Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość Maaartusia88
wiesz Wiki 80 ja na twoim miejscu poszlabym do lekarza bo jak bedziesz sie denerwowac i myslec tylko o tym to chociazby z nerwow mozesz miec pozniej okres. pojdz pokaz testy i zapytaj co sie dzieje. :)

Gość elefantuska
Mnie też przynajmniej do 3 opak. tabsów bolał brzuch przed i w czasie pierwszych 2 dni miesiączki. Od 4 opak. jakby ręką odjął- zero bólu,zero chuśtawki nastrojów i nnych skutków ubocznych.

Gość CZIKULA
Wiem ze to jest forum i kazdy ma proawo mowic coc chce, ale dziewczyny nie piszcie ze to najgorsze tabletki!! moja znajoma tez tak uwazala i mnie uprzedzila do nich a tu co? wszystko dobrze:):)

Witajcie:) REGULON to moje pierwsze tabsy anty i z tego wzdględu mam pare pytanek na ich temat dlatego była bym wdzieczna gdyby ktoś mógł mi na nie odpowiedzieć:) jestem dopiero przy 5 tabsie i dwie noce z rzedu miałam mdłości i cierpie takze na biegunke:( czy to faktycznie objawy po regulonie? co mam robic czekac do konca miesiąca na ewentualna poprawe czy nie łudzić się i od razu je odstawic:( czy ktos tez miał podobne objawy? podobno słyszałam ze to może zmniejszyć działanie tabsów:( po jakim czasie mniej więcej poprawia się cera? I jak się ma palenie papierosów przy zażywaniu tabletek anty??? Naprawde była bym bardzo wdzięczna otrzymując odp na wszystkie moje pytanka. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z forum:*:*:*

Gość elefantuska
Witam! Mnie nudności i biegunki męczyły tak do 4 miesiąca,ponadto miałam straszną chuśtawkę nastrojów-albo deprecha albo wybuchy złości i płaczu. Od 4 m-ca wszystko się wyregulowało. Czasem trzeba dać trochę czasu organizmowi żeby przestawił się na inne tory niż dotychczas bo nie ma co się oszukiwać- mimo licznych plusów tabsy to jednak ingerencja w naturalność, coś obcego w organiźmie co każe mu chodzić tak jak my(!) chcemy. No i mamy regularne miesiączki i wtedy kiedy je chcemy,piękną cerę, bezpieczny i bezstresowy sex...no cóż coś za coś :) Co do papierosów to podobno zwiększają prawdopodobieństwo występowania chorób zakrzepowych,żylnych,sercowych.. Tak więc lepiej nie mieszać ich z tabsami,ale każdy ma swój rozum i swoją odpowiedzialność za swoje zdrowie i jakość życia. Ja sama gdybym nie musiała nie brałabym żadnych tabsów ale prawda jest taka że jednak poza nimi nic nie zabezpiecza tak skutecznie :)

Witajcie! To jest moje pierwsze opakowanie REGULONU, i w ogóle pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Jestem juz przy 13-ej tabletce, wczoraj kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia. Czy możliwe że mogłam wpaść? Czy tabletki już mnie chronią? I od której tabletki pierwszego opakowania można juz kochać się bez zabezpieczenia - polegając tylko na tabsach? Proszę o szybką odpowiedz.

do: elefantuska bardzo dziękuje za odpowiedź:) teraz jest mi jakos razniej na duchu:) bo juz sie bałam że musze je poprostu odstawic co było by dla mnie przykre:( teraz mam tylko nadzieje ze tabsy sie przyjmia i będzie ok:)poczekamy zobaczymy:)

Witam! Nie masz sie czego bać ginekolodzy mówią, że ich działanie jest już przy 1 tabletce, więc jak tak mówią ginekolodzy (w każdym razie moja tak powiedziała) to chyba lepiej im wierzyć, oni w koncu na tym sie znają... :-)

hmm ja także słyszałam od wielu osób że juz od pierwszej tabsy działa zabezpieczenie a tu szok gdy moja gin powiedziała mi, że w ogóle pierwszy cykl nie daje dostatecznego efektu! pierwszy raz się spotkałam z takim stwierdzeniem i jakoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć...

Gość maaartusia88
dla mnie tez moja gin powiedziala ze juz od pierwszej dzialaja ale jakos nie wierzylam i przez pierwszy cykl bylo jeszcze dodatkowe zabezp, tak dla pewnosci. pozdrawiam:)

Gość elefantuska
Ja myślę że po pierwszym tyg. jest już pewniak co do zabezpieczenia-w końcu organizm funkcjonuje już wedle tabletek,śluz jest zagęszczony.Jeśli lekarze czasem każą jeszcze poczekać to pewnie przez u niektórych osób burzliwe przystosowywanie się do tabsów-wymioty,biegunki które zmniejszają ich skuteczność. Jeśli jest jednak wszystko ok i tabsy są brane regularnie to nie powinno być obaw że się"wpadnie" . Pozdrawiam wszystkie "regulonki"!:)

a ja mam jeszcze takie dwa pytanka minowicie jezeli biore tabsy o wytyczonej godzinie powiedzmy o 18:00 to codziennie musze regularnie przestrzegac tej równej godziny czy dozwolone jest branie tebletki w jakies dni pare minutek czy tam troszke dłuzej po równej 18... no i kolejne pytanko to jak się ma regulon do alkoholu(oczywiście mowa o małych ilościach:) z góry dziękuje za odp:) pozdrawiam

Cześć, możesz brać bez problemu tabsy kilka minut po np 18-tej. Przede wszystkim o te stałe pory chodzi, żeby organizm się przyzwyczaił, że o danej porze bierzesz tabletki. A uwierz nie każdej z nas udaje sie dokładnie o danym czasie wziąść tabletki. Co do alkoholu to nie wiem, ale myśle że male ilości nie zaszkodzą, jeśli alkohol by tak osłabiał dzialanie tabletek, to przecież każda z nas zaszłaby w ciąże...:-)

Gość Maaartusia88
Byłam dziś u lekarza i po 3 msc przyjmowania regulonu zmienil mi go na cilest i nie wiem czy go brac. Moze jest na forum jakas osoba ktora przyjmowala Cilest i moze poradzic. z góry dzięki:)

Gość Rami21
Witajcie! Stosuje Regulon poraz pierwszy i zastanawiam sie czy moze on powodowac wydluzenie sie miesiaczki(to juz 8 dzien).Prosze niech mi ktos pomoze

przy pierwszym opakowaniu możesz plamić i krwawić cały czas, aż do konca listka

Gość CZIKULA
Ja to wogole mysle sobie ze Ci co produkuja regulon i inne anty.. t powinni poczytac sobie takie fora zeby uzupelnic ulotki o dodatkowe info:P:P sama bym byla z tego zadowolona bo czesto mam watpliwosci:P:P a ta kwogle to biore 3opakowani (polowa juz) ii jets okeej:P:P i w sumie plus ze biust sie powiekszyl:D:D:D:P kolezanka mi mowila ze ona tyla po tych tabletkach i wogole zebym ich nie brala a ja sobie pomyslalam ze przeciez co mi szkodzi najwyzej zmienie,ale jak narazie na to sie nei zanosi;p Pozdrawiam forumowiczki:*

Gość agatkax2
ja po regulonie w 2 miesiace przytylam 14 kg, wiec jak dla mnie duuuzy minus...

Gość malablondi
czesc Dziewczyny:) Mama pytanie do tych z Was ktore stosują Regulon juz dlugo. Biore te tabletki od miesiaca, tzn skonczylam piewrsze opakowanie i wlasnie mija 7 dzien przerwy(tak wiec jutro zaczynam drugie opakowanie). Niby wszystko jest ok, ale niepokoi mnie jednen fakt: w trakcie brania pierwszego opakowania dokladnie w dniu kiedy w "normalnym" cyklu powinnam miec owulacje, mialam wszystkie jej objawy:/ tzn bolalo mnie w podbrzuszu i mialam odpowiedni śluz(kurze bialko). Bylam u ginekologa i poiwedziala mi ze jajniki sa uspione, cialko zoltego nie ma i sciana maciciy jest cienka ale szczerze mowiac to nie przekonala mnie-bo skad sie wziely objawy jajeczkowania??!!!???!!?!?!?!?!?!Dostalam tez recepte na Jasmin - mam wziac jesli objawy znow sie pojawią. Ale kurcze ja nie chce eksperymentowac!!zalezy mi na skutecznej antykoncepcji bardzo bardzo:)jestem juz niezle przestraszona bo wyjezdzam z moim chlopakiem w pon i wolalabym byc pewna skutecznosci tabletek:/ Czy ktoras z Was miala podobne objawy?Napomkne tylko ze teraz jest 7, ostatni dzien przerwy a ja sie czuje jakby mi sie zaczal cykl:/Aha!pierwsza tabletke Regulonu przyjelam o 8 rano po tym jak nad ranem dostalam okres, czy to bylo za pozno?prosze poradzcie!!!!!PS jak mozna sprawdzic czy te tabletki zeczywiscie dzialają??USG?? z gory dziekuje:)

Gość malablondi
Dziewczeta:) zapomnaialam jeszcze dadac ze dzis jest 7 dzien przerwy a okres sie wczoraj skonczyl i teraz mam wszystko tak jak w normalnym cyklu (chodzi o sluz:/)a dopiero jutro mam wziac pierwsza tabletke z dugiego opakowania:/czy ja sie nie "spoznie" o ten jeden dzien?? jeszcze raz dzieki za odp:)

dziewczyny, czy można odstawić tego samego dnia tabsy, co się współżyło (wziełam jeszcze dziś w razie czego), to jest 7 tabletka z 3-go opakowania. Fatalnie sie czuje i dlatego chce odłożyć tabsy.

Gość kasiek27
Witam panie. ja biore regulon od 6 czy 7 lat (troche tego jest) i bardzo go sobie chwale. nie mialam zadnych skutkow ubocznych na poczatku, czy nawet pozniej. nigdy nie przytylam, no moze pare kilo ale to nie przez tabletki ;-) zgodze sie z niektorymi z was ze na tydzien przed 7mio dniowa miewam humory i ataki zlosci ale to jest kwestja pzyzwyczajenia, zreszta to normalna sprawa przed miesiaczka. pani doktor powiedziala mi ze jesli dziewczyna nie ma problemow z zatrzymywaniem wody w organizmie nie bedzie miala problemow z przybraniem wagi na regulonie, jesli ma to nie polecam. przed regulonem bylam pare lat na mercilonie, tez dobry ale drozszy i troche placzliwa i nadwrazlwa na nim bylam, wiec zmienilam na regulon....

Gość Edzia2
Hej kobietki jestem tu nowa dlatego chcialabym do Was dolaczyc.Przez 4 lata bralam Diane35 wiadomo dlaczego,przez pewien okres bylo wszystko ok,po 3 latach stosowania przytylam ok 5kilo,zaczelam krwawic miedzy cyklami dlatego postanowilam je odstawic.Lekarz przepisal mi Regulon ale po Waszych opiniach zastanawiam sie czy je stosowac?Nie chce juz wiecej przytyc a w ulotce ktora dal mi lekarz jest napisane "bezpieczna antykoncepcja bez tycia".Prosze o Wasza opinie,z gory dziekuje i pozdrawiam

Gość CZIKULA
Co do Regulonu too..mysle że powinnaś spróbować ze względu na to, że przecież każdy inaczej na to reaguje;>... Gdybyśmy miały się wszystkie przejmwoać złymi opiniami to wątpie że ktoś by zażywał regulon. Także nie spróbujesz nie bedziesz wiedziała czy dla Ciebie jest dobry:)..Dla mnie samej jest OK:):)jestem z niego zadowolona:) i szczerze to polecam go :)

Gość martuska32321
ja regulon biore od ponad 3 miesięcy i jestem z nich zadowolana ;) po tych tabsach nie miałam zadnych złych objawów a co do tycia to wage mam ciągle tą samą, a nawet wydaje mi sie ze zrzuciłam ok 2 kg :)) więc według mnie te tabsy są całkiem spox. każdy organizm inaczej reaguje, ale ja bym poleciła zeby spróbować. wkońcu jeżeli sie nie spróbuje to nie bezie sie wiezieć czy są dobre czy nie :) :) pozdrawiam

Gość monia1k
Cześć kochane dziewczynki. Ja biorę regulon od dwóch miesięcy, wcześniej nie stosowałam żadnych środków hormonalnych, miałam spiralę, no i wcześniej prezerwatywy. Ogólnie czuję się dobrze, ale miewam częste napady złości i przytyłam co mi się bardzo nie podoba, straciłam ochotę na sex co nie podoba się mojemu mężowi. W ogóle nic mi się nie chce. Powiedzcie proszę czy to się w końcu ureguluje, bo jak nie to ja chrzanię te tabletki i je odstawiam :-). A miało być tak pięknie.

dzis bylam u ginekologa w celu zmiany tabletek z Cyprestu. Bralam go, bo jak pierwszy raz poszlam po tabsy gin popatrzyla na moja cere i stwierdzila ze potrzeba mi kuracji hormonalnej ( i miala racje:) Cyprest u mnie- migrena, wahania nastroju,( w pierwszym miesiacu tylko)potem: nabrzmienie i bol piersi, bole w klatce piersiowej. Ale objawy na tyle znosne ze mi nie przeszkadaly, gorzej bylo jak wyjechalam za granice i pracowalam ciezko- wetedy sie nasilily. Mialam dosc cyprestu- gin zmienila na Yasmin ( drogie- 40 zeta)ale Idealne - jakbym tabsow nie brala w ogole ale za to cera sie od razu pogorszyla...( o dziwo! bo gin dzis powiedziala ze one u wiekszosci stan cery poprawiaja...)no to znow do cyprestu wrocilam...i cyprest mnie przywital juz innymi skutkami ubocznymi- mdlosci, bole w podbrzuszu ( w 1 miesiacu) ale najgorsze to wzmozony apetyt! ( jak to dzis gin powiedzialam to sie smialy z praktykantka, bo podobno wszystkie pacjentki na to narzekaja w przypadku cyprestu) i cholerne napiecie przed krwawieniem heh. No i po ty wszystkim przepisala Regulon stwierdzajac : Probujemy dalej. No zobczymy...WNIOSKI: 1)Pytania w stylu: ktora z was stosowala Regulon( czy jakikoliwiek inny srodek) i jak sie po nim czuje , bo mi wlasnie lekarz przepisal, jest bez sensu ( moja kolezanka po Yasmin, po ktorych ja sie czulam doskonale , czula sie tragicznie). 2) Zamiast zadawac pytania w stylu powyzszego- zaufajcie swojemu lekarzowi( jesli nie ufacie to go zmiencie) i badzcie gotowe na eksperymenty ( takze te finansowe niestety). Poza tym cudownego panaceum na wszystko nie ma:) ps. tabsy za 20 zeta to naprawde nie drogo, ale rozumiem, sama jestem studenciakiem;) pozdro wszystkie kobity - te mlode i te stare, ktore dbaja o siebie

Hej dziewczyny:) Mam mały problem i zwracam się z tym do was:) Od 3 miesiecy biorę Novynette ale w związku z tym, że strasznie popsuła mi sie po nich cera ginekolog dała mi receptę na Regulon. Poewedziała, że po skończeniu Novynette robie tak jak zwykle 7-dniową przerwę a po przerwie Regulon. No i tu tkwi problem. Na ulotce Regulonu przeczytałam, że jeżeli zmieniam jakies inne tabsy na Regulon to nie robi sie 7- dniowej przerwy. Ja niestety jestem juz w trakcie tej przerwy i zastanawiam sie teraz czy nie stosować dodatkowych zabezpieczeń przez kilka początkowych dni brania Regulonu? Jaka jest wasza opinia na ten temat? :)

Gość Dżana27
mam roczna coreczke i chce zaczac brac jakies tabletki moj lekarz przepisał mi regulon lecz powiedział ze wszystkie tabletki sa do wagi 90 kg powyzej jjest ryzyko zajscia w ciaze sa wtedy mniej skuteczne wiecie cos na ten temat?Czekam na wasze opinie>

Witam wszystkich:) pisze tylko po to aby nieco uspokoić co poniektóre młode dziewczyny któym gin przypisał regulon jako pierwsze tabsy anty i które nieco się niepokoja co do jego skutecznosci i skutków ubocznych:) otóż ja biorę regulon juz od 3 miesięcy(to moje pierwsze tabsy) i... nic nie przytyłam,waże dokładnie tyle samo co przed:) krwawienie owszem wystapiło ale tylko przez pare pierwszych dni także dało się to wytrzymać:) co do wymiotów/biegunki jak u mnie wystepuje przez pierwsze 3-4dni zaraz po rozpoczęciu nowego opakowania a potem ustępuje więc jest ok:)sądze że niedługo i to się zmieni:)co do cery -mam z nia problemy ale niestety tabsy mi na nią nie pomagają:( Ale tak ogólnie mówiąc ja jestem zadowolona z tych tabletek-w pełni na nich polegam i w moim wypadku okazują sie skuteczne:)