Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napatha

regulon i wasza reacja na te tabletki

Polecane posty

Gość elefantuska
Czyli trzeba być raczej super zdrowym żeby móc potruć się trochę tym specyfikiem...

Gość elefantuska
Moja ginekolog przepisując mi regulon kazała równocześnie regularnie sprawdzać piersi i to nie tylko w celach typowo profilaktycznych.Delikatnie zasugerowała,że po regulonie(tak jak po innych środkach antykoncepcyjnych może zwiększyć się ryzyko powstania raka piersi i macicy(chodzi o estrogen).

Gość Maaartusia88
Witam! Moja ginekolog wypisala mi nie dawno regulon ale nie jestem do konca pewna jak go zaczac brac od tabletki oznaczonej start czy jesli mam w piatek to od tabl oznaczonej 5? prosze o szpowiedz.

Gość Humulukoapua
Ja czytalam ze regulon jest zwlaszcza przepisywany mlodym dziewczynom majacym problem z cera!! sama borykam sie z tym problemem. czy to prawda ze zwalcza tradzik??

Gość magda73
Biorę od 3 miesięcy i jest coraz gorzej. Przez I miesiąc cały czas miałam krwawienie - ale tak podobno mogło być. W II miesiącu na początku było ok - jednak pod koniec - ostatnie 5 dni - znowu miałam krwawienie. Zaczęłam III miesiąc - 7 dni ok, a po nich mam znowu krwawienie. W skutki niepożądane nie liczę już skoków humoru - jestem okropna, wiecznie rozdrażniona, chodząca bomba zegarowa. Przytyłam i to dsość sporo, a co za tym idzie poszło mi w biust. Wyrzuciłam ulotkę informacyjną i teraz się zastanawiam, czy ukończyć opakowanie, czy przerwać? Poza tym jak na początku zaczął mi zanikać trądzik, z którym miałam straszne problemy na plecach, to teraz czuję, że nawet regulon nie pomaga.Znowu mi się pojawia.

Gość lalagirl23
zażywam regulon od 3 lat. Jestem bardzo zadowolona. Same plusy ! Nic mnie nie boli jak mam okres, wszystkomam wyregulowane. Wcześniej zażywałam logest ale nie mogłam go brać poniewaz cały czas miałam krwawienia iprzytylam w ciagu tygodnia 10 kg. Odkąd zażywam regulon wszystkojest ok! Polecam

Gość elefantuska
Czyli trzeba poczekać do 3 roku stosowania - wtedy organizm przywyknie... :)

Gość gallerani
zamiast obwiniac regulon za tycie, radze dziewczynom wsiaść na rower bądź pocwiczyc w domu, nie opychac sie na noc, nie pic slodkich napoi. dziewczyny... ten powod to lenistwo a nie regulon. a co do krwawien, nie mam ich, ale zauwazylam ze czesto mam do poludnia leciutkie plamienia... :/

Gość elefantuska
Ja się nie opycham ani w ciągu dnia ani nocy a mimo to tyję,choć nie narzekam.Przed regulonem ważyłam 50kg przy wzroście 175cm i żadną siłą nie mogłam przytyć,choć jadłam jak buldożer.Od zawsze byłam chuda i miałam przez to kompleksy bo przezywano mnie anorektyczką.Nie pomagały najbardziej wypasione diety a tu istny cud!!!! Regulon biorę od zaledwie 3 m-cy i postęp- 60 kg! Zaznaczam też że od właśnie 3 m-cy znacznie zmniejszył mi się apetyt(np.zamiast 4 kromek z bidą wciskam 1 kromkę:) no i praktycznie mogę przelecieć dzień o jednym posiłku-nie czuję głodu!

Gość elefantuska
Dodam,że jestem człowiekiem w bezustannym ruchu bo mam troje małych dzieci,pracuję,zajmuję się domem i praktycznie śpię po kilka godzin.Z samej natury jestem bardzo ruchliwa co ceni sobie mój mąż bo sexu to mu nie żałuję(a to przecież spala pożądnie kalorie) :))) Jedne więc tyją drugie nie po regulonie.Ja akurat jestem happy z tego powodu! To cud,że wreszcie przybieram na wadze. Ale jeśli waga będzie tak sobie bezkarnie rosła,tak że kiedyś przekroczy moją normę i to znacznie to chyba zacznę się martwić. Ale narazie to się rozkoszuję tym,że prawie nie jem a tyję! :) Chude kobitki! Polecam Regulon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość monisiek19
hej. mam pytanie. wzielam 10 tabletek regulonu i wspolzylam z moim chlopakiem . i boje sie ze moglam wpasc!!!!! czy to mozliwe????

Gość gallerani
w mojej ulotce-ksiazeczce dolaczonej do regulonu zaznaczone jest ze juz wlacznie z 6 tabletka jest zabezpieczenie

Gość Maaartusia88
!!! jutro mam wziac 1 tabl to w takim razie jak mam zaczac? od tej zaznaczonej start czy z numerem 4? prosze pomozcie:(

Gość Nastolatka18
Hejka:) Wiem ktos ile kosztuje około Regulon w Kielcach?? Jaki ma skład hormonów?? Pomaga na cere?? ;) ODP

Gość elefantuska
Zacznij od "start". Regulon ma wszystkie 21 tabletek o takim samym składzie.Bierz więc kolejno aby się nie pogubić.

Gość Maaartusia88
ok. dzieki bardzo za pomoc:))

Gość rtqwrtqwertw
Stosowałam Regulon 7 miesięcy. Odstawiłam bo źle się czułam i w 1 miesiąc po przytyłam 17 kg!!!!!!!!!!!! Moja dieta się nie zmieniła. Wiem, że to od tabletek. Teraz juz 2 lata po odstawieniu nadal nie mogę się pozbyc tych około 15 kg (+-2kg) mimo diet, cwiczen i opieki dietetyka.

Gość elefantuska
REGULON Producent: Richter Gedeon Zawartość hormonów: - Estrogen - etynyloestradiol - 0,03 mg/tabl. - Progestagen - gestoden - 0,15 mg/tabl. Regulon to: "lek antyandrogenny"- ma dzialanie lecznicze- np. w leczeniu trądziku, nadmiernego owłosienia A to gwoli małej powtórki z biologii: ESTROGENY należą do hormonów płciowych. Jest to grupa związków chemicznych o budowie sterydowej, wydzielanych przede wszystkim przez jajniki (cykl miesiączkowy), ale również w niewielkich ilościach przez jądra i korę nadnerczy. Estrogeny są uznawane za hormony żeńskie, ale są też niezbędne dla mężczyzny - ich niedobór w jądrach może powodować bezpłodność. Estrogeny są odpowiedzialne za: rozwój drugorzędnych cech płciowych kobiecych przyrost i zwiększenie pobudliwości mięśni gładkich (macicy i jajowodów) stymulują rozrost błony śluzowej macicy i odbudowują w niej naczynia krwionośne macicy przeciwdziałają przedwczesnym skurczom macicy, a tym samym poronieniom. nie mają wpływu na syntezę składników mleka. gospodarkę lipidową - zwiększają poziom "dobrego" cholesterolu HDL, a obniżają poziom "złego" cholesterolu LDL. Zwiększają też wydalanie cholesterolu z żółcią. gospodarkę wapniową - zwiększają odkładanie wapnia w kościach, zapobiegając osteoporozie PROGESTAGEN— hormon pochodny progesteronu, składnik dwuskładnikowej doustnej tabletki antykoncepcyjnej. Progestagen jest stosowany w antykoncepcji – powoduje on u kobiety zahamowanie jajeczkowania, co sprzyja niepłodności w czasie przyjmowania środka antykoncepcyjnego – progestagonu.

Gość elefantuska
Trochę dziwi mnie tylko to, że regulon ma niwelować trądzik a chyba jest coś nie tak a może nie u każdego... Ja nie miałam żadnych problemów z cerą przez 9 lat.Od 3 m-cy stosuję regulon (to moje pierwsze pigułki w życiu!) i przed każdą miesiączką moja twarz zaczęła przypominać mi pryszczate czasy nastolatki.Czuję się dziwnie bo mam prawie 30-tkę na karku.. :/ i znowu ta zabawa w wyciskanie,smarowanie Acnosanem... Myślę,że mój organizm po prostu zgłupiał po tych pigułkach(terapia szokowa) i mam nadzieję że się w końcu przyzwyczai i będzie jak trzeba...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaj
Tabletki antykoncepcyjne sprzyjają zatrzymywaniu wody w organiźmie, stąd skok wagi do góry i ogólnie uczucie ociążałości i "opuchnięcia sprawa jest inwidualna. Hormony płciowe -testosteron i estrogen występują u obu płci,wywierają wielki wpływ na gromadzenie i spalanie tłuszczu.Estrogen pobudza magazynowanie tłuszczu .Wyzszy poziom estrogenu jest jednym z głównych czynników,które sprawiają że kobiety z natury łatwiej obrastają w tłuszczyk.Wykorzystuja to hodowcy bydła rzeżnego wstrzykując estrogen cielętom.Pobudzając gromadzenie tłuszczu estrogen może bardzo utrudnić pozbycie się nadwagi.Syntetyczny estrogen powszechnie stosowany w terapii zastępczej i pigułkach antykoncepcyjnych także nie jest obojętny.Kobiety którym przepisano estrogen w jakiejkolwiek postaci,powinny być świadome że może im zaszkodzić ,sprzyjając przybieraniu na wadze.testosteron silnie pobudza spalanie tłuszczu i nie tylko. Stosując(fitoestrogeny-sojowe) naturalne estrogeny roślinne zamiast powszechnie przepisywanych przez lekarzy estrogenów końskich,kobiety mogą czerpać korzyści zdrowotne,unikając skutku ubocznego w postaci wzmożonej produkcji tłuszczu.Fitoestrogeny sojowe odmiennie niż estrogen ludzki- nie tuczą .

Brałam kiedyś Regulon przez 3 miesiące, a czwarte opakowanie wzięłam tylko częściowo, bo nie mogłam już wytrzymać. Strasznie źle się czułam po tych tabletkach. Kręciło mi się w głowie, zbierało na wymioty, rozjeżdżało mi się widzenie i wiele innych. Fuj. :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaj
No niestety, jest to mechaniczna ingerencja w organizm ludzki, który nierzadko rozregulowuje się. Kobiety nie działają już zgodnie z naturą, są jak zaprogramowane cyborgi-to chemia nimi rządzi,ustawia ich pracę hormonów,czyni z nich bezpłodne czasowo a nawet w wielu przypadkach trwale. Pigułki łykają już bardzo młode dziewczyny i co szokujące(!)stosują je po kilka,kilkanaście lat. Nikt nie może w 100% stwierdzić,że stosując pigułki nie zaszkodzi sobie ! Działanie i skutki pigułek są jeszcze w trakcie badań. Wiele dziewczyn tu wypisuje że pigułki są dla nich super,że wspaniale się po nich czują,nie odczuwają żadnych ich skutków ubocznych... Bzdura! Prędzej czy później odczują ich skutki, czasem po wielu latach. Ale cóż się nie robi dla sexu....

Gość CentralSong
wiem ze to glupie i bylo juz 1000 razy ale nie chce mi sie przeszuiwac wszystkich tych stron... powiedzcie mi kochane czy przy regulonie chlopak na prawde moze konczyc we mnie?? bo robi to ale ja ciagle chodze jak klecek nerwow...:(

Gość elefantuska
Mam ciągle takie obawy,ot taki głupi cykor :) i wciąż czekam z niepewnością na każdą miesiączkę ale jak widać to rzeczywiście działa.Minęły 3 m-ce i jest ok.! Jednak i tak wolę uważać w dniach owulacji. Kto tam wie? Licho nie śpi! Na innych forach czytałam że dziewczyny jednak wpadały po pigułkach choć super zadbały o ich regularne i o czasie przyjmowanie.

Gość ja biore regulon
ponad 2 lata i jestem zadowolona

Gość mloda.hh
Witam! Mam pytanko:) Pół roku temu urodziłam córeczkę- dokładnie w lutym. Karmiłam piersią przez ok 2 miesiące, bo miałam bardzo mało pokarmu. W maju dostałam pierwszy okres po ciąży i od tamtej pory go nie mam. Napewno nie jestem w ciąży, gdyz robiłam już 2 testy ciążowe i byłam u lekarza żeby ją wykluczyc. Lekarka przepisała mi Luteine 50 zarzywam ją tydzień a okresu dalej nie mam:( Nie wiem co mam myśleć, czy coś nie tak jest z moim organizmem??? Może któraś z Was miała podobny problem? Pomożcie! Aha i poprosiłam tez lekarkę o przepisanie mi tabletek anty... i przepisała mi właśnie Regulon, ale mam wątpliwości czy go zarzywac po tym co się tu naczytałam, bo bardzo się boję że przytyję- w ciąży przytyłam 30kg i bardzo ciężko mi z tego zejść. Co mam robić???

Gość elefantuska
W skrajnych i naprawdę rzadkich przypadkach całkowity zanik miesiączki i związanym z tym ogólnym złym stanem zdrowia może być związany ze zrośnięciem ściany macicy. U Ciebie jest to pewnie jeszcze związane z karmieniem piersią.Czasem miesiączka pojawia się dopiero kilka miesięcy po zaprzestaniu karmienia i dokarmiania piersią ponieważ w organiźmie krążą jeszcze związane z tym hormony. Zdarza się przecież,że po kilku miesiącach od zaprzestania karmienia nagle pojawia się jeszcze kropla mleka z pustych piersi,czasem kobiety wzniecają laktację po dłuuuuuuuuugim niekarmieniu i udaje się... Co do tycia po Regulonie... może akurat Twój organizm zareaguje inaczej,nie przytyjesz.. zobaczysz po 2, 3 miesiącach... A propos dzidziusia-ja urodziłam w marcu tego roku! :) pozdrówka!

Gość mloda.hh
Ja jak zakończyłam karmienie to już miałam miesiączkę, a teraz juz trzeci miesiac nie mam:( Sądzę, że z tym pokarmem masz racje, bo jakiś miesiąć temu (po miesiaczce)zauważyłam, że mam jeszcze pokarm- co bylo dla mnie bardzo dziwne bo przestalam karmic piersia, poniewaz mialam malo pokarmu i myslalam, ze szybko mi on zaniknie. Pewnie dlatego po ciazy mialam tylko jedna miesiaczke i teraz trzy miesieczna przerwe. To gratuluje urodzenie dzidziusia, w takim razie mamy prawie rowiesników ;)-zycze zdrowka:)

ale glupoty piszecie. Po pierwsze najlepiej obzarstwo zrzucic na tablety wyraznie w ulotce jest napisane ze nie powoduja tycia i leczy tradzik. Sa to tabletki dzialajace podobnie jak diana ale nie tak szkodliwe dla watroby.

Gość ewelinka20
cześć dziewczyny chciałabym się podzielić moimi uwagami :) brałam przez pół roku Diane 35, głównym powodem był fatalny stan mojej cery, po miesięcznej przerwie zdecydowałam się na inne tabletki, Pani ginekolog przepisała mi Regulon. Czytając wasze wypowiedzi mam co do tego małe obawy, po Diane nie miałam żadnych skutków ubocznych:) cera się poprawiła, włosy paznokcie też :) troche przytyłam może 2 kg ale to raczej przez moje łakomstwo, fakt powiększył mi się apetyt ale nie musiałam tyle jeść ;) żadnych zawrotów głowy, czy pomniejszonego libido:) Tak naprawdę nigdy nie byłam przekonana co do tabletek anty... ale nie chce zostać póki co matką. byłabym wam bardzo wdzięczna za wszelkie opinie na temat problemów z zajściem w ciążę po Regulonie, dodam tlyko tyle że pani ginekolog nie zrobiła mi żadnych badań?? czy teraz w trakcie brania Regulonu sa one możliwe?? dodam że dziś wzięłam pierwsza tabletkę:) dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)