Gość dumbolodz
Nie wcześniej nic nie było... a ja teraz boję się że może to mieć wpływ na torbiel... a z tym są już związane konsekwencje. Czy Któraś z Was może wie co powinno się zrobić?? Co do okresu to został jeszcze tydzień...ale nie robimy przerwy bo okres przypadłby na fatalny moment i w tym opakowaniu zrezygnowaliśmy z przerwy. POMOCY!!!

Gość Madzikunia
byc moze brak tej przerwy spowodował to plamienie. Jezeli bedzie trwac, to nic innego jak zabieraj swoją dziewczynę do ginekologa

Gość dumbolodz
ale przerwa powinna być zrobiona dopiero za tydzień w niedzielę... i teraz boję się czy aby seks nie robi jakiejś krzywdy :(((( ze względu na ten torbiel. pozdrowienia

Gość elfiura
Cześć Dziewczyny:)mam pytanko iore Regulon na trądzik, ogolnie po tabletkach czuje sie dobrze tylko problem z tym tradzikiem bo skonczylam juz drugie opakowanie a poprawy nie ma i nie wiem czy warto brac kolejne czy zmienic tabletki...prosze poradzcie

Gość zaciekawiona_ania
ja regulon biorę po prostu dla antykoncepcji, ale zauwazylam poprawę jeśli chodzi o cerę : ) czasem mi cos na twarzy wyskakiwalo,a teraz praktycznie nic, no moze od czasu do czasu ale to malutkie cos i nie ma porownania z tym co bylo wczesniej. mialam tez problem bo wyskakiwaly mi syfki na dekoldzie i plecach a teraz nie mam nic a nic, takze chyba naprawde pomaga:) ja koncze teraz 4 opakowanie :) po regulonie od samego poczatku sie czuje, zadnych skutkow ubocznych nie mialam ;) aaa na biust tez fajnie mi zadzialal, nie wiem jak nazwac to ale jest jeszcze fajniejszy i bardziej podoba sie mojemu facetowi, bo tak go jakby "zaokrąglił" , a moze bardziej jędrny też :) ogólnie duzy plus i polecam!!

Gość elfiura
taaa z biustm to racja;) a po jakim czasie ci pomogly na tradzik?

Gość Madzikunia
Mi sie poprawił koloryt cery wogóle jakoś nawet przed koncem pierwszego opakowania, tylko, ze krosty jako krosty to już sie nie pojawiają. Mam za to takie małe krostki (jakby kaszka), ale one pojawiają sie na poczatku brania opakowania i pod koniec :( sama nie wiem czy mam zmienic proszki, bo poza tym, to skutków ubocznych brak :) a mi biust według mojego faceta się zmniejszył.....ja tam róznicy nie widzę :)

Gość zaciekawiona_ania
trudno mi kurcze powiedziec po jakim czasie mi pomogl Regulon hehe, ale wydaje mi sie ze jeszcze przy 2 opakowaniu myslalam ze "oo kurcze na moja cere chyba srednio dziala". potem nie zwracalam na to uwagi, dopiero od pewnego czasu, powiedzmy koncowki 3 opakowania czy nawet poczatku 4, tak mysle. ja zawsze mialam troche wiecej wlasnie przed okresem a teraz nic sie nie nasila i jest ok :)

Gość zaciekawiona_ania
gdzies koniec 3 i poczatek 4 opakowania. bo w sumie przestalam zwracac na to uwage ale od dluuuuzszego czasu ze skorą jest ok :) zawsze nasilalo mi sie przed okresem a teraz jest spokoj :)

Gość zaciekawiona_ania
gdzies koniec 3 i poczatek 4 opakowania. bo w sumie przestalam zwracac na to uwage ale od dluuuuzszego czasu ze skorą jest ok :) zawsze nasilalo mi sie przed okresem a teraz jest spokoj :)

Gość zaciekawiona_ania

Gość zaciekawiona_ania

Gość zaciekawiona_ania
sorry ze tyle postow na raz sie wklwilo ale jakies problemy z forum byly :( i nie dodawalo wogole a tu nagle wszytsko na raz, wybaczcie ...

Gość a psik
Dzisiaj mija trzeci dzień od kiedy zaczaęłam 7 dniową przerwę po 1 opakowaniu, a krwawienia nie ma. Wiem, że zostały jeszcze 4 dni,ale czy Waszym zdaniem mam powody do niepokoju?