Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość mrówetszka
Gochaa, no to mnie zmartwiłaś:( Bo wzięłam bez koloru, może jak cienko bardzo nałoże a na to makijaż to nie będzie widać metalicznego poblasku?:( Akurat był w promocji z woda termalną - tak to jest jak człowiek chce zaoszczędzić, to się będę świecić perłami:)

Gość gosiulka
zamowilam ten kremik wiec w pon powinnam go miec nie wiem czy dobrze zrobilam teraz zaczelam troche zalowac robi sie cieplo a w krotce bedzie nawet bardzo.. ale jestem okropnie zalamana nie moge przyzwyczaic sie do swojego wykladu jak sobie pomysle ze poczatkiem marca mialam gladziutka twarzyczke z lekkim ale slabo widocznymi przebarwionami to az mi lzy naplywaja.. dopiero teraz rozumiem co czuja takie osoby ja do pewnego czasu uwazalam ze to maly problem czy ktos ma blizny czy dziurki w twazy dopoki nie stalo sie to moim problemem ale zobaczymy jak kremik przybedzie to zaryzykuje bo juz tyle kasy przez te 2 miehcy wydalam ze szkoda gadac mam nadzieje ze po tym kremiku tylko nie wyskocza mi zadne pryszcze :(. wiec jak dostane krem tez bede opisywac przebieg swojej kuracji :)

Gość ciekawa jak diabli
Jak tam dziewczyny? Ja sobie jednak walnelam ten Saliderm :P. Nic mi sie nie stalo ;). Po prostu jednego dnia posmarowalam tylko czolo i nos, a na policzki bo tam mam najwiecej sladow, polozylam jeszcze punktowo Saliderm. To mi sie na pewno zluszczy, bo juz widze takie hmm "przypalone" placki. 🖐️

Gość uppppppppppp

Gość Gochaaaaaa
Czesc dziewczyny :) Nie wiem co sie dzieje z tym forum bo juz pare razy pisalam tu ,a nie ma mojej odpowiedzi .malo tego wyswietla sie durny napis,ze wiadomosc zostala wyslana :( Mrowetszka Dostalas juz krem z filtrem 60+ ? Jestem ciekawa jak dajesz sobie rade z metaliczna perla :) Czy udaje Ci sie ja zamaskowac. Jak wam idzie zluszczanie i czy obie widzicie troszke poprawy? Moze jeszcze za wczesnie na zmiany,ale pytam bo sie niecierpliwie :)

Gość mrówetszzka
Hej:) Tak, dostałam 60 plus i muszę powiedzieć,że faktycznie ma lekką perełkę;) ale normalnie nakładam go pod makijaż i specjalnie się nie świecę!:) Może po tym kremie skóra mi się wysuszyla i pije teraz ten Anthelios czy co:) Pierwsze złuszczanie za mną - poprawa leciutka ale coś widzę:) Albo mi na oczy padło;) ale serio - coś sie dzieje. Już mnie nie szczypie, bo znowu zdrową skórę smaruję - codziennie. Pewnie trochę jeszcze potrwa - by zobaczyć jakieś głębsze rezultaty ale poczekam:) Dziewczyny, jak dostaniecie już krem - obowiązkowo pisać!:) Aha, porów, agrów, przebarwień, brak. Gdyby nie wiadome dziurki - miałabym twarz jak modelka z retuszem:):):) Pozdrawiam

Gość Gochaaaaaa
Wow !!! :D Gratulacje :D Chyba zaraz wychyle toast za te piekne efekty :) Zamowie kremik dopiero w czerwcu :( Chyba,ze teraz ,ale z adnotacja zeby wyslali paczke w nastepnym miesiacu,skusilam sie na bielizne i zamowilam komplecik ;) Nie moglam sie oprzec pokusie :)

Gość gosiulka
a ja wczoraj jak wracalam z pracy znalazlam w skrzynce awizo heh krem przybyl obiore kremik ale zastaowie sie czy bede go uzywac teraz czy dopiero jesienia boje sie troche tego slonca ze sie poparze hehhe to glupie:P poki co uzywam acne derm z tointexem i widze mala poprawe zawsze to cos a pod majkijazem buzka ideal :)

Gość mille
hejdziewczyny ja tez sie skusilam i zamowilam.ale o mieszaniu dwoch roznych, silnie dzialajacych kremow zapomnijcie.zrobicie sobie krzywde. mowie z doswiadczenia-jestem kosmetyczka. zeby przyspieszyc zluszczanie w ogole nie stosujcie kremow nawilzajacych na dzien.przemeczcie sie kilka dni bez kremow.a luszczacej skory nie zdrapujcie, musi sama odpasc. a odpada kiedy kolejna warstwa skory jest juz przygotowana na "odsloniecie" w innym przypadku po zerwaniu, skora jest wrazliwa i wtedy latwo o podraznienia i nowe plamy!!!powodzenia

Gość ciekawa jak diabli
Hej :) ! Mnie juz odpadla ta skorka ktora sobie przypalilam Salidermem, zadna krzywda mi sie nie stala i nowych dziur tez nie mam. Zastanawiam sie wlasnie, moze i faktycznie lepiej niczym twarzy nie nawilzac, moze wtedy wlasnie szybciej sie zluszczy i krem mocniej zadziala?! Z drugiej jednak strony troche sie boje, bo przeciez skora mieszana, tlusta wytwarza duzo sebum, ponoc jeszcze wiecej jesli jej sie nie nawilza, boje sie ze znowu mnie jakies syfy zaatakuja :0 . Diametralnych roznic nie widze, ale fakt ze skora wyglada zdrowiej. 🖐️

chyba tez zamowie ten krem, najpierw jednak chcialam glyco a spróbowac, pozatym przed 30% musze skore przystosowac do slabszych kwasow, tylko jest problem nie ma za wiele kasy niewiem czy tylko glyco a, czy od razy advanced cream, moge od razu go zastosowac bez stosowania slabszych, a moze si enic nei stanie, moze go z kremem rozciencze toche ??? napisalyscie ze glyco a wcale taki dobry nie jest zadnych rezultatów naprawde ????? jestem w kropce :( ah te pieniądze, szczescia nie dają ale troche wnim pomagaja :(

Gość mrówetszxka
hej:) Acidpunk, nie wiem czy mogę tu radzić ale np. na mnie Glyco A o wiele mocniej działało w sensie podrażnienia skóry i pieczenia - więc możesz wypróbować nalozenie adwanced od razu - najwyzej zmyjesz po paru minutach - jesli chodzi o " komfort uzycia";) to adwanced jest o niebo delikatniejszy od Glyco w tym sensie, mimo tak wysokiego stezenia kwasow. Nie piekly mnie nawet policzki - dopiero w fazie zluszczania. Ja dzis czerwona, znowu wchodze w lekkie zluszczanko, cala w Antheliosie:) A wiecie co wyczytalam? Ze dopiero po 6 miesiacach widac trwala poprawe w wygladzeniu ubytków skóry - tych niewielkich oczywiście, bo ten czas regularnego stosowania kwasu glikolowego jest niezbedny dla odbudowy ( nie wchodzac w szegoly i inne fibroblasty;))_) wnetrza;) skóry. Jak to nieprawda - proszę o skorygowanie.:) A może wiecie coś jeszcze o kwasie glikolowym i dziurkach? Może któraś z was miala peelingi lub doświadczenie w odbudowywaniu wlasnie takich ubytków ( skuteczne lub nie:) Z tego co wiem, kwas w stezeniu 12 procent - Glyco A ,to na pewno za malo by zniwelowac takie slady, bo ogranicza się tylko do naskórka, a o innych stezeniach wiem tyle o ile bo w sieci - a zwlaszcza po polsku- tak ogolnikowo piszą - najlepsze doświadczenie:)

Gość Gochaaaaa
Mrowetszka :) ja pisalam ,ze mialam juz kwasy 7 zabiegow 30% glikolowym - nic nie pomoglo ani na pory ani na dziurki ,ale tu chyba wina byla kosmetyczki bo zbyt duze odstepy zrobila miedzy zabiegami zapisujac mnie tylko tak jak jej kalendarz wskazywal i wczesniej zapisane klientki. Moze adwanced ma w skladzie cos lagodzacego podraznienia ? Dlatego moze nie odczuwa sie takiego pieczenia jak po glyco a -tez go testowalam. Gdzie wyczytalas,ze po pol roku mozna zauwazyc efekty? masz jaka stronke gdzie o tym pisza? Zluszczajecie dziewczyny skorke i badzcie gladziutkie :) Dolacze niebawem.

Gość mrowetszkka
Gochaa, rzeczywiscie, pamietam, ze mialas:) Wpisz w google " glycolic acid scars" albo " glycolic acid acne scars" - wyskoczy masa stron anglojezycznych o kw.glik, peelingach nim, bliznach potr. itp. I czesto jest mowa o tych 6 m-cach.

Gość mille
hm...z rozszerzonymi porami i dziurkami(chyba o bliznach po tradziku mowa) to jest b.zmudna praca...ale rzeczywiscie po dlugich kuracjach widac poprawe. niestety czesto klientki rezygnuja nie widzac efektu. najlepiej wiec zrobic co miesiac zdjecie z bliska i wtedy mozna porownac. szybszy efekt mozna uzyskac dzieki innym, glebszym peeling lub zabiegami laserowymi (niestety kogo na to stac-chyba tylko gwiazdy moga sa pozwolic i na koszty i kilka tygodni urlopu) a`propos tych zabiegow u kosmetyczki....profesjonalna osoba z gory ustalilaby czestotliwosc zabiegow i swiekszenie sterzenia kwasow. oj...szkoda ze wyrzucilas pieniadze.... zaleta kwasow jest to ze wnikaja w glebsze warstwy skory i zwiekszaja produkcje kolagenu. skora staje sie lepiej napieta,wygladzona i wyglada zdrowiej. ale trzeba miec cierpliwosc.no i najwazniejsze-ochrona przed promieniami slonecznymi!!!!nawet w pochmurny dzien!!! nie wiem czy sa w Polsce produkty AVENE, ale jesli sa to polecam goraca puder kompaktowy z filtrem 50. a jesli nie ma to osobiscie, kiedy skora jest juz sucha, puder kompaktowy elisabeth arden. ma kremowa konsystencje i ladnie wszystko pokrywa, nadajac cerze blasku.

Gość gosiulka
kurde nie odebralam kremu bo poczte mi zamkneli bo szukalam kwiatkow dla mamy w centrum jak pojechalam do siebie na osiedle to poczta byla zamknieta zamowilam sobie jeszcze ten krem wybielajacy filorga za 119zl i advanced od jutra zaczynam kuracje a wy dziewczyny jak unikacie sloneczka?? ja tak bardzo chcialabym wyjsc na slonko i sie opalac... ej napisalam wogole do nich zeby sie upewnic czy advanced mozna stosowac punkotowo i napisali ze tak :) ale ze powinnam go nakladac 3-7 dni :/ w takim tempie to bym do przyszlego roku musiala czekac na efekty

Gość Gochaaaaaa
Gosiulka A pytalas ich moze czy ten adwanced mozna latem stosowac? Mrowetszka Dzieki za info :) Ciekawa Pisz co tam u Ciebie :) mille Napisz jaka powinna byc ochrona p/sloneczna w dni pochmurne przy uzywaniu kwasow? Jaki filtr stosowac?

Gość mrowetszka
Na portalu gazeta.pl na forum uroda rozgorzała dyskusja na temat Adwanced oraz balsamu Solaris, który podobno też pomaga na blizny tego rodzaju. Jak któraś chce poczytać, podaję linki: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24328122 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24339567

Gość mrowetszka
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24339567 Nie dziala chybaaa. w każdym razie temat to: Balsam Solaris - moje spostrzeżenia ( rewelka)

Gość mille
nawet w pochmurne dni trzeba stosowac krem z filtrem 20-25, ja jednak od kwietnia stosuje filter 50. inaczej wszystkie wasze starania na nic....wyobraz sobie, bedac w reakcie zluszczania-jakis "kawalek" skory odpadnie i zdazy sie opalic, obok nastepny jest blady. i kiedy ten nowy nabierze koloru ten "stary" jest juz ciemniejszy...stad polamy... wazne jest takze zabezpieczenie kremem z filtrami gdy przyjmujecie tabletki hormonalane( w tym antykoncepcyjne). slonce i hormony to mieszanka wybuchowa! takze w czasie ciazy nalezy bardzo uwazac

Gość gosiulka
Gochaaa - odradzali uzywanie kremu w tym upale jest to bardzo duze ryzyko nabycie nowych przebarwien wiec nie bede tego kremu uzywac w takim razie teraz zostawie go sobie na jesien bo juz zamowilam chociaz wcale nie musze go odbierac... poza tym ja mysle o laserze w pon ide do skin laser studio w katowicach i sie dowiem co i jak to dam znac

Gość mille
gosiulka,zanim zdecydujesz sie na zabieg laserowy to przemysl czy ci sie to oplaca.takich zabiegow nie robi sie o tej porze roku! z takich samych przyczyn jak z kremem.po laserze przynajmniej pol roku absolutnie nie wolno prze4bywac na sloncu. ja sama robilam te zabiegi , i wiem co mowie.mieszkam za granica, tu odmowilby tego zabiegu, u ciebie jesli beda cie namawiac to sa zwyklymi naciagaczami. ja po jednym zabiegu laserowym w szczecinie dlugo jeszcze musialam doprowadzac skore do porzadku.

Gość Gochaaaaa
dzieki dziewczyny za wiadomosci. Kurcze ,to niedobrze ,ze jednak jest ryzyko przbarwien skory :( A gdyby tak stosowac przed wyjsciem krem z filtrem 100? Mozecie poradzic cos ? Milla ? Czy z taka ochrona mozna robic zluszczanie teraz kiedy mamy upaly? Czy nadal ryzykuje sie trwalymi przebarwieniami? Co robic? czekac do jesieni? Ja juz chcialam zaczac w czerwcu ,ale teraz sie boje o skutki. Mrowetszka czy nadal sie smarujesz mimo tego slonca? Ciekawa ,a Ty ?

Gość gosiulka
Mille - dzieki za rade na pewno z niej skorzystan i daruje sobie to nie bede w takim razie cudowac zaczkem do jesieni trudno chcialam sie szybko tego pozbyc ale nie mam zamiaru ryzykowac poza tym mam do ciebie pytanie czy jezeli te blizny mi zostaly po duzych stezeniach kwasem glikolowym (poniewaz okazalo sie ze mam bliznowca) czy moge uzyc advanced?

Gość mrówetszkaa
Hej:) Smaruję się nadal, bloker 60 Anthelios, nic mi się nie opaliło - ani trochę, także będę się smarować, bo ten bloker jest rewelacyjny a nie chcę czekać do jesieni.Bloker jest tak dobry,że nawet nie nagrzewa się twarz za bardzo. Przechodzę fazę 2 zluszczania - zobaczymy jak bedzie po:)

Gość mille
jezeli jestescie zbyt niecierpliwe z czekaniem na jesien to wyjsciem jest bloker i czapka z daszkiem. w upalne dni niestety pozostancie w domu.ja sie przyznaje-tez eksperymentowalam latem....i...mam jasna cere, pozbylam sie piegow i przebarwien laserem, stosowalam bloker i na to puder kompaktowy z filtrem 50 i...czapke z daszkiem, zero opalania itd., i piegi znowu wyszly. same wyciagnijcie wnioski. w okresie letnim nawet w pochmurne dni promienie sloneczne sa mocniejsze i o plamiska nie trudno a ztym bliznowcem musisz isc do specjalisty, niestety. trudno mi co kolwiek powiedziec nie widzac ciebie:(

Gość gosiulka
tak macie racje dziewczyny pojde sobie w tygodniu do prywatnego dermatologa i sie zapytam tak bedzie najlepiej a advanced i tak mam zamiar uzywac tylko teraz nie wiem kiedy bo dzisiaj nie wytrzymalam i wyszlam na slonko sie opalac:)

Gość mille
a ten saliderm dziewczyny, to gdzie sie to kupuje i co to wlasciwie jest bo nie moge nic wyszukac. za miesiac bede w kraju i tez chcialabym sprobowac bo szukam jakiegos cudownego srodka:))

Gość gouda
ja własnie dzisiaj zakupiłam saliderm w aptece,( na zamówienie) za 8 zł, tylko się zastanawiam czy to stosowac teraz jak jest takie słońce.

Gość Ciekawa jak diabli
Hej! Nie bylo mnie troche bo wyjechalam. Wiecie ze ja sie praktycznie nie luszcze po tym adwanced ... :0 Dodaje do tego ten saliderm. Tzn wieczorem raz na kilka dni nakladam go sobie punktowo, wtedy nie nakladam adwanced. To przypieka naprawde ostro, wlasnie wczoraj zlazly mi platy skory. Pod spodem jest lekko zaczerwieniona nowa skorka, jednak nie moge mowic o tym ze dziurki mi sie splycaja, moze minimalnie... Wiem tez ze w tego typu sprawach potrzebna jest wytrwalosc, wiec czekam ( dosc ) cierpliwie. A u Was jak tam? 🖐️