Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Justyna74

Badanie HSG drożność jajowodów

Polecane posty

Gość elka 84
no i hsg w 12 dzniu cyklu wczoraj dostalam termin i mam dola bo to troche pozno a chcialam sie starac w tym cyklu juz:(a wy jak myslicie to nie za pozno?a mam pyanko do was jak to wyglada wlasciewie po hsg jesli 14 zawsze mam owulacje a 12 bede miala to hsg to ta komorka dopiero bedzie dojrzewala po hsg i wtedy jajeczkowanie mi sie przesunie czy normalnie one bedzie w terminie 14 dnia?acha i czy po hsg mialyscie cykle normalnie czy rozlegulowalo sie Wam?

Gość asia.pco.1
Ja też miałam w 12dc. Wg mnie jak bedziesz czula sie dobrze to mozevcie starac sie w tym samym cyklu. Chociaz czasami lekarza odradzaja staraniabo niby komorka jest napromieniowana ?:) nie wiem czy to prawda

Gość elka 84
ja bym cchciala na 2 dzien odrazu bo moj m juz wyjezdza 15 dnia cyklu i wraca za meisiac jak rozpoczna mi sie dni plodne wiec mam nadzieje ze mi sie nic nie poprzesuwa bo tak mam wiliczone akurat,a tobie sie cykle poprzesuwaly?juz dostaje normalnie od tego wszytskiego paranoi ciagle siedze na necie i tylko szukam! nawet z moim juz sie klocimy o to bo tylko ostatnimi czasy jest temat z mojej strony kiedy mam dni plodne kiedy nie i on juz chyba powoli tez ma dosyc ale mi tego nie powie u mnie jest tez ten problem ze poza domem jest 15 dni w miesiacu i zcasem te dni plodne juz mina ale teraz obliczylam ze do grudnia bedzie tak zjezadl jak mam te dni plodne jak mi sie nic nie poprzestawia po hsg:(

Justa ja też już bym chciala być po, bo to myslenie nie wykancza. wiecie co teraz lapię się że coraz częściej zastanawiam się nie nad tym czy teraz się uda tylko skąd wykombinować kasę na drugi zabieg :-(

Gość Myszkam86
Beto to tylko strach, ja po swojej inseminacji już kombinowałam na kiedy udało by sie ewentualnie uzbierac kase na powtorke i liczyłam w kalendarzu jak to wypadnie. Elka ja miałam mieć 11dc hsg a wypadło chyba 14 nawet bo termin juz miałam zaklepany w szpitalu a @ przed sie przesuneła i przyszła szybciej. wszystko masz ustawione pod dni płodne?ja sie nie dziwie że twój m wysiada juz powoli, wraca do domu a ty stale o tym, stresujesz go

Gość elka 84
wiwem wiem ciagle tylko jest jeden temat.Chyba popadam w paranoje:(a jak to jest ze staraniem sie w tym cyklu co hsg?bo rozne sa opinie jedni kaza sie starac odrazu a inni mowia ze promirniowanie jest dla zarodka szkodliwe i lepiej wstrzymac sie?

Gość Myszkam86
ja nie miałam akurat dylematu bo 2dni bolało mnie tak podbrzusze że nic mi sie nie chciało a wtedy wypadła owulacja. ale skoro bedziesz mieć tak blisko owulacji to ja bym sobie odpuściła, nie wiesz jak sie bedziesz czuć, niektóre mają niewielkie krwawienia przez 1-2dni więc może lepiej z góry odpuścić, napewno wam obojgu taki czas sie przyda

Gość elka 84
dziekuje za odpowiedz myszkam86

Gość elka 84
justa a w ktorym dniucyklu mialas hsg?i jak wyszlo zaciążyłaś?

Tak się wtrącę - ja zaszłam w 1 cyklu po hsg, a starałam się już w tym samym - rozczarowanie, okres. Następnego okresu już nie dostałam, czego i Wam życzę :)

Gość elka 84
to sie ciesze scarlet gratuleuje bardzo.a normalnie dostalas miesiaczke po hsg w terminie?

Tak, co do dnia. Rozczarowanie było ogromne. Tak ogromne, że gdy następny okres się spóźniał, nawet nie myślałam o teście, bo przecież i tak nie jestem w ciąży. No to się zdziwiłam :D

Gość Magggda
Dziewczyny, ja zaszlam w 5 cyklu po hsg. Skad lekarze mog wiedziec ile trwa efekt udrożnienia? Przeciez nie wyjdzie to na zadnym badaniu oprocz powtornego hsg! Mowiac ze trwa np. 3 cykle strzelaja "na oko". Przynajmniej moim zdaniem. Mi Niestety zajsc w ciaze pomogl bardzo znany lekarz, ktory w sumie nie zrobil nic oprocz kategorycznego stwierdzenia, ze mam mniej niz 5% szans na naturalne zajscie w ciaze. I w tym samym cyklu test pokazal dwie krechy, ktore teraz maja ponad rok a ja znow powoli przygotowuje sie do kolejnej walki o ciążę. Takze u mnie byla chyba blokada w glowie.. Albo czysty zbieg okolicznosci tyylko swoje musialam odczekac. Trzymam kciuki za Wasze starania!

Gość Myszkam86
Magdaaa życze sił i tym razem krótkiej walki o rodzeństwo dla malucha:) A ja właśnie wróciłam od swojej gin, nasze maleństwo ma już 2,5cm:) lekarka stwierdziła, że to pancerne dziecko:) nawet nam pomachało na usg hehe

Jestem, jestem ;) dziękuje za pamięć. Jestem z Wami cały czas, kibicuję w staraniach i czekam na pozytywne testy po inseminacjach.

Gość asia.pco.1
Myszka tak się ciesze , że wszystko jest OK :)Słodziak mały rośnie sobie :)

Gość Elka 84
myszkam86 gratuluje ile bym dała zeby byc na twoim miejscu!!!!

Gość pełna_nadziei83
Dziewczyny - wrociłam z USG, mam dwa pęcherzyki 21 i 17mm, dostałam pregnyl i jutro o 19 inseminacja

Gość Myszkam86
Pełna nadziei trzymam mocno kciukasy:) Elka zobaczysz u siebie najpierw 2 kreseczki a potem kropke na usg, napewno:) wszystkie zobaczycie, wierze w to:)

Gość Elka84
myszkam86 a jak zaciążyłas bo nie czytałam wczesniejszych postow

U MNIE tez po zastrzyku ;))... pełna nadziei masz obawy ?? bo ja mysle tylko o jutrze

Gość pełna_nadziei83
Justa- w sumie nie mam obawów, może trochę się boję że plemniczki się pogorszyły, to moja druga IUI, jakos tak czuję że znowu się nie uda, wiadomo po cichu licze na cud jak każda z nas, ale traktuję to raczej tak mechanicznie, że trzeba odbębnić tych kilka IUI żeby się udało

Gość pełna_nadziei83
Justa - o której masz jutro IUI?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować