Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość Malinnnka
Jak zaczynałam brac Regulon to średnio wierzyłam, że mi pomoże na trądzik. A jednak! Wyleczyłam trądzik. Wreszcie. I czuje się świetnie :))))))

Gość zaciekawiona_ania
a po jakim czasie wyleczyłaś calkowicie trądzik?? jesli piszesz ze wyleczylas to rozumiem ze juz nic nie masz i nie wyskakuje, tak??:)

Gość guziczek99
Mam pytanie biore obecnie diane35 od 1.5 rok . Ginekolog zmienil mi je na regulon. Zostaly mi jeszcze 3 tabletki diany35 potem 7 dni przerwy i pozniej normalnie moge wziasc 1 tabletke regulonu po 7dniowej przerwiw w ktorej wystapi okres???

Gość Szczuka
Mam małe pytanie odnośnie przyjmowania tych tabletek ... Czy jeśli wezme 3 dnia miesiaczki 1 tabletkę tez bede zabezpieczona przed zapłodnienie ?

Gość Madzikunia
Ale musisz stosowac przez co najmniej 7 dni dodatkowe zabezpieczenie, a najlepiej przez całe opakowanie. Ja bym nie ryzykowała bez :)

Gość Madzikunia
Ale musisz stosowac przez co najmniej 7 dni dodatkowe zabezpieczenie, a najlepiej przez całe opakowanie. Ja bym nie ryzykowała bez :)

Gość Szczuka
Madzikunia Aha . Dziękuje za odpowiedz :)

Gość nananananana
Ja zażywam prawie od roku REGULON i zauważyłam od pewnego czasu,że w momencie gdy zjem 21 tabletek i następuje pierwszy dzień bez tabletki odczuwam okropny ból głowy... Trapił mnie również problem z nadżerką...nigdy nie miałam żadnych kłopotów,a po pół roku brania Regulonu okazało się,że mam nadżerkę lecz lekarz nie wspominał,że to może być wywołane przez te tabletki i jem je dalej, sama już nie wiem,czy nie przerwać ich brania... Czekam na radę...

Gość siaja
Witam! Wybrałam bardzo duzo tabletek horomonalnych,na poczatku nie byly to tabletki anty tylko hormony, ktore mialy mnie wyleczyc. bralam jakies 6 rodzajów tabletek i nigdy nie mialam zadnych dolegliwosci. Regulon biore od 3 miesiecy, lekarz mi go przepisal ze wzgledu na moja filigranowa figure, zeby przytyc. leki biore 3 mce, tak jak wczesniej wspomnialam, schudlam kilogram (przy wadze 43 kg, kilogram w dol to bardzo duzo), od 3 miesiecy nie moge wytrzymac sama z soba, mam zalamania nerwowe, wybuchy zlosci i cos z psychika po tych tabletkach jest nie tak, osobiscie ich nie polecam!

Gość siejanatalka
witam wszystkie... mam problem... napiszcie coś o stosowaniu tab. regulon... jak się po nich czujecie itd. przedtem brałam novynnette(po porodzie przy którym wynicowała mi się macica_). novynnette miały zmiejszyć ryzyko zapalenia przydatków jednak zaczął boleć brzuch, mam plamienia/// lekarz zdecydowal na zmaine tabletek, a ja zastanawiam się czy na prawdę sa takie wspaniałe???

Gość siejanatalka
masakra to po regulon się tyje? ja już mam problem z brzuszkiem po ciąży nie chcxe mieć go więcej.... i więcej....

Gość sweetina90
mam problem... przyjezdza do mnie chłopak, badzo dawno go nie widzialam i chcialabym przesunac okres... wczoraj skonczylam brac jedno opakowanie, tyle, ze mialam w nim 20 tabletek, bo jedna zwymiotowalam (Minulet - pigulki te zostaly wycofane z produkcji)... chciałabym dzis zacząc brac drugie opakowanie nowych tabletek (Regulon) i wziąć wszystkie 21, a potem zrobic sobie tydzien przerwy na okres i zaczac brac kolejne opakowanie aby to wszystko mi sie unormowalo... tyle, ze nie wiem czy moge tak zrobic :(.. czy nie bede miala z tym jakis klopotow zdrowotnych? czy to, ze wzielam teraz 20 tabletek, a nie 21 bedzie mialo jakis wpływ na ich skutecznosc? czy to, ze zaczne brac od razu drugie opakowanie INNYCH tabletek jakoś wpłynie na płodnosc i skutecznośc tabletek? słyszałam tez o tym, ze mozna dodac do opakowania 7 tabletek z nowego czyli 21+7, a ja wzielam 20 ze starego opakowania i teraz chcialabym dodac 8 tabletek z nowego opakowania nowych tabletek, czyli 20+8, ale nie wiem czy w ogole moge tak zrobic... bardzo prosze o szybką pomoc :( na meila lub tutaj... pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Gość sweetina90
a moze powinnam zrobic tak jak za pierwszym razem... tzn czekac do pierwszego dnia krwawienia i w 1 dzien miesiaczki zazyc pierwsza tabletke Regulonu... pomocy:(

Gość Ul ka
siejanatalka (sieja_natalka@o2.pl) masakra to po regulon się tyje? ja już mam problem z brzuszkiem po ciąży nie chcxe mieć go więcej.... i więcej.... ----------------------------------------- Nie tyje się, tzn. ja przynajmniej nie utyłam ani kilograma :)

Gość pomarancz
Witam Skonczyłam pierwsze opakowanie regulonu. Czy następne mam zacząć w momencie pojawienie się miesiączki czy równo po 7dniach? I czy podczas tych 7 dni (od momentu zakonczenia opkawania do momentu zaczecia następnego) jestem chroniona?

Gość Madzikunia
pomarancz ---------------------------- następne bierzesz po 7 dniach, czyli ósmego, np. opakowanie skończyłaś w piątek, to pierwsza tabletke z nowego opakowania bierzesz za tydzień w sobote a ochrona działa równiez w czasie 7 dniowej przerwy :)

Gość Pantofelek
10:23 Ul ka siejanatalka (sieja_natalka@o2.pl) masakra to po regulon się tyje? ja już mam problem z brzuszkiem po ciąży nie chcxe mieć go więcej.... i więcej.... ----------------------------------------- Nie tyje się, tzn. ja przynajmniej nie utyłam ani kilograma ---------------------------------------- Ja też nie :D

Gość ooosandraooo
Mi ze wszystkich tabletek jakie brałam na trądzik najlepiej pomógł Regulon , po Diane którą brałam 2 razy miałam wielkie pryszcze moze to jednak za duza dawka hormonów.Jestem zadowolona z regulonu, teraz jestem an 3 opakowaniu.

Gość Ania2202
ja od dzis zaczynam brac regulon zapalcilam 22zl sa drozsze tabletki, mam pytanie czy regulon pomaga w leczeniu tradziku? wczesniej zazywalam diane35 ponad rok i pojawily sie komplikacje gdy odstawilam a zalezy mi aby cera byla ladniejsza

Gość dodi 56
ja biore regulon juz 3 lata i nic nie utylam.poprawila mi sie cera zadnego pryszcza a wczesniej mialam duzo.tylko wlosy powoli rosna a chce zapuscic

Gość Moja opinia na temat
regulonu: czułam sie po nim fatalnie, chyba wszystkie mozliwe skutki uboczne jakie moga wywolac tabletki anty, m. in. bole glowy, bole brzucha (codziennie), plamienia, bole i skurcze nog, oraz naczynka praktycznie na calych nogach (wczesniej nie mialam z tym problemow), a najgorsze praktycznie zero zainteresowania seksem (wczesniej moglam to robic codziennie). pozytywów brak!!!

regulonu: wszystkie mozliwe skutki uboczne (bole glowy, bole brzucha, plamienia, bole i skurcze w nogach, rozszerzone naczynka na udach, i spadek libido do 0) pozytywów z mojej strony brak!!!!

przepraszam, problemy z netem

Gość Tylia
U mnie wręcz przeciwnie. Zadnych skutków ubocznych i ładniejsza buźka. Widac reakcja na tabletki to indywidualna sprawa.

Gość aniula1601
witam!! ja dopiero zaczęłam pierwsze opakowanie regulonu-jestem na 8 tabletce i jest fatalnie!!! boli mnie brzuch, jestem bardzo rozdrażniona,a co najgorsze-cały czas krwawię i to tak mocno,jak w trzeci dzień!! a wcześniej miałam okres maksymalnie 5 dni. Siostra powiedziała mi, że nie mogę przerwać brania opakowania, bo dostanę krwotoku, nie wiem jak długo to potrwa... jak nie minie jeszcze po 3 dniach, to idę do gina. aha-słyszałam, że nie można brać regulonu, jeśli ktoś nosi soczewki kontaktowe-czy ktoś wie coś na ten temat? dajcie znać dziewczyny, pozdrawiam!!!

Gość zaciekawiona_ania
u mnie od początku bylo wszystko ok, jestem na 4 opakowaniu regulonu :)

Gość Anka quis quok
Po Regulonie bardzo dobrze się czułam. Bez skutków ubocznych. Cena jak dla mnie też ok :)

Gość paulunianokia
Mam pytanie... Bylam ostatnio u ginekologa po tabletki anty. Przepisał mi regulon. Zjadłam już 8 tabletek (włącznie z dzisiejszą), ale nie udzielił mi praktycznie zadnych informacji. ale doczytałam w ulotce co i jak. Ale mimo tego nie wiem jednej rzeczy... Po jakim czasie brania tabletek mogę współżyć bez dodatkowego ZABEZPIECZENIA ? proszę o odpisanie

Gość zaciekawiona_ania
pewnie krócej niż powiem ale ja ci napiszę, żebyś mimo wszystko wstrzymała swój popęd bo sama wiem jak korci żeby już zrobić to bez gumki hehe :) także dla pewności myślę fizycznej i psychicznej wybierz cale pierwsze opakowanie, potem 7dniowa przerwa i przy drugim opakowaniu już pełny relax :D pewnie zaraz inne dziewczyny napiszą, ze możesz po krótszym czasie, ale uwierz psychika ma tu duuuuże znaczenie bo można sobie zbędne halo zamontować!! pozdrawiam cieplutko w te brrr zimne dni :)

Gość Mika27
Ja właśnie odstawiłam tabletki (regulon) w 2 dniu brania na początku 3-go opakowania (lekarz kategorycznie zabronił, wystąpiły u mnie migrenowe bóle głowy). Wizyta u neurologa potwierdziła wszystko. Lekarka mówiła że wystąpi plamienie ale to bardziej wygląda na miesiączkę niż plamienie (trwa już 4 dzień). Czyli mam miesiączkę tydzień po ostatniej ;). Czy jestem w ciąży hmm nie wiem. Zastanawiam się czy mogę zajść w ciążę w takim wypadku. Z moim partnerem nie możemy zbytnio używać prezerwatyw gdyż jestem uczulona zostaje stosunek przerywany (czyli żadna metoda). Do ginekologa idę dopiero pod koniec września. Sama nie wiem co o tym myśleć. Czytam dużo publikacji na ten temat ale chciałabym wiedzieć czy któraś miała podobny przypadek???? Dzięki za jakiekolwiek informacje.