Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość jakobietka12
Ja brałam regulon pół rok. Trądzik mi się znacznie zmniejszył ale podczas cyklu jego stosowania (7 tabletek) co miesiąc w te dni miałam wypeki- rumień na twarzy. Nie przytyłam też za dużo-ok 2 kg co jest ok zważając na fakt,że to są hormony. REGULON Jest, JAK DLA MNIE, NA PLUS ZDECYDOWANIE ;) Ale jak wiadomo- każda z nas zareaguje na niego inaczej ;)

Gość maledetta
Hej dziewczyny.Odkupie regulon,piszcie na maila. A co do skutkow ublocznych to nie mam rzadnych.A humorki to tylko (u mnie) kwestia charakteru,libido nie spadlo:)Tradziku brak i jest ok. Pozdrawiam

Gość pati12215
Hej Kobietki :) Zażywając tabletki antykoncepcyjne REGULON regularnie, któraś z Was miała taką sytuację, że zaszła w ciążę ??? Czy muszę oprócz tabletek używać prezerwatyw? Czy mogę kochać się z chłopakiem BEZ prezerwatywy zażywając tylko tabletki REGULON ??? Moje koleżanki nie pozwalają dochodzić swoim chłopakom W SOBIE... Czy to jest konieczne? Czy ja tez nie mogę mu na to pozwalać? Dopiero chcemy zacząć współżycie dlatego mam tyle pytań :) Będę bardzo wdzięczna za ODPOWIEDZI :) Boję się, że jeżeli pozwolę chłopakowi dochodzić w sobie, to mimo iż biorę tabletki zajdę w ciążę :(( Proszę, poradźcie mi.

Gość sandrunia69
Zażywam tabletki 3 lata i nie zaszłam w ciąże, uważam ze zabezpieczają w 100 % ale nie można zapominać o nich, tylko brać regularnie.Ja zawsze ze swoim facetem kocham się do końca ;)Ufam ze regulon dobrze zabezpiecza i nie zawiodłam sie do tej pory. Dużo moich koleżanek z opowieści mówiły ze zapominają o tabletkach aby brać codzień i później dlatego jest mozliwość bycia w ciąży przez swoją głupotę.Jeśli jest się odpowiedzialnym to spokojnie można kochać sie bez dodatkowych zabezpieczeń. Pozdrawiam ;)

Gość anaconda27
Regulon brałam ponad 2 lata, znosiłam go dobrze tylko z wagą musiałam uważać. Teraz zmieniłam ginekologa i bardzo się dzwił kto mi je przepisywał, stwierdził że ponieważ jest raczej szczupła nie powinnam dostawać tak dużej dawki estrogenu i zmienił mi na NOVYNETTE. Teraz mam jeszcze regulon ale od następnego cyklu zaczynam z novynette. Nie wiem co o tym myśleć, spróbuję i zobaczę jak będzie po tych nowych

Gość pppaulinaaa
hej,czy ktoraś z Was wie gdzie w Łodzi albo w Kutnie dostanę Regulon najtaniej?

Gość fiona304
Dziewczyny czy któraś miała taką dziwną sytuację wcześniej brałam dainę jedno opakowanie było plamienie standardowe wszystko ok teraz biorę regulon dopiero skończyłam jedno opakowanie i niestety nie mam żadnego plamienia za 2 dni muszę zacząć nowe opakowanie i teraz nie wiem za bardzo co dalej przerwać a moja doktorka wyjechała proszę o poradę szybką

Gość fiona304
No już wszystko ok ale miałam stracha

Gość ambi
Mam do sprzedania 1 opakowanie regulonu, niestety dla mnie ma za dużą dawkę hormonu. Termin ważności marzec 2011 Cena 26 zł już z kosztami przesyłki.

Gość ketta
od dzis zaczynam brac regulon. Od kiedy więc będe mogla sie kochac, bez zabezoieczenia?

Gość ketta
od dzis zaczynam brac regulon. Od kiedy więc będe mogła kochac się, bez zabezpieczenia?

Gość ketta
I wogóle jak jest w końcu z tym tyciem po regulonie?. Bo ja mam duże skłonności to tycia, ale pilnując się trzymam jakoś formę, więc boję się, że jednak po nich przytyje:-( Jedne dziewczyny piszą, że tyją , inne, że nie; Już sama nie wiem co mam o tym myslec:-(

Gość fiona304
jak mam być szczera to mnie wskoczyło 5 kg i to w brzuszek bioderka nóżki koszmar ale zaczęłam ćwiczyć i jakoś w miarę pomalutku schodzi ale jaki miałam apetyt przez pierwszy miesiąc koszmar

Gość ketta
5 kg przytyłaś, ale w jakim czasie????????? bo w sierpniu biorę ślub, a jestem na 4 tabletce i nie wiem po jakim czasie ewentualnie to tycie się zaczyna?:-( A zostało mi 2,5 miesiąca do ślubu.:-) zaczynam oczywiście pilnowac się z jedzonkiem i trochę cwiczę, bo nie chciałabym wyglądac jak paróweczka na własnym slubie:-( ale dziewczyny pisały wczesniej, że mimo tego, ze sie pilniowały, to i tak tyły. A ja musze brac te tabletki w celach leczniczych, a antykoncepcja to przy okazji, taże o odstawieniu przez najbliższe miesiące mogę pomarzyc

ja bralam regulon 3 lata,przez ten czas przytylam 10 kg,zupelnie niezauwarzalnie ,najgorsze bylo to ze niemoglam w rzaden sposob schudnac,cwiczenia dieta i nic,przez pol roku nawet 1kg,niespadlo.Zmienilam regulon na jeanine i w ciagu miesiaca 3 kg,mniej nawet bez diety i cwiczen ,az niemoglam uwierzyc jak stanelam na wage.

Gość fiona304
Przy pierwszym opakowaniu najwięcej ale później się unormowało. Musiałam ćwiczyć i tylko sałatki po prostu nie mogłam zaspokoić głodu.

Gość ketta
ja jak narazie nie mam żadnych negatywnych skutów , ale jestem dopiero na 8 tabletce. Nic mnie nie boli, i jem też tyle samo. Oby tak zostało, ale zobaczymy jak będzie po całym opakowaniu, oby dobrze :-)

Gość ania198877
Biore regulon od 8 miesięcy. Waga spadła mi przez ten czas o jakieś 5-8 kg. Ja brałam przez miesiąc Novynette, ale okropnie się po nich czułam. zmieniłam lekarza i ginekolog przepisała mi regulon. Najgorzej czułam się przy 2-3 opakowaniu, miałam napady złego nastroju, ale teraz już się nie powtarzają. Cera bardzo mi się poprawiła, nawet rodzinka to zauważyła:):)

Gość martinkaaaa
ambi ja moge odkupic :) podaj maila to sie skontaktuje ;]

Gość martinkaaaa

Gość martinkaaaa

Gość iksisksiksisk
mam pytanie wlasnie czy ma ktos do sprzedania Regulon ;/ bo moj lekarz nie przyjmuje w wakacje, a prywatnie nie bardzo mi na reke isc ;// po recepte :\ wiec jesli mialby ktos do sprzedania recepte badz tabletki prosze napisac

Gość tesorro
ja właśnie zaczęłam brać te tabletki i bardzo żle się czuje,wymioty,bóle głowy i zawroty,bóle brzucha ale widze ze takie objawy maja wszyscy którzy biora te tabletki.

Gość ketta
ale na której jestes tabletce???, bo ja w sumie też jestem nowa w tym temacie, bo jestem na 13 tabletce, ale jak narazie na szczęście żadnych skutków ich brania nie odczuwam. I zastanawiam się, czy mam odpowiedni organizm do nich, czy też dopiero skutki zacznę odczuwac trochę później.

Gość dyyta
Napiszcie mi proszę kiedy mogę wspołżyć bez obawy zajścia w ciąze jeżeli dopiero zaczełam brać Regulon? Po ilu dniach jest ta prawie 100% pewność? Bo już sama nie wiem

Gość lorette
co do komentarza wyżej : mi lekarka pwoeidziała że pierwszy miesiac regulon nie działa antykoncepcyjnie, dopiero od drugiego opakowania oO' sama nie wiem już jak to jest. po prostu używam dodatkowo prezerwatywy i tyle... poza tym mam ważne pytanie... czy któaś z was po Regulonie miła biegunke? mi zanim brałam tabletki często się zdażała, ale teraz sama nie wiem czy to możliwe, że po Regulonie? oO' dodam że Regulon biorę pierwszy miesiąc. poza tym odkąd z ostatnią miesiączką zaczęłam brać te tabletki mój okres trwał jedenaście dni!!! i później po dwóch dnaich, przez dwa dni miałam lekkie plamienie... Teraz spokój. tylko te rozwolnienia mnie niepokoją. Moja lekarka powiedziała mi że dopiero po 3 miesiącach mogę być pewna tych tabletek. I dopiero wtedy, kiedy jakiekolwiek skutki uboczne nie ustąpią - powinnam je odstawić i zmienić na inne... zobaczymy jak to będzię.. Narazie czekam na waszą odpowiedź.

Gość wera1629
Ja rownież miałam biegunke przez pierwsze 3 miesiace i niestety sporo przez nie schudłam, pozniej jednak odzyskalam stracone kilogramy.

Gość tesorro
iksisksiksisk napisała"mam pytanie wlasnie czy ma ktos do sprzedania Regulon ;/ bo moj lekarz nie przyjmuje w wakacje, a prywatnie nie bardzo mi na reke isc ;// po recepte : wiec jesli mialby ktos do sprzedania recepte badz tabletki prosze napisac" Tak mam recepte do sprzedania jeśli nadal jej potrzebujesz. nie biore tych tabletek gdyż nie skończyłam opakowania a dostałam okres.lekarz powiedział abym nie brała zobaczymy za miesiąc.

Gość tesorro
iksisksiksisk podaj mi adres na który wysłać receptę nie chcę pieniędzy za nią,

Gość kahafefef
Ale wy wygadujecie głupoty, jak może być nieskuteczny od 1 opakowania regulon? Przeczytac recepte pozniej pisac! Regulon od 1 tabletki wzietej w 1 dzien okresu juz jest skuteczny!!! Bierzecie 21 tabletek i potem 7 dni przerwy, wystepuje ok 4 dnia po odstawieniu krwawienie, a 7 dnia bierzecie 1 tabletke z nowego opakowania. i tak w kolko. Regulon nie skutkuje jesli: macie rozwolnienie i nie zazyjecie kolejnej tabletki, badz zwymiotujecie ja przed wchlonieciem do krwi, albo zapomnicie wziasc jej do 12 godzin, albo leki oslabia jego dzialanie glownie antybiotyki. Jesli macie skutki uboczne to nie znaczy ze mozecie zajsc w ciaze! po prostu tabletki wam nie pasuja i juz, ale jestescie zabezpieczone tak mi sie zdaje,