Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vega 07

POWIESC PAULINY SIMONS JEZDZIEC MIEDZIANY KTO CZYTAL?

Polecane posty

Gość Vale
polecam jeszcze jedna książkę Pauliny Simons: Dziewczyna na Times Square, jest naprawdę super, nie mogłam sie od niej oderwać Pozdrawiam :)

Gość igares
Ale heca, wyobraźcie sobie, ze już ją mam( cz II) i zostało mi mniej niż połowa do konca. Faktycznie, mialyscie racje...też czyta sie super, ale póki co....nie wzruszyłam sie na razie przy niej. Pasza pagib,Aleksiej jedzie na wygnanie (25 lat)...no zobacze czym, mnie Paulina zaskoczy.

Gość kasiek 121
Witam wszystkim. Ja juz bardzo dawno temu przeczytalam jezdzca miedzianego i to nie raz. Dla mnie ta ksiazka to jedna z najlepszych jakie przeczytalam. Cos wspanialego. Tu milosc glownych bohaterow, tu wielka milosc Tatiany do siostry, ta sytuacja w kraju, blog, zimno. Nie, tego nie mozna poprostu tak latwo zapomniec. Pozniej czekalam na kontynuacje. Moze nie tak juz dobra jak I czesc, ale mozna przeczytac. Teraz kupilam Dziewczyne na Time square i juz sie nie moge doczekac.

Gość Madlene87
Przeczytałam Jezdzca dosyć dawno. Jednak ta powieść ciągle chodzi mi po głowie. Teraz jedyne o czym myśle to kupić tę piękną powieść, również drugą część. Niestety nie ma jej w żadnej księgarni. Ostatnio była na Allegro, licytowałam ale cena przekroczyła 100,00 zł i po prostu mnie nie stać. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat możliwości zakupu tych książek proszę o kontakt magda_m8712@wp.pl

Gość Vale
a ja mam pocieszenie dla wszystkich którzy tak jak ja chcą zdobyć dwie pierwsze części :) w związku z tym że w sierpniu ma się ukazać trzecia część "Ogród Letni" wtedy też Świat Książki wznowi nakłady Jeźdźca ... i Tatiant i ..... Więc już wiem że w sierpniu czeka mnie zakup 3 książek :):):) pozdrawiam wszystkich zafascynowanych Pauliną

3 czesc sagi jest juz dostepna w klubie \"swiat ksiazki\" :)

Gość lamedeson
Witam wszystkie miłośniczki powieści Pauliny Simons! Dołączam do waszego grona, jestem pełna zachwytów. Właśnie skończyłam trzecią część dzijów Tatiany i Aleksandra... Wspaniałe. Chociaż jak to z trylogiami bywa pierwsza część jest najlepsza. Dzięki tej książce (1 część) nabrałam ochoty na zwiedzenie Petersburga śladami T... Ziberam informacje na temat tego miasta, jeśli ktoś zna jakieś ciekawe książki lub strony dotyczące P to proszę podzielcie się ze mną... To, co najbardziej mnie urzekło w książce to własnie ten magiczny klimat związany z miastem, zanurzony w literaturze rosyjskiej i wszystkim tym, co kryje się w "rosyjskiej duszy". Kto tego nie rozumie - nie zrozumie też książki i uzna ją za płtkie romansidło... No cóż ... nie dla każdego i wbrew pozorom - niełatwa. A jeśli kto zna podobne tytuły - to proszę o polecenie. Pozdrawiam wakacyjnie

Gość olka-w
witam wszystkich! ja swoją przygodę z losami Tatiany i Aleksandra zaczęłam juz dobrych parę lat temu. Wtedy to własnie ukazały się dwie części trylogii w klubie Świat Książki, do którego należę. Niewiedzieć czemu kupiłam drugą część i to od nej zaczęłam. Podobnie jak większość z Was książka mnie porwała. Pamiętam, że pochłonęłam ją dość szybko, a gdy przerywałam czytanie - tęskniłam do tego. Zaryzykuje stwierdzenie, że "tatiana i aleksander" to najpiękniejsza książka jaką czytałam w swoim życiu. A żyję juz na tym świecie dobrych 17 lat i muszę zaznaczyc, że dużo czytam. To taka historia, która zapada w pamięć i do której chce się wracac. Dopiero niedawno w nowym katalogu Świata Ksiażki dostrzegłam coś na co czekałam od dawna i w co szczerze mówiąc zwątpiłam. Ukazalo się wznowienie pierwszych dwóch części oraz kolejna część trylogii: "Ogród letni". Oczywiscie juz kupiłam 1 i 3 cześc i w ten sposób mam wszystkie. Zaniedługo zabieram sie do czytania. pomimo, ze zaczęłam "od środka" to nie martwie sie tym. Nie mam nic przeciwko przezytaniu wszytskich części po kolei w tym druga po raz wtóry :P a w roli aleksandra absolutnie nie wyobrażam sobie deląga :/ raczej jakigos prawdziwego mężczyzne, takiego z krwi i kości. od razu mi depp do głowy przychodzi. albo...eric bana (grał hektora w troji). pozdrowienia!

Gość eweralda1
Ja czytałam "Dziewczyna na Times Square" i jest po prostu cudowna. Dlatego koniecznie musze poznac inne ksiazki tej autorki. Mam nadzieje, ze sa rownie dobre jak ta. Szkoda,ze nie ma kontunuacji.

Gość marzycielka02
cudowna,urzekajaca trylogia,która całkowicie zawładnęła moim sercem.

Gość marzycielka02
cieszę się,że dla wielu z Was ta ksiązka jest tak samo ważna. Tyle we mnie zmieniła,otworzyła mi oczy na wiele spraw,nie chcę używać kolokwiałów i zbyt dużych słów ale to taka moja malutka biblia,podręcznik wiecznej miłości.

Gość marzycielka02
nie uporzadkowałam mysli przed przelaniem ich na klawiature i stąd trzeci wpis... w domu już od kilku m-cy czeka Dziewczyna z Times sqare ale boję się jej przeczytać.może nie boje ale chce uniknąc porównywania do tatiany i chyba odczekam jeszcze pare miesięcy...wiem,to głupie..

Nie przeczytałam wszytskich postów więc być może już pisałyście o tym, ale chciałam zapytać czy czytałyście \"11 godzin\". Ja przeczytałam i musze stwierdzić, że Pailina jest bardzo wszechstronna. Ta ksiązka bardzo różni sie stylem od \"Jeźdźca...\". Jak dla mnie troszke przekombinowana ale czyta się jednych tchem :)

Czytalam i 11 godzin...niektore momenty przerazajace... tully jakos malo mnie zaciekawila... Dziewczyna na Times Square polecam :) no a jezdziec...tatiana i aleksander to chetnie przeczytam po raz drugi...teraz tylko kombinuje jak tu dopasc trzeciej czesci ogród letni :) Pozdrawiam czytelniczki :)

Gość BOZENAS
CZYTAŁAM JEŹDŹCA MIEDZIANEGO .JESTEM ŚWIEŻO PO LEKTURZE.NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAC NASTĘPNYCH CZĘŚCI.ROSJA TO NIE MOJE KLIMATY.NIESPECJALNIE LUBIĘ KSIĄŻKI MARII NUROWSKIEJ TE O ROSJI.NIESTETY TĘ KSIĄZKĘ PAULINY SIMONS ZWYCZAJNIE POŁKNĘŁAM .MYŚLĘ ,ŻE GDYBY AKCJA DZIAŁA SIĘ W JAKIMŚ INNYM KRAJU TEŻ BY SIĘ DOBRZE CZYTAŁO.MA TAKIE LEKKIE PIÓRO.NOO OCZYWIŚCIE NIE BYŁOBY CAŁEGO DRAMATYZMU AKCJI.RZADKO DZIŚ TRAFIAM NA TAKIE DOBRE POWIEŚCI.A SZKODA .A WŁAŚCIWIE DOBRZE BO DOM LEŻAŁ ODŁOGIEM PRZEZ TRZY DNI.

Gość MAXIANA
Właśnie jestem po lekturze "Jeźcca Miedzianego". Już nie mogę się doczekać się kiedy sięgnę po drugą część. Myślałam, że tylko na mnie tak podziałała, bo mó ukochany mąż - oficer wojuje właśnie w Afganistanie, ale widzę że podobnych wrażeń doświadczyłyście wszystkie. Pozdrawiam!

Gość Marsowe Pole
,, Jeżdziec Miedziany", losy Tani i Szury, spacery przy Newie, Łazarewo, Sabór Św. Izaka....ich pierwsze spotkanie, ich walka, miłość...tego nie można opisać...nie da się określić słowami co się czuje, co się przeżywa jak czyta sie każdy kawałek tej powieści..zapieriera dech w pierśi, doprowadza do łez, do euforii, do zauroczenia i zachwytu...jest WIELKIM SKARBEM, KRAINĄ MARZEŃ....i zmienia życie.....siebie i uczucia...pragniesz zwiedzić Petersburg przejść się drogą Tani i Szury..podejść do Jeżdzca Miedzianego....Żadna książka nie wzbudzi we mnie tyle miłości.....

Gość jasima
Żadna poprzednia książka nie wywarła na mnie takiego wrażenia jak Jeździec Miedziany , od którego zaczęłam, czytać książki Pauliny Simons . Czyta się to jednym tchem jest taka interesująca .... Oczywiście przeczytałam również Tatiana i Aleksander i Ogród Letni , które w równym stopniu mnie pochłonęły bez reszty - dobrze ,że byłam na urlopie!!!!! Polecam również Tull -2 części i Dziewczyna na Times Square są równie zaskakujące i wciągające .Szukam innych jej książek , jeśli ktoś zna następne tytuły - proszę napiszcie!!!!

Gość mocna-czarna
Witam wszystkich serdecznie Jeźdźca miedzianego przeczytałam jakieś 5 lat temu, później była Tatian i Aleksander a kilka miesięcy temu skończyłam czytać Ogród letni. Losy Tani i Aleksandra zmieniły moje wyobrażenie na temat wielkiej miłości i mam nadzieje ze każdy z nas będzie mógł jej posmakować. Jeździec miedziany to była pierwsza prawdziwa książka która w życiu przeczytałam, teraz bym nie umiała już chyba żyć bez literatury pięknej. Polecam gorąco wszystkim i pozdrawiam.

Gość Agatea
A dla mnie bardzo podobalo się JEDENAŚCIE GODZIN. Książka naprawdę trzyma w napięciu, tylko nie trzeba jej czytać będąc w ciąży. Bo wyobrażcie sobie ciężąrną kobietę robiącą zakupy, która nagle jest sterroryzowana i porwana przez niebezpiecznego wariata..Wariat chce odebrać jej dziecko...Straszny pomysł. W trakcie dramatycznych godzin dochodzi do przedwczesnego porodu. Polecam też ROSYJSKĄ BALETNICĘ Danielle Steel, też są w niej rosyjskie klimaty i smutna miłość.

HEJ DZIEWCZYNY:) Strasznie sie ciesze, ze macie podobne odczucia co do JEZDZCA:) Ja juz prawie koncze i dzic biegne kupic 2ga czesc....ksiazka naprawde wciaga:) Nawet w pracy, cigle mysle kiedy nareszcie wroce do domu i znowu zaczne czytac....Mam nadzieje, ze nie zawiode sie na pozostalych 2 czesciach:) pozdrowionka:)

Gość arla37
świetnie sa ksiązki Paulin e simons przeczytałam tą trylogię w dwa tygodnie!

Ja juz wlasnie koncze 2ga czesc i zaczne dzis 3cia:) NIE MOZNA SIE ODERWAC:)

Gość majki14
Czytałam tę książke i naprawdę mi się podobała.Już dawno nie spotkałam się z tak ciekawą powiescią. Wojna,blokada Leningradu,miłość Tatiany i Aleksandra,śmierć Szury i narodziny ich syna.niedługo dostanę pozostałe 2 cześci i juz nie moge sie doczekac dalszych losow Tani i Szury.

Gość Talulah
A ja właśnie skończyłam czytać "Letni Ogród" i jestem załamana, że już skończyłam bo nie wiem co teraz czytać? Cały czas myślę o tej książce i o porywającej historii Tatiany i Aleksandra. Czytałyście już 3 część? Co o niej myślicie? Mnie się strasznie podobało, chociaż Aleksander... no cóż jest tylko facetem. Nie zdradzam szczegółów - jak przeczytacie to będziecie wiedzieć o czym mówię. Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, do tej pory myslałam, że Paulina Simons nie jest w Polsce aż tak popularna. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Gość awril
dziewczyny,szalenie zaintrygowalo mnie,co piszecie o tej powiesci,gdzie moge ja sciagnac z netu? linki ktore ktos wyzej podal ,to ksiazka jest po angielsku...prosze o linka,bardzo chciałabym przeczytac tę ksiazke

Gość pinkpiesek
Trzymałam tę książkę w swoich głupich łapskach, jakieś półtora miesiąca temu?Ładnie wydana,twarda, lakierowana okładka, na okładce pomnik Jeźdźca, no i czytam ,,...super bestseller, dla milionów kobiet romas nr 1..." i dalej coś w ten deseń. Prychnęłam pod nosem, odłożyłam książkę spowrotem na półkę. No i co ? Dostałam ją niedawno na urodziny, i to od szwagra. Bał się, że nie przeczytam, że może mi się nie spodoba...Obiecałam mu solennie, że prezent przeczytam, i to w ,,pierwszej kolejności". Zaczęłam w tym tygodniu, pierwsze kilkanaście stron, romansidełko, myśle sobie, pospolite! Dziewczyny, chichoty, ,,odrzuciła głowę do tyłu". Zapachniało mi tanim, pospolitym romansem. Ale, to były pierwsze stronki, kiedy wzięłam książkę do reki po raz drugi, to już chyba domyślacie się, drogie koleżanki z forum, co sie stało? Miedziany Jeździec rzucił na mnie swój czar i jestem szczęśliwa! Przeniesiona w inny wymiar! Wpadłam po uszy! Cieszę się, że tu trafiłam, że mamy podobne odczucia....bo jeszcze nie mam z kim o tej wspaniałej powieści pogadać. Ani się wygadać (co nawet ważniejsze hihi). Jak napisałaś Poganko?,,...to był jakiś dziwny stan, za którym tęsknię..." Nie mogę się doczekać, kiedy w końcu wrócę dziś do domu i otworzę książkę... a jeszcze tyle godzin przede mną! A jutro cały dzień w pracy, całe dwanaście godzin! Ale się bez sensu rozpisałam, lecz to przez ,,Jeźdźca..." musiałam... Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!!