Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa jak diabli

Adwanced Cream 30 AHA Czy ktoś używał tego kremu?

Polecane posty

Gość mrówetszkaa
Hej:-) A ja nic nie wiem o skrobii!!!!! Napiszcie jak tego używać, biochemia nie chce mi się otworzyć, mam dziś problemy z siecią. A wydaje się b. interesujące! Ciekawa, napisz koniecznioe jak wypróbujesz Loreala, jak się sprawdzi, sama zamawiam, już deklaruję:-) Gdzieś w necie vel ja tego używam - nawet najdziwniejszy z pozoru sposób może się przydać ( Saliderm też nie jest do blizn:-) więc pisz na forum, tym sposobem pomożemy sobie a ewentualnymi głupimi komentarzami nie ma co się przejmować:-) Pozdrawiam

Gość ta skrobia
to nic innego jak maka ziemniaczana.Nakladasz to pedzlem tak jak kazdy puder sypki po nalozeniu kremu z filtrem.Pedzel trzeba wyprac codziennie bo sie okleja,ale dla mnie rewelacja :D Mam caly dzien nawet w upal matowa buzie.Wczesniej nakladalam sypki puder i tylko na ok. godzine byla matowa cera.Potem dodatkowo puder ciemnial i twarz brzydko sie swiecila. Sprobuj u siebie,szkoda,ze ciekawa Tobie nie pomoglo to.Mnie nic tak nie zmatowi skory jak ta skrobia i tyle godzin pieknie twarz wyglada.

Gość ciekawa jak diabli
Dzisiaj dostalam L'oreala, jeszcze nie wyprobowalam, mam zamiar uzyc na noc, choc teoretycznie polecaja zastosowac ten peeling na dzien, ale boje sie troche podraznienia. Takze pierwszy raz na noc. Jutro Wam napisze jak dziala. Apteka w ktorej zamowilam, przesyla bardzo duzo probek! Jestem w szoku bo druga reklamowke w pudelku mialam cala wypelniona roznymi probkami dobrych firm m.in Vichy. Cena taka jak w aptekach, a tam na pewno nie dostalabym tylu rzeczy do wyprobowania. Tak skrobie stosuje sie tak jak napisala poprzedniczka. Matuje troche dluzej niz puder, nawet moge powiedziec ze im czesciej jej uzywam tym dluzej mam matowa cere. Ja nakladam najpierw filtr, potem podklad, a na to grubym pedzlem skrobie ( make ziemniaczana ). Potem jeszcze Ziemie Egipska, dla ozywienia buzi. I nie mam grubej widocznej tapety! A tak w ogole to szczerze polecam Ziemie Egipska, jest super!! Dosc droga, na allegro kupilam za 99zl, ale jest o wiele lepsza od tych wszytskich pudrow brazujacych, wyglada bardzo naturalnie! Luszcze sie po Adwenced- SZOK! Pozdrawiam!!

Gość gosiaczek 332
Nie używajcie tej skrobi czy jak kto woli mąki ziemniaczanej. Dawniej była ona dodawana do wszystkich pudrów ale ją wycofali dla tego że bardzo rozszeża pory. Pod wpływem wilgoci lub sebum podwaja albo i potraja swoją objętość, po prosu pęcznieje rozpychając pory. Popsujecie sobie buźki na dobre.

Gość ciekawa jak diabli
Mialam napisac o L'orealu. Jest niezly. Inny niz pozostale peelingi. Ma bardzo duzo malenkich drobinek, tak jakbym pocierala twarz piaskiem. O efektach na razie jeszcze nie mam co pisac, uzylam tylko raz, ale bede zdawac relacje. Gosiaczek, nie wiem kim jestes, patent na skrobie podala na swoim forum Basia Kwiatkowska, ktora jest swietnie obeznana w kosmetologii. Nie wiem ile w tym prawdy ze faktycznie skrobia pecznieje i zapycha, ja sie nie znam na tym wszytskim tak dokladnie. Natomiast sam fakt ze podala to wyzej wymieniona osoba wzbudza we mnie zaufanie. pozdrawiam!

Gość do ciekawej
Pisz kochana :) ciekawosc mnie zzera jakie rezultaty ten L'oreal daje. Make uzywam nadal ,ale moze by ta Basie zapytac jak to jest z pecznieniem i powiekszaniem porow? Czy to jest prawda?

Gość mikkandra
witajcie!!! Czy mozecie mi poradzic ktorych kosmetykow powinnam uzywac?? Mam 33 lata, cera calkiem niezla, drastycznego tradzika nigdy nie przechodzilam, do dzis zdarza sie, ze cos wyskoczy, popaprze sie, ale generalnie znika bez sladu. Mam troche plam- przebarwien i takich rozlanych piegow. Nie podobaja mi sie tez rozszerzone pory, szczegolnie na policzkach. Pojawiaja sie pierwsze zmarszczki, widoczne gdy sie smieje np. Tak sobie wykombinowalam, ze dobrze by mi taki Advanced zrobil, odswiezylaby sie buzka, moze by mi lat ubylo...na oko... Nigdy dotychczas nie uzywalam zadnych "kwasowych" preparatow, poza platkami Avonu, ktore nic ie zmienily. Pomozcie prosze jakis plan strategiczny dla mnie opracowac: co najpierw polecacie?? Pozdrawiam Was Wszystkie tu obecne!

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp
up

Gość ja tylko apeluje do rozsadku
Kwasy aha latem?? zajdą nieodwracalne zmiany w pigmentacji skóry jeśli skóra choćby przez moment zostanie wyeksponowana na słońce ale nie tylko ponieważ w pochmurny dzień promienie słoneczne równiez dochodzą do ziemi!!!!Pozatym dziewczyny nie dajcie się w to wciągnąć!!!Wysokostęzone kwasy (a ten jest) moze nakładać na twarz tylko lekarz deramtolog, nawet kosmetyczki nie mają takich upoważnień!!!Po nałozeniu kwasów nalezy nałozyć neutralizator i dokładnie zmyć substancję!!!Dziewczyny ja tylko apeluję do was i waszych rozsądków!Nie szkodzcie sobie więcej:(

Gość walcząca
Chciałam wam powiedzieć że ja stosowałam 70% glico właśnie latem. Robiła mi te peelingi doktor dermatolog. Kwas glikolowy ma tą właśnie zaletę że można go stosować bez względu na porę roku. Oczywiście że nie należy opalać buzi ale przy dobrym filtrze spokojnie da się przetrwać lato. U mnie blizny bez zmian. Smaruję codziennie i już mi się kremik kończy. Następnego nie będę zamawiać tylko znowu kupię gylyco-A .Efekt w moim przypadku po obu jest identyczny tylko cena zasadniczo różna. Któraś dziewczyna pisała że chce odmłodzić , odświeżyć buzię- tak do tego celu ten krem jest idealny. Pozdrawiam

bzdury tu piszesz !!!!kwasów nie stosuje sie latem!!!!niewierze że zrobiła ci je dermatolg latem ...no chyba ze zależało jej jedynie na twojej kasie:(pozdrawiam

Gość Ciekawa jak diabli
Pustki tutaj widze . A szkoda, Mrowetszka gdzie sie podziewasz ? Walczaca szybko skonczyl Ci sie ten krem, ja mam jeszcze polowe opakowania . "Ja tylko apeluje... " 30% kwas glikolowy moga z powodzenie uzywac kosmetyczki w swoich zakladach. Poza tym blokery odbijaja 98% promieni slonecznych ! Jesli odpowiednio chroni sie skore, ryzyko ze cos sie stanie jest minimalne ! Ja nie zauwazylam zadnych zmian pigmentacyjnych na twarzy, a uzywam kremu od maja, wiec teoretycznie juz cos sie stac powinno! Skoro jest to krem do uzytku domowego, tzn. ze jest do tego przeznaczony i jego stosowanie nie wymaga konsultacji z lekarzem . Poza tym on nie ma takiej sily dzialania jak peeling u lekarza czy kosmetyczki ! Acha jeszcze o tym L'orealu, niezly. Drobinki bardzo ostre mimo iz malutenkie, szoruja skore z niezla sila. Niczego pozytywnego oprocz gladkosci nie zauwazylam... ( jeszcze ) 🖐️

Gość używam

ok przekonasz się

Gość Ciekawa jak diabli
A czy jestes wystarczajaco kompetentna osoba by Ci uwierzyc ?

konsultowałam to z mamą która jest dermatologiem, miała juz przypadki dziewczyn i również kobiet które na własna rękę robiły takie eksperymenty....ale nie zamierzam cię przekonywać porozmawiaj proszę z jakimś lekarzem dermatologiem na ten temat bo ja piszac tu nie przekonam cie napewno:(

Gość Ciekawa jak diabli
Dlaczego eksperymenty ? Preparat ten jest dostepny w internecie, bez problemu mozna go kupic. Nie byl zalatwiany pokretna droga, gdzies na lewo zebym teraz miala sie czuc, tak jakbym byla krolikiem doswiadczalnym... Sprawa byla konsultowana z osoba ktora jest dla mnie autorytetem i na pewno na rzeczy sie zna doskonale. Nie obrazajac Twojej Mamy oczywiscie! Wiadomo jesli kwasy to tylko i wylacznie wysoka ochrona przed UV, kapelusz i okulary ;) . Dodatkowo nie opalam sie, nie przebywam na sloncu.

w internecie sprzedaja wszystko:( niestety:(

Gość mrówetszka
Jestem, jestem:) Za kilka dni odstawiam wszystko bo 14 sierpnia wyjeżdżam i chcę mieć czas na regenerację skóry:) U mnie właściwie bez zmian bo musiałam rzadziej stosować Saliderm - dużo wyjść do ludzi. Oczywiście od początku września zaczynam stosować wszystko na nowo. Postaram się wytrwać te 6 miesięcy. " Apeluję" - PO PIERWSZE KWAS JAKI NAKŁADAJĄ KOSMETYCZKI MA O WIELE NIŻSZE Ph, co wywołuje silniejsze " oparzenie" skóry. Krem Adwanced po nałożeniu - u mnie przynajmniej - nie wywołuje niczego, nawet lekkiego pieczenia, więc nie ma czego porównywać. Przebarwień najmniejszych nie zauważyłam, a uzywam go ponad 2 miesiące. Po drugie - nie sądzę by krem ten był " czymś" bliżej nieokreślonym i niezdefiniowanym kosmetycznie co może wywołać straszliwe szkody - jego producentem jest Mene&Moy . Bądź łaskaw(a) wpisać w google tę nazwę, otóż firma ta jest producentem bardzo szerokiej gamy kosmetyków profesjonalnych, właśnie kwasów, na których pracują kosmetyczki, opracowała szeregi zabiegów tego rodzaju, linie kosmetyków itp. ( Podobnie jak Filorga i inne). Nie sądzę więc, by Adwanced był szkodliwy. Jest dostępny do domowego uzytku bo ma wyższe pH i działa łagodniej. Ja po 2 miesiącach stosowania zaryzykuję stwierdzenie,że krzywdy sobie tym kreme nie zrobię na pewno. PO KOLEJNE NEUTRALIZATOR O KTORYM PISZESZ NAKLADA SIE TYLKO PO ZABIEGACH KWASEM O NISKIM PH, NIE PO KREMIE. Zauważ że stosowany przez nas kosmetyk NIE JEST KWASEM nakładanym w salonach kosmetycznych a kremem do domowego użytku, na uzywanie którego nie trzeba mieć żadnej licencji:):):) Nakłada się go NA CALA NOC nie na 15 min. jak kwas w zakładzie kosmetycznym lub u dermatologa. I to jest zasadnicza róznica. Walcząca - masz rację, kwas glikolowy może być stosowany niezależnie od pory roku - to też wiem na pewno od kompetentnej osoby. Ciekawa, zakupię niebawem Loreala i będziemy się złuszczać:) Muszę teraz odstawić kremy ze względu na wyjazd, ale śledzę wątek a od września, jak wrócę - zaczynam na nowo. Pozdrawiam:)

Gość lolaoloa
a wolno roic sobie laser latem nie wiecie moze dziewczyny??

Gość ciekawa jak diabli
Hej! Mrowetszka 🖐️ fajnie ze sie odezwalas :) . Troche nas pewna osoba objechala, tak jakbysmy chcialy sobie zrobic krzywde. Dla mnie rowniez ten krem jest bardzo lagodny. Salidermu rozniez aktualnie nie stosuje, bo pod koniec tygodnia wyjezdzam,wiec znikne na 14 dni :). Adwenced mam zamiar przez ten czas stosowac raz na 2-3 dni, po prostu boje sie ze mi sie cera znowu zanieczysci i potem znowu bedzie ruina. Acha kupilam nowy krem La roche posay 60 dla dzieci! SUPER! Sprawdza sie w upaly, pierwszy po ktorym sie nie swiece, wchlania sie w kilka minut! Planuje jakas dermatologiczna kuracje na jesien... TCA, moze jakies lasery... Zobaczymy... Pozdrawiam!

Gość gosiulka
hej dziewczyny !!!! Juz dawno sie nie odzywalam po pierwsze u mnie wiele zmian advanced nie uzywam juz od 7 tygodnii uzywalam 5 razy tylko na czolo i to nie cale tyko miejscowo tak ze sloiczek mam pelny jak by ktos chcial to odsprzedam za 80zl .. Od poniedzialku chodze na laser doluja mnie te przebarwienia place 20 zl za 15 minut babka twierdzi ze mozna sie po nim normalnie opalac i chodzic po sloneczku :D co mnie bardzo cieszy twierdzi tez ze 7- 10 laserow mi wystarczy i plamy znikna po tych wypryskach boze jezeli mowi prawde to za 2 tyg nie powinnam miec zadnych sladow a tak bardzo o tym marze.. Jak by ktos byl zainteresowany kupnem advanced to piszcie na moj nr gg 3284708

Gość Ciekawa jak diabli
Gosiulka powiedz mi czy te lasery dzialaja rowniez na blizny czy tylko na przebarwienia ? Czy masz po nich podrazniona skore ?

Gość mille
czesc dziewczyny troche mnie nie bylo ale widze ze zadnych rewelacji z tym kremem.i tak jak tu pisala wczesniej dziewczyna- nie powinnyscie uzywac teraz zadnych kremow z kwasami. bedac w Polsce kupilam troche specyfikow tu i owdzie polecanych. saliderm takze. ale poczekam do wrzesnia. bylam tez u roznych kosmetyczek-popodgladac:)) te ich lasery to....szkoda pieniedzy. teraz wiem o czym mowicie krytykujac kosmetyczki-podczas masazu odbieraja telefony!!!kurcze....rzeczywiscie relaks...:( ale tak przyjzalam sie klientce ktora wlasnie przyszla na kwasy....dziewczyny opamietajcie sie!!!!poczekajcie do jesieni!! szeptala mi ze jest gorzej niz bylo...nazwala to duzymi piegami ale hm...niech sie ludzi ze to tylko piegi. masakra, mowie wam!!!

Gość gosiulka
A wiec tak chodze codziennie na laser na 15 minut.. czy na blizny dziala to nie wiem zapytam jutro jak pojde w kazdym razie czytala mi na co jest i bylo tam wspomnienie o bliznowcach ja sie jutro dowiem ciekawa i dam ci znac. A co do skory to nie jest wogole podrazniona jedynie jak sie wykapie to potem nakladam oliwke dla dziecie tak zalecila mi lekarka czuje lekkie sciaganie albo jak by mrowienie hehe ale raniutko skora wyglada swietnie jest lekka poprawa to najwazniejsze :)

Gość walcząca
Witam dziewczyny. Jestem zadowolona z efektu ale tylko troszeczkę. Wydaje mi się że trońke są płytsze. Kolor skóry doskonały i równy- bez żadnych przebarwień. Rozszerzone pory prawie niewidoczne ( JA JE WIDZĘ A INNI NIE ) a tyle mi na początku wystarczy. Słońca się nie boję bo akurat o kwasach mam sporą wiedzę. OCZYWIŚCIE NIE OPALAM SIĘ. Pozdrawiam

Gość Ciekawa jak diabli
Gosiulka bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje, jak lasery dzialaja na blizny, wiec jesli mozesz to dowiedz sie lekarki :). Spytaj jesli mozesz, jesli te ktore Ty masz nie dzialaja na dziurki, czy sa moze jakies specjalne wlasnie na blizny i jaka jest ich skutecznosc :). Ja w necie znalazlam troche info na ich temat, ale sa bardzo ogolne no i ceny przerozne ( od 200-2000 zl! ) i ciekawa jestem czym to sie rozni, bo chyba czyms musi. I czy te Twoje lasery maja jakas konkretna nazwe ?! Bo ja juz glupieje, musze cos z tym zrobic, a brak mi cierpliwosci ,zeby tylko smarowac sie kremami przez niewiadomo jaki okres czasu. Jutro co prawda wyjezdzam, takze nie bedzie mnie przez 2 tyg, ale wszytsko dokladnie przeczytam jak wroce ( o ile przezyje ;) ) . Pozdrawiam!

Gość marzenap
sprzedam Roaccutane bardzo tanio

Gość ciekawa jak diabli
Dziewczyny gdzie jestescie?? GOSIULKA ??? Napisz cos o tych laserach ? Jakie efekty?

Gość uppppppppppppppppppppppppppp
upl