Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

i jeszcze jedna sprawa. piszesz ze juz jest ta godzina - mozesz spoznic sie maksymalnie 12 h z wzieciem tabletki. radzilabym dokladnie przeczytac ulotke

Gość paula3333333
wiem ze moge wziac do 12 godzin, powinnam teraz na dniach dostac okres, wczoraj mialam plamienie i wzielam 1 tabletke z 1 opakowania i dzis juz nie mam plamienia i nie wiem czy brac dzis druga tabletke normalnie?

troche nie rozumiem dlaczego wzielas przed okresem no ale widac mialas jakis powod. jak juz zaczelas brac to nalezy kontynuowac branie. tylko pamietaj ze nie jestes zabezpieczona jesli nie wzielas pierwszego dnia cyklu

Gość paula3333333
ale mialam wczoraj plamienie wiec myslalam ze dostalam okres a zawsze 1 dzien mam taki slaby.

szczerze mowiac na twoim miejscu skontaktowalabym sie z ginekologiem bo wg ulotki tabletke mozna wziac od 1 do 5 dnia cyklu. ale w sumie tak jak zrobilas ujdzie w ostatecznosci tylko pamietaj ze nie jestes zabezpieczona

Gość paula3333333
spoko, moj blas ale myslalm ze dostalam ten okres wczoraj. czyli nastepne opakowanie jak zaczne bede musiala poczekac do dostania okresu a nie po 7 dniowej przerwie? dzieki za odpowiedzi pozdrawiam

nie, jak juz zaczelas brac tabletki to trzeba sie stosowac do instrukcji. konczysz opakowanie, 7 dni przerwy i nastepne. w czasie tych 7 dni dostaniesz okres

Gość paula3333333
dzieki jeszcze raz, ale teraz przy tym opakowaniu lepiej dodatkowo sie zabezpieczac, a przy tym nastepnym wszystko sie juz unormuje?

juz przy nastepnym bedzie wszystko ok. standardowo nalezy sie zabezpieczac dodatkowo 7 dni, ale tak dla pewnosci mozna sie przemeczyc przez jedno opakowanie ;)

Gość paula3333333
czyli w sumie nic sie nie stalo ze zacelam brac je wczesniej? nie wiem wogole co to bylo to plamienie wczoraj nigdy mi sie tak nie zdarzylo:(

no tylko tyle ze musisz sie zabezpieczac. tez mialam kiedys podobna sytuacja, plamienie zamiast okresu (to bylo po antykoncepcji po - escapelle) ale na poczatku nie wiedzialam czy to okres czy plamienie i zadzwonilam do ginekologa. powiedzial ze jesli by sie okazalo ze to tylko krwawienie a wzielabym tabletke to kazal sie zabezpieczac dodatkowo przez cale opakowanie. jednak ja sie wstrzymalam bo nie mialam typowych objawow okresu (czytaj bol brzucha) i dobrze. takze nie przejmuj sie i zabezpieczaj a bedzie wszystko ok :)

Gość paula3333333
dzieki wielkie, a co do objwow to mialam typowe objawy przed okresem, bylam tez u lekarza po tabletki i powiedzial ze mam juz jajeczkowanie, wiec naparwde myslalam ze to okres!

Gość alunev
Ja własnie zaczynam opakowanie REGULON :) wcześniej bralam mercilon i schudlam nawet .. ok 7 kg. Na początku czułam sie dobrze,ale pozniej to mialam takie bole jajnikow ze pogotowie wezwac chcialam .. potem bylo coraz gorzej. 16 godzin snu dziennie to minimum .. nic mnie nie cieszylo.Chociaz piersi były obolale,to mialy bardzo ładny ksztalt. Mam nadzieje ze po regulonie tez schudne ;p heh,,a przede wszytskim,ze beda działały :) . tylko .. duzo sie naczytałam TUTAJ ...o Waszych opiniach ... sama nie wiem :) ale sprobuje :) .. pozdrawiam

hej, jestem nowa, przeczytałam forum prawie \\\'od deski do deski\\\' ale mam pytanko, była tam wypowiedz jednej osoby że po regulonie nie moze zajść w ciążę? czy jest tu jekaś mamusia która brała regulon przed ciążą dla rozwiania moich obaw.mam nadzieje że moje obawy sie nie sprawdzą, chcę mieć dzieci ale nie teraz. a co do regulony to jestem dopiero przy 4 tabletce (lekarz stwierdził że mam za dużo męskich hormonów i przepisał regulon) przez pierwsze 2 dni cały czas mnie mdliło szczególnie wieczorem i z rana ale juz jest dobrze i w końcu prawie bezbolesny i krótki okres bo do tej pory miała 7 dni i nie miałam siły z łóżka sie zwlec tak brzuch bolał. to nie jest moja pierwsza przygoda z tabsami anty... wczesniej brałam microgynon który nie polecan i cyprest. cyprest jeszcze nie jest taki zły ale microgynon..... dziewczyny nie bierzcie tego świństwa nidgy.... przytyłam 10 kg i nie mogłem zrzucic, ciągle migrena, okres wtedy trwał dłużej niż przed braniem tabletek i brzych bolał bez zmian, moze to były niewłaściwe tabsy dla mnie ale u mnie niestety sa tacy lekarze że przepisują na chybił trafił beż badań.

hej, jestem nowa, przeczytałam forum prawie \'od deski do deski\' ale mam pytanko, była tam wypowiedz jednej osoby że po regulonie nie moze zajść w ciążę? czy jest tu jekaś mamusia która brała regulon przed ciążą dla rozwiania moich obaw.mam nadzieje że moje obawy sie nie sprawdzą, chcę mieć dzieci ale nie teraz. a co do regulony to jestem dopiero przy 4 tabletce (lekarz stwierdził że mam za dużo męskich hormonów i przepisał regulon) przez pierwsze 2 dni cały czas mnie mdliło szczególnie wieczorem i z rana ale juz jest dobrze i w końcu prawie bezbolesny i krótki okres bo do tej pory miała 7 dni i nie miałam siły z łóżka sie zwlec tak brzuch bolał. to nie jest moja pierwsza przygoda z tabsami anty... wczesniej brałam microgynon który nie polecan i cyprest. cyprest jeszcze nie jest taki zły ale microgynon..... dziewczyny nie bierzcie tego świństwa nidgy.... przytyłam 10 kg i nie mogłem zrzucic, ciągle migrena, okres wtedy trwał dłużej niż przed braniem tabletek i brzych bolał bez zmian, moze to były niewłaściwe tabsy dla mnie ale u mnie niestety sa tacy lekarze że przepisują na chybił trafił beż badań.

Gość ola18
hej! mi tez lekarz przepisla regulon, teraz czekam na okres ktory powinnam dostac i jeszcze go nie mam, mam pytanie jezeli bylam u lekarza 3 tygodnie po tym jak z moim chlopakiem kochalam sie i byl to stosunek przerywany i nie stawierdzil ciazy to chyba jest ok? jezeli byla bym w ciazy to po 3 tygodniach juz bym wiedzial? tylko tyle zse okres spoznia mi sie juz tydzien?? i nie wiem co jest grane?? ostatnio zyje w stresie to moze dlatego?

Gość ola18
i dostalam regulon, mam nadzieje ze po tych tabletkach bede dobrze sie czyla wczesniej bralam novynette ale przytylam po nich i strasznie spadla mi ochota na seks, i bylam ciagle zla, pozdarwiam

Gość kaśka002
ola18 jeśli byłabyś w ciąży to lekarz by ją wykrył a zwłaszcza przy usg. ja mam takie pytanko moja koleżanka przy trzecim dniu pierwszego opakowania kochała się ze swoim chłopakiem bez zabespieczenia od rtórej tab. zaczynają działać ??zaznacze że miała bardzo słaby okres.pozdrawiam

Jula nie wolno POLECAC tabletek antykoncepcyjnych. to ze ty po nich sie zle czulas nic nie znaczy bo KAZDY REAGUJE INACZEJ!!! dobor odpowiednich tabletek odbywa sie glownie na metodzie prob i bledow. badania nie stwierdza po ktorych dobrze bedziesz sie czula. a jesli chodzi o zachodzenie w ciaze po tabletkach. czesto stosuje sie je wlasnie w leczeniu problemow z plodnoscia. to ze ktos nie mogl zajsc w ciaze po regulonie, znaczy ze juz cos moglo byc nie tak przed braniem. tabletki antykoncepcyjne nie obnizaja plodnosci

Gość ola18
tylko ze lakarz nie robil mi usg, tylko zwykle badanie ginekologiczne

Gość alunev
jak sie tydzień spóźnia to troszke dużo .. nie lepiej zrobic po prostu test :)?

wieksza pewnosc jednak daje to co stwierdzil lekarz nie? a stresy niestety ogromnych zmian dokonuja w naszym organizmie wiec mogly wplunac na okres

hej :) mam do Was pytanko , od dzisiaj zaczelam brac regulon i wieczorem strasznie zaczela dretwiec mi lewa reka ... moj chlopak zaczal mi gadac ze lewa to od serca i ze nie moge bo na ulotce jest napisane zeby nie palic... czy to od tego ?