Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniah

BETA HCG - TEST PROSZĘ PORADDZCIE!!!!

Polecane posty

Gość Mila1801
Dzastina co u Ciebie?? Już coś wiadomo?? Dostałaś okres czy nie??? Zycze Ci z całego serduszka,aby go nie było:)))) Pisz Kochana szybciutko co tam sie z Toba dzieje, bo widać, ze kazda z Nas jest bardzo tego ciekawa i szczerze Ci kibicuje:))) Cały zcas siedzisz mi teraz w głowie i własnie dlatego głęboko wierze, ze tym razem Ci sie powiodło:))))

Gość Mila1801
Do Idi 1313 Mam nadzieje, ze i Tobie sie powiodło w tym cyklu:))) Pisze,ze masz dzis 35dc i okresu brak:))) Trzeba myslec ppozytywnie i głeboko wierzyc, ze to ciąża:))) To nie zadne przesuniecie @ w czasie o kilka dni, lecz głeboko wierze, ze fasolka w brzuszku:))) Odczarujcie dziewczynki ten Nasz topik i posypcie tu samymi dobrymi informacjami:))) U mnie bez wiekszych zmian. Dzis mam 25 dc. Spokojnie czekam do piatku, ewentualnie soboty. Choć szczerze wam powiem,ze nie robie sobie jakis wiekszych nadziei, bo rozczarowanie zbyt wiele mnie kosztuje:((( Brzuch mnie nie boli, nie mam jakiś szzcególnych objawów zblizajaćej się @ tak jak zazwyczaj, gdy umierałam juz od ponad tygodnia przed @. TYlko piersi mnie pobolewają od wczoraj i starsznie senna jestem:))) Ale to raczej zwykłe zachowanie organizmu na zblizajacy sie @,a także po postu ta pogoda, która powoduje u mnie od zawsze niezwykła senność. POzdrawiam Was Kochane i trzymam za Was wszystkie, a także za każdą z osobna kciuki:)))

Gość Dzastina222
" Kiedy ma upaść pierwsza łza, najpierw tak dziwnie robi się w piersi, świat realny przestaje istnieć, Właściwie o niczym się nie myśli tylko się czuję, coraz mocniej Świat dookoła ogranicza się do małego skrawka na który się patrzy...... Kontury załamują się , barwy zlewają wszystko zaczyna być wodne, faliste, zamazane... Łza płynie po twarzy lecz czuję się ją w całym wnętrzu , potem ta dalsza połowa widzenia jest jeszcze zamazana, A tę górną można już widzieć lecz tylko przez moment. Bo zaraz zalewa ją następna łza, i następna łza i następna łza... Wtedy podpiera się głowę rękoma albo ukrywa twarz w dłoniach. I nie usiłuję powstrzymać łez, wręcz przeciwnie chce by płynęły...gdyż przynoszą ulgę, koją. Wzruszenie przechodzi powoli, stopniowo ociera się mokrą twarz o rękaw, podnosi głowę już w porządku.... zostaje tylko mokra plama na blacie biurka.. @ nie ma.... ale na teście 1 kreska.....

Gość Mila1801
Dzastina tylko Cię prosze nic sie tam nie martw. To, że na tescie jest 1 kreska jeszcze o niczym nie świadczy. Sama wspominałaś, ze poprzednim razem testy przez dłuzszy okres czasu wychodziły Ci negatywnie,a Ty juz zakasolkowałaś:))) Teraz miejmy nadzieje tez tak jest:))) Musi byc dobrze, nie ma innej opcji:))) @ nie masz, wiec jest juz jakis pozytyw:)))) Trzymaj sie cieplutko:)))

Gość Dzastina222
@ przyjdzie bo brzuch boli....

Gość Mila1801
Dzastina brzuch boli także gdy jest sie w ciązy. Objawy sa podobne. Mysl prosze pzoytwnie. @ nie ma, wiec jest cały czas nadzieja,ze sie powiodło:))) A ja głeboko w to wierze i trzymam za Ciebie kciuki:)))

Witam dziewczyny.Jestem tu nowa. Mam do Was pytanie; 19 listopada miałam robioną iui na pękniętym pęcherzyku. Wczoraj (11 dzień po iui) robiłam test krwi bHCG. Wynik:

Dziewczyny mam dość dziwne pytanko. Czy nagły ból zębó ma jakiś związek z ciąża ?

do Netka 25 na 100% nie ma nic wspólnego [pracuję w gab. stom]. do Dzastiny kochana w końcu musi się nam udać,tylko zastanawiam się dlaczego mamy takie kłopoty jeżeli jedne dziecko już mamy, myślałam że z drugim będzie szybko. do Mila 1801 dzięki kochana że o nas myślisz ale widzę że dla nas 3 ten tydzień bedzie nerwowy. U mnie nadal nic ale jestem wkurzona jak nigdy wszystko doprowadza mnie do szału więc chyba jednak dostanę.[mąż się pyta co jestem taka zgredziała a ja mu na to g... cię to obchodzi, poprostu koszmar], jeszcze musze z dzieckiem iśc na roraty.

Witam Pisze po raz pierwszy na tym forum i mam pytanko. Ostatni okres mialam 18 pazdziernika, po zrobieniu dwoch testow plytkowych ktore wyszly pozytywnie zrobilam test hcg, prosilam o beta hcg , ale na wynikach jest napisane samo hcg, to duza roznica? Wyszlo mi 21872,0 z obliczen od ostatniego okresu wychodzi ze to 7 tydzien, czy ten wynik jest ok? Do lekarza wybieram sie za kilka dni. Mam tez pytanie jak to jest z ta ciaza pozamaciczna czy pokazuje hcg tak wysokie jak np moje? Pytam otoz czasem boli mnie jajnik i to niby moze miec cos wspolnego. Kiedy najlepiej powtorzyc beta hcg zeby sprawdzic czy uroslo?

Gość gosia1976
Cześć Dziewczyny, do tych starających się o kolejną dzidzie: pierwsze dziecko poczęło się u nas dzięki inseminacji, podobno wrogość śluzu :( więc nie mogło być naturalnie :( Myśleliśmy że nasz synek zostanie jedynakiem, a tu po 6 latach (!) w sposób naturalny pojawiła się w naszym domu druga istotka :), dodam że nie stosowaliśmy przez te wszystkie lata żadnej antykoncepcji, więc nadzieja umiera ostatnia... i trzymam za Was kciuki. Ale teraz mam inny problemik nasza córcia ma 15 miesięcy , ciągle przystawiam ją do piersi ale raczej do usypiania i uspokajania niż karmienia, no i ciągle nie mam @ czy to możliwe żeby tak długo jej nie było, a jak było u Was. Gin mówił żebym poczekała jeszcza dwa miesiące i przyszła jak się nie pojawi może się coś zatrzymało ... W ciąży nie jestem, juz dwa razy robiłam teścik, a szkoda ...

Gość Mila1801
Do Idi1313 Podzielam Twoje zdanie: zarówno dla Ciebie, Dzastiny, jak i dla mnie ten tydzien bedzie nerwowy. Ale pewnych rzeczy po prpstu sie nie przeskoczy i nie pozosataje nic innego jak czekac spokojnie na bieg wydarzeń. Skoro nadal nie masz @ to miejmy nadzieje, ze to ciąża:))) Poza tym nie może byc inaczej:))) A tak w ogole co tam u Ciebie?? Jak dzisiaj samopoczucie?? Pozdrawiam gorąco i trzymam kciuki:))) Dzastina co tam u Ciebie??? Czekam z niecierpliwościa na jakieś wieści od Ciebie. mam andzieje,ze wszystko jest w porzadku i @ nadal u Ciebie brak, bo zafasolkowałaś:)))) Trzymaj sie cieplutko:)))

Gosiu, ja karmiłam moja córeczke równo do ukończenia przez nia roku, a okres dostałam jakieś dwa miesiące po odstawieniu jej od piersi, czyli w 14 miesiącu od porodu. mój ginekolog mówił, że to normalne, że często zdarza się, że okres dostajemy dopiero po całkowitym odstawieniu dziecka od piersi. Do Dzastina, co u Ciebie?? cały czas trzymam kciuki :)

Gość Mila1801
U mnie w sumie bez zmian. Nic szczególnego sie nie dzieje. Jeszzce troszke zostało do dnia @, wiec staram sie czekać spokojnie i nie mysleć, bo w przeciwnym razie zapewne multum objawów ciązy bym u siebie znalazła:))) Dzis 26 dc, wiec jakos wytrzymam. zaczeły bolec mnie piersi, wiec czuje, ze wstreciucha @ niestety sie pojawi. Choc brzuch nadal nie boli tak jak bywało to zazwyczaj, wiec cały czas mam nadzieje... Pozdrawiam Was wszystkie gorąco:))))

Gość Dzastina222
Dziękuję dziewczyny za pamięć... U mnie 30 dc i @ dalej nie ma...ale brzuchol boli bardzo.... mam twardy i spęczniały taki.... co chwile latam i sprawdzam a @ nie ma..... wolałabym żeby przyszła....chce mieć już to za sobą... bardzo mi z tym źle...

Gość aggie1980
Dzastina, ale taki bol brzucha jak na okres to jest tez objaw ciazy!!! Ja wlasnie tak mialam, pamietam jak dzis - od 28 dc pobolewanie w dole brzucha jak na okres, trwalo jakis tydzien z hakiem. Okres nie przyszedl. A dzis jestem w 9 tygodniu ciazy:-) Tak wiec poki nie masz @, to nie zakladaj najgorszego!!! a test moze Ci nie wyjsc tak od razu, zreszta sama wiesz to najlepiej. Trzymam kciuki!!!

Gość Dzastina222
Dziękuję wam dziewczyny za wsparcie...właśnie przed chwilą zaczęłam plamić więc zaraz @ się rozhula... ale mimo to dziękuję wam bardzo za ciepłe słowa...właśnie zaczynam nowy cykl.... pozdrawiam,,, i trzymam kciuki za pozostałe staraczki:)

Gość Mila1801
Dzastina w pełni popieram przedmówczynię. Nie ma co tracic nadziei skoro @ na razie nie ma. Poza tym ból brzucha jeszcze o niczym nie świadczy. Może pojawić sie @,ale wcale nie musi:)) I tej wersji sie trzymajmy:))) Objawy przy zbliżajacym sie okresie,a także objawy świadczące o wczsnej ciazy są tak podobne, ze bardzo łatwo je pomylić i źle zinterpretować. Skoro dzis masz 30 dc,a @ nadal brak, wiec trzeba być dobrej mysli:))) Kazda z Nas tu trzyma za Ciebie kciuki i z całego serduszka Ci kibicuje, wiec musi sie udac!!!!:)))) Pisz co tam u Ciebie, bo cały czas siedzisz mi w głowie i mysle o Tobie:))) Pozdrawiam:)))

Gość Mila1801
Dzastina w pełni poieram przedmówczynię:))) Nie masz @, wiec jest to juz jakiś pozytyw. Myśl pozytywnie:)))

Gość Mila1801
Kurde piszę i pisze,a tu nic sie nie wyswietla;///

Gość AGA_SZ
Witam jestem po pierwszym in vitro moja beta 51,41 po tygodniu spadła na 0,771 czy to już koniec mojej radości?/czy beta aż tak spada ?jutro mam usg

Gość AGA_SZ
Witam jestem po pierwszym in vitro moja beta 51,41 po tygodniu spadła na 0,771 czy to już koniec mojej radości?/czy beta aż tak spada ?jutro mam usg

Cześć dziewczyny. Pisałam wczoraj, ale miałam coś z komputerem; mam nadzieję, że dzisiaj wszystko wklei się tak, jak powinno. Mam do Was pytanie; czy jeżeli wynik bhcg z krwi robiony w 26 dniu cyklu (a 11stym dniu po iui) wyszedł poniżej 0,1 mlU/ml, czy jest możliwe, że mogę być w ciąży, że zrobiłam to badanie za wcześnie? Proszę napiszcie co o tym sądzicie? Ja już głupieję; tak bardzo chciałabym zobaczyć dwie kreseczki...

Do PAti31 Ja Ci powiem że robiłam swoją bete pierwszą jakieś 11 dni po stosunku i dniach płodnych i wynik mi wyszedł poniżej 0.1 a teraz po dwuch tyg rozbiłam dwa test płytkowe i miałam dwie takie śerdnio widoczne kreski, więc bardzo możliwe że zrobiłaś test za wcześnie tak jak ja.

Netka25 dzięki z całego serca. Dałaś mi trochę nadzieji, ale ja już nie wiem w co wierzyć, boję się nakręcać, bo potem rozczarowanie jest jeszcze bardziej gorzkie... :-( A Ty Netka który dzień cyklu masz dzisiaj? Będziesz robić znowu teraz kiedyś test ciążowy albo betę? Ja dzisiaj mam 28dc, a cykle mam tak co 28, 29, czasami 31 dni, ostatni miałam tylko jakiś popierdzielony po 25 dniach. Nie wiem co mam myśleć, test ciążowy "boję" się zrobić, chyba z resztą jeszcze za wcześnie...? Strasznie bolą mnie piersi (ale tak przeważnie mam przed okresem), tylko tak dziwnie ostatnio kłuje mnie jajnik (wczoraj jak położyłam się spać to kłuł nawet bardzo mocno). Tak bardzo chciałabym, żeby w końcu się udało, ale jak mam dostać @, to niech w końcu przychodzi, żebym wiedziała na czym stoję. Ja już naprawdę od 2 tygodni jestem kłębkiem stresu...

Ja mam dzisiaj 35 dc na ogól cykle mam 28 dc i mam bardzo regularne miesiączki, 9 grudnia idę na badanie do ginekologa. Co do twojego kłucia jajnika to sporo czytałam że to objawy ciąży ja z resztą też teraz tak mam, brzuch pobolewa jak przed@ i piersi mam obolałe i nabrzmiałe a dwa testy wyszły pozytywnie, przypuszczam że u ciebie może być jeszcze za wcześnie na test.